roligtlivver.blogg.se

spa

Publicerad 2017-10-16 21:57:06 i Allmänt,

Skulle ju skriva lite om pensionärslivets vedermödor. Och det finns ju en  hel del.
T ex att man kan åka på SPA söndag/måndag.

Och man MÅSTE roa sig med bad i pool, bubbelpool, 3 rättersmiddag och lite förfest och promenader.
Oj oj så jobbigt det kan vara.
 
Sätt in bild här så ni ser hur besvärligt det är.
Jag menar alla ser väl  hur allvarliga vi är. Det är ett riktigt jobb med att se vacker ut på bild. Nä jag menar med att promenera.
 
Tar några bilder till så ni verkligen ser hur besvärligt det kan vara.

Ja det var ett exempel på hur man kan ha det.
 
I dag har jag också jobbat!!! motion kan ju också vara jobbigt. Först gå till lokalen, 2 km uppför och sen gympa och innebandy. Oj oj oj så jobbigt men underbart roligt.
Och mu ska jag titta på en favorit på tv. Mord i paradiset.
Återkommer en annan dag med mer besvärligheter
 
 

lördag kväll

Publicerad 2017-10-14 18:12:00 i Allmänt,

Lördag kväll och här sitter jag ensam och allena.
Ute börjar det redan bli mörkt och inte fasen har jag tänt några mys-ljus heller.'
Nä sitter här och ugglar för mig själv. Börjar nästan tycka lite synd om mej. Någon annan som
tycker synd om mej???
 
Nähä då får jag väl skärpa mig..
Sedan sist jag skrev så har det gått några veckor. Hondan vad tiden går. Jag som bestämt mig för att skriva lite om pensionärslivets vedermödor i alla fall några gånger i veckan. Ja alltså skriva några gånger . Inte att jag har vedermödor några gånger i veckan.
Utan jag tänkte utveckla hur ett pensionärsliv gestaltar sig. Och då får det bli fr o m NU.
Men sen kom jag på att det är nog bara Marie som läser och henne träffar jag så ofta så hon vet det mesta.
 
Pensionärslivet senaste veckan har varit gym 2 dagar och sen en underbar vandring med 29 andra pensionärer. Så roligt. 29 st plus mig, alltså 30 personer som njöt av fint väder och en underbar vandring. 7,5 km uppför och ibland nerför-
öööööö, hm vet ni varför det blev sådana bokstäver här? Nä det kan man nog inte gissa. Men det är när jag lutar mig framåt för att läsa vad jag skrivit så lutar sig även mina bröst framåt och neråt och sen skriver dom som dom vill!!!
 
Och kyrklig har jag varit på sista tiden. Kanske inte precis predikningar och sådant utan mer praktiskt arbete. Hjälpa till med att bre smörgåsar, servera kaffe och lite annat också.
 
I dag har jag varit i Folkets Hus och hjälpt till på Seniormässa. Stod som repr. för kyrkans internationella arbete.
Sålde lotter mm.
Så här såg det ut.
 
 
 
Ser ut som om jag visade hur mycket pengar vi fått in. MEN det är det uppbrutna kassaskrinet jag visar. Nyckeln hängde i ett snöre i skrinet och varje gång man stängde locket så låste sig skrinet. Fram med nyckel och öppna. Men vad gjorde jag då. Jo jag lät nyckeln ramla ner i skrinet och SEN läste sig locket. Alltså kunde jag inte öppna det.
 
Vad att göra. Ja bättre brödlås än rådlås. På mässan fanns också folk som reparerade och kollade rollatorer. Dit gick jag och bad om hjälp med att bryta mig in i skrinet. Och en snäll och vänlig man lyckades. Men det var inte lätt. Han fick kämpa å det vildaste. Någon föreslog att vi skulle spränga det och nästan så var det. MEN till slut så åkte locket av. Kan säga att det skrinet kan vi inte använda mer.
 
Förra gången sa jag att jag varit på hotellet och ätit frukost utan att bo där. Nu ska jag snart äta hotellfrukost igen. Men denna gången ska jag även bo över där. Vi dvs ett av mina tant-gäng ska åka till Ronneby Brunn i morgon, simma i poolerna,basta och bubbla, äta 3-rättersmiddag och sen sova över och därefter kommer hotellfrukosten. Ska bli såååå mysigt.
 
Och så tog jag en bild på måfå bland mina oorganiserade bilder och vad kom fram? Jo en halloween-bild.
Magnus och en pumpa. Magnus till vänster,nä det blev fel, till höger är ju min lille mellan-son!
Mina små söner som snart fyller 50. Oj vad tiden går. Snart fyller jag nu också några år.
 
Fylla år är helt ok men något som ibland skaver lite är när man hör någon som säger, Oh han. den och den har gått bort. Men han var ju ganska gammal. Och vad tror ni då han var, 70 kanske. Det skrämmer mig lite.
 
Men det gäller att ta tag i det som finns att ta tag i. Tex tar jag tag i  min mobil eller dator och tar lite kontakt med yttervärlden. Om det så bara är att spela lite WF eller quiss. Inbillar mig att den som spelar med mig i alla fall ibland skänker mig en tanke. Jag tänker på dom i alla fall.
 
Hittade en lapp här där jag skrivit (jag skriver och har alltid gjort en massa "komihåglappar") blogga och där står tantträff och sen står det också sardiner. Undrar vad jag tänkte berätta om sardiner. Kommer jag ihåg det så ska jag skriva ett särskilt meddelande om detta.
 
Nu ska jag i min så ensamma ensamhet tända några värmeljus (hm dom lär ju vara farliga för hälsan men strunt i det) ta lite kaffe (är ju inte heller så bra) bre mig en macka (macka och macka. lite redig mat hade varit bättre men... Och sen ska jag sätta mig med en bok, lite papper och penna och hitta på teatergrejer, sy ihop lite diverse saker, spela wf mm mm.
 
 
Ha alla en trevlig helg.
Och nu ska jag minsann sätta in en bild till på något...
Blev en bild på mina snart 50 åriga söner. Ja söner även om inte det framgår av denna bilden. Maskerad på Lingonvägen.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela