roligtlivver.blogg.se

sommar på väg...

Publicerad 2015-06-29 09:27:00 i Allmänt,

Nu publiceras det hej vilt här. Står just att mitt blogginlägg har publicerats och där står då absolut inget mer än en rubrik men hur man tar bort det vet inte jag. Men här tänkte jag skriva lite nu
 
Har kommit på att jag kan lägga alla mina blogginlägg på ett USB-minne (eller det kanske inte går??) och sen ha det som en dagbok. Lugn jag ska inte ge ut den som bok, bara läsa den själv.
 
Sist jag skrev var den 10 juni. Och då hade jag minsann dagen innan varit på utflykt till Öland. Med kyrkans folk. Inte har jag gjort så mycket i det avseendet men jag försöker så gott jag kan. Lite medverkan på olika aktiviteter. Jag kan ju prata och sälja biljetter och duka av borden osv osv..
 
Sen den 12 var det student och då såg det ut så här.
 
Utspark och sen fest i Asarum. En solig och fin dag. Tänka sig äldste barnbarnet tar studenten.
 
Efter studenten så åkte jag med till Göteborg och stannade i veckan. En vecka som gick jättefort. Vet då knappt vad vi hittade på. Umgicks med barnabarnen och också barnen hmmmm. Var med till sjön men tyckte det var för kallt, har jag blivit mesig på gamla dar eller??, och sen var Saga och jag o åt thai-buffe en dag. Gott och trevligt sällskap.
Torsdag hemresa och som alltid vad det gäller SJ och mig så var förbindelserna goda.
Hemkommen så fanns sms från mina midsommarvänner, vi är vänner annars också men just midsommar har vi i mååååånga år tillbringat tillsammans och så ville dom i år med. Så det blev Kanotvägen på ef och kvällen. Och som vanligt tipsfrågor och spel och lekar.
 
Söndagen sen fick jag nattgäster, Ida och Saga och dom stannade till fredagen. Jag överlät sovrummet till dom och flyttade in i ett annat rum. Sovrummet blev deras och jag lät t o m bli att titta in och se hur det såg ut. Två tonårsflickor kan då röra till det och två tonårsflickor fnittrar, två tonårsflickor "skriker", två tonårsflickor hörs.
Dagen efter dom åkt vilade jag öronen och röjde och sen efter två timmar så saknade jag dom oerhört.
En trevlig vecka.
En dag ville dom till sjön för att prova hur livet som sjöjungfru skulle vara. Då såg dom ut så här.                           
NÄ nä det är inte en sjöjungfru, långt därifrån. Hittade inte bilderna,finns  kanske kvar i mobilen. Kanske. Ligger en bild här bredvid där mina flickor sitter ute på kvällen och testar att vara sjöjungfru. Men jag SKA hitta bilder när dom badar.
Bilden härovan är när jag pratar om det gamla Olofström och just kommit på att jag gillar att prata inför publik. Tänk så gammal och få den insikten...
 

Och sen fick jag in en annan sommarbild. Micke på besök i Kyrkhult och med sina favoriter framför sig, öl och spel.
Nock för denna gången men snart återkommer jag.
 
 
 
 
 

3 juni sist jag skrev.

Publicerad 2015-06-10 21:05:25 i Allmänt,

 
 
Och har det varit något nytt som hänt.
Vet inte, Får kolla i minnet.
 
Just nu gjorde jag diskmedelsöversvämmning ( det var ett ord som heter duga det) i vasken. Så gammal och har ändå inte lärt mig att dosera diskmedel rätt. Det projektet har jag gett upp.
3 juni var jag i Karlshamn på vernissage! Lovisa, Simons flickvän, har gjort tavlor med böcker. Man tar tre eller fyra favoritböcker och ger till henne och sen gör hon en lampa av dessa. Jättefint. Nu visade hon olika lampor med böcker och med flaskor och en lampa gjord av en stor vit porslinssvan. Och vem köpte den svanen tror ni. Jo Micke.
Torsdagen då fikade jag. Gjorde ett upprop på Fb till mina Yrsa-tanter (ett av  mina tantgäng) och berättade att jag kl 14.00 kommer att vara på Renates fik. Bara som en upplysning.Kl 14.00 var vi tre stycken och
Kl 15.00 var vi 5 st där. Bra! Och en varm och skön eftermiddag så vi kunde sitta ute och njuta. Sådana eftermiddagar vill vi ha flera av, och det kommer säkert.
 
Och sen blev det nationaldag och som traditionen i Olofström sedan 5 år tillbaka är vm i galgkastning så visste vi vad att göra. Har varit med alla gångerna. Och förbaske mig tror jag att jag kommit sist alla gångerna med.Kanske någon nu tycker att jag ska ge upp det projektet också. Men nä nä nä. Så här roligt har vi varje gång.
Notera mannen till vänster med tävlingsprotokollet som hukar sig och just sagt: se upp nu på alla håll för nu kastar Sigvant.
 
 
Middag på näbbebodagården och allmänt trevligt.
 
Sen blev det söndag och då var det dags för teater. Kl 11 for vi i  väg till folkhögskolan och sen gen.rep. och sen föreställning. Ett ögonblick såg jag bara en person i publiken och blev ganska ställd, klockan var 5 i två o vi skulle börja spela kl 2. Då sa någon att kanske vi ska öppna dörrarna. Hmmm då gjorde vi så och vips var vi 70 åskådare rikare.
Och till min glädje så var det både kusiner från Eklunds och Ekmans där. Tänk vad glad jag blev när jag såg dom.
Och ena kusinen hade ett album med sig med gamla bilder så nu har jag haft fullt jobb med att lägga in bilder på Eklunda-sidan. Sådana här t ex.Ja ja nu slog min otekniska sida till eller vad det nu var. För jag hittar inte bilden. Men nästa gång jag är här ska jag visa lite exempel på vad jag sysslat med.
 
Åter till teatern. Hur kul som helst. Och plötsligt så kunde alla vad dom skulle säga, det mesta i alla fall och resten sufflerade jag, och agerade och spelade och det gick så bra. Mellan de olika numren så pratade jag och helt plötsligt stod det klart för mig, oj vad jag gillar att stå här i ljuset och prata. Hmmm vilken inblick i mitt eget psyke jag fick.
Här överfaller grodprinsen prinsessan. Allt slutade lyckligt.
Snövit tycker jag själv var en riktig höjdare. Vår fantasi hade verkligen flödat där. Synd att ni inte var där och såg våra begåvade skådespelare.
 
Nu får det vara nog för dagen. Kanske jag säger bara kanske. så hittar jag bilder och då återkommer jag. Med redogörelse för resten av veckan.
 

oj oj

Publicerad 2015-06-03 19:53:16 i Allmänt,

Oj oj nu höll jag på att göra en gammal klassiker.
Denna klassiker har absolut inget med en idrottsprestation att göra. Nej den har med min bh att göra. Hmmm'
 
Hade liksom släppt loss och tagit på mig lite bekvämt och tog soporna och precis när jag kom till altandörren så kände jag något vid midjan.Och där hängde min bh.
 
Varför klassiker??
Jo på 70-talet så var Micke på dagis och jag körde upp honom. Snyggt och prydligt kom vi fram till dagis och när jag lyfte ut honom så tänkte jag vad sjutton har jag vid midjan. Jo en bh! Kan inte säga min  behå. Visserligen var det min men jag hade även en bh på rätt ställe.
 
Till saken hör också  att jag jobbade på ett mindre kontor och min uppgift var att hämta posten i boxen och det hade jag redan gjort. alltså med dubbla bh.!
Men tänk när jag gjorde det på 70-talet i yngre dar så var det ganska skojigt, lite förvirrad och så har jag alltid varit. Men OM jag gjort det nu på gamla dar så hade man kanske sagt, hmmm hon är nog lite senil i alla fall ! 
 
Slut på bh-historier.
Och NU ska jag gå ut med soporna med bh på rätt ställe så de så!

Fritsatorpet

Publicerad 2015-06-01 21:42:19 i Allmänt,

I dag har jag varit på Fritzatorpet och ätit. Halen-tanterna och jag. Vi är inte så många i det gänget längre. 4 tappra tanter som träffas en gång i månaden. Juni-träffen brukar vi ha ute någonstans och i år blev det alltså Fritsatorpet. Oj nu kunde jag ju lagt in bilden från min mobil så alla kunde se hur vacker det är där. Kanske jag trycker in den senare i kväll.
 
Men här kommer en bild från byn som jag upptäckte häromdagen
 
Ja dvs jag upptäckte inte byn häromdagen utan om ni kan se på bilden så står det faktiskt.
Restaurang och taxgrill. Undrar om man serverar hundar där?
 
Helgen gick i balens tecken. Ja inte min. men Simons och Lovisas. Morföräldrarna och jag fick faktiskt vara med på ett hörn. Vi fick fixa picknik (hur stavas detta ord?) aha nu fick jag hjälp av stavningskontrollen. Så bra.
 
Jag lånade korg och morfar klädde den med blommor och då blev den så här fin.
 
Kostym på och fluga och väst och skor. Ja ja Simon gjorde det själv. Alltså klädde på sej. Sen fick vi se limosinen, hur stavas detta då, var är stavningskontrollen nu?? Alltså den stora bilen som han och Lovisa och 6 andra skulle åka i. Tjusigt värre var det.
Roligt att få vara med på ett hörn i festligheterna.
Annat när en annan tog realen. Men visst hade vi fest. Ingen bal men fest.Och inge limo... jag alltså stor bil utan buss till Kyrkhult och sen var vi en tapper skara som gick hem. Jag tror det är en mil men det gick hondan så bra.
Här skulle jag lagt in en bild från realavslutningen men tji fick jag. Undrar verkligen var min extra hårddisk tagit vägen. Ja inte rent fysiskt för jag ser den på skrivbordet, men innehållet ???
Nu blev det en bild från klass 6 i stället.
 
I dag känns det inte som om jag gjort något vettigt. Och det kanske jag inte gjort heller. Herre jesses kan NÅGON tala om var dagen blivit av???
 
I morgon vet jag programmet. 1) gym    2)Till Kyrkhult och assistera Ingegerd när hon gör vegetarisk mat till Simons student (assistera är jag bra på,diska och sådant) 3) handla   4)teaterträning.
 
Så nu kan ni berätta det för mig om jag även i morgon kväll undrar hur dagen varit.
Måste nog vila mig nu så jag tyar med morgondagen.
Får bli en kinabild som avslutning. Har inte riktig ordning på bilderna betr. Kina ännu men det ska bli.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela