roligtlivver.blogg.se

måndag

Publicerad 2012-10-29 11:06:17 i Allmänt,

Skriver bara och säger hej.
Det regnar ute och förmodligen därför även humöret kanske blir lite regnigt.
Har inte noterat något på flera dagar men blev lite nere av att besöksstatistiken var så nedslående. O och åte rigen  00000.
Men å andra sidan så skriver jag ju egentligen bara för att jag gillar så mycket att skriva.
Har inga kort inlagda ännu från den senaste veckan men när jag kommer hem så blir det både låååååååånga berättelser och mååååååånga kort.'
Så håll ut Birgitta!!!!hi hi så får jag snart se och läsa.
Nu väntar en simhall.
 

pizza

Publicerad 2012-10-23 23:15:11 i Allmänt,

Motionsmåndag som vanligt.
 
Ingen vattengympa på middagen. Vill inte säga tyvärr för orsaken till detta var ett kärt besök av min på gamla dar "hittade" kusin.
Tack Karin. Jag är så glad att jag hittat dej.
5 timmar vid köksbordet och inga tysta stunder säger väl allt.
Grytlapparna är uppspikade. Eller kanske jag ska säga upphängda.

I dag har det varit föreläsningsdag i Jämshög och vilka undera grejer detta är.
Jag tror  att Olofström/Jämshög snart har Sveriges intelligentaste pensionärer.
Fm fick vi en lektion i neutroner och annan forskning i Lund och eftermiddag underhållning i en hel timme
av en f d elev på NEO (en 3-årig kurs för Micke och hans kompisar). Och det kan man kalla underhållning. Vilken kille en riktig "stå-uppare" utan plumpa otrevliga skämt.
Och i kväll blev jag bjuden på Kinarestaurang av Kerstin. Sara. Domagoj var också med. Och Micke också när vi
väl hittade honom. Tur att man har lite detektivanlag.
Och vi SKULLE gått på Kinarest. men den är stängd på tisdagar så det blev pizzeria i Jämshög och det var mycket gott.
Jag fick en gris av Kerstin som hon gjort själv.
En spargris så nu ska här sparas till en semesterresa nästa år. En vandringsresa kanske???
 
 
 

lördag och söndag

Publicerad 2012-10-21 17:48:29 i Allmänt,

Vidare på lördagsnöjet.
Krysset löst som vanligt. vi är ett bra team Kerstin och jag och med viss hjälp av Micke.
Och så här ser det ut när en tornado dragit fram i mitt kök. Eller kanske mikael jackson.
 
Kan också vara Kerstin.......
Tråkig kväll men vid 22 kom Gunnel och lämnade en rapport om sitt vilda liv. Piggade upp.
Skrämde upp Kerstin då jag skulle smsa att hon kunde komma för Gunnel var där. men skrev bara KOM HIT pch sen snubblade jag på tangenterna och tryckte på sänd. Men hon ringde och allt lugnade sig.
I dag Bingorunda och Kerstin och jag hade alla rätt. Ämnet passade oss Friskvård...
Och vädret var vackert och så här såg det ut.
 
 
 

lördagsnöje

Publicerad 2012-10-20 18:32:33 i Allmänt,

lördgsnöjet avklarat, 5 km på löpbandet framför tv.n. Fönstret var i alla fall öppet. Men vad kan man tänka sig nu då? Några förslag....

grill i höstkväll

Publicerad 2012-10-19 23:19:48 i Allmänt,

Visst har vi väl haft en skön dag med sol och värme.
I kväll när vi grillade så var det t o m gott att vara ute vid 19-tiden.
Så här såg det ut på min altan.
Nils-Abdul och jag och en grill......

Värme

Publicerad 2012-10-19 15:31:00 i Allmänt,

Vadå mitt blogginlägg har publicerats står det helt plötsligt. MEN jag har ju bara skrivit en rubrik. Tryckte kanske lite fel eller så men här kommer mer.
 
Har tillbringat gårdagen i Asarum. Mest i sällskap med yngsta medlemmen där. Ja i och för sig även med sonen i huset lite. Då menar jag inte egna sonen utan sonens son.
 
Men Ida blev det mest. Och nu ska jag genast gå från uppfattningen som jag har haft om denna tjej. Nämligen att hon inte bryr sig om kläder och vad hon har på sig. (hade fel, det var ju och är jag som är sådan!) HON bryr sig.
Sen piffar hon upp sin farmor. Bilden som jag sätter in här, om det blir rätt bild, kan ju i och för sig bli vad som  helst. Men OM det är rätt så är det inte några små feta korvar eller något annat snuskigt ni ser utan det är mina naglar dekorerade väldigt tjusigt av nämnna barnbarn.
 
I verkligheten är det väldigt konstnärligt!
 
I går blev jag färdig till att både ta sköldkörtelprov och beställa tid hos optikern. Har ju börjat se dåligt,.Inte när jag läser men ute och konstigt nog mest när jag är på Maxi.Jag kan läsa på varorna men jag ser inte vilka det är jag möter. Vinkar någon så vinkar jag. Ibland är det på mig dom vinkar och ibland på någon annan.
 
I kväll ska grillen avslutas. All överbliven kort från frysen är framplockad och grillen är beredd så nu ska det firas. Firas att hösten är här och snart vintern. Såg 14-dagars vädret i Olofström och nästa vecka var det bara minusgrader. Gott va????
 
 
 

ett föreläsningsfreaks dag

Publicerad 2012-10-17 13:22:54 i Allmänt,

I går var jag alltså på föreläsning precis som de flesta andra tisdagar.
Länge leve Folkhögskolans föreläsningsserie.
 
Tror att jag var ganska så originell i vissa saker när jag var ung. Som t ex. när jag var ca 13-14 så var jag och en väninna alltid på föreläsningar. Gamla tråkiga gubbar och roliga gubbar och tanter som stod och pratade och stötte med pekpinnen i golvet och så ändrade någon sorts assisten bilderna som man pratade om.Sten Bergman och Hans Ostelius kommer jag särskilt ihåg. Men det var många många andra. I publiken satt också gamla tanter och gubbar och så Dorli och jag.
 
I går var det också gamla tanter och gubbar i publiken men nu var det ju mina jämnåriga. ibland växer man ikapp!!
 
Förmiddagen så pratade chefen för fängelset i Kristianstad. Det var en fängslande föreläsning. Hihihi.
Man fick en bättre inblick i mycket vad det gäller att vara i fängelse och hur man arbetar som anställd vid ett stort fängelse.
 
Eftermiddagen ägnades åt konst. Signar Bengtsson, en tydligen känd konstnär från karlshamn, jag trodde i och för sig att det var en kvinna, men vad vet jag om konst, berättade om sitt liv. Nu menar jag inte att jag trodde det var en kvinna när jag så honom för så var det inte. Han var en gubbe!!  Idag är det många gubbar på min sida!
 
Kvällen ägnades åt teater. Min egen lilla teatergrupp hade träff här hemma. Och det är såååå skoj. Det diskuteras och fnittras och vi har allmänt roligt. Får se vad det blir av våra planer. Roliga kommentarer haglar genom rummet. T ex en sketch med smurfar och kommunen och då kom en på att smurfarna  kunde ju var smurfokrater. HUR är sådana tror ni?
 
I dag är en fin dag ute men jag tycker det är ganska så långtråkigt idag. Har inget bestämt. Hoppas det kommer någon och överraskar mig!
 
Här skulle det kommit en teaterbild men det är inte alltid jag som bestämmer. Jag har inte full koll på min lilla laptop. Men det är ju mer spännande så här.
 
 

vardag

Publicerad 2012-10-16 10:12:21 i Allmänt,

He och hå nu är det tisdag morgon och mitt huvud känns så....
 
Nä det är fel för jag är hur pigg som helst.
 
Motion piggar upp och i går var en riktig motionsdag. Middagstid vattengympa och simning och kvällstid gympa och innebandy.
Allt detta avbrutet av kaffegäster,  tanterna ramlade in i går. Ja t o m en "gubbe" och en hund kom. Tänk vad jag gillar kaffegäster i mitt kök!!!
 
Och motionen fortsatte i morse när Ingegerd hämtade och sen gym.
Sätter in en bild så ni ser att motion inte är något nytt för mig. Men jag måste säga att det här motionssättet SER roligare ut än gymmets roddmaskin. Men man kan ju inte få allt här i livet.
 
 
Och nu är det föreläsning som gäller. Hjärngympa. Fm ska det pratas om Kristianstads fängelse och på ef är det en konstnär  som ska berätta om, tja det får vi väl höra. Kanske jag återberättar lite här i morgon.

regn och altan

Publicerad 2012-10-14 22:10:21 i Allmänt,

I dag har jag gjort trädgårdsarbete. Inte så himla jobbigt när man bara har några få kvadratmeter att fixa, dvs en altan. Men jag har packat ner dynor i låda och satt ihop möblerna, sopat och städat. Burit ut redskap i mitt lilla cykelförråd.
MEN inte klippt blommor för dom var så här fina.
 
Kom också på att min lille altangubbe, Nils-Abdul skulle behöva nya kläder. Vårkläderna som jag stickade , hmm låter skumt när jag skriver det,  MEN jag gjorde ju så, dom behöver fräschas upp. Någon som har förslag på vad han ska bära i vinter. Eller kanske något öveblivet plagg som han skulle passa i. Både förslag och inskickade plagg skulle uppskattas. Så här ser han ut nu och ni ser nog att tröjan har blivit lite solblek!!
 

äpple

Publicerad 2012-10-12 22:50:40 i Allmänt,

Nu ska ni få se en fin bild på ett äpple.
Om någon undrar vad det är för märkvärdigt med detta så ska jag förklara:
Det ljusa i äpplet är inte från blixten eller så utan det är en blomma som syns där inuti skalet på något sätt.. Förklaringen är att om det fryser när äpplet blommar så kan det bli så här. Fint va???

höstsol

Publicerad 2012-10-12 13:41:53 i Allmänt,

Kära dagbok.
 
Oj då så här höll jag på att börja dagens inlägg. Och jag som aldrig trots att jag älskar att skriva, aldrig skrivit dagbok.
Det där sista var lite lögn. För i några månader i min tidiga tidiga ungdom så skrev jag faktiskt dagbok. Men då denna dagbok gick ett sorgligt öde till mötes så har jag aldrig gjort om det. Kanske jag berättar historien en annan dag.
 
Så här såg det ut när jag gick från Asarum till bussen vid lasarettet, ca 5 km i strålande sol.
Och nu ska jag göra min dagliga tur till sopstationen. Tycker det brukar vara det stående ämnet för den här bloggen.Får se vad som händer i dag på den färden. Där brukar ju ploppa upp konstiga saker,
 

Frukostträff

Publicerad 2012-10-11 11:54:31 i Allmänt,

Oj oj vad en liten pensionerad gumma har att göra. Facebóokfantast som jag är så kanske någon tror att jag har all min verksamhet förlagd till datorn.MEN även om jag älskar den lilla apparaten och sitter här alldeles för länge ibland så har jag mycket annat stå i. Mest att träffa folk!! För det har jag tid till.
 
I går var det träff i sopp-gruppen och snart ska jag börja sätta in våra goda sopprecept. Gårdagen bjöd på blomkålssoppa med mycket annat i och till detta stekt bröd och pumpakärnor och ???? Nä jag får nog fråga gårdagens värdinna. Efter soppa så blir det kaffe och sen pratar vi och pratar och ...
 
I dag började dagen kl 6 med -4 och Ingergerd som hämtade upp och sen ner till vattengympa. Denna var riktigt tuff och sen 500 meter i bassängen som avslutades med ångbastu och bubbelpool. Kan man få en bättre början på dagen.
 
Och därefter långfrukost och inte ens själv utan med trevligt sällskap.
Så här såg det ut hemma hos mej kl 9.30 och kl 10.30 och kl......
Mysfaktorn var hög. Och mycket kaffe gick det åt!!!

Facebook/biblioteket

Publicerad 2012-10-09 21:14:00 i Allmänt,

Nu har jag talat på biblioteket. ja i och för sig så brukar jag prata på biblioteket. Nä nu blev det krångligt, man ska ju vara tyst på bilbiotek! Men jag menar jag brukar prata med personalen och få boktips mm.
 
Men i dag har jag TALAT på biblioteket. Tillsammans med Jeanette från Källeboda lantliv som berättade om sin blogg. En fin sådan som jag kan rekommendera. Särskilt om man vill ha inredningstips.
Och en samlare som har en blogg Collectio. Och han samlade på en hel del och sen samlade han på andra samlare på sin blogg. Förstå det den som kan.
 
Och jag pratade om Facebook och Det gamla Olofström. Lite nervös var jag o övat hade jag gjort men jag blev lugn när jag såg den tyvärr ganska fåtaliga publiken som bestod av känt folk.
Och se vad jag fick.
Tack publiken och tack biblioteket.
 

stövlar

Publicerad 2012-10-07 13:06:35 i Allmänt,

Nu har jag invigt mina nya korta stövlar med en kort promenad som blev längre än jag tänkt mig.
Promenaden var till soprummet med en hel del insamlat material, sopor, burkar och kompost.
200meter och sen var jag där men inte min nyckel för det var Mickes nycklar som befann sig i min hand.
Halvvägs kom jag på att kanske dom också till till sopskåpet eftersom vi har samma hyresvärd. Olofströmshus. Kan säga att det gick inte.
Tillbaka igen och sen var det raka spåret till komposten mm.
Bilden är på mina fina stövlar som nu gjort sin första vandring.

MÅSTE bara också sätta in en bild på Alice som fått pris i en danstävling. Mamma Eva kalla bilden för LYCKA och det låter väl bra.

Fredag

Publicerad 2012-10-05 15:26:00 i Allmänt,

Fredag och det regnar.Men regnet gör inte så mycket för jag har lite pappersarbete att syssla med. Då menar jag inte bara att skriva bloggar utan lite annat också.
Jag ska ju, som jag sagt tidigare,  på tisdag prata i 20-30 minuter om mitt FB och "min" sida,  Det gamla Olofström.
Det är ju tack vare det som jag började blogga. Men den, dvs bloggen, ska jag INTE prata om.
 
Nu sitter jag och för över bilder och ibland funkar det och ibland inte, ibland blir det stora ibland små bilder.
Men man får ju tänka på att det är en amatör som pratar.
Lite pyssel är det i alla fall med det. Jag får skriva ner kommentarer till bilderna och tänka ut lite eget att säga.
På onsdag ska jag säga hur det blev.
Håll lite tummar på tisdag kväll 18-19. Tack på förhand.
 
I går blev sconesen hyfsat bra. Så bra att dom köpta frallorna blev över och det får väl räknas som ett gott betyg.
 
Sen lovade Ingegerd att ta med sig marmelad till brödet men då kom jag på en lysande ide´. Man kan ju ha vinprovning så varför inte marmeladprovning.Ingegerd ville verkligen veta vad vi tyckte om hennes hemlagade marmelad.
Så efter frallorna förflyttade vi oss till rummet där 4 sorters marmelad, en briéost och några ostkex var framdukade. Till detta lite vin.
 
Mycket ordentlgt tog vi en marmelad i taget och njöt. För nöjt gjorde man. Vilka utsökta varor Ingegerd hade tillverkat. Var svårt att välja men en "söt" tant som jag föll så klart för blåbär med vit choklad!
 
Och sen fick dom som ville (dvs alla utom dom som körde) en liten irish coffee. Dock gjord på skotsk whisky som jag handlat på Turkietresan.
 
Ha en trevlig fredag och den "äckliga " bilden på Micke bland fiskar lägger jag hit bara för att vara lite elak.

Nytt försök

Publicerad 2012-10-04 16:09:51 i Allmänt,

Ja det vill säga att jag skrev en hel sida här och den bara försvann. Undrar var?
 
Nu skulle jag egentligen dammsuga. Har nämligen efter 4 månader av "sopa-golvet-liv" äntligen inhandlat en dyn dammsugare. Maxi hade exptrapris. Så nu står här en liten ettrig sak och väntar på mig.Den härjar så jag får nog köpa hörselskydd. MEN billig var den!
 
Och dammsuga behöver jag för snart kommer 6 st tanter hit. Och det är så pinsamt när det knastrar under fötterna på dom. Tanterna är en trevlig sammanslutning av just tanter. Jag kallar mig för tant för jag tycker det är ett bra ord. Dam, nä gubevare mig det har jag aldrig varit och vill inte bli. Så det får bli tant.
En sådan här tant. Men champagen blir det inte. Jag funderar på Irish coffee.
 
Tiden har runnit i väg i dag. Såg klockan i affären och täntek säga till dom att den gick fel ända tills jag kom på att det var nog jag som gick fel!
Har haft en nostaligkick i dag. En oangenäm sådan. Ett migränanfall som förr var min vardag men sen uppfann man den underbara migränmedicinen Immigran och se puts väck. Men i natt hjälpte inte det heller. MEN nu är det över.
Har bakat scones som jag inbillar mig att jag är en mästare på men det är inte alltid det stämmer. Helt vanliga scones går bra men sen tänker jag alltid att någon ny sort får det bli och då blir det inte alltid så bra. Men vi får se vad tanterna säger.
NU ska jag dammsuga.

Aktivetets-tisdag.

Publicerad 2012-10-02 09:20:51 i Allmänt,

Tisdagar är ofta fulltecknade.
Först kommer Ingegerd och hämtar vid halv 7 för vidare färd till simhallen. I dag var jag bara på gymmet men oj oj vad kul DET är. Rekommenderar det varmt till alla. Man känner sig stärkt i själen och starkare i kroppen när man går hem.

Sen är det folkhögskolan i Jämshög som gäller. I dag var min vanliga "färdtjänst" ur funktion så jag tänkte cykla men luften gick ur. Inte ur mig men ur cykeln och VAR är pumpen??
 
SMs till en vänlig själ och se skjuts ordnad. Jag är omgiven av snälla människor.
Dagens ämne är:"Hur tar Sverige emot asylsökande?" och på eftermiddagen är ämnet: "Hur bygger man en jazzfestival"
Det är variation på föreläsningarna kan man verkligen säga.
Och när jag är inne på det kulturella så kommer här en bild från Bokmässan igen. Jag känner mig fortfarande rent lycklig när jag tänker på min dag där.
Det här är författarna till Ungdomsboken Cirkeln.
 
 

kommentarsvar.

Publicerad 2012-10-02 09:08:20 i Allmänt,

NU har jag kommit på att jag kan ju svara på lite kommentarer. Har tydligen varit lite oartig,.
Men här.
Rose-Marie  Soppan var god. Och bilden på mina föräldrar vet jag inte var. Dom pratade bara om att dom älskade skärgården när dom var unga. Så i Göteborg är det i alla fall.
Och betr. vädret så ÄR det skillnad mellan G. och Olofström. Vi har bättre väder här.
 
Barbro. Hypnotisören är en film av Lasse Hallström baserad på en svensk bestseller. Den var hemsk men bra.
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela