roligtlivver.blogg.se

Slut på 2013

Publicerad 2013-12-31 15:15:00 i Allmänt,

 
 
Nu är det bara timmar kvar av 2013.
Summering av året "tyar" jag inte göra. Känns som om det mest varit ett år som alla andra.
Kan inte sätta fingret på något särskild. Får nog gå igenom årets bilder och se....
Danstävling med Alice i centrum.
 
Och i april så firade vi familjens extra kromosom med att gå på hotellet tillsammans med andra trevliga människor med eller utan extra-kromosom. Down syndrom dagen är en dag att fira.
 
 
 
Och sen så klart den obligatoriska Eurovision song...
Denna sångtävling var i år i kombination med FEST. Det underbara sommarvädret inbjöd till utomhus-aktiviteter och kanske vi gladde  några grannar, om inte med vår sång, så i alla fall med vårt utseende.
 
Vi har också hunnit med en bussresa till Prag med detta muntra gäng. Och denna resa beror helt och hållet på att Micke och en kompis (Patricia Cairenius) en gång hade en diskussion om Tyko Brahe,  om han var död och var han var begraven. Och i Prag är han begravd och vi TROR i alla fall att vi såg hans grav.
 
 
 
 
Och sen vart det nationaldag och då blev det den obligatoriska galgkastningen. Och lika dåligt som vanligt var jag. Rörstrand som ledde tävlingen sa till alla att flytta sig när det var min tur. Det förstår jag inte alls. Även om en liiiiten galge kanske for bakåt i stället för framåt.
Några Göteborgsbesök har det också blivit. Ibland tillsammans med Ida (Ida och Saga här på bild) och ibland tillsammans med Micke och ibland själv.
Några grillkvällar har det också blivit. Trots den varma och sköna sommaren så lyckades jag pricka in en otroligt regnig kväll att grilla. Men är man envis så blir det bra i alla fall.
 
 
 
Ojoj vi HAR gjort en del i alla fall. I slutet av juli åkte vi på en 4-dagars vandrarhemsövernattning i Helsingborg. Fint logi i stadens centrum och mycket att titta på i Helsingborg. MÅNGA trappor att gå upp i Kärnan. Båttur till Helsingör och där såg vi den här fina installationen om båtflyktingar i Europa.
 
Under sommaren var Barbro, svägerskan, hemma från Australien och vi gjorde diverse utflykter. Festkväll i Asarum och avslutning med bad i tunna. Efter badet tog Micke och svågern en stilla vals i vardagsrummet.
 
 
 
 
Och vi har också varit och lyssnat på Melodikrysset live. Oh wow...
Här var det inte melodikryss utan i London med Alice, mamma Eva och mormor Inger. Vi såg nog allt som man ska se i London och besökte alla de affärer som är "inne" bland ungdomar i Alice ålder. Här är vi i en M M-affär och då pratar jag om en stor affär. M M i alla former.
 
 
 

Och sen har vi så klart haft teater. Bokcirkelns föreställning hette den Fule gossen. Man skulle kunna tro att bilden var därifrån men detta var en föreställning på bibl. där vi kopplade samman berättande, i-pad och live-föreställning.
 
 
 

 
 
 
Micke var en kyssande padda i Snövit och dvärgarna. Lite måste man blanda i sagorna.
Menorca stod också på programmet under 2013. En fin och gullig liten ö.
Kan rekommenderas. Mannen till vänster tål ju inte sol så det fick nog bli ett riktigt snabb-foto. En annan dag lekte Micke Mr Bean i den berömda badbyxscenen där Mr Bean byter till badbyxor genom att dra genom kalsongerna på något konstigt sätt och han roade både Pamela och mig och en hel del av dom andra badgästerna. Synd att vi inte hade kameran med oss.
En helg med vårt glada Yrsa-gäng tillbringade vi i Åhus med att vara på Ålagille och så här såg det ut innan vi gick till ålen.
Ett litet sammandrag av året.
Jul har också firats men min dator vill inte längre lägga in några bilder så det nya året får börja med Julen.
Gott Nytt år till alla.
 
 
 
 
 
 
 

juldag eftermiddag

Publicerad 2013-12-25 15:09:31 i Allmänt,

Så är det juldag och tomten har varit på besök. Ja inte i dag men i går kväll hittade han hit. Sicken tur att han hittade. Det är första gången sedan 2001 som vi har varit på min hem-adress. Annars har jag ju alltid gästat någon av pojkarna och en jul har jag t o m varit på Kanarieöarna. Gick bra det med.
Men nu var vi på Äppelvägen och dit kom en trevlig tomte och säck med klappar hade han med sig. Jag tror att alla blev nöjda med sina paket.
Sådan här fin karaff fick jag av Simon. Han tyckte att jag i min ålder skulle ha något annat än en lila sportflaska att ha vatten vid sängen i.
Så här fint blev det med ny karaff.
 
Sen när jag läskat mig med vatten ur min nya "flaska" så kan jag läsa julklappsboken jag fick av Ida, mitt läsande barnbarn. Hon hade försökt läsa boken själv men tyckte den var lite jobbig. När jag läst ut den så ska jag låna ut den till henne. Jag har också börjat på den en gång men tyckte det var svårt att komma in i handlingen. Förra gången var det en lånebok så det var tid på att läsa den NU ska jag ta den. Boktjuven.
Annars flöt allt på.Lite spel hann vi med. Michigan om någon känner till det. Riktigt trevligt.
Julen är nog slut nu för jag har slagit sönder min stjärngosse.
Ha en bra juldag.
 
 
 

julgran

Publicerad 2013-12-23 22:35:16 i Allmänt,

Måste bara sätta in en bild på min gran. Som är jättefin.
Mest "stolt" är jag över toppen. Granen hade två toppar, det brukar alltid din gran ha sa Ida och kanske det!! Men jag löste det för jag satte ihop topparna och sen tryckte jag dit en skinkpinne  och en rosett. Visst blev det fint??? Eller i alla fall originellt.
 

söndag

Publicerad 2013-12-22 21:29:51 i Allmänt,

Söndag kväll och ja jag HAR haft kaffegäster i dag också.
Ida åkte hem vid 2-tiden. Hon dricker i och för sig inte kaffe men jag har servat henne med annat!!! Känner mig som lite av en "curling-farmor" ibland!
Godisbaket i går gick bra. Blev kanske inte sååå mycket godis men trevligt hade vi.Det var jag och Ida och Micke och Sofia. Duktiga medhjälpare alla tre.
 
Detta ser kanske inte så mycket ut för världen men det blev goda Mozartkulor. Sen gjorde vi knäck-klubbor (det där med tre k i ett ord det "redar" jag inte upp. Det får bli ett litet bindestreck i stället. Vi gjorde minsann också otroligt goda snickers. Kom in så får ni smaka.
 
I dag fixade Ida chokladen som var över och lite av det och lite av något annat så blev det chokladrutor med pepparmintsmak och krossad polkagris.
knäck-klubban pryder munnen.
 
Och nu har jag inte gjort ett skvatt. Visst är det konstigt när jag ska "inte göra ett skvatt" så kan jag inte koppla av. Har inte ens ro att ta fram en bok utan jag vimsar runt lite här och lite där. Skulle behöva någon som organiserade mig ibland. Kanske lite nytta av hon som "skulle villa ordna kön på Maxi" Men här hemma är hon osynlig!!
 
Vet inte vad jag ska "hitt på" nu då?? Om jag för en gångs skull ska gå och lägga mig tidigt. DÅ kanske jag kan läsa några kapitel i en av säkert 5 (fem) böcker som jag har börjat på. Men då måste jag ju först bestämma vilken jag ska ta och tänk om inte den är bra vilken ska jag då fortsätta med.
 
Det här blir INTE bra jag tror jag går och lägger mig och drar något gammal över mig.
SÅ får det blir
 
 

fredag

Publicerad 2013-12-20 16:49:32 i Allmänt,

Fredag och lördag brukar vara  "7 ensamma kvällar" och med det menar jag att då har folk i allmänhet  faktiskt inte tid att umgås med ensamma damer. Oftast inte i alla fall. Men visst det finns undantag. I kväll har jag mailat in en väninna och sen ska vi gemensamt kunna knäcka deltagarna i På Spåret. Brukar inte gå så där bra precis men man vet ju aldrig.
 
Och i morgon ska här göras julgodis. Då kommer Ida, Sofia och Micke och sen ska det pysslas. Nu är jag inte så bra på det där med att GÖRA sådana saker men jag är bra på att organisera.
Tror man kanske inte men så är det. När jag ser folk som inte vet hur man ska köa till exempel så kryper det i mig. Jag är nästan beredd att börja tala om var man ska stå och hur och t o m beredd att handgripligen ställa folk på räta led. Men hittills har jag kunna behärska mig.
 
I dag har jag satt in granen och klätt om Nils-Abdul så nu kan julen börja.
Nils-Abdul har suttit ute på altanen och skämts lite för han har varit lucia en hel vecka och jag tror inte han tycker om det. NU är han tomte i stället och jag tyckte han blinkade lite till mig när jag satte honom på bänken.
Så här ser han ut nu. Lite otydlig bild för jag kan fortfarande inte lägga in bilder från kameran utan från min lilla gamla mobil. Men o.k här kommer min egen Tomte-Nisse.
 
 
Visst är han lite "mager om benen tillika om armar och hals" . Men ganska snygg ändå och visst ser han rätt lycklig ut.
Ha en bra fredag kväll.

43 år sedan

Publicerad 2013-12-18 16:41:04 i Allmänt,

Ja för 43 år sedan så kom tillskottet till familjen. Två pojkar blev tre.
Helt underbart. Dessutom fick vi en med en extra kromosom och vi bara tackade och tog emot.
 
 
Så här såg pojkarna ut 40 år senare.
 
I kväll ska Micke ha "tanterna" på besök. Det är mitt Yrsa-gäng som har gjort en tradition av att gå och fika hos Micke på födelsedagen. Och se tanter det gillar Micke.  Och tanter gillar honom tror jag.
 
Förra gången ja skrev så var jag utmattad men ändå lyckades jag skryta med att jag skulle på gympa på morgonen. Men det gitte jag inte. Men i dag har vi varit stället. Så det jämnade väl ut sig kan man säga.
 
Kaffe gäster kanske  någon undrar?? Jovars några stycken har det väl varit. Kanske hmmmm
 
I dag har jag handlat några julklappar. Höll på att skriva vad, men man kan ju aldrig veta vem som kikar in på sidan så det får bli rapport en annan gång.
 
I dag har jag också gjort brunkål. Undrar hur den smakar? Jag tycker INTE om det så jag har inte provsmakat. Tror jag ska ta med mig lite till kaffekalaset så kan damerna provsmaka.
Visserligen höll jag på att uppfinna en ny maträtt i det sammanhanget. Hade samtidigt som jag brynte kålen en mailkonversation med Cairenius barn om hur otroligt skoj vi har haft tillsammans och då kom det bilder och uppräkningar på diverse saker vi gjort och HUR ska jag då komma ihåg att kålen står på spisen???
Så det var snäppet ifrån att det blev SVARTKÅL.
 
Vad ni ser här är en liiiiiiten sak som gjorde att jag höll på att krevera häromdagen. Det är ett minneskort till min kamera. Ja ja, jag har inte en modern telefon som tar jättetjusiga bilder! Jag har en kamera. Och ett minneskort som man stoppar in i datorn och ut på skärmen kommer det fina bilder. Men så gör det inte längre. Det går inte att lägga in dom i datorn. Jag har prövat alla upptänkliga sätt och alla oupptänkliga sätt också. Men bilderna är och förblir i min kamera. Något program måste ha gått förlorat när reparatören lagade. Får gå ner och fråga om han har behållt mitt bildprogram eller??
 
Den uppmärksamme läsaren kanske då undrar hur i alla världen jag har en bild på det förhatliga lilla minneskortet. Jo jag HAR en mobil,. En liten omodern sak men ändock med en ganska hyfsad kamera i.
Och nöden har ingen lag så nu går jag omkring med den lilla mobilen och klickar här och där.
Och i morgon bitti ska jag på gym!!!!
 
 
 

Utmattad

Publicerad 2013-12-16 22:19:54 i Allmänt,

I dag eller rättare sagt i kväll har jag stressat. Och det gillar jag. Saknar stressmomentet i min tillvaro.
Men som sagt i dag då....
 
Kl 18.00 skulle jag ha risgrynsgröt klar och helst transporterad tvärs över vägen till Ekerydsplan. Och hela dagen hade jag på mig förutom handla och duka och hämta nyckel, skiva korv och skinka, fixa frågesport och lite annat. Men det var lätt gjort.
 
Fick skjuts till affären, tur att jag har vänner som kan fungera som färdtjänst när det kniper. Och 5 flaskor julmust är lite är tungt att transportera på cykel. I nödfall går det men det är mycket mycket lättare i Maries bil. Jag lovar!
 
Men stressen då undrar kanske någon uppmärksam läsare.
Jo allt var dukat och ja allt som står uppräknat här var klart. Men sen skulle ju gröten vara varm och god kl 18.00 så det fick ju väntas med att sätta på den.
Jag hann minsann med några kaffegäster på fm(bordet kom på sin plats i köket tack vare det) och några på ef också. Ibland kan man kanske tycka att mitt liv består av kaffegäster. Får nog sluta skriva om sådant.
 
Åter till gröten, halv fem beräknade jag vara en lagom tid att börja med grötkokning. Satte på en stor gryta med plats för 20 portioner. Gick bra, det kokte upp, i med mjölk och småputtrade. Men sen tyckte jag att det kändes lite vidbränt i botten så jag beslöt att lägga över det i två mindre grytor. Det var bara det att i den ena grytan fanns resterna av riset från fredagens Flygande jakob.
 
Och då kom min kvinnliga sida till sin rätt eller kanske inte. Min käre bror ringde mitt i gröten, var nog 3 månader sedan jag pratade men honom, och då kom jag på att jag skulle slänga riset i kompostpåsen. Men jag kan lova att det är OMÖJLIGT att röra i en gryta, hälla över ris i kompost och samtidigt prata i telefon. Något måste misslyckas och det blev risgrytan. Jag kan dessutom lova att gammal kokt ris som ramlar på golvet är klibbigt och fastnar överallt på husmodern som alltid går barfota.
Men det blev god gröt och så här såg grytan ut kl 2000.
Inte ett dugg kvar till en hungrig bock.
Kvällen var lyckad med mat, goda kakor, tack Nermina och Marie, kaffe och lekar. Frågesporten fick en vinnare. Denne mannen lyckades pricka alla rätt. T om att Villys tomte inte har stått på Villys utan alltid stått på Domus....
 
Han ser ju inte precis ut som en glad vinnare här men han var glad. Lite sångövningar avslutade kvällen.
Och NU är jag trött. Får nog bli en placering i sängen snart. I morgon bitti är det ju gymmet som gäller. Tur att jag har någon som jagar på mig och ringer och hämtar mig och .....
 
 
 
 

en mulen dag

Publicerad 2013-12-14 22:28:26 i Allmänt,

Och en mulen dag och  är ingen Britt-Marie hemma så blir det heller inte någon promenad. Nä suttit inne och ugglat hela dagen har jag gjort. Vet förbaske mig inte vad jag har roat mig med.
 
 
Krysset löste jag helt själv för Kerstin försov sig och kom inte till min frukost. Jag fick klämma i mig hennes ägg också.
Men hjälp mitt köksbord är borta. Så här ser det ut. Eller rättare sagt inte ut. Visst ser det ut som om det fattades något. Eller kanske man tror att jag  leker hela havet stormar.
 
 
Inte jobbar väl kronofogden på lördagarna och inte smyger han väl sig och tar möblerna?
 
Sanningen är att det är mina muskler som är försvunna eller kanske aldrig har varit på plats!
 
I rummet står bordet och inte "tyar" jag få in det i köket själv. Får vänta tills det kommer besök. Var sjutton är alla mina kaffe-gäster som brukar besöka mig. Skulle verkligen behöva dom.
När det är fest här så tar jag in bordet i rummet och sen får vi med lite trängsel plats 12 personer runt det.
Tätt och mysigt!
Festen blev bra. Maten fick t o m lite beröm. Flygande Jakob och en tipsrunda hör ju till när Micke har fest så då ordnar jag det. Hittade en liten bok om Blekinge så det blev frågor om Karlshamn och Olofström. En liten fråga om Sölvesborg smög sig in också. Utslagsfrågan var ett foto och vad det föreställde.Om jag hittar det så ska jag sätta in det här och se om någon kan gissa. Är ganska omöjligt. Men alla var duktiga på frågorna och förslagen på bilden var väldigt varierande.
 
I morgon ska det handlas gran. För någon plastgran vågar jag då inte sätta in för då är jag säker på att det skulle bli åska mitt i julen. Palle skulle nog vända sig och skicka straff på mig. En gammal julgransförsäljare retar man inte.
 
MÅSTE sätta in en bild på min amaryllis. Kvinnan som absolut inte har någon god kontakt med blommor köpte en liten tunn amaryllis och tänkte ja ja den blir väl något av den.
Och se vad det har blivit och fler knoppar är det.
 
 
 
Efter en sådan här ansträngande dag ska det bli skönt att vila min trötta kropp. Sängen och en god bok är inte fel.
 

i dag igen

Publicerad 2013-12-12 13:03:26 i Allmänt,

Nu börjar jag bli riktigt på alerten. Tar väl ett litet inlägg i dag med.
Har varit flitig som ett bi i dag. Först gymmet där jag ju nu några gånger försökt att undvika alla maskiner och bara använda löpbandet. I dag gick/småsprang jag så svetten lackade. Blev 8 km. Kände mig riktigt nöjd.
 
Sen var det Maxi som gällde. Passar på när man har skjuts. Micke har ju kalas i morgon och på onsdag och i januari. Den mannen kan konsten att fylla år. Även 43 ska firas med pompa och ståt.
 
Jag har bakat bullar. Stora bullar. Min tanke var 40 små bullar att ha till kaffe och tårta. Men då kanske man inte ska göra ett recept där det står STORA bullar. Detta kom jag på efter att baket var klart och dessa jättebullar kom ut ur min ugn.
 
Sen har jag också gjort en drömtårta och nu när jag tänker efter så blev den också stor. Kanske receptet även där var en STOOOR kaka.
 
Dessutom har jag hunnit med att sätta ut min lussegubbe Nils Abdul på altanen. Hoppas han sjunger luciasången i morgon.
 
 
 
 
 
Bilden blev lite suddig kanske för att han var chockad över att ha fått vara inne i värmen ett tag.
 
Ja ja jag vet,  lite tokig är jag men det bjuder jag på.
 
 
 
 

en helt vanlig onsdag

Publicerad 2013-12-11 12:59:50 i Allmänt,

Lite småregn ute och 5 plusgrader. Vädret måtte väl skärpa sig till jul. Hur ska annars tomten kunna ta sig fram med sin släde. Fasen också, det blir som det brukar inga julklappar till mig. Hmm va det någon som sa att dom brukar få klappar och kanske det inte berodde på snön att jag inte får några. Nä nä det är snöns fel. Något annat KAN jag då inte tänka mig.
 
Nu har jag varit och köpt Lotto till lördagens dragning så nästa vecka kanske jag inte skriver för då har jag åkt till Söderhavet för vinstpengarna. Bara så ni vet om ni skulle sakna mej.
 
I eftermiddag är det sopp-tanterna som gäller. Spännande att se vilken soppa det blir i dag. Senare ska jag på handikapprådets möte och då måste jag komma ihåg att fråga varför man inte får ha tända värmeljus när man fikar på daglig verksamhet. Har någon hört något så dumt. Här ska alla behandlas lika och så ser man bilder från fika på socialkontoret med tända ljus, inte ens värmeljus, och så bestämmer dom som sitter där och fikar att man inte får  ha  tända ljus på fikat på daglig verksamhet. Tala om att alla ska behandlas lika. En liten bagatell kan tyckas men ibland blir man så in i nordens f-b även på små saker. Sådär jag nu känns det bättre.

Sen har jag en promenadmaskin, Attack. Säkert många som har den. Men min den gick sönder. Hur jag än gick på bandet så rörde det inte sej. Jag ansträngde mig verkligen tro inget annat. Till slut såg jag att garantin var kvar så jag har haft mailkontakt med företaget. Först fick jag byta ut ett kretskort och det klarade jag bra men maskinen ville ändå inte röra på sej. Nu har jag fått en ny motor att sätta in. Jag anlitade en hjälp. Men se hur det gick för den hjälpen. Den försvann. Rakt in i maskinen.
 
 
 
Ja ja det är inte lätt här i livet.
Ha en bra onsdag.
 

kaffe

Publicerad 2013-12-10 21:58:57 i Allmänt,

I dag har jag druckit kaffe. Dricker kaffe varje dag men i dag slog jag nog rekord. Nästan lite mini-cafe-stämning i lägenheten.
Morgonkaffe och sen gym. Herre gud så flitig jag är eller vad tycker ni. I dag tänkte jag spara en ond arm. Blev kanske lite fel där. Armen är väl ganska snäll men det GÖR ont i den. Så i dag gick jag en timme på löpbandet (inga maskiner) och blev både trött och svett av det. Så Gunnel om du läser detta (ni andra vet väl att det är min nattuggla till väninna som jag tidigare visat kort på) så ska du veta att jag både svettades och pustade och stönade...
 
Men idag alltså. Morgonkaffet har jag klarat av. Sen skulle det komma en grupp från daglig verksamhet och hämta saker. Som motprestation bjuder jag då på kaffe och fralla. 7 personer. Mitt i detta kom ovan nämnda Gunnel, ja hon kommer på besök på dagen också, och fick lite kaffe.
 
Tvättstugan avklarades därefter. Det är ju den 10 i dag och DÅ tvättar jag. Se även där tidigare inlägg om borttappade nycklar osv. Men den 10 i varje månad då tvättar jag. Inte mycket men tvättar gör jag!!
 
Lite senare på eftermiddagen kom AnneMarie för hon hade en paus i sitt skolarbete och vad kunde den användas bättre till än att besöka Äppelvägen?? Nej med lite Bregott i bagaget anlände hon till kaffebordet. Vissa människor MÅSTE bara ha Bregott. hmmmm
 
Och sen gick AM och då kom Berit och fram åkte lussekatter och Kaffe.
Lift till biblioteket där bl a Micke och en entusiastisk skara framförde julsånger. Lena vår fritidsledare är så himla duktig på att hitta på saker. Och Tommy i Wizex spelar och ordnar. Och sångarna sjunger och roar oss. En trevlig halvtimme.
 
Sen hade nog Cafe Sigvant stängt för kvällsfikat fick jag hos Kerstin.Och Kerstin hade köpt julmatta.
En lampa som blinkade. Om någon är intresserad så finns den på Ikea och med hastigheter på blinket och kostar 99:-.
 
I går var jag på Ull-resa och detta handlade jag.
2 tomtar a 10:- st och en tomte på pinne. Pinn-tomten ska jag ha som terapitomte i jul. Varje kväll säger jag god natt till den och trycker ner den i det röda fodralet medan jag berättar om dagen och på kvällen plockar jag upp honom igen. Någon som tycker jag verkar tokig. Nä nä vänta bara tills ni får se Nils-Abdul i lussedräkt. Då kanske!!!!
 
 
Och nu har jag avslutat tidig kväll med Big Bang Theori, en favoritserie.
 

julmarknad

Publicerad 2013-12-07 19:25:27 i Allmänt,

I dag har jag varit på en lien julmarknad. Där var inte mycket folk. Jag har en egen tolkning av varför det var lite folk där. Det är en generationssak. Vi dvs vi omkring 60-70 år tycker om att gå på julmarknader för det är mysigt och lite nostalgi. Yngre generationen går inte på julmarknad. I alla fall inte på dom små sådana. Så tror jag. Rätta mig om jag har fel.
Efter julmarknad 1 så hörde vi att det skulle vara en annan i närheten så vi dvs AnneMarie körde och BM och jag åkte bara med till nästa sådan. Det tog lite tid att hitta, inga skyltar uppsatta men till slut kom vi till en gammal skola och där spelades det julemusik och togs inträde.Jag betalade och tittade in och där satt ganska så lite folk och fikade. AM konstaterade att det var ingen julmarknad för arr. hade bara fått 1 marknadsknalle dit så man bjöd på kaffe och kaka och lucia i stället. Men då vi redan fikat på ställe 1 så åkte vi därifrån. Jag fick t o m mina pengar tillbaka. Det var årets julmarknader.
 
I går skulle vi avverkat julbord nr 2. Julbord är inte min favorit. Vi är några st som har som tradition att åka till Ikeas fina och billiga julbord och det är gott och bra.
Nu  hade jag ju i en tidning vunnit ett julbord för två på Wapnö herrgård och det var Monica och jag som gemensamt löst ett korsord och skickat in. Och vi vann. Men då kom Sven i vägen.
Så här ser baksidan på min video ut och då ska jag sätta in en gul, en röd och en vit anslutning där. Var sjutton ska jag sätta den vita???? Och var ska scarten sitta. Hjälp önskas.'
Här kommer en bild på mina lussebullar. Nu hittade jag dom ibland sladdarna. Bilden alltså
 
 
Ha en bra lördagskväll.
 
 
 
 
 
 

tillägg

Publicerad 2013-12-07 00:02:42 i Allmänt,

Jag glömde ju att jag tänkte skriva som rubrik på bilden på Racko att det är garanterat världens mest beresta racko.
 
Har varit med Pamela, Micke och mej till många när platser och många avlägsna länder. Rackot har varit nerpackat i handbagage om vi ville spela på långa väntetider på flygplatser och har spelats på många sådana, nerpackat i väskor för att fördriva tiden sena kvällar på hotellrum, i ryggsäckar när vi for t ex runt N.Z och Australien.'
Överallt har rackot varit med. Så att det är slitet har sina förklaringar. Och ett älskat spel är det.
 
Välkomna hit så ska jag introducera detta underbara! sällskapsspel.

Och fortfarande en irriterande video

Publicerad 2013-12-06 23:44:15 i Allmänt,

Tjatig? Jag? Nä. Det är bara sanningen jag skriver. Min fruktansvärt irriterande video funkar fortfarande inte. Jag har försökt med alla medel att få en inspelning att bli o.k. MEN och ändå har jag gjort så många förut. Något fel gör jag så klart men vad. Jag kämpar vidare. Ska meddela så fort det blir bra.
 
Men i kväll har jag roat mig på andra sätt. Roat och roat jag vet inte det. Tittade tillsammans med några andra på På Spåret och det jag kunde där var inte mycket. Jag tror inte jag kunde något. Får titta på reprisen i morgon och se om det går bättre då.

Sen spelade vi Racko.
 
Stora bilder som vanligt. Racko är vårt favoritspel. Detta "ärvde" jag av mamma och det är från 50-talet och still going strong. Nästan  i alla fall. Lite "sletet" är det! Vi dvs jag och Bengt har gjort flera nya. Jag kopierat och Bengt snickrat lådor. Jättefina. Det är bara så att det känns så bra att spela med de här välinspelade (till skillnad från min video då) saker. Inte gjorde jag någon större succé där heller. Precis som på "På Spåret" så blev det inte några större vinster. Om det är någon som läser detta som har ett Racko och spelar det så kan jag ge tips på nya sätt för att göra spelet roligare. Jag har en hel del nya regler att erbjuda.
 
Och här sitter jag och äter lussekatter klockan 12 på natten. Ganska onödigt men gott.
 
 
 
Här skulle kommit en bild på mina fina lussekatter. Nu innan jag ätit upp alla men det blev en vinterbild i stället. Och snart är vi ju där så det är väl inte helt fel. Lite snö finns det redan och vinden viner fortfarande runt knutarna.
Nu ska jag vina mig in till min bok och min säng så här slutar dagens epistel. ha en skön lördag, lös krysset och koppla av.
 
 

fortfarande en irriterande video

Publicerad 2013-12-04 16:37:48 i Allmänt,

Jag försöker och försöker, går till radiohandlaren (heter det så nu förresten? Nä det ska nog vara lite finare än så. Här i byn heter det Holje Digital) och fick tips.
Britt-Marie undrade om hans råd kostade något men jag tyckte att han kunde ta det på nöjeskontor. Vi är SÅÅÅ roliga BM och jag. En kaka kunde vi väl komma ner med till honom. Men det får minsann vänta tills jag får "möget" att funka.
 
Nu har jag bakat lussekatter utan både saffran och russin. Funderade på om det verkligen kunde kallas för lussekatter. Men formen är ju där. Och en bra form är ju alltid bra.
I form kommer också en del av mina vänner, visst lät väl detta som lite Hipp Hipp? som sliter ner maskinerna på Motiva. Hör ni Gunnel och Marie "hia" er lite.

För att umgås med nyss nämnda Gunnel så får man vara en nattuggla. I går kväll kl 23 så fb.ade, heter det så i verbform? Gunnel och sa att hon hade nybakat bröd så jag kunde komma och koppla av från min besvärliga video men det ville jag inte så ville hon ha sällskap så fick hon komma.Och kl 23.15 så sa hon NU. Jag svarade ja!
 
.
Och då kom hon 23.30 med smör, ost och bröd.
Jag fick smyga ut i trappan och öppna den låsta ytterdörren och sen hade vi en trevlig timme.
Undrar vad mina grannar tänker om någon av dom är uppe och kikar ut när jag smyger omkring i trappan. Och det är ju inte första gången heller. Kanske dom tror jag har någon form av verksamhet här.
Fortfarande så blir mina bilder STORA, jättestora.
 
Så här ser hon ut min sena kvällsgäst. Nunan som sticker fram till vänster är Ingegerd, Rogers svärmor.
 
 

hej

Publicerad 2013-12-03 22:59:32 i Allmänt,

Några meddelande har jag skrivit på den tillfälliga bloggen men strunt i det för där kan man inte komma in och läsa!! jag säger det här bara för att ni ska förstå att jag varit lite flitig.
 
Men med den kraschade datorn och glömt lösenord så var det inte så lätt. Inte för en överårig tant i alla fall. Men mitt nödrop nådde yngre krafter på Folkhögskolan (tack Anders) och hjälpen anlände. Vet inte hur han bar sig ät men här är jag i alla fall.
 
udda farmor
 
Då får jag börja mitt nygamla bloggliv.
 
Hoppas ni uppskattar en del av det jag skriver. Ska försöka komma med lite fina små kommentarer om livet. Hmm det trodde jag inte ens på själv när  jag skrev det. Nä det får nog bli samma gamla grejer som tidigare.
En bild trycker jag in så här första dagen
 
 
En bild från mitt resande-liv. Nya Zealand med glaciären i bakgrunden. Lika snyggt i verkligheten som på bild.
 
Nu har jag inte tid för nu ska jag in och reta mig på att jag inte för mitt liv får in en film från Mickes video till en skiva. Jädrans skit säger jag.
Hej
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela