roligtlivver.blogg.se

Måndag, inte morgon utan kväll

Publicerad 2021-08-17 18:48:48 i Allmänt,

Hej alla 1 eller kanske det var två som läser mitt bidrag. Och sen jag själv alltså.
 
Har inga ambitioner att någon ska älska mitt bidrag, inte ens att man ska gilla det, utan det får bli mitt bidrag till mej själv. 
Nu när ålderna kommer ifatt en och man börjar få dåligt minne så är det bra att kunna läsa sig till vad som hänt i livet.
 
Nu är det en lite deppig period. Tycker det är lite dystert. Inte bara för att det regnar utan rent allmänt. Tänker tillbaka o inser att det finns mycket som man kunde och skulle gjort annorlunda.  Men som inte går att ändra på nu. Och tänker framåt och känner att vad sjutton ska jag kunna hitta på som ger både mej själv o anda glädje. Inte ett skvatt!!
 
Och inte har man så mycket tid kvar att hitta på något heller. Och inte händer det så mycket om man som jag t ex i dag tillbringar den mesta tiden i soffan med en bok eller tv. Säger som Kerstin sa i går när någon kände sig kass. (ironiskt vill säga) 
Ryck upp dej för sjutton!
 
 
 
Här kommer i alla fall en fin bild från Halen. I helgen var vi på vår tradionella paddeltur med Cairenius. Blev ju inget förra året så årets tur var efterlängtad. I alla fall av mej. Här passerar vi just en fin ganska nybyggd bro,Frickabron.
 
Och dagen var sååå fin. Ebba o jag kan det där nu med att paddla så inga ramlade i. Lite blåmärken har jag hittat i dag. Dessa uppkom när jag skulle stiga ur kanoten. Sån jäkla tur att jag inte ramlade i helt. 
 
 
Trycker in en paddelbild till. Micke och Patrik har också varit ett team på alla paddlingar (Patricia och Ville är tredje teamet) 
 
 
Micke har som förslag att vi ska paddla runt HELA Halen. Nästa år kanske men då får vi nog ta hela dagen på oss. Och OM vi tyar. Får se vad det blir.
 
Vad mer har hänt. Micke var med Nermina och Riad och spelade minigolf i söndags. En fin dag.
Trycker in en bild till.
 
Och som tur är så har jag sällskap ibland. Mitt i deppigheten så blir man lite glad. Trevliga tanter kan pigga upp. Och så får man prata. Även om vi är 5 st (vi är fler men Birgit och Inger saknades)  så verkar det som om vi alla fick säga vad vi vill och vad vi tycker är viktigt. 
 
Birgit, vår sopp-startare (hon fick ihop den gruppen) har opererats och allt krånglade till sej och kvar efter många veckor för observatrion. Nu närmar hon sej i alla fall hemgång så nästa träff ska vi ha en redig Birgit-soppa.  Kram på dej Birgit.
 
Denna gången var det min  tur att laga soppa och även om det bara är var sjätte månad det är min tur så har jag bekymmer om vad jag ska göra. I år frågade jag Roger och han tyckte på sommaren ska man server en Gazpacho. Har aldrig gjort en sådan och tyckte det verkade övergå mitt mat-förstånd. Men ok om Roger tyckte det så fick det bli så. Jag gjorde en provsoppa på söndagen och Roger och Christina provsmakade den. Fick godkänt.
 
Och fick godkänt av damerna också. I alla fall sa dom att det var ok. Nu vet jag inte om någon ätit den innan så dom hade kanske inget att jämföra med. Sätter in en bild så ni/jag ser.
 
Och i går var det en annan tant-träff. Tanter är bra att ha.
 
 
 
 

Tisdag

Publicerad 2021-08-03 09:29:07 i Allmänt,

Ska snart ut och leta kontroller. Trimorientering är en toppengrej. Särskilt om man har en orienterare med sej. Och det har man ju,.'Man får alltså träna hjärnan, lite i alla fall, får frisk luft och motion, cykling någon mil och skogsvandring 6 km. Det är väl helt ok motion.
 
Hinner med lite av sommarens tidigare aktiviteter, är ju inte så m ånga.
 
Som jag har sagt,  kanske inte här, men säkert till många andra, så har jag blivit lite avundsjuk t o m under den här pandemin. Har blivit sååå medveten om att jag inte är bilburen.
 
På fb och instagram sätter ALLA , alla tror jag i alla fall och det känns så, massor av bilder från vackra vyer från utflykter man gjort. Och inte brukar jag bry mig utan bara tänka så fint det var där.
Men i år så tänker jag, bara åk ni och titta på det vackra och roa er. Jag sitter där jag sitter. Men nu har jag tagit mig i kragen och kommit på att jag får nog roa mig själv och hitta på lite. Så nu känns det bättre.
 
T ex i dag tänkte jag cykla till kyrkogården på utflykt!!!
Men först ska jag ut i skogen .
 
Några bilder trycker jag in. Får se vad det blir.
Gjorde en cykelutflykt och då fångade jag denna vy. Det är en flitig bonde och hans hö. Varför den är i svartvitt det vete sjutton.
 
En bild till.
Spelkvällar hos Nilssons har vi varit på,. Visst ser det väl ut som om Micke är segraren här.
 
Nu är det dags för skogen.

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela