roligtlivver.blogg.se

Forts på projektet....

Publicerad 2017-11-30 18:52:39 i Allmänt,


Här kommer en bild på mina föräldrar. Känns som en typisk 30-talsbild. Och ändå lite som jag kommer ihåg. Mamma aldrig i långbyxor. Trots att hon köpte mig det första paret jeans i min bekantskapskrets. Men inte hade hon långbyxor. Och pappa med ärmhållare o pipan i munnen. Tycker dom är mycket stiliga.
 
Fortsätter på mitt projekt sen.
 
Nu ska jag berätta vad jag gjort den senaste månaden. Ja inte allt och inte har jag förresten gjort så mycket.  Men fyllt år har jag 75. Inget märkvärdigt med det heller. Tänkte mig att sitta här ensam och uggla. Var redan inviterad ner till Asarum på lördagen för en 7-rättersmiddag. Så dagen tänkte jag vara själv. Men en kusin till mej frågade om hon fick komma och det fick hon så klart.
 
Så vi fikade Karin och jag Jag hade inte tårta eller något. NU kommer jag på att det var faktiskt rätt dåligt att jag inte hade en liten tårta ens. Men nybakade bullar fick hon. Och trevligt hade vi.
 
Och sen ringde det på dörren och se där stod en hel hög med trevliga tanter. Sjöng och presentade mej och hade diktat en sång. Och med sej hade dom pizzabullar och champagne och det blev så himla mysigt alltsammans.
 
Lördagens middag som Magnus och Roger och hjälp förmodligen av resten av familjen i Asarum plus Saga hade hjälpt till med. Lovisa hade gjort servetter som såg ut som svanar.Tror jag det var. Fina var dom i alla fall.
Tjusig dukning och o la la. Sicken underbar mat. Den ena rätten efter den andra och alla lika goda. Det hotellet kan jag verkligen rekommendera. Ida gjorde efterrätten.
Inte en enda bild har jag från detta. Var fullt upptagen med att äta.
 
Men alltså 75. Hörde några dagar senare att medellivslängden var 80 så nu får jag rappa på om jag ska hitta på mer skoj här i livet.
Och tro mig eller ej men detta är skoj. Hade någon sagt det till mej för två år sedan så hade jag bara skrattat. Men så gott det är. Svinkallt här på bilden 8 grader men skönt. Och visst har vi en duktig fotograf med oss????
Tjusig bild??
 
 
 
 
 Och denna bilden kom in av misstag. Och misstag är det ju som repareras här. Skrev för några gånger sen om mina vedermödor med nyckel I kassaskåp. Och här är en bild från jobbet att öppna skrinet.
 
 
 

länge sen sist....

Publicerad 2017-11-29 16:17:00 i Allmänt,

Förra gången jag skrev så var jag på SPA. NU är jag bara hemma.
Över en månad sen sist alltså och jag har t o m hunnit fylla år. Berättar lite mer om vardagens vedermödor sen.
 
Nu ska jag starta mitt nya projekt.
Jag har ju inte skrivit så himla mycket här och inte har jag så många som läser heller för den delen. Men jag kan säga att jag gillar PROJEKT. Projekt av alla slag.  Så nu har jag bestämt mig för att på den här bloggen ska jag starta projektet; Hur det är och har varit att vara 40-talist. Ska starta from the very beginning....
Ja alltså här är jag. ganska så liten. Nja kanske lite rund i alla fall. Och jag ser ju också ganska ilsken ut. Vet inte om jag hade humör som baby.. Tror inte det i alla fall. Kan i det sammanhanget säga att jag har ett kort till taget vid samma tillfälle. Där medverkar min bror också. Jag är arg och han är glad. Vi har olika uppfattningar om detta. Käre bror säger att han försöker göra mig glad och jag tror att han är orsaken till min ilska. Nyps!!!!
 
Men mitt under brinnande kriget kom jag och i Göteborg föddes jag.
 
Mitt första hem, som jag så klart inte kommer ihåg något från (jo förresten jag inbillar mej att jag kommer ihåg något) var på Slottsskogsgatan. Det jag förmodligen inbillar mig att jag kommer ihåg är att jag hade en trehjuling, ja alltså då var jag lite äldre än på kortet ovan, och cyklade på gården och någon ,läs bror min, knuffade mej nerför en jääääättelång källartrappa. Jag har kollat trappan vid mer vuxen ålder och den var väldigt liten...
Men på slottskogsgatan bodde vi några år. NU ska jag berätta lite om våra föräldrar. Ska leta reda på några kort också. Eftersom jag och "leta reda på kort" inte är så synkade så skickar jag detta och återkommer.
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela