roligtlivver.blogg.se

mellofest

Publicerad 2018-03-17 17:01:07 i Allmänt,


Minsann klarade jag av att få in bilderna från mobilen och sen hit. Oj så duktig jag kan vara då. Heja mig.
Pristagare nr 2 Bengt
Och vinnaren Kerstin med sitt pris. En förstoring av Mickes flickvän.
 
Mina flygande ekorrar. Vad månde det bliva av denna föreställning?? Inte vet jag....

lördag, igen!!

Publicerad 2018-03-17 16:47:16 i Allmänt,

Ja just det lördag hela veckan känns det som ibland. Men NU är det lördag och snart ska jag gå bort. Inte så himla långt bort. Bara tvärsöver. Så att säga. Äppelvägen 10 eller är det 8. Ja jag vet inte men tvärsöver är det i alla fall. Har blivit lovad både tacos och kortspel. Låter bra.
 
I veckan som gått har det ju varit final i melodifestivalen. När jag skrivit klart här och ev.varit ute med mina sopor, ja jag är inte ute och promenerar med soporna utan ska gå, ja minsann tvärsöver, dock på andra hållet och lämna dom, så ska jag sätta in bilder från det evenemanget Kan säga att gissa eller veta vem som skulle vinna så försökte jag utse Micke som vinnare för han hade rätt. Men då kom via KIK protester från Louisville och Roger hävdade att han vunnit. Så klart hade han rätt i detta för han hade på distans sagt både ettan och tvåan rätt.
 
Bio i tisdags Tårtgeneralen. Och den var jättebra. Precis i min smak.Höll på att resa mig upp och applådera när den var slut. Ett epos över vårt 80-tal. Lite dokumentär över den. Men alltså att rekommendera.
 
Övat både på påskspel i kyrkan och på vårt eget lilla spel, dvs teater/buskis/musikal som vi förmodligen ska visa upp i juni. MÅSTE verkligen öva mer. Men skoj på våra träffar har vi.
Nu ska jag se var bilderna finns. Och KANSKE kommer dom snart in här.
 
På berättelsen om att vara 40-talist så är jag fortfarande kvar i Sibbhult . Får se när jag kommer därifrån.
Hej
 
.
 

40-talist

Publicerad 2018-03-09 19:30:39 i Allmänt,

Får se nu vad jag ska skriva här då..
Är så länge mellan gånger jag är inne här så med glömska som kommer med tiden. antar jag är så för alla, så vet jag knappast vad jag skrev sist.
 
Till Sibbhult flyttade vi i alla fall. Och där, till motsats mot Lönsboda, så kommer jag ihåg skolan. Första tiden så gick jag i en skola som låg granne med oss. Kunde gå till skolan när skolklockan ringde. Men när jag tänker efter så kommer jag förbaske mig inte ihåg vilken lärare jag hade. Mina tidiga skolår måste jag verkligen ha förträngt. Så konstigt. Men sen flyttade vi till en nybyggd skola och där kommer jag ihåg mycket, rätt mycket i alla fall Och på ett skolfoto kan jag minsann namnen på alla klasskamraterna.
 
 
 
Mycket fritt liv. Bara lek och skoj.
 
Nu kan jag minsann inte komma ihåg om jag skrivit mer om Sibbhult.
 
Men så var det. Ett pensionat med stora gräsmattor, en potatisåker och ett hönshus. Toppen tyckte jag. Ove har av någon anledning fått för sig att han bara jobbade. Stora gräsmattor att klippa och tunga mjölkkannor att hämta mjölk i. Nåja lite fick han väl jobba kan jag hålla med om. Jag fick bara leka!!! Så var han också 13 år och jag 10. Rättvist hmm.
 
Men visst kommer kommer jag ihåg att Ove inte BARA jobbade. Han spelade fotboll, han spelade i musikkåren. Och han badade. Det där med bad har en annan historia. Vi fick bada i ån och jag fick följa med Ove dit. Nog trodde mina föräldrar att Storebror var en bra passare. Och det var han kanske också. Hade väl lite koll men mest intresserade han sig för flickorna som var där. Och det vara ju bara naturligt. Dessutom kanske han visste redan då att jag kunde ta vara på mej själv.
 
 
Skolan var toppen. Jag älskade att gå dit och jag tom älskade att göra läxor. Låter ju väldigt präktig. Undrar om jag var det. En kan ju undra hur det var när jag på våra årliga karnevaler genom byn ALLTID fick vara Pippi Långtrump eller en riktig buspojke. Aldrig något ljuvt snällt och vackert.
 
Hittar inte just nu några Sibbhultsbilder men det kommer.
 
Nu till mitt nuvarande liv.
Jag har varit i kyrkan. Oj då det verkar vara en stor del av mitt liv nuförtiden. Och det är faktiskt en viktig del. Nu måste jag väl erkänna att det är livet omkring högmässorna som jag gillar. Att hjälpa till. Har ju haft en sådan tur att nya vänner har kommit in i livet för ca 7 år sedan. Någon bildade en soppgrupp och där hittade jag många ny-gamla vänner. Vi har sagt hej och hälsat på varandra i alla år men nu umgås vi. Och då har jag blivit inblandad i kyrkans internationella arbete. I söndags t ex sålde vi biljetter i kyrkan till en konsert med Ingvar Björnsson. Och det var en helt underbar konsert.
 
Sen var Marie och jag i Kristianstad i lördags. För då sändes melodifestivalen därifrån. Nu var det ju inte den vi skulle se utan tillsammans med festivalen så kommer melodikrysset och direktsänds. Så då drog vi dit med kaffe och filtar.
Här ser vi ganska ensamma ut men det var "knökefullt" med folk där. En jättetrevlig förmiddag.
 
Och i går var vi och såg Tårtgeneralen på bio. Först måste jag ju säga att vi har en fantastisk fin biograf i Olofström. Och den ligger på samma ställe som den låg på 50-talet. Men såå fin den är. Och visst filmen var ju speciell, nästan som en dokumentär från 80-talet. Helt i min smak. När den var slut så höll jag på att resa mig upp och applådera.
 
Vad har mer hänt? Jo detta,OIK, Mickes älskade hockeylag klarade att gå till kval för division 1. Det fick firas med en öl.

Isen ligger fortfarande på sjön och både Kerstin och jag har varit sjuka så inget bad på ett tag. Men nu ser vi med förväntan fram på islossningen. Ett bad i 2 grader känns ljuvligt.
 
 
 

Slutar med en snöbild från 70-talet....
 
 
Ha en bra helg.
 
 
 

Oj oj

Publicerad 2018-03-02 16:08:53 i Allmänt,

 
 
Vad händer. Som vanligt fattar jag inget. Skrev ju här och sen skulle jag kolla bakåt hur långt jag kommit i storyn om mitt liv. Och sen försvann det jag skrivit.

Men vad jag skrev och berättade om var att jag har då minsann all tid i världen. Så varför jag inte har skrivit innan vet jag inte. Myten om Pensionärer som jätteupptagna, tror jag i alla fall bara är just det, EN MYT.
Eller har jag en annan förklaring. Att jag har så mycket tid beror på att jag lever själv. Jag äter när jag är hungrig, jag sover när jag är trött, fikar när jag är kaffesugen osv osv. Är ju ganska så tråkigt att bo själv men man får ta vara på fördelarna också.
 
I den intressanta storyn om mitt Liv tror jag i alla fall att jag kommit till Sibbhult. Vågar då rakt itne (alltså bokstävern i inte måste sitta fel, för hälften av gångerna blir det itne!!) kolla bakåt för då försvinner väl detta också.
 
Till Sibbhult flyttade vi då alltså tror jag 49, eller kanske 50. Och Sibbhult älskade jag.- Oj så kul vi hade där. Och skolan ja den var toppen.
Tror jag sätter in en bild här. Får se vad det blir.
Oj då här hoppade jag måååånga år framåt. Men bilden får vara kvar. Julen 2016. Mina tre förtjusande söner.
Och absolut inte Sibbhult utan i Asarum.
Återkommer en annan dag till Sibbhult.
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela