roligtlivver.blogg.se

plus 10 grader

Publicerad 2013-04-29 16:33:42 i Allmänt,

Är det möjligen vår nu? plus 10 och vind.
Vårvindar friska leka och viska??
 
I dag har jag varit ute i vår lilla by tillsammans med två "tanter" (damer, kvinnor, tjejer vad sjutton ska jag kalla oss för?)
Vi har varit på legging-letning hela förmiddagen.
 
Oh herre jessus nu fick jag ett mail ifrån Elena igen! Om ni undrar vem Elena är så är det någon som "vill ha en snalla man o kan ge denne snalla man vad han behöva". Varför hon skickar till mej? Ja det vete tusan. Jag sorterar in kvinnan under skräppost och blockerar henne och allt men den lilla kvinnan är enveten och återkommer hela tiden. Jag vill INTE ha en Elena hos mig.
 
Nå jag var alltså på legging-jakt. Det var inte jag som skulle ha dessa leggings utan Gunnel och nu kan jag tala om att det finns svarta.vita, blommiga, färggranna. randiga. långa, halvlånga och korta och...... Ja dvs det finns massor av leggings och alla affärer i Olofström verkar ha sådana att sälja. Vi var inne i alla och resultatet blev ett par turkosa (tror jag) för 10:-. Ja som en liten gumma får gno....
 
Vi pausade ibland med att lämna igen tidigare inköpta saker som var fel och sen gjorde vi en längre paus på Liljas fik. Där inköptes en stor macka som delades av Britt-Marie och mig och en jättestor bulle som Gunnel handlade. Hon tyckte den var så stor så hon bad om en påse att ta hem halva i. Men hur gick det? Helt plötsligt kom hon på att hela bullen var uppäten. Så hon fick en tom påse med sig hem.
 
Det ÄR mysigt att strosa runt lite och sen sitta och prata och fika.
 
Finns det någon annan här som vill ha fikasällskap, och ja jag hjälper gärna till att leta om ni vill ha sockar, strumpor eller rent av leggings! Det sistnämnda är jag ju bra på.
 
Helgen har varit lugn och tillbringats på Äppelvägen själv. Ja lite umgängesliv hade jag ju. Lördagen så var jag på outlet i Osby med Marie. Där tar man en påse o betalar 100,- o sen "trockar"  man ner så mycket man kan i påsen.

Det finns en hel del där.Mycket leksaker och mjukdjur. Nu har jag ju ingen att handla sådana saker till så det var jag inte intresserad av. Trångt är det också så man får nästan ta saker där man kommer till. Det lättaste att komma till är julsaker men det behöver jag absolut inte.
 
Men jag kom närma disken med servetter och ljus och eftersom jag verkligen tycker om att duka med servetter (i stället för  assietter så slipper man diska) så var det ett bra ställe att stå och trängas på. Så  för 200:- alltså två påsar, fick jag med mig hem ca 25 pkt servetter, 15 kronljus, 5 förp.värmeljus med doft (verkar väl bra att handla för en doftallergiker?) div. drinktillbehör, 8 blockljus, 8 pappersdukar och div småpryttlar till Ida och en nagelborste.
 
På kvällen var vi i Karlshamn och såg Keskinens varieté, en gammal hederlig föreställning. Mysig. Kaffe efteråt hos Sofia.
 
Söndag fm bingorunda med frågesport. Och vilken svår sådan. Tyckte i alla fall jag. Egot fick sig en liten knäck där för jag kunde inte en enda fråga och gissningarna var inte bra dom heller. 4 rätt av 12 eller var det kanske rent av bara tre. Oj oj oj oj. Bingo hade jag i alla fall så chokladen till fm-kaffet blev räddat.
 
Och snart är det dags för gympa/innebandy så dom gamla musklerna får sig en genomkörare. Det är så himla roligt!
Ja det är ju inte jag men nästan...
 
 
 
 

Nästa dag, alltså tisdagen efter måndagen.

Publicerad 2013-04-23 22:32:15 i Allmänt,

Kom av någon anledning på att jag skrivit fel i förra skrivandet.
HUR jag kom på det vet jag inte men ibland fungerar hjärnan på ett konstigt sätt.
Hörde jag någon som tänkte IBLAND????
Men jag skrev i alla fall att jag skulle på catwalk i Kyrkhult och det var fel fel fel.
Jag skulle till Kyrkhult och äta och spela, inget annat.
Mannekäng gick jag i KYRKAN.
 
I dag har jag varit i Jämshög på föreläsning. Vet faktiskt inte riktigt vad det handlade om.
 
Lite "flummigt" om miljön och andra viktiga saker. Men det var behagligt att sitta där och lyssna och sen fick vi göra övningar såsom "Andas och blunda och tänk på något vackert" Hur lätt är det?? Jag kan det inte. Det blir bara lite småroliga bilder som dyker upp och det är lite dumt att alla andra 120 människorna sitter allvarliga blundande och ser intelligenta ut och jag sitter och tittar och får en otrolig lust att fnittra. Då gäller det att skärpa sig.
 
Men den lilla kvinnan som höll i föredraget hade mycket viktiga saker att berätta om och det VAR intressant. Bara jag slapp blunda.
 
Nu står mina surdegsbullar och jäser och snart ska jag trycka in dom i kylen så jag i morgon bitti kan njuta av nybakat bröd, tidningen och ett korsord.
 
Godnatt
 

måndag kväll

Publicerad 2013-04-22 22:37:58 i Allmänt,

Nu är det måndag kväll men inte samma måndag som det var morgon när jag skrev sist.
Det har alltså gått en hel himla vecka mellan skrivningarna.
 
Och VAD har jag roat mig med denna veckan månntro? Verkar inte vara så mycket.
Tvättade i måndags men det är väl inte så kul. Och det tror jag minsann jag berättade i förra rapporten. Det verkar inte hända så mycket här när jag kan ägna två skrivningar åt samma tvätt!!
Onsdagen var jag och såg på teater som några av Mickes kompisar utförde. En rolig föreställning.
 
Torsdag i Asarum och tillverkade potatisplättar.
 
Fredag på hotellet med mina sopptanter. Jag är faktiskt stamkund på hotellet nu för tiden. Alla dessa firningar som mina tantgrupper ägnar sig åt. Först firade vi två ggr min födelsedag, sen blev det Mickes extra kromosom som fick sig en firning och nu var det som sagt en sopptant som blev firad.
Och fler gånger blir det säkert för det är ett trevligt sätt att ägna kvällar åt.
 
Lördag Kyrkhultsbesök med god mat och lite racko och plump. Jag tror att jag vann något. Kanske. Ev.
 
 
Men dessförinnan melodikryss som är en fin tradition. Kerstin och jag och frukostfrallor och sen radion. Ibland kommer det fler och vill fika med oss. Men man får inte säga så mycket mellan 10 och 11. Efter 11 får  man säga desto mer.
Sen provvisade jag kläderna som jag skulle visa på catwalken i Kyrkhult och jag fick godkänt.
 
Söndag var det dags, den stora showen. kyrkan var platsen och secondhand var kläderna. Det är synd att jag inte har någon bild på min favoritdress, den lilla gula dräkten. Tala om GULT. Något gulare har jag aldrig sett. Men den hade också en magisk kraft för alla som såg den blev glada.
 
 
 
Här ser ni mig i något så unikt som en klänning. Det var det inte många som sett mig i innan den här visningen.

Sen fick jag sällskap hem av Christina, Ida, Simon och Lovisa. Och Micke. Ett bra sätt att tillbringa söndagen på.
 
Simon kanske också kunde gått på catwalken Hatten passade ju honom.
Och sen blev det söndag kväll och via efterlysning på FB så fick jag sällskap till Mästarnas Mästare på tv.n. Är roligare att se det med sällskap. Så tack Gunnel för att du såg mitt behov av sällskap och att jag tyckte att den som ville komma skulle ha matsäck med sej. Så en överbliven pizza och lite bottenskyl i vinflaskan var perfekt för kvällen.
Och sen vart det måndag och då har jag varit och pratat litet teater på en fritidsträff och sen gympa och innebandy.
Nästa vecka är alltså inledd.
 
 

måndag morgon

Publicerad 2013-04-15 10:30:00 i Allmänt,

Se där nu har jag bara skrivit en rad och redan ljugit! Det är inte morgon längre, det är förmiddag.

Borta i tvättstugan, alltså 5 entreer bort, ligger min tvätt och blir ren Hoppas jag i alla fall. Ja nu menar jag inte att den blir en ren för då blir jag mäkta förvånad om det dyker upp en ren ur maskinen.Men det ska det väl inte göra???
 
När jag avleverat tvätten till ovanstående maskin så träffade jag en grannfru och ibland blir jag nästan trött på mig själv. Hon säger så klart, ganska fint väder och hur är det.
Och då svarar jag, jo det är ju fint väder, (detta tänker jag men säger inte: fast sola-fan som skulle skina i dag har parkerat sig långt långt bakom molnen och det ÄR kallt, )och vidare jo det är ju helt o.k med mig. (Detta tänker jag men säger så klart inte, Fast jag har en himla huvudvärk och tycker livet är trist bara för det). MEN (så ska man väl svara om man är social??
 
Alltså bara förmiddag och redan två lögner.Var ska  denna dagen sluta?
 
Men nu vet ni i alla fall att jag hade huvudvärk och frös. Läget är redan annorlunda, huvudvärken är bort och solen tittar fram. SÅ nu kan jag ju möte granntanten och svara henne utan att ljuga. Men nu har hon säkert gått in och tagit något varmt på sej.
 
Verkar bli rena tramset här så jag slutar och går och hämtar min ren!!!
 

Snart slut på helgen.

Publicerad 2013-04-14 17:13:00 i Allmänt,

Så är det snart slut på helgen. Men i och för sig så kvittar ju det. Som pensionär så är det faktiskt inte så stor skillnad på helg och söcken. Jo det är så klart jag har ju en hel del fortfarande jobbande väninnor.
Tänker efter och så är det att i en av mina "tant-grupper" så är det flest fortfarande arbetande kvinnor med. Men i den andra så är det bara "lediga" damer.
Veckan har gått sin kos utan att efterlämna några djupare spår. Har haft träff i en av grupperna, soppgruppen och vi fick ja just det vi fick SOPPA. Fråga mig inte vilken sort eller hur det smakade. Att det smakade bra vet jag men resten är redan historia.
sen hade Yrsa-tanterna också träff och där fick vi paj, köttfärs och laxpajer. Smaskens och Vinetta glass till efterrätt.
Jag har kommit underfund med att i min ålder så sorterar jag mer och mer in under ONÖDIGT VETANDE. Och där ligger det sen till ingen nytta
.
Snart så kommer AM och Kerstin och då ska vi ta en kvällspromenad i vårvädret. Ska bli skönt och sen får jag sällskap till Mästarnas Mästare på tv. Måste säga att jag njuter mer av tv.n när jag har sällskap.
 
Har gått en mini-runda med en trött BM. Men vi har i alla fall gått en runda och det är bra det.
Sen hämtade jag en gammal pedistal hos henne som hon inte vill ha men den passar bra här. Ska hämta ett sideboard hos Kerstin senare i veckan.
Det är både billigt och bra.
 
På tal om billigt så var jag på något som hette Hjärnvägen i fredags. På ett hotell i Olofström så hade Ingvar Oldsberg och Hoa Hoa tillsammans med Nöjeskompaniet en föreställning där politiker, idrottare och näringsliv bildade varsitt lag och sen tävlade dom i en lokal variant av på Spåret. Att det var billigt var för att en väninnan som jobbar på bank hade fått gratis biljetter som hon så snällt skänkte till mig och Kerstin och några fler (295: annars!!!)
 
Och jag vann!! Ja dvs jag var inte med och tävlade i lagen men i pausen så skulle dom som fått en svart tape under stolen komma fram, 10 st var vi. Och sen blev det frågor och man skulle ställa sig på rätt sida på scenen beroende på om svaret var Ja eller Nej.
 
Till slut var vi 4 kvar och då kom frågan: Ligger N.Y längre söderut än Rom? Och jag var den enda som svarade rätt så jag vann. VAD svarade jag????
 
Sätter in en bild på en annan gammal vinnare. Micke vann 5-dagars för utv.störda i Göteborg. Året har jag glömt. Ligger nog i den där delen, Onödigt vetande.
 
Nu går jag ut innan solen försvinner.
 
 
 
 
 

soliga måndag

Publicerad 2013-04-08 13:28:51 i Allmänt,

Här kommer en bild från fredagens föreställning på Pensionärsteatern. Här var alla skådespelarna över 80 och t o m över 90. Och där fanns minnen och minne! En dam läste upp en berättelse utantill. En lååång sak. Begriper inte hur hon kom ihåg allt. Det var överhuvud taget ën fin upplevelse. Den yngre damen i mitten är min svärdotter. Hon var också duktig.
 
I dag har BM kommit hem från Filippinerna. Skönt att hon är hemma igen och att allt varit bra. Och skönt att jag fått någon som ofta vill ut och gå. Har redan hunnit med en runda.
 
Och själv syr jag kycklingdräkter. Förresten kanske någon kan låna ut simfötter till vår föreställning den 9 juni?? Och kanske någon t o m har en uppblåsbar krokodil att låna ut. Vore tacksam för hjälp. Några höga hattar eller i alla fall svarta hattar vore också bra.
 
Kungen och drottningen har varit på besök. Inte precis här hos mej på Äppelvägen men i byn. Blev besviken för  dom hade ju inga kronor på huvudet. Kungen hade bara en hatt. Hade väl varit häftigt om dom kommit ur helikoptern med varsin krona.
Och inte begriper jag mig på Olofströms kommun. Här får man kungabesök och så skickar man en äldre pensionerad man att möta dom när vi har ett ungt snyggt kommunalråd. Där hade kommunalråd Sara kunnat göra lite pr men nä då in med Kjell-Åke!
 
Och i övrigt flyter livet på i sakta lunk. I dag ska jag få besök. Mina hustomtar Ingegerd och Bengt kommer och hjälper mig med persienn/rullgardin i rummet.
I kväll är det gympa/innebandy och i morgon är det föreläsningserien i Jämshög, Anna Jansson ska berätta om sitt författarskap.
Jag fyller på min fb-sida Eklundasläkten och andra har också bilder. Skulle vilja hitta fler kusiner till sidan men det verkar svårt.
Slutar med en ungdomsbild på min lilla mamma.
 
 
 
 
 
 
 

Nä nu får jag faktiskt skärpa mig och skriva lite

Publicerad 2013-04-04 20:30:11 i Allmänt,

24 mars sist jag skrev.
Ja efter det så har ju påsken passerat och våren kommit....
 
I dag har jag suttit ute i två timmar och läst. I den varma solens sken. Så himla gott.
 
I påsk har Ida och jag varit i Göteborg. Åkte påskafton. Tog lite tid och lite byte men jag tycker om SJ i alla fall.
Fram kom vi ju och som vanligt i tid. I alla fall när jag åker.
 
Maten på påskafton bestod av hel grillad kyckling på grillen ute. Lite lätt rökt smak. Smaskens.
Klyftpotatis och lite andra tillbehör serverades till.
  Vi åt dock inne för då hade ju inte våren kommit.
 
Söndag var det kalas för svärdottern. Och då kom systrarna och mamman hennes och alla hade lite bidrag till påskabordet. Jag fick bara bidraga med mig själv.....
 
Mamma Inger stannade också kvar och på kvällen upptäckte jag att hon också gillade att spela plump så vi fick flickorna med oss och spelade hela kvällen. VEM som vann mest vet jag inte . Men inte fasen var det jag inte.
 
1 april var vi i stan, Inger,Eva,Alice, Ida och jag. Inte hittade jag något att handla. Ida hittade både kjol och orange shorts på rea, 30 kr st. Passade henne precis. Hon har en verkligt speciell smak när det gäller kläder. En skön smak.Ska se om jag kan sätta in en bild.
Ja det får bli nästa gång för dom bilderna ligger tydligen i min mobil och det övergår mitt förstånd hur jag ska kunna lägga in bilderna NU. Men sen kan jag.
På kvällen blev det födelsedagsmiddag. Stekt ren med klyftpotatis och sen tårta.
 
Allt så klart otroligt gott.
 
Sen blev det plump och Wii spel. Där gällde att skärpa sig, springa och rockringa mm mm
 
Alice var på dans en hel dag och det är väl därför hon är sååå här vig.
Onsdagen åkte vi hem och det gick lätt och behändigt för då behövde vi bara åka till Alvesta och sen blev ´vi hämtade. Vi hade inte platserna bredvid varandra utan efter varandra. Där har SJ något att jobba med. Alltså när man bokar via nätet så får jag nästan alltid platserna på detta viset fast jag bokar en vuxen och ett barn.
 
Denna gång var det  helt o.k för det kom inga på dom tomma platserna bredvid oss. Men vi satt ändå så med tom plats som sällskap. Ida hade köp ny bok som hon var helt fascinerad av, den flickan läser otroligt mycket,och  jag hade en bok och några korsord. Så vi kopplade av helt och hållet.
 
När jag åkte hem i går så fick jag så himla ont i ryggen och det har hållit i sig. Jag kan tänka mig att det är en mild form av ryggskott. Gå kan man göra och även sitta men resa sig är värre.Men det känns faktiskt redan bättre.
 
I dag är det precis ett år sedan jag kom på att man skulle göra en sida för gamla bilder från Olofström. Och nu har den sidan gått från 1 medlem för ett år sedan till dagens notering som är 3525. Otroligt va??? Och det är så kul för folk känner igen sig och folk känner igen varandra och folk tar ny kontakt med varandra o alla är positiva och skriver "goa" saker.
 
Sen har jag också lagt upp en sida som heter Eklundasläkten och fått med dom medlemmarna av släkten som jag hittat på FB. Och kusiner har jag som skickat hit bilder som jag lagt in. Är jätteroligt. Sätter in en bild från ca
1948?
 
Det är min morfar och  jag och några kusiner.
Lite roligt med denna bilden. Ja hela bilden ser väl mysig ut? Men det bästa är att jag undrar om morfar passar hela skaran. Med tanke på vedhuggning och att morfar är blind.
 
Snart ska jag sätta på lite kaffe för en kompis som slutar jobba halv 10 kommer inom och fikar. Trevligt med besök.
 
I morgon tror jag att jag ska sätta in en bild på Ida. I morgon eftermiddag ska jag till Karlshamn och se på Pensionärsteater. Svärdottern där arbetar inom kommunen och är engagerad i projektet. Ska försöka ta några kort där också.
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela