roligtlivver.blogg.se

Sommar sommar

Publicerad 2013-06-23 22:51:37 i Allmänt,

Det verkar som om jag drabbats av skrivkramp eller något sådant. För här har det då inte skrivits något på ett tag. Senast jag skrev hade det varit galgkastning. Fast jag blev sist så har jag inte tjurat och därför lagt av med skrivandet. Nä då. Det finns ingen orsak alls.
 
Vi tränade för teatern och sen spelade vi upp den och det gick bra. Vi fick allt ihop lite publik och sen med frivilliga krafters hjälp så flöt allt på.
Så här såg inledningen på teatern¨Den fule gossen ut. Pappan döpte sig själv till Saban Ali och då ville Micke som ful gosse heta Sean Banan och det fick dom naturligtvis. Teatern innehöll allt från detta till steppdans, hönan Agda, möte med kommunalrådet, och jassgossen. Riktigt trevligt hade vi.
 
En dag gjorde Gunnel, Britt-Marie och jag en runda i skogen och letade efter Lilla Orsjön. Jag hade förr i världen när jag tränade lite en joggingrunda i skogen och då passerade man inte bara vår badsjö Stora Orsjön utan nyss nämnda lilla sjö. Vi hittade den, Gunnel är ju orienterare och den var inte så svårhittad. Till skillnad från allt som man förr tyckte var stort och nu för tiden ser litet och ynkligt ut så var min minnesbild av sjön helt fel. Min minnesbild var ett liiiiitet göl men det var en riktigt sjö. Så kan minnesbilden lura en.
 
En onsdag hade jag först träff med vuxenskolan och sen var det sopplunch med mina sopptanter och därefter var det träff med mina Halen-tanter. Ja jag vet mitt liv består av tant-träffar och det är trevligt. Med Halen-tanterna åkte jag till Sölvesborg och åt. Min måltid blev en toast för soppa som sopp-tanterna bjudit på var så mättande att jag var mätt nästa dag med. Men god var den, en broccolisoppa. Med GRÄDDE!
 
Sen den 14 åkte jag till Göteborg och spelade kort med mina barnbarn både dom som bor där och barnet jag hade med mig och ibland också deras grannes barn. Plump spelades och sen spelade vi Jazz och det blev ett favoritspel. Alice, Ida och jag kamperade i källarvåningen och jag var Tvungen, hmmm, att spela till sena kvällen där ner i källarmörkret.
 
En kväll var jag och barnens mormor som också var där och höll ordning på barnen och mig! på Liseberg. Bara vi. Vi skulle se på Alice som skulle dansa gangnamn style i Lotta på Liseberg.
 
Vi tyckte inte att det syntes, dom dansade i gångarna,och mormor tyckte så synd om Alice för att dom inte syntes. MEN Alice syntes innan dansen när dom satt i publiken och alla såg det och Alice var överlycklig för att hon synts i tv!!! 10 sekunder och total lycka.
 
Vi var och badade i Sisjön. Jag badade inte men blev lika blöt ändå för när vi gick hem så kom det ett skyfall som gjorde oss totalt genomblöta.
Och sen blev det en egen bassäng på gatan utanför huset och då tog Saga på sig baddräkt och Ida regnkläder och det såg ut så här.
 
 
 
Var lite frestad själv att ta baddräkt på men sen tänkte jag på grannarna och att Magnus och familjen kanske tyckte det var skämmigt. Men det vete sjutton det hade dom nog inte brytt sig om. Nästa gång så.......
 
Vad mera. På torsdagen åkte vi hem Ida och jag och resan gick bra. Jag har ju ett bra förhållande till Sj så det brukar funka.
Så här ser mina tre flick-barnbarn ut. Söta va??
 
 
Midsommarafton firar vi av tradition i Rödeby hos Patricia, barn till en av mina bästa vänner. Det är nog fjärde året som vi är där och dom blir nog inte av med oss. Trots att dom kanske försöker ibland. Men är man enveten som jag så ger man sig inte i första taget. Som tur är så tror jag barnen gillar mig. Jag skojar bara, ja inte med att barnen tycker om mig, men jag tror inte dom försöker bli av med oss. Alla gillar att leka och gå frågesporter och sådant  är ju jag anhängare av så vi trivs ihop.
 
Av Eva, svärdottern i Göteborg, fick jag en flaska rosevin för att jag passat förlåt spelat med barnen och i går inbjöd jag mitt tredje tantgäng att dela den och lite ost med mig. Två st kom och vi hade jättetrevligt. Särskilt när jag blandat och vi druckit en White russian. Det är en god drink. Att mjölk kan vara så gott. För er som inte vet så görs den så här. Ett stort glas, is i botten, 4 vodka,2 kaluha och sen fyller man glaset med mjölk. Oj ojoj.
 
 
I dag har jag varit och plockat fläderblommor och ska göra champagne. Får se hur det blir.
Sen har jag tittat på bilder och skrivit och haft att göra. På tisdag och torsdag ska jag prata om det Gamla Olofström på Vuxenskolan och lite nervös är jag allt. Håll alla tummar ni har.
 
Så där en rapport från mitt liv. Ha en bra vecka.
 
 

fortfarande sommar

Publicerad 2013-06-07 21:07:00 i Allmänt,

Oj så länge sedan det var jag skrev här då!! 24 maj, det är ju flera veckor sedan.
 
En liten lägesrapport kommer här.
Har varit en del aktiviteter. Kommer knappast ihåg vad jag gjort.
 
Men en söndag var vi o Nilssons i Asarum, Mors dag, och då fick Ingegerd och jag varsin stor jädrans chokladkartong. Jag har aldrig haft en sådan stor innan. Men en kväll öppnade jag den o sen åt jag. Sen bjöd jag på den och sen åt jag igen och bjöd på den och åt igen och sen var jag tvungen att kasta resten. ja just det, kasta. Annars hade jag ätit resten med och det HADE inte varit käckt. Jag lovar!
 
Mer som hänt?
 
Kinarestaurangen med Gänget, dvs teater och innebandygänget, 17 personer och trevligt som vanligt. Först Kina och sen här hemma för kaffe och en kaka.Kakan förnämligt bakad av Marie. En Sverigekaka a la Marie är inte "katt-skit" hmmmmm. Lite charader och lekar hann vi med också.
 
Jag har varit på sopplunch med mina sopptanter. Vi fick blomkålssoppa och gott bröd.
 
 
Träff på bibl. för att diskutera ett projekt som heter Berättardags och där min medverkan är önskvärd. Och till allt som jag är önskvärd på kommer jag. Låter lite spännande. Får se vad vi kan hitta på.
 
 
Och beträffande hitta på så har vi ju tränat och tränat och åter igen tränat på vår lilla show som ska gå av stapeln på söndag. En aning nervöst är det. Jag har raggat publik och hoppas det kommer några i alla fall för även om det är nervöst med publik så är det ju det vi vill ha. På bilden här ovan ser ni två Smurfokrater! Vill se mer av dom så kom på söndag till Folkhögskolan i Jämshög kl 14.00.
 
I tisdags har jag kärt besök. Besök av min kusin Karin. Så glad jag är att vi lyckas hålla vår kontakt som vi knöt för 4 år sedan. Innan dess visste vi knappast om varandra och nu sitter vi i timmar och pratar och mår gott.
 
Sen på kvällen var det vårkonsert på Biblioteket. Ett gäng under ledning av Tommy i dansbandet Wizex brukar träffas en tisdag i månaden och nu visade man vad man hade gjort under året. Fint.
 
Och nationaldagen har vi firat med en heldag i Holje Park.
 
Dagen inleddes med VM i galgkastning. Så har vi gjort i fem år nu. Och det är så himla kul. Och varenda gång kommer jag sist och varenda gång säger jag att jag ska träna till nästa år. Och Rörstrand som håller i protokollet säger varje gång jag ska kasta: "Undan nu är det Sigvant och då vet man inte var galgen hamnar"  .Och så rätt han har i det då.....
 
 
 
Oj vilken stor bild det blev här och jag kan inte göra den mindre för den blir bara smalare och då ser jag ut som  en liten pinne och det är då inte med sanningen överensstämmande.
 
Så nu får ni mig i helbild.
 
Sen var vi i parken och på Näbbebodagården och åt och Micke drack öl och vi hade allmänt mysigt.
Ska bara påpeka att bilden är allmänt missvisande. Öl och bara mina fötter på bilden. Det är fotografens och sällskapets öl. Själv har jag vattenglaset som står till vänster. MEN jag  smakade ölen och den var god.
Och nu är det fredag kväll och jag sitter här och ugglar.
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela