roligtlivver.blogg.se

midsommar

Publicerad 2016-06-29 23:32:58 i Allmänt,

Ja midsommar och midsommar. Den har ju redan passerat och vet ni vad? Nu blir dagarna kortare! hmm låter inte kul. MÅSTE börja utnyttja de ljusa kvällarna NU annars, så tja då är det snart jul.
Herre gud så tramsigt jag började här då.
 
Men alltså midsommar och den firades på Äppelvägen med mina sedvanliga midsommarfirare, dvs Cairenius familj. I år utökat med Nilssons och min "gamla" kompis Dorli. Förbaskade I på tangentbordet, det hänger upp sig hela tiden. Måste nog köpa ett nytt snart. OM någon invänder att jag kan väl använda tangenterna på laptopen så nä nä nä, det kan jag inte. Eller rättare sagt jag VILL inte.
Tillbaka till midsommar igen.
 
Här skulle det kommit Midsommarbilder men (oh vad trött jag blir på det där, alltså jag och bilder) jag kan inte hitta dom. Varför.....
 
En bild från galgkastningen på nationaldagen kom fram i stället. Och har jag väl fått hit den så får jag då minsann inte bort den. Så håll till godo!
Är det tävling så är det. Det gäller att ge allt. Även om det i detta fallet, trots det snygga utkastet, inte räckte så himla långt.
 
 
 
 
Midsommar firades i alla fall på Äppelvägen. Jag har ju en stoooor gräsmatta som jag inte ens behöver klippa själv. Min altan rymmer i nödfall alla 14 personerna vi var men sen har jag ju den allmänna gräsmattan. Så vi flyttade ut där. Om sanningen ska fram så satt vi inne och drack kaffe. Det var FÖR varmt. Men när grillat skulle serveras kom vi på att några filtar och ett litet bord kunde vi flytta bort till skuggan av några väldigt stora träd som står en bit bort. Och detta skulle jag ju visat bilder på. Även bilder på några lekar hade jag tänkt att visa upp. Säger som jag brukar,NÄR jag hittar dom så ska ni få se.
 
Lekte gjorde vi i många timmar. Och alla de sorters lekar. En lek gick ut på att man var i lag och sen kastade lekledaren, dvs Patricia, ut små bitar av sugrör. Laget skulle sen göra 2 moment. En var sökare och två var letare. Man valde ett djur, vi valde t ex tupp och sen sprang letarna och ställde sig på ett sugrör och gol som en tupp. Så jag ägnade en kvart av midsommarafton till att stå på ett ben och härma en tupp.
Grannarna kanske uppskattade underhållningen.
Roligt hade vi i alla fall.
Midsommardagen var en lördag och då var det i vanlig ordning melodikryss.
Här mina medhjälpare till krysset, alltså dessa ungdomar med sina mobiler....

Söndag anlände Ida o var kvar och underhöll mig några dagar. Trevligt som vanligt. Även Micke gjorde sina visiter, lite spel är ju aldrig fel. Och lite mat.
 
Mat kan var tröttande. Hade en bild på den andra soffan också men den hittar jag inte. Kan avslöja att det inte var jag som låg i den utan min andra gäst, alltså Ida. Själv fick jag diska....
 
Detta blev en liten bild och så får den förbli för den blir inte större. Vill man beundra Micke på närmare håll så får man nog titta på bilderna på sidan eller får man helt enkelt hälsa på honom.

Nä nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite. Har ingen riktigt bra bok. Just läst ut Elizabeth Georges senaste, Oanade konsekvenser. Den var så bra, så bra. Jag har läst och läst och njutit, 612 sidors underhållning.
 
Får se vad jag kan hitta. Lånade 4 böcker häromdagen så något intressant ska väl finnas där.
Men god natt och kramar till er som eventuellt tittar in på min sda, Jäkla "i"
 
 
 
 
 
 
 
 

projekt slut...

Publicerad 2016-06-21 20:56:10 i Allmänt,

 
Jag får väl fortsätta på den inslagna linjen. Alltså att skriva lite här på min blogg. Hade tänkt att sätta in bilden från vårt sista bad, bad i Hörnsjön med fotografen Marie och champagne. Fint så det förslår. Ja ja kanske inte sååå fint, sjön var ganska dyig så lite extra solbränna fick man när man gick upp. Ändå så var det inte det dyigaste, konstig ord, vi badat i, det har funnits värre. Men nu slapp ni ett ytterligare badkort (kanske det kommer en annan gång när jag är kompis med bildarkivet) och istället sätter jag hit släkten Eklund.
 
Känns lite i hjärtat när  man ser hur många av dom här personerna som inte finns mer. Men så är ju livet. Vi kan inte göra så mycket åt det. Vi får uppskatta dagen och det vi har.
 
I dag har vi intervjuats för BLT. Töntiga tanter ÄR populära eller är det så att vi är ett utdöende släkte och vi behövs. Kanske att skratta åt och det bjuder ju både Kerstin och jag på.
 
Nu funderar vi på ett nytt projekt. Det är kul med projekt. Jag återkommer med lite mer detaljer när vi funderat färdigt. Så mycket kan jag säga som att något med bad eller vatten blir det INTE.
 
I morgon ska jag till Asarum och pussa på Ida. Mamma Christina har åkt till pappa i Kina och då får jag passa på att se till dom däringa barnen. Som ju är stora nu och inte behöver tillsyn men ändå!!!! Simon och Ida här kommer jag. Men jag lovar att åka hem på torsdag!
 
Och nu ska jag parkera mig vid tv.n. Ett favoritprogram tar snart sin början, Big Bang Theory.....
Ajöss och kramar till alla som eventuellt läser dettta....
 
 

Mitten av juni.

Publicerad 2016-06-20 22:24:09 i Allmänt,

 
Hmmm rörigt det här. Konstig inledning. Två par nästan likadana skor. Och inte vet jag hur jag kan flytta ner bilden så håll till godo med två par gympaskor.
 
Bilden berättar om möte med min kusin, den ganska nyhittade (nåja några år sedan) när hon var och besökte mej och vi skulle gå en runda och fann att vi hade likadana skor. Kanske var hennes mer äkta Mina inköpta i Kina. Men fina är dom. Jag lyser på hela gymmet med dessa skor och en orange nästan självlysande tröja.
 
Har ju svårt att komma på hur jag ska få in bilder från min mobil. Hmm har inte försök med sladd från mobil till dator. Eventuellt är ju lösningen så enkel.
 
Nu hittade jag i alla fall en mapp som heter "Mars 2016" och där plockar jag lite bilder.
Vad kommer här?? Jp en bild på två kaffekoppar och lite ljus. Förmodligen en sen kväll, inte med Luuk utan med Gunnel eller kanske Marie. Tja vem vet. Kan ju också vara Kerstin.
Kerstin kom i lördags kväll för hon påstod att hennes stavar hade lett henne hit. Det tyckte jag var trevligt. Hon har köpt fina dyra stavar med svikt. Väldigt bra. Men hennes stavar ville nog inte gå hem heller för när hon gick så tog hon mina gamla ej sviktande stavar och upptäckte det inte förrän hon var nästan hemma.
 
 
 
Och här kom en bild från när jag jag hittat roliga glasögon och roade Yrsorna en hel kväll med dessa. Alla blev vi vackrare så här.
 
 
 
 
I dag har vi avslutat vårt projekt "Bada i Olofströms sjöar". Sista sjön blev Hörnsjön. nr 30 och nu ska vi bara posera på bild i BLT så är allt klart.
 
Förslag på nya projekt mottages tacksamt. Sjöar och vatten är nog avklarat nu. Men friska ideer kom hit med dom så utför vi det.

måndag morgon

Publicerad 2016-06-13 10:26:50 i Allmänt,

Måndag morgon och livet kör på i sin vanliga lunk. Ganska sakta lunk.
 
Tja vad ska jag göra i dag då?? Inte mycket. Har i alla fall stigit upp, ätit gröt (gröten ingår i mitt eget projekt att äta lite nyttigare!) bäddat sängen och nu ska jag cykla och hämta tidningen. har min "brevlåda" 2 km bort. Får både nyttig motion och nyheter på samma gång.
 
I går var det bad igen. Då hann vi med tre sjöar, Lilla och Stora Fallsjön och sen ett bad i Hajsjön. Vid Hajsjön har jag varit många gånger tidigare, skogen på ena sidan var "vår" en gång. Lite Nostalgi alltså. Mellan sjöarna blev vi bjudna på kaffe i ett torp. Torp och torp. Jo en liten stuga med måååånga extra stugor. Där fanns både lekstuga, saloon, glädjehus, badtunna och fängelse. Mitt ute i skogen!!
 
 
Ja ja en bild blev det ju.
Har lagt in bilder från mobilen trots betydande svårigheter. Kom på att jag kunde lägga dom direkt i en egen fil på fb. Klokt gjort. MEN hur får jag hit dom till bloggen månntro...
Nu blev det en bild på enda tillfället som vi hittat en sjö men ingen väg ut i den. Parsjön är EJ badbar.
Undrar vad vi gjort på dom 6 månaderna sen jag skrev. NÅGOT väl.
Jo,  nä jag väntar med att skriva mer till jag kommit på hur bilderna kan lysa upp mina inlägg.
Ha en bra och lagom solig dag. 
 
 
 

Redan juni

Publicerad 2016-06-09 22:41:58 i Allmänt,


Ser att det är 6 månader sen jag skrev sist. Men tror förbaske mig att det var bad som gällde då också. Avslutade ju projektet "att bada varje dag" till  jul.
 
Men sen kom vi på vårt nya mål, "bada i minst 25 olika sjöar i Olofströms kommun till midsommar" så nu fortsätter vi badandet. Har redan badat i 25 st däribland ett stenbrott, som var en av dom finaste badplatserna och sedan två "dy-sjöar" i Harasjömåla.
I den ena gick vi försiktigt i och hittade några stenar och det var väl ganska o.k. Sen åkte vi runt lite och kom till Bäckasjön och där var en familj och en liten kille som gick i vattnet vid kanten. Stöddigt så sa vi att Här ska vi bada, skulle ni kunna ta kort. Och visst det skulle man kunna. Så i gick vi, men vi hade inte tagit med i beräkningen att vår vikt var en aning mer än den lille killens så ner vi sjönk. Ända till knäna. Men log gjorde vi, man får ju inte vara dum!!! Om jag hittar kortet just från detta tillfälle så ska ni få se vårt krampaktiga leende. Baddräkten behövde 5 sköljningar för att få bort den bruna färgen från dyn. Sen har vi tagit selfies och det är inte lätt för två tanter i vatten. Men Kerstin har kämpat tappert. Bäst är när vi har haft vår egen fotograf Marie med, DÅ har det blivit bra bilder.
Skoj har vi haft när vi kört omkring i skogarna för att hitta badbara (badbara innebär att det antingen ska vara en liten strand eller en stege) sjöar. Det var detta vi missade vid dyn i Bäckasjön. Många mil på skogsvägar har det blivit. Spännande.
 
Annars har väl våren kämpat på som vanligt. Inga större grejer. Som vanligt motion och spel i lagom form. I dag har jag varit energisk värre, gym på fm och simning på kvällen. Som en liten pensionär kan gno.
 
I morgon är det först Asarum som gäller. Ida slutar 9.an och har avslutning redan kl 8 o då tänkte vi vara på plats.
Alltså denna lilla tösabiten är det som  gäller i morgon.

På kvällen blir det lite grillning på Äppelvägen och hoppas att gästerna vill ha lite eller rättare sagt mycket rödvin, Hittade i garderoben en icke öppnad box med dylikt inköpt för 5 år sedan och prövade den på några andra gäster härom veckan och den var helt o.k. Mycket blev dock kvar och då det t o m var en 5-litersbox och om man tänker på att jag INTE dricker rödvin så......
Riktigt roligt att skriva av sen lite så kanske det blir lite tätare mellan skrivlövningarna nu.....
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela