roligtlivver.blogg.se

tandutdragning

Publicerad 2015-01-26 17:45:37 i Allmänt,

Mer en misslyckad sådan. Men så här såg sonen ut efter försöket...
 
Glömde ju Kära dagbok.
Och vad har hänt under veckan. Ja i torsdags så gick jag på en skrivare-cirkel. Duktiga deltagare som läste upp sina egna alster. Får försöka skärpa mig om jag ska platsa där. Men roligt var det. Alltid kul att träffa nya människor. En del kände jag ju eller i alla fall kände igen.
 
På torsdag ska vi till SPF tydligen och läsa lite egna grejer. VAD sjutton ska jag ta med mig. Får hitta på något. Kanske någon här uppmärksammad läsare kan ge mig ett tips om vad jag ska skriva. Ett tips och jag skriver. Fantasin är det inget fel på.
 
I helgen var vi i Malmö hos min bästis sen skoltiden. Och vi var och grattade barnens farfar, alltså min svärfar. Han fyller 95 nu på torsdag. En aktningsvärd ålder. Och lite skröplig men vital i minnet. Så vi satt i köket, han och jag och skvallrade lite om Olofström förr och nu. En riktigt mysig stund.
 
 
 
 

Här ser ni Micke och hans farfar. 50 år skiljer det.
 
Åkte tåg gjorde vi och som vanligt så funkade samarbetet mellan SJ och mig helt perfekt. Kom fram och tillbaka i rätt tid. Och viktigt att vi kom hem för kl 18 var det dags för nästa kalas. Nu en 30 åring som skulle firas. Och firade gjorde vi. Mat och dans och frågesport. Micke vann frågesporten och fick en Oscar som pris. Lycklig blev han. Han hade 7 rätt och ingen hade mer.
 
I dag har jag varit på byggnadskontoret och hämtat en kopia på en ritning så i kväll efter gympan ska jag författa en skrivelse till kommunen. Berättar mer om detta sen. Jag blir så jäkla arg bara jag tänker på saken, alltså det jag ska skriva om,  så hade jag hittat var jag ändrar till rött så skulle det stått både med rött och med stora bokstäver.
 

extra onödig upplysning

Publicerad 2015-01-20 23:15:42 i Allmänt,

Vill bara tala om att jag i dag har känt mig som betjänten i Grevinnan och just det ja bet....
 
Varför?
 
Jo jag har snubblat på den jädrans julgransfoten som står strategiskt placerad vid dörren från dator-rummet (lät fint det där datorrummet!!! hmmmm) och ut till hallen.
Kom just på att jag lärt mig att hoppa över den.
Vore kanske bättre att helt enkelt gå ut i förrådet och lägga den. Får bli en annan dag.
 
känner mig lite elak så jag sätter in en gammal bild på en "elak" mamma som just sätter en tråd om sonens lösa tand för att sen sätta fast tråden i dörrhandtaget och genom att öppna dörren dra ut den lösa tanden.
Hur det gick.
En förskräckt son gick inte på det utan hela iden gick i stöpet. Kanske jag i morgon kommer ihåg att sätta in nästa bild i sammanhanget......

lite av varje

Publicerad 2015-01-20 15:41:47 i Allmänt,

Kära dagbok
Får inte glömma att jag SKULLE börja alla inlägg så.
 
Ja du kära dagbok vad ska jag skriva i dag då?? Hmm vet inte något som kan vara av allmänt intresse.
Nu invänder säkert "vän av ordning" att det brukar inte det vara som du skriver annars heller,
 
Men då skriver jag väl vidare då. Som jag berättade så är granen utslängd, tomtarna lagt sig till ro, ljusstakar nerpackade. Lite röda gardiner kvar men det får vara ett litet tag till. Är väldigt fint nu med röd inramning till den vita gräsmattan. Och dessutom så SER jag ju också hur det ser ut utanför fönstret.
 
Lördag kväll tillbringade jag på restaurang med thai-mat i Karlshamn. "Lille" Simon fyllde ju 19 år. Herre min je det känns som i går när han föddes. Han föddes i Växjö och jag var förkyld och fick inte hälsa på så palle körde upp och tog massor av kort och sen snabbframkallning när han kom hem. Detta var ju innan dig.kamerans tid. Men sååå söt han var. Och är fortfarande.
 
Här 8 års-kalas.
Söndagen gjorde jag nog inte ett enda dugg. Slöade eller kanske jag skulle vilja säga att jag slösade bort en dag. Det ska jag sluta med. Att slösa bort dagar vill säga.
 
I går startade gympa o innebandy men enligt doktorns order så skulle jag vänta med detta. Men eftersom jag tyckte det var synd att alla skulle missa bara för min skull (jag har ju hand om det) så gjorde vi så att jag satt på ett av målen och ropade vad man skulle göra. Och det gick bra.
Sen på innebandyn så skrek jag också och tog tiden. Det gick väldigt bra det också. Hmmm börjar bli mycket som jag inte behövs på.
 
MEN i kväll behövs jag i alla fall.För då har vi teaterträning och det är här hemma så lägenheten behövs i alla fall. Och sen ska vi skriva ihop och öva och tänka ut saker och ting och jag fantiserar och skriver .... Sååå himla kul är det.
 
Och prov på vår teater har jag ju visat. Så fort vi får lite ordning på saker och ting så ska alla få se ett litet prov på vad årets teater ska handla om.
 
 
 
 
 
 

Nya ögon

Publicerad 2015-01-15 18:03:00 i Allmänt,

Nu hoppade tomte och ljusslinga in här. Begriper det inte, denna skulle varit efter Så här t ex....Se nedan
Kära dagbok

SÅ skulle jag ju börja alltid.
Sist var det sladdproblem. Dvs med Mickes dator.
Och det har löst sig. INTE min förtjänst. Jag lovade och lovade Micke att försöka men det drog ut på tiden. Så till slut gick han ner till Holje Digital och man skickade upp en praktikant så var det problemet löst. Efter det funkade inte hans telefon igen och då lovade jag att komma upp. Men en timme senare ringde Micke och sa att han hade fixat lite bland sladdarna och sen funkade allt. Hmm behövs jag inte alltså.
Nu är det bara fb han inte kommer in på och det har jag lovat att fixa. Så nu får jag skärpa mig.
Sladdar kan se ut på många olika sätt...
Så här t ex. se ovan.
 
Virrigare än vanligt. Kanske beror det på att jag i går tog bort starr på båda ögonen. Ja jag gjorde inte själv utan var hos farbror Doktorn. I Varberg. Praktiskt nog tog han båda ögonen på samma gång. Jag tyckte det verkade hemskt att någon skulle peta i mina ÖGON. Och dessutom så tyckte jag när jag satt och väntade att "hmm det är nog ingen starr, jag har nog överdrivit. jag ser ju bra. Nu säger säkert doktorn Va vill du vi ska göra här???
Så jag blev riktigt glad när han sa: Ja du ser nog inte så mycket.
  
I dag har jag kommit på att det är ljust ute och inne. Kan se tv.n men inte läsa. Blir lite bättre efter hand men kommer nog att behöva läsglasögon. Har alltid innan kunnat läsa utan glasögon. Så det känns konstigt. Som tur var kom jag i morse på att Micke hade extra par läsglasögon som han kom inom med och det funkade.
 
Ett problem eller vad jag ska kalla det för: Jag måste byta lampa i badrummet. Plötsligt blev allt så ljust och fint och varenda liten skråma,rynka, fläck i ansiktet möter mig på morgonen. Och det ÄR inte kul. Men en liten dimmer kan nog lösa det problemen.
 
Annars vad nytt,. I söndags julgransplundring hos Micke med lite spel.
 
Och i söndags kväll halv 12 kom jag på att det var nog dags att klä av min gran. Så då gjorde jag det. Halv ett slängde ut den då nästan  barr-fria granen på altanen. Och la ner belysningen i den lilla lådan som jag redan både visat och diskuterat.
Lampan som jag beställde av Lovisa var också klar och så här ser den ut.
 
Några av mina favoritböcker med belysning. Gösta Gustav Jansson som en gång i ungdomen var en favoritförfattare, Dorythy Gilmans böcker om Mrs Polliflax, Sagan om ringen som jag verkligen älskade och läste två gånger (har inte sett filmerna) och sen Alistair Mac Lean. Vet inte varför jag gillade den sistnämnda så mycket men när  jag flyttade från Lingonvägen och gjorde av med de flesta böckerna så sparade jag alla hans böcker tom i pocket.
Så nu kan jag sitt och njuta av detta.
 
Mina ögon behöver nu vila så det var allt för denna gång.
 
 
 
.

sladdar

Publicerad 2015-01-09 19:27:22 i Allmänt,

Kära dagbok
 
Så skulle jag ju börja varje gång så då får det bli så.
Sitter här och väntar på På Spåret. Varför jag gör det vet jag egentligen inte! Nu för tiden tycker jag att jag är helt värdelös på att kunna frågorna. Antingen var det lättare under Oldsbergs tid eller är jag vorden gammal....
Måtte väl vara vara så att det var lättare förr eller....
 
Måste i alla fall avreagera mig på något. Mickes dator OCH telefon slutade ju att fungera. Och inte fick jag ihop det. ner till radiohandlaren och jag visste vad han skulle säga (så säger han alltid när jag har något som inte funkar)
Ja se det här går inte att laga. Nähä då kan jag ju inte mobevisa det så nu har Micke blivit 8000 kr fattigare och en ny dator rikare.

Utan telefon har han också varit. Tack att det finns mobiler! Men i dag tänkte jag att nu går jag upp till honom och ringer till OKTV. Men se när jag tryckt och donat lite så gick telefonen i gång. Hurra
 
Senare gick jag ner och hämtade den nya datorn och kopplade in. Men inte fasen fick jag internetkoppling där inte. Alla sladdar gick jag igenom. Men nej. Sen till slut la telefonen av igen. Och då nästan grät jag. Men med diverse nya tryck så fick jag telefonen i gång. Men sladdar till dator och få den att funka det gick inte.
 
NU när jag satt i lugn och ro i soffan så kom jag på att datorn borde ju funka utan sladd´, det är ju en laptop. Eller har jag fel där??
På måndag ska jag i alla fall ringa OKTV? och sen får vi diskutera oss fram.
Eller har man någon lösen för att komma in eller hur ska jag tänka här..
 
 
Jag tänker vidare i morgon för nu ska jag göra kaffe osv
 

kära dagbok

Publicerad 2015-01-07 16:57:40 i Allmänt,

Tror jag ska börja så här varje gång så här. För det blir ju som en liten dagbok, dock utan alla hemlisar som brukar finnas i en sådan. Börjar jag skriva hemlisar här så stoppa mej...
 
Rubriken är lite inspirerad av toaletten i Asarum hos Sigvants. Månntro det jag. I deras tidningskorg där ligger nämligen Berts betraktelser och dom har jag läst både fram  och baklänges och Bert börjar varje avsnitt så.
Nu börjar alltså Bert och jag likadant.
 
Så kära dagbok.
Slutade förra gången strax efter nyår. Det patetiska nyåret.
Sen har det ju varit trettonhelgen. Trettonafton går det årliga kalaset av stapeln. Mickes födelsedagskalas alltså. Micke är mannen som lyckas klämma in tre kalas  varje gång han fyller åt med undantag av jämna fem-tal då han bara har ett men ack vilken baluns. Han har redan börjar förbereda för nästa år så var beredd, man kan få en inbjudan.
 
Det tredje av hans kalas äger alltid rum i lokalen på Ekerydsplan och på trettonafton. 20 pers är det vanliga antalet och så i år också. I är var jag lite lat och beställde sallad från ett kafé. Det var bra och sen bakade jag tårtor. En hel hög med tårtor, alldeles för mycket tårtor.  Frysen är full av tårtor......
 
Nu får jag sätta in en bild. Tar lite stilstudier från våra teatrar. Kan ha varit inne tidigare men so what!!!
Behöver lite inspiration till årets show. Håller på att skriva och tänka och ändra och tänka igen. Hjälp gärna till med förslag på några små sketcher som kan framför av Micke och co.
nedre bilden smurfarna och övre bilden ser väl alla vad det är??
Sista bilden är från en föreställning som vi kallade Adam och Eva.
 
Och sicket besvär jag har haft på det nya året. Mickes dator OCH telefon funkar inte. Lämnade ner datorn och så klart dom tyckte den var gammal och det var fel på moderkortet och han måste ha en ny. Jäkla skit säger jag bara. Men eftersom han liksom jag älskar sin dator så var det bara att bita ihop och säga Ja då får det bli så.
Så nu kommer det snart en ny dator. inte gratis precis men nu är det ju så att det börjar dra ihop sej till melodifestival och inte minst eurovision song Contest. Och Micke kollar varje dag vilka länder som har låtarna klara och sen lyssnas det och funderas.
 
Telefonen har jag varit och dragit in och ut sladdarna men icke. I morgon blir det till att ringa till Oktv och fråga vad man kan göra. Och då ska jag och mannen i andra änden, han från oktv alltså, komma underfund med vad vi menar när han säger t ex modem och jag säger, en liten grå sak med tre sladdar i. Men vi ska nog kunna komma överens!
 
I kväll har jag "tant-besök" och då blir det frallor. Halentanterna heter gänget och det är så skönt med detta gäng för vi har en gång för alla bestämt att vi ska ha frallor, kex och ost. Punkt slut.
 
Så nu har jag dukat i köket och ska ta fram osten och förbereda kaffe och sen är jag beredd på den lilla "tant-invasionen"
 
 
 
 
 
 

december 2014

Publicerad 2015-01-01 22:43:00 i Allmänt,

Ja nu menar jag inte att det är december 2014. Lite vet jag. T ex att det är januari 2015.
Underligt jag tycker det var som i går det var,ja 2012 kanske.. Men så är ju inte fallet.
 
Skrev i går när jag var en patetisk bloggare att jag återkommer som i dag och här är jag.
Känns som om jag virrar till det och ändå är det starkaste jag druckit både i går och dag Apotekarnas julmust. Kan den ha några procent i sig tro??
Lägger in lite decemberbilder här.
'Först min fina julbock. ja där ser ni att jag ljög i går. Jag hade ju en bock också här hemma.
Och nu ska vi se vad det blir
Nu har jag kämpat en kvart för att förminska bilden men det går inte. Så ni får Micke i jätteformat. Någon jätte är han ju verkligen inte, 160 cm och 61 kg. Men ganska vältränad faktiskt.Här har vi just hittat våra granar. Hugger dom själv och i år hittade vi snabbt vad vi ville ha. Skulle ju aldrig våga ta in en icke "redig" gran. Då skulle Palle fixat åska på julafton. Som gammal julgransförsäljare. Så många år som vår tomt på Lingonvägen varit belamrad med granar hela december. Skoj var det. Bara jag slapp sälja fula granar. Varför det blir svart här begriper jag inte heller men så får det blir. De fula granarna överlät Magnus o jag till Palle och Roger. Och när dom lyfte dom och snurrade runt så blev det fina granar och så sålde man....
 
¨Sen kom dagen före julafton (oj nu försvann det svarta) och då började klapparna samlas under granen i Asarum. Och familjen Sigvant samlades också.

Det traditionella pepparkakshuset förvisas här. I år blev det ett slott med skumtomtar som försökte klättra in genom fönstren. Helt o.k.
Den värsta hungern på julafton stillades med en korv.
 
Och snart kom tomten, den vanlige gamle snälle tomten. I år hade han engagerat en liten hjälpsam Nisse eller kanske man ska säga Nissa.
 
Den snälle tomten delade ut måååånga julklappar och allt var frid och fröjd. Kalle på tv.n och sen julmat och lite sång till maten!!!
Det traditionella  jultalet hålls här. Nya tal varje år och tror minsann att talaren och tomten har vissa likheter. kan det vara samma?
Här kommer mina fina barnbarns-flickor. Likadant klädda?? Hmm kanske deras farmor har handlat. Men visst är dom fina, både kläderna och flickorna.
 
Senare på kvällen blev det som sig bör en julafton lite spel.Här Magnus och Olle i full aktion.
 
 
Juldagen blev det bio, Micke och Veronika för de äldre och Sune för de yngre dvs 4 barn och farmor. Helt o.k.
Annandagen hemresa.
Men då hade jag först hjälpt Ida att packa,, hade i och för sig börjat innan jul. Jag strök och vek och Ida packade ner.
Totalt fick hon ihop 71 kg i 4 väskor. Men flyttar man till Kina så måste man ju ha lite med sig.
Familjen har anlänt och via Kik så har vi fått bilder på busshållsplatsen utanför huset och den var helt o.k. Värre var det med tidtabellen som bara var på kinesiska. Inte ens siffror fanns med. Så här gäller det att kvicka sig och lära si landets språk.
Har också fått bilder på något annat än busshållplatser. Lite inomhusbilder efter att Christina tagit bort det mesta av lösa prylar. Kineserna har mycket prylar!!
OM jag lyckas "dumpa" bilder från KIK så ska ni få se lite från deras nya tillfälliga hem
Ja detta var väl julen i korta drag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela