roligtlivver.blogg.se

diverse

Publicerad 2017-09-30 22:41:00 i Allmänt,

Hej
14 dagar sen så skrev jag att oj nu är det mörkt kl 21. Och då ska jag minsann tala om att nu är det mörkt kl 19. Det går unnan med mörkertiden. Inne får man tända ljus. Många ljus. Så gör jag. Lite mysigt i vardagsrummet med tv, bok och många ljus. Och vad gör jag sen. Jo sen går jag till min dator o där har jag då inga mysljus.Nackdelen med att ha tre rum. Men många många fördelar med dessa tre rum också. Fördelarna överväger.
 
Häromdagen när jag satt ute och läste. Har just avverkat en bra bok om utgrävningar. Ha nu trodde nog någon att jag blivit lite kulturell i alla fall. Visserligen är huvudpersonen arkeolog men också hjälpsam mot polisen. Så en deckare är det. Men en bra välskriven bok.
Sällskap hade jag av 50 skator och kajor som gick och plockade mask på gräsmattan. Kanske skulle dom ut ch fiska på kvällen. Vad vet jag om fåglarnas kvällsliv!!!
 
Och nu på måndagar så har vi gympa. the same produre as the last 30 years och lika förbaskat kul.
I år har vi fått byta lokal så nu får vi gå två km för att komma till lokalen och sedan 2 km hem efter väl utfört arbete. MEN det går för vi har så himla skoj.
 
Mer som hänt, jo jag blev bjuden på hotellfrukost av Gunnel och det var roligt att gå och äta frukost på hotellet utan att ha övernattat där. Frukosten var god och sällskapet som utökades med Kerstin och Elna var trevligt.
 
Och mer så har jag varit på sopp-träff. Och herre min je så himla mysigt vi har det. Känns som om man efter soppan kryper upp i soffa och sitter och bara myser i flera timmar. Tack min söta soppor.....
 
Och gym fortsätter vi med och tvättstugan besöker jag och en eftermiddag besökte jag lasarettet för mammografi och fick besked om att allt var bra. Yeppi.
 
På lördagen var jag på 75 års fest. Bengt fyller år och hade stort kalas. Ett gott och roligt sådant. God mat och goda tårtor och sen var det klurig frågesport och kluriga lekar. Sånt kalas vill jag ha men där blir det nog Patricia brukar säga. Det skiter sej i starten!!!
 
Slut på vecka 37. Jag återkommer senare med vecka 38.
Nu ska jag trycka in en bild och vad det blir vet jag inte. Men känner för att avsluta med en bild i alla fall.
 

 
Det blev en  liten bild på en liten Saga. Sen kom det en stor bild på en lien Saga. Hmm !!!Fler bilder var meningen men det låste sej och sa bara pling hela tiden.
Så fler bilder nästa gång.
 
 

varm septemberdag.

Publicerad 2017-09-10 18:31:00 i Allmänt,

I dag har det varit en otroligt fin och vacker septemberdag. Och vilket badväder. MÅSTE Kerstin åka på utflykt till Vånga just i dag. När vi kunde legat och lögat oss i Orsjön. Ja ja sånt är livet, bara små besvikelser hela tiden.
 
Och snart är det vinter och då får vi hugga vakar i isen. Sicket elände en liten gumma kan ha...
Men så klart än är det ju inte vinter. Lite varma dagar finns nog kvar och några sköna baddagar också. Inte sjutton ska väl Kerstin åka till Vånga varenda helg??
 
Vad har veckan annars erbjudit. Jo några "tant-träffar!" har det varit. Först mitt lilla Halengäng. Och sen det andra gänget Yrsorna. Och nu på onsdag är det tredje gänget, Sopporna. Tanter har jag gott om i mitt liv.Och det är "gött".
 
Och sen har jag ju pensionärer också. Oj då jag är ju också en sådan, pensionär alltså. Men jag har varit ute och vandrat med SPF. Varje onsdag så ordnar några en vandring till olika ställen. Från 7 km till 12 km. I onsdags regnade det och var ganska ruskigt på morgonen. Men nog fasen var vi 25 tappra som drog iväg till skogen. Skönt var det. Frisk luft, motion och sen trevligt sällskap. Kan inte vara mycket bättre??
 
Veckan avslutades med en fin spelkväll. Spela är KUL!!!
 
Och i dag en promenad med Nilssons och middag för Micke. Micke o jag gjorde också youghurt.-drinkar. Tror det blir billigare än att handla näringsdrinkar. Och nu måste ju Micke äta regelbundet pga sin diabetes och då är en drink bra.
Fisk till middag och sen gick Micke hem för han skulle kolla på OIK som spelar träningsmatcher. Så här såg det ut när han gick. Lite matpåfyllning i kassen.
Och nu ska jag vara kulturell och titta på Svenska Hollywoodfruar på tv.
 
 
 
 

September

Publicerad 2017-09-04 12:24:47 i Allmänt,

Redan september. VAR blev sommaren av??
 
Jag tycker i och för sig att det varit en behaglig tid men den försvann ju så jäkla fort. Nu är det mörkt kl 21. Så ska det väl inte vara. Och man får nästan ha ljuset tänt på dagen. Hmm är det så det är när det är höst. Mitt minne är väl inte det mest för nog är det så att hösten kommer så här varje år. Och det är bara att acceptera det. Så NU accepterar jag det alltså. Fram med mys-ljusen och en bra bok o kaffe/fika med goda vänner.  Välkomna alla som känner för det.
 
Och man kan titta på tv. Även om man säger "jag ser ju inte så mycket på tv". Så säger jag i alla fall men sanningen är att jag har tv.n på väldigt ofta och sitter samtidigt och läser eller skriver eller SYR.. Ja alltså syr. Har ett nytt projekt på gång. Har ju för inte så länge sedan sytt i hop stickade lappar (inget för någon stickexpert att se för det är lappar med stora maskor, små maskor, mönster på, randiga rutiga ja allt och inte så jädrans snygga heller) som blev riktigt snyggt på långt håll. Ska nästa gång sätta in ett foto på det. Och nu för att ha något att göra så köpte jag förra gången på Ikea en hög med lappar och sen har jag klippt ut små lappar och sätter ihop dom utan pardon.Dvs jag tar en lapp i lådan utan att tänka på mönster, tråcklar på den och tar nästa. Nu måste jag också fixa en symaskin!!!
 
Men åter till tv. Jag ser ju många små bitar av mycket. Bl a Den arge snickaren. Vad jag finner  komiskt i detta program är när han har gjort om rum och kök och det är sååå fint, då kommer frun och får se det och vad säger hon: Åh sååå fina gardiner...
 
Ska återkomma till tv.n men tänker liva upp detta med en bild. Vi hade ju kräftskiva som jag skrivit om tidigare och nu hittade jag en bild därifrån.
Det är alltså inte bara änderna i sjön jag skrämmer utan även en stor starkt karl. Soss ser väldigt rädd ut.
 
När jag äter frukost så tittar jag på tv. Har ingen tidning längre för den är så himla dyr. Saknar den jättemycket på morgonen. Njuter inte alls av min frukoststund.
 
Så nu har jag börjat titta på tv3, Aftonbladet medan jag tar mitt kaffe och min smörgås.
Och där händer det saker. Häromdagen så diskuterade man en bild på kungafamiljen där dom flesta var iklädda blå kläder. Ja alltså inte blåkläder utan blåa kläder. Nästan alla i alla fall och man sa att den bilden pratade ALLA om och diskuterade. Och jag hade då verkligen inte sett den innan. Och vill kungafamiljen se ut som om dom svept in sej i finska flaggor så bryr jag då mig inte om det. Heja Finland.
Finland kan behöva lite uppmuntran efter att ha förlorat båda finn-kamperna.
 
Och hos mej har ju allt gått sönder. Vet inte om jag sagt det innan. Min mikro, dammsugare, strykjärn helt borta.
Som tur är har jag vänner med reklamblad och nu har jag handlat både dammsugare och strykjärn till extrapris och även fått hjälp med att ta hem. Tack Ingegerd
Och hu har min våg också lagt av. Tack och lov för det!!!
 
Barbro och Soss har varit här några dagar och vi gjorde utflykter. En dag till Bilkyrkogården i Ryd. En intressant upplevelse.
Och en annan dag till Ikea museet i Älmhult. En nostalgi-tripp.  Och vi tog kort. Ikea bjöd på det. Så här hade omslaget blivit om Micke och Sofia varit utanpå.
Och nu är gästerna borta och jag driver omkring här själv.Jag drev bor till Gunnel för fm-kaffe. Trevligt med vänner som bor nära.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela