roligtlivver.blogg.se

fredag igen.

Publicerad 2014-02-21 23:05:00 i Allmänt,

fredag verkar vara en blogg-dag. Eller är det bara för att veckan känns avslutad just på fredagen. Borde ju inte vara så nu när  man är pensionär. Men så klart ränderna går väl aldrig ur och förr var ju fredag inledning av vilodagarna...
Veckan har förflutit lugnt.
 
Inleddes med att inte göra något. Och om någon tänker och va skönt så skulle jag vilja säga oh vad trist.hmmm
 
På onsdagen kom Ida och sen har vi gått här och pysslat lite.
 
Även en del större aktiviteter. I torsdags var vi i bowlinghallen och vem tror ni var sämst där?? Att jag trots mina träningar med potatis i köket inte kan kasta rakt? el vad heter det när man får i väg klotet? Men lik förbaskat så är det jätteskoj.
 
Sen åkte vi, Nilssons, Micke och delar av fam Cairenius hem hit och åt våfflor med sylt och grädde. Hade t o m gjort mig till och gjort pannkakor till Micke. Till min fasa/skam kom jag på att i alla dessa glutenfria år så har jag aldrig gjort pannkakor till Micke.
Så här har det sett ut i mitt vardagsrum nu i några dagar. En soffa, en tv, en bok och en Ida. Allt lika trevligt. Vi har verkligen haft några mys-dagar.
 
I dag har vi t ex varit på bio och sett Frost. Eftermiddagsfilm. Och den var riktigt söt eller vad man ska säga om en film som delvis handlade om en snögubbe och en ren.
 
Och på kvällen gjorde Sofia och Micke en tur hit. Dom åt hemma för Micke hade redan handlat kyckling och jag gjorde mig till och gjorde pizza. Man kan inte göra små pizzor av mjuka vete-tacos! Fråga mig jag vet. Satte på fyllning och in i ugnen i 10 minuter men då rök det och ut kom några svarta saker. Ja inte kom dom ut av sig själv men svarta var dom.
Till all lycka så var det bröden som var svarta så jag fick skyffla över fyllningen på nya underlag och sen 3 (tre) minuter i ugnen så blev det en ganska lyckad kombination av pizza och tacos.
Hon på bilden gillade i alla fall dom.
 
Vi skulle titta på en skräckkomedi men den började så hemskt så vi struntade i det. Sofia tycker inte om sådana filmer trots att Micke äääälskar skräckisar. Men då tittade vi lite på tv och åt glass och spelade lite och sen cyklade jag med gästerna hem.
För den som tror att jag gjorde en lång cykeltur så kan jag säga att det är väl 300 meter till Mickes bostad.
 
Annars ja, jag löser korsord men jag har gått bet på några lite halvsvåra nu och kommit underfund med varför.
Jag brukar lösa med en bra penna som jag fått av Pamela och som föreställer påven.
Men så här ser påven ut nu!
 
 
Jag ser nu att det är inte lätt att se vad jag menar för det känns som om han fått en helgon-gloria som lyser upp kortet. Men sanningen är att han tappat både huvudet och armarna .Måste nog byta korsords-penna.
 
I dag såg jag i landet att det var massor av blommande snödroppar. Var har vintern varit? Den har ju inte kommit hit. Jag som tycker så mycket om snön. Tänk den veckan då vintern var här så ljust och fint det var ute.
T om den promenadmotståndaren som jag är tyckte det var skönt med en kvällspromenad.
 
Här ska jag också infoga, enligt Idas önskemål, en bild på en bok i ett hörn.
Obs Vrid på huvudet så ser ni att det är ett hörn och en bok.  Boken står i skamvrån för Ida blev så arg på författaren av någon anledning. Hon har säkert berättat varför men hon pratat så himla fort ibland så jag hinner inte med. Men boken ska stå där och skämmas ett tag.
 
Jag tror jag infogar en bild till på ett hörn. Samma vridning på huvudet gäller här.
Detta är min inne-tomte som har fått krypa tillbaka i sin bur och inte kommer att bli utsläppt förrän den 1 december. Knäppt eller??

 
I morgon är det återigen tidig uppgång. Inte jättetidig. Men jag får försöka ha kaffet klart kl 8.00 för då kommer kryssgästerna. 
 
 

Final i På Spåret

Publicerad 2014-02-15 00:00:17 i Allmänt,

Ja just det. Final var det i dag. MEN vi tittade inte. Har sett alla andra program och så missade jag finalen. Men i och för sig så kan jag så lite så "det kan la kvetta!!"
 

Varför sätter jag in detta? Ja det vete sjutton. Men det är ett kort från 2009 och då har jag just flyttat in på äppelvägen och då såg det ut så. Det ser nästan på likadant ut nu. Har faktiskt bytt bord och fåtölj. Men vasen med tulpaner står där i dag också. Kanske, möjligen, är tulpanerna utbytta.
 
Nu har jag diskat efter några spelgäster. Blev nästan lite julstämning så här i februari. Jag började med glögg och sen gratäng och då hade jag dukat med julservetter. Som grädde på moset eller kanske snarare grädde på gröten så blev det ris a la Malta. Och inga julklappar men jag fick present av Micke på Alla hjärtans dag. Och blomma av Monica.
Spelet gick bra. När jag tänker efter så såg vi ju På Spåret dvs vi spelade just det spelet och damerna vann över herrarna. Men va ä de för konstigt me de???
 
Racko gick inte lika bra. Där slog Micke till och vann överlägset.
 
Har ägnat onsdag och torsdag åt att hosta så jag missade ett trevligt umgänge med mina sopp-damer och i dag missade jag dom också. Då bestämde vi att vi skulle åka på vår Ullresa men jag fick kallelse för ultraljud på halsen. Var lite nervös när dom tog ultraljudet.Ultraljud och baby. TÄNK om dom hittade en dylik...Oj ojoj
Hoppas dom inte hittade något alls. Ja halsen förståss.
 
I går satt jag på min mer och mer breda bak (får låta bli att sitta vid datorn) och sorterade bilder i min dator. Jag har en jädrans oreda bland dom. LITE bättre har det blivit
 
 
 

Lite bilder från diabildsarktivet. Här överraskar vi grannen med att tidigt, tidigt på morgonen komma lättklädda och sjunga egen komponerade sånger. Jag tror att min sexighet var bättre än min sångröst.  Och jag tror att grannen blev glad!!!
 
I morgon står klockan på ringning kl 6 för kl 6.30 börjar krysset. Och det kan man ju inte bara missa. Får se om det dyker upp något sällskap så tidigt. jag har i alla fall dukat för tre.
 
Med detta urval från mitt bildarkiv drar jag mig tillbaka. Har ju Elisabeth Georges senaste att läsa. Över 750 sidor och jag har läst 250. Den är jättebra.
 
 
 
 

Kyrkhult avklarat

Publicerad 2014-02-08 22:30:31 i Allmänt,

Lördag kväll och just hemkommen från ett 29-årskalas. Tack Erik. Och tack för pizzan som jag fick hem i en "doggy-bag". Blir bra lunch i morgon OCH på måndag. Och melodifestivalen tvingade vi vår värd att titta på men efter två öl så tyckte han nog att det var riktigt roligt. Micke tyckte det i alla fall. Å andra sidan så behöver inte Micke någon öl för att bli entusiastisk inför detta. Men det var nog ännu roligare i dag. Dessutom gick ju vår idol Sanna till final.
 
I går var det dags att visa bilder i Kyrkhult. Var  inte många bilder från Det gamla Olofström men jag hade ju fått "låna" bilder från kommunens arkiv. Och det var himla bra. Och vad som var bra också var att även här fanns en man som kunde mycket av bilderna och som berättade för dom andra. Tack till den mannen.
Detta är inte den mannen utan en mycket populär person i Kyrkhult. Om någon från de här trakterna läser detta så vet ni genast att det är handlaren Isidor.
Sådana här bilder är det jag visar och sen pratar jag och sen pratar några i publiken och det har hittills gått bra.
 
I dag har jag på nytt (jag kommer på detta med jämna mellanrum och blir aldrig vis av skadan) kommit underfund med att jag måste tänka innan jag handlar. MEN.
Nå i dag så hade jag inte något särskilt att göra och då fick jag syn på gardiner som jag egentligen köpt till Micke. Men eftersom han ska få tapetserat i vardagsrummet så tyckte jag att o.k då kan jag vänta tills det är klart. Och nästa briljanta idé var att jag hänger dom i mitt vardagsrum så länge.
 
Så in med strykbrädan i rummet,fram med gardiner, ta ner dom gamla och putsa eller i alla fall torka av fönster. Gick bra även om det är besvärligt att ta ner gardinstången. Den sitter högt uppe och är tung.
Men som sagt det gick bra och jag strök och hängde upp. Ja ja hängde upp och hängde upp. Hur noga jag än tittat så lyckades jag hänga den ena gardinen på fel håll. Så upp på trappstegen och ner med gardinstången som nu var ännu tyngre.
Resultat, jag föll mot strykbrädan och ner for strykjärnet och jag. Jag höll men så här gick det med järnet.
 
Om ni inte ser det så kan jag tala om att hårdplast mot hårt golv är inte lyckat.
 
När jag väl fått upp gardinen så tittade jag och vad fick jag se. Jo gardinerna var 40 cm för korta.
 
Så klart dom var ju anpassade till Mickes fönster. Fasen också. HUR fixa detta. Jag "tyade" inte ta ner dom igen. Så här gjorde jag.
 
 
Om ni inte riktigt förstår min smarta ide så får jag kanske förklara. Jag satte helt enkelt min Ikea-pall framför dörren så det döljer vad som inte finns. Lite knepigt det där. Kan man dölja något som inte finns????
Nu ska jag dega lite framför tv.n. Vet inte om det finns något intressant men jag kan ju i alla fall sticka någon dm på Simons halsduk. Den är ganska lång men ganska är inte tillräckligt.
 
 

Och snart är det fredag igen.

Publicerad 2014-02-06 23:29:51 i Allmänt,

Jag försöker förtvivlat hitta något inlägg efter förra
fredagen men nä det har jag tydligen inte gjort något. Bara tänkt på det.
 
För inte tog melodifestivalen musten ur mig. Inte ens jag som trogen och entusiastisk melodifestivalanhängare tyckte det var så bra. Men det är ju ändå en lördagsunderhållning för oss som gillar att bli underhållna.
 
Nu var ju inte Micke i sällskapet för hans entusiasm smittar kanske av sig lite. Men här var andra Sigvantar och Nilssons och vi hade en fin kväll.
 
Vi startade redan på eftermiddagen med bowling. Inte vann jag denna gången heller. Ingegerd blev min motspelare och det blev platt fall för mig. Ingegerds stil är otrolig och henne klot träffar där dom ska och DET gör inte mina. Men jag håller mig i alla fall på rätt bana och inte såååååå många gånger i rännan heller. Visst jag hade en och annan  nolla men det får man ta. Jag tycker det är skoj. Jag tjuvtränade i köket med en potatis som jag gjort tre hål i och minsann tror jag det hjälpte upp resultatet.
 
Nu har jag letat efter en bowlingbild men jag hittar ingen. Ni får tro mig på mitt ord. Nästa gång ska jag sätta in en bild på min potatis.
Veckan har varit en vanligt vecka. Gympa och INNEBANDY som jag verkligen älskar, trötthet och krämpor bara försvinner. Och man är såååå glad när man går hem. Inte för ATT man får gå hem utan för att  kvällen varit så bra.
Föreläsning om Blekingetrafiken. Låter tråkigt men tiden gick fort och inte somnade jag. '
Lite kyrklig spis. Jo ni läser sant. Nu är det frivilligarbete som gäller, igen. Internationella gruppen ska hjälpa till den 2 mars och vi samlar in pengar för att utrota fattigdomen. Så gå till Olofströms kyrka den 2 mars. Hmmm om det är en söndag. Får kolla i morgon och meddela när ni ska dit och handla kakor och lotterier och fika och träffa mig.
 
Och i tisdags morse när Ingegerd och jag gick från gymmet vid 9 tiden så såg vi ett stort konstigt klot i vacker mörkgul färg. Kändes som ett under. Det var SOLEN...
 
Och i dag har jag hunnit med gym på morgonen, fika hos BM på förmiddagen och varit i Asarum.
Flitig som en myra..
 
Badtunnebadet är från Simons 18-årskalas. Men jag har i alla fall tvättat och skurat tunnan i dag.
 
I morgon nästa föreläsning eller vad jag ska kalla det, bildvisning om det gamla Olofström men i morgon ska jag till Kyrkhult Odh har jag fått smyga in 40 Kyrkhultsbilder. Olofström Kommuns bildarkiv är toppen att få låna bilder från.
Här kunde kommit några bilder om jag hittat. Men så blev det inte. Jag tror jag berättar i morgon hur det gick i Kyrkhult. Tror att Kyrkhultsborna är lite mer svårflörtade. Önska mig lycka till.
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela