roligtlivver.blogg.se

redan fredag igen.

Publicerad 2015-05-29 08:34:43 i Allmänt,

Veckan som gått har innehållit en hel del.
 
Lördag final och vilken final och vilken Måns. Får hoppas att grannarna också lyssnade på tv. Annars lyssnade dom kanske på vår!!! och alla applåder och tjoande som programmet innebar.
Vi hade som vanligt en egen omröstning även bland våra vänner som fick sms och fb och ringa och rösta. Där fick man även rösta på Måns.
Och hos oss vann så klart MÅNS och sen Italien och ryssland med Australien som god 4.
Så här såg det ut halv 1 på natten. En
trött flagg-man.
För övrigt så har det varit lugnt.
 
Har skrivit på vår teater som snart ska gå av stapeln. HUR många timmar jag lagt på en föreställning som varar 30 minuter och sen inget mer, vill jag inte ens tänka på. I går sydde jag på en blus till Snövit!!
Men på repen som vi förresten har varje vecka nu så har vi sååååå himla kul.
 
Kom gärna och titta. En bild från tidigare teater, Ica-Jerry på besök. och årets föreställning på Jämshögs Folkhögskola söndag den 7 juni kl 14.00. Show, allsång och fika. Välkomna. Vi vill såååå gärna ha en glad sjungande publik hos oss.
 
 
Ute i världen går det vidare med debatt om tiggare och som någon sort motvikt (så det blir balans i tillvaron???) debatt om stora pengar som mutor både i affärsliv och inom idrotten. Ja ja sånt är livet som Anita Lindblom sa en gång i tiden.
 
Bild på Kina, får se om jag hittar någon. Berätta mer skulle jag ju och kanske kanske kommer det senare. Jag har planer på att kanske göra en liten bildserie med text så.....
 
Nu väntar jag på att man ska komma och kolla min spis. Den är gammal och trög och i går fick jag inte i gång ugnen så jag ringde och hoppas dom byter ut den. Om jag har tur. I dag fick jag igång ugnen men den är inte bra.
 
Sen ska jag åka till Asarum och hälsa på äldsta barnbarnet. I morgon ska han ju på bal och om 14 dagar tar han studenten. Kanske jag ska damma av min mössa och ta på mig. Näää jag tror varken han eller jag skulle tycka det var en bra ide. 
 
Kanske inte så mycket Kina utan i stället två bröder. I Kina och i en grotta.
 
 
 
 
 

redan fredag.

Publicerad 2015-05-22 12:51:57 i Allmänt,

Tiden går och biland går den så jädrans fort. Men vi kan ju inte stoppa den så vi får väl försöka stoppa den full med roliga saker i stället.
 
Handikapprådet i onsdags, tja säger jag bara. Har tjatat så mycket om vad som görs inom handikappomsorgerna i Olofström så jag tyar inte mer..
Men Micke trivs med sitt jobb så då får jag väl också vara nöjd.
 
I går hade jag en riktigt "måbra-dag".
Inom daglig verksamhet har man varje år en kamp som heter dc (dagcenter(cupen och den är verkligen en rolig grej. Sölvesborg, Karlshamn och Olofström tävlar i friidrott. Och det är blandade resultat men hela tiden nöjda miner.
Avslutning så har man en stafett och den som vinner den tar hem vandringspokalen för ett år. Prestige!
 
Förra året vann Olofström pokalen och därför låg den bland Olofströms grejer på en filt. DÅ höll jag på att göra bort mej ordentligt. Jag såg den och skulle skoja till det och sa nu tar jag den så har vi den nästa år med. Tog den och sen la jag, kanske lite hårt, ner den och den himla pokalen delade sig i tre delar. O jedane mej. Jag försökte sätta ihop den och vi var flera som hjälptes åt men den ville inte bli redig. Jag tänkte ut att en plastpåse och ett snöre och sen lämnar jag den och tar bussen hem. Men då hittade vi en mutter i gräset och sen var allt löst. Men det var en pärs.
Hur glada hade laget från Sölvesborg blivit om dom fått priset i tre delar i en påse!!!!
 
Lunch på stan med Nermina och Åsa och sen hem en liten runda innan det var dags för nästa
"må-bra-grej" En åktur till Kyrkhult och Ingegerd för en Yrsa-träff. God mat och trevligt sällskap avrundade kvällen.

Och jag hann hem för att se att Måns gick vidare i Eurovision song Contest. I morgon blir det den vanliga festen men flaggor och mat och åsikter och röstning.
 
Biblioteket nästa.
Ah jag trycker in en bild. Får se vad det blir. Ida i Sverigedräkt.

solen skiner

Publicerad 2015-05-20 09:07:22 i Allmänt,

Solen skiner och jag med den! Eller?
 
Återknyter lite till förra skrivelsen, en träffpunkt. Någon påpekade att det finns ju dagcentraler på många ställe där pensionärer kan träffas för bingo osv. Jag har i och för sig inget emot Bingo. Tänk förr då kunde man vinna halva grisar och täcken. Har varit med mamma många gånger på bingo.
 
Men nu var det inte detta jag tänkte på. Utan jag skulle vilja ha en samlingspunkt för ALLA,  alltså över alla åldersgränser, ett ställe där vi kunde lära av och förstå varandra
Komma dit när vi kände oss lite ensamma och hämta ny energi..
Men det är väl en utopi att drömma om.
 
En Kinabild nu.
Kina är vackert. Vi hade det bra där. Jag vet och läser annat om Kina och både känner och förstår att det på mänga sätt inte är så bra. Det ÄR mycket folk att "sköta" i detta stora land. Jag kan ju bara berätta om vad jag såg och fick för uppfattning om detta. Men helt outbildad på svårigheterna i landet är jag inte.
MEN här får ni bara mina rese-upplevelser.
 
I går hade jag tid över. Jag har ofta tid över faktiskt. Men i går ägnade jag en del av den överblivna bilden åt youtube och andra saker på datorn. En del fantastiskt roliga saker hittade jag.
 
MEN en del skrämmande saker. Folk som öser sitt hat över andra, främst invandrare och vår ny hatgrupp dvs tiggarna. Och det är inte saker i stil med att vi måste hjälpa på annat sätt, i hemlandet eller sådana saker.
Utan rent skrik och hat.. Man, i alla fall jag,  blir ledsen.
I sanningens namn ska jag väl säga att det också är riktat mot enskilda andra grupper och mot politiker. Mot politiker kan man också tydligen ösa sitt hat med diverse kränkande ordval.
Förstår inte alls detta.
 
Roligare då med teaterträning som tisdagskvällen erbjöd. Micke och gänget tyar alltid pigga upp mig. Vi övade från allt med galopperande hästar, kokosnötter till hjälp, till modiga räddare av prinsessor. Skratt skratt skratt och inget hat. Gemenskap och glädje.
Kom gärna och titta på vår föreställning, den enda och unika sådana. Söndagen den 7 juni kl 14.00 i Folkhögskolan i Jämshög. Vi vill ha en applåderande och allsångsglad publik.
 
Och jag har värk, träningsvärk. I måndags efter 6 veckors icke-tränande,så började gympa/innebandy. Innebandy är väl inte vad som ni alla tänker er innebandy. Jovars vi har mål, klubbor,boll, lagtröjor röda/gröna och randiga. Sen spelar vi och kanske inte alla passningar går hem, kanske det ibland blir boll i fel mål (jag är bra på just det) och ibland flyger bollarna både hit och dit. Men herre jesses så kul vi har.
Träningsvärk ger det till en otränad.
Sen bara för att plåga mig själv lite så var jag på gymmet i går morse, kl 7!!!
 
I dag ska jag varken  spela innebandy eller gå på gym. Men jag ska gå på möte med Handikapprådet i kommunen och det kan vara nog så ansträngande.
 
Nu tog jag en bild från mitt bildarkiv med gamla bilder utan att ägna en tanke åt vad. Men jag tror det är en "hippa" (sådana hade vi ju förr) i Lönsboda hos kusin Ingrid.
 
Nu får det vara nock så nu försvinner jag från datorn och går och handlar.
 
 
 

lördag sen eftermiddag

Publicerad 2015-05-16 16:08:26 i Allmänt,

Och här sitter jag. Med en gammal bok och fjärrkontrollen till tv.n.
Vet inte vad som är roligast.
Boken är egentligen bra. Ska bara liksom komma in i den och det gör jag nog snart.
 
Men sen tv. VAD ska jag säga.
 
Hockey på en kanal och den är det fart i. Men på något sätt så har mitt hockeyintresse avtagit med (nu trodde nog någon att jag skulle säga att Sverige är utslaget Men) stigande ålder. Så känns det i alla fall.
 
En kanal är det Fruarna i Beverly Hills. Och du milde min tid, läppförstoringar, vin och prat prat prat. Skvaller och tycka om varandra, vända ryggen till och INTE tycka om varandra.
Sen på tvåan Babel om kultur och litteratur och det trodde jag skulle passa mig men ta mig tusan sååå tråkigt det var. En intervju med Martin Luuk och den var så himla tråkig.
Kan det var mej det är fel på? Nä så illa är det väl inte.
 
Men visst var det roligare förr!
 
Kina försöker jag ordna lite med bilder och berättelser så det blir någon ordning på det. Funderar på om jag kan få ihop det till en liten föreläsning. Se där, jag har fått blodad tand nu när Det gamla Olofströms föreläsningen blev så bra. Hmm får nog tänka efter lite. Men här kommer snart fler Kina bilder i alla fall. Här kan ni ju inte gå ifrån mej, inte så det syns i alla fall.
 
Alltså inget på tv och ingen att prata med. Oj oj så synd det är om mej.
 
Jag har funderat en del. Tänk om det kanske kunde finnas en träffpunkt (alla ni från stora städer har kanske det men det vet ju inte jag) dit man kunde gå om man var själv. Inte en träffpunkt bara för singlar utom för om man kanske ville ha lite sällskap. Inte för att hitta en sambo eller så utan kanske fördriva några timmar med att prata el spela kort, dricka kaffe med och bara umgås. INTE för att hitta nya vänner, jag har många redan, utan bara för att umgås.  Hade varit kul.
 
 
Avslutar med en bild från en kanal i Suzhou.
Snart ska jag äta bakad potatis och titta På Inte bättre än en femteklassare och sen Kom. Lewis så kvällen är räddad.-
 
 

Lite om lite allt möjligt mest kanske Kina

Publicerad 2015-05-15 19:13:14 i Allmänt,

Men först lite aktuellt. Solen skiner och det gör den så klart på er alla. Inte bara på mig. Men jag har suttit ute på altanen i flera timmar och läst. Är så skönt att sitta ute i solen och läsa för då kan jag läsa utan glasögon.Och det är gött....
tidigare i dag så har jag gjort trädgårdsarbete. Planterat och sått. Dill, rädisor, sallad och t o m satt potatis. Tungt med stora ytor att jobba med.
Men vi har i alla fall varsin låda Micke och jag. Nu är det Kerstin på bilden med Micke men jag lovar att jag också har en låda. Tänk till midsommar både nypotatis och dill. Kom igen då!!! Min låda som syns, där finns potatisen och vitlök. Nästan färdig gratäng.
 
Vad mer har jag gjort. JOOOOO jag har varit ute på alla äldreboende i Olofströms kommun, 7 st och pratat om sidan Det gamla Olofström. Och som avslutning pratade jag i Folkets Hus. Där var över 100 och lyssnade. Nervös var jag. Men bara innan jag började prata, sen gick det av bara farten. Alla var sååå trevliga och kom med kommentarer och berättade historier.
 
Vi har tränat teater och den går framåt. Hoppas det kommer många dit också och tittar. Vi vill ju ha mycket publik.
 
(Mer, jo jag har varit förkyld.)
 
Lite mer om Kina kommer här:
Ja jag vet inte vad jag ska skriva för jag kommer inte ihåg vad jag skrivit innan.-
Men mer besök i Suzhou alltså inne i staden. Och det var pittoreskt. Annorlunda mot vad man tänkte sig Kina men ändå precis som det skulle vara...
I gamla staden där sålde man allt.
Och sen stora gator med HM och Starbuck. Men även detta är ju Kina.
Ett besök i en vacker park, höll på att skriva kinesisk park men det var kanske onödigt. Men jag menar det var verkligen kinesiskt. Ah jag vet inte riktigt vad jag menar. Men fin var den. Den hette The humble administrators garden.

Mer bilder kommer senare.
 
Nu ska jag berätta om min mobil. Har kanske sagt innan att jag tappade mobilen för ett år sedan och ville ha en likadan, en liten Nokia som man kunde ringa och sms på. Inget annat. Men Kennet i affären tyckte jag fick ju en sony experia gratis med ett bra abonnemang. Lås nätet på den så o.k då.
 
Och jag fick min telefon och ringde och sms.ade på den.Ända till jag kom på att via wifi så kunde jag ju använda nätet gratis. Och koppla upp sig på wifi kan man ju överallt tom blekingetrafiken och Öresundstrafiken. Gratis nät alltså. Och sen var det någon som sa att vi kan väl spela Wordfeud och det kunde jag ju och det gör jag. Herre min je så kul det är. Jag spelar och spelar och har ett otroligt kul och billigt nöje. Har varit inne på Holje tv och tackat Kennet för att han övertalade mig.
 
Alltså kan ju ha spelkontakt med Roger i Kina och Barbro i Australien. Och nu i Kina kunde jag spela med mina Olofströmskontakter. MEN första dagen så råkade jag stänga av telefonen och inte sjutton kom jag på min kod.
Men jag lånade en telefon, Gunnel spelar också, skrev till Kerstin och sa: Du har ju nyckel till mig, gå in i datorrummet, till höger finns pärmar, en märkt dator mm, leta där och ta min kod och skicka den via Gunnel.
Och det gjorde Kerstin och lugnet var återställt.
 
En bild från när vi gick i gamla stan. Kläderna hänger på tork lite överallt i träden. Pittoreskt eller???
 
 
Nu tyar jag inte mer så det får bli Kina några gånger till.
Får väl titta lite på Lets dance och sen kl 21 en favorit, Mord i paradiset...
 
 
 

inte kina

Publicerad 2015-05-11 22:38:11 i Allmänt,

Snart ska jag fortsätta berätta om livet i Kina. Men nu till dagens besvärligheter,.
 
Hostar och hostar och hostar. Tänkte att jag kan ju utnyttja det faktum att jag har ett badkar och ta ett långt skönt avslappnat bad. kanske kan hjälpa mot hostan.
Tappade i vatten och skum och steg i  karet. Nu för tiden kan man väl inte säga att man hoppar i badkaret.
La mig tillrätta men kom på att min bok skulle ju också vara där. Den låg precis utom räckhåll så upp och ur och ta boken. La  mig och vaddå? Jo en handduk var nödvändig för att inte bibl.boken skulle bli blöt och var var handuken tror ni? Jo utom räckhåll. Upp ur karet och torka händerna och lägga mig tillrätta med min bok.
MEN vad sjutton nu då.
Jag kan ju inte läsa utan glasögon. Ridå och jag steg upp ur det förbaskade badkaret och blev uppstigen....
 
Den där starroperationen var ingen höjdare. I 72 år har jag läst utan glasögon och nu MÅSTE jag ha extra ögon. Hade kanske varit bättre om jag fortsatt heja och vinka på alla i byn eftersom jag inte såg vilka det var...
Hmm svårt val.
 
Bild från Suzhou.
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela