roligtlivver.blogg.se

Samma rubrik som vanligt... 3 veckor sen sist...

Publicerad 2019-05-17 18:53:04 i Allmänt,

Ja alltså som vanligt så rusar tiden i väg. Borde väl gå långsammare för allt annat går ju långsammare när man blir äldre. Ingen logik där alls alltså.
Och vad kan ha hänt sen sist.
 
Eftersom jag har den här bloggen som en dagbok över mitt liv. Ja ja jag vet att det inte är så intressant. Mitt liv alltså. Men det är ju det enda liv jag har så ganska så intressant för mej i alla fall.
 
Och alltså. Jag har varit på mitt sedvanliga besök på Osby Outlet och nu är mitt förråd av servetter räddat för ett år framåt. Många många servetter inhandlade och med mitt sätt att lägga fram servetter så varar dom jättelänge.
Hur jag gör??
Jo jag delar dom och sen dukar jag med mugg till kaffet och man kan lägga sin lilla kaka eller förresten för det mesta en knäckemacka på den halva servettten. Smart va..
 
Tittar jag i min almanacka så har jag tydligen också tvättat några gånger. Senast i dag förresten.
Jag har klippt mig och varit på kalas. I Gränum hos Sara.
Och kalas i Asarum hos Ida.
 
Varit ute på Renates med mina sopp-tanter och då åt jag en sådan här.
 
 
Nu ljög jag lite. Det här var Berits kaka. Jag åt min favorit, syltkaka. Oh vad jag älskar syltkaka. En kväll för ganska länge sedan så blev jag så sugen på sådana så jag bakade en halv sats. Och eftersom jag inte hade något att dela dom med så fick jag ju kränga i  mig allesammans. Gott men kanske lite för mycket.  Fortfarande älskar jag dock denna lilla goa kaka.
 
Nu kör jag lite nostalgi. Hittade detta kortet när jag letade efter ett annat och fick en vision av Sälen och fiske och fjäll (glömde nog att jag inte hade så lätt för att njuta av naturen för jag hade gips på mitt brutna ben)
 
På en bensinstation på väg till Sälen. Vårt ressällskap var tvungen att lufta sig för hon hade, förlåt uttrycket "röv-svett"
 
Och lite mer nostalgi. Av  en annan sort. I Hässleholm och en påsk för länge länge länge sen. Farmor/farfar och Roger och Magnus.
 
Det BLIR stora bilder och ta mig sjutton i dag kan jag inte göra dom mindre. Ibland är jag en hejare på dator och skriva och mycket annat och ibland,ganska ofta. så är jag inte en hejare på något. Men det går bra ändå...
Nu ska jag sätta in en bild som jag inte vet hur den ser ut. Jag har lagt in den på Mina bilder och skrivit Bad. Så här kommer en badbild.
Hmm blev en bild på fel håll och två år gammal så kanske ni sett den innan. Men i dag kan jag inte ta bort bilder heller...
Mer, jag har klippt mej. städat förrådet, fikat på Renates och ätit på Kickis och faktiskt ätit på Halen också.
På Halen så var vi först och hämtade Micke vid skolan och sen mat och sen var det invigning av en vandringsrunda kring en av våra små sjöar. Blåsegöl och där var det musik, landshövding och klippa rött band och föredrag om skogen och tipsrunda. Som ni förstår en hel eftermiddag!!
 
Och tipsrundan som var jättsvår och man fick gissa många och ta mig sjutton så gissade/visste Micke mest av oss och vann pris. presentkort 100 kr. Jag vann en rosa mössa med texten Heja Olofström. Så  till hösten  om ni ser en lite rund figur, säger som Karlsson på taket en rund tant i sina bästa år, med en rosa mössa så säg hej. Det KAN vara jag.
 
Våravslutning i kyrkans Bara Vara med fin musik och sallad. En bra blandning.
 
I går var vi och badade /alltså Kerstin och jag/ i vår sjö nr 31. Badade ju för två år sen i 30 sjöar och nu tänkte vi hitta fem till. Kan vara svårt. Det här var en sjö som Bengt ledde oss till. Fanns hos Leif, Bengts broder, och med oss hade vi en reporter från Sydöstran. En trevlig tjej som ringt i veckan och ville ha ett reportage om oss. Och vill man det så kan vi ju inte neka. Massor av bilder tog hon och i Sydöstrans sommarbilaga skulle vi vara med.
 
Ur led är tiden när tanterna får bli badbrudar. Så ni som har Sydöstran få inte en chock när sommarbilagan kommer.
 
Micke har fått en ny passion. Jag hittade färger o taveldukar som jag en gång köpt till barnbarnen. Och nu ääälskar han att måla. Tänker ta tavlorna med sej till skolan till hösten. Det går nog bra om man tänker på att han har haft ett projekt (förutom den fina teatern dom spelar både här och där) och Mickes projekt har tydligen varit att måla årstiderna. I går var det presentation av olika projekt. Och när jag frågade hur det gick så han. Jättebra, jag visade och berättade och Ulf spelade musik till. Jag var klädd i högklackade skor och klänning!!! Är det teater så är det....
I morgon är det en stor dag.
Final i Eurovision song contest. Och som några år tillbaka så basar Magnus i köket och Micke o Sofia är assistenter. Jag gör inget. I år ska det vara Mellan Östern-tema beträffande maten. Spännande.
 
Och lite nostalgi till.
 
Mallorca för några år sedan. Kanske 11 år sedan!
Ja ja slutar som jag börjar, tiden gå fort....

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela