roligtlivver.blogg.se

Nästan tre veckor sedan sist

Publicerad 2019-03-28 21:53:36 i Allmänt,

Säger som alla andra hur fort går denna tiden. Är det sant som jag alltid hört att tiden går fortare när man blir gammal? Här känns det i alla fall som om tiden far fram som ett jehu.
 
Jehu, har inte det också med bibeln att göra. Nu för tiden kan jag tydligen inte göra något utan att känna mig religiös. Ja ja man säger ju att när hmhm blir gammal så blir han religiös.
På tal om kyrka så har jag ju varit på övning med påskens traditionella spel. Och hade sådan tur så jag fick min roll från föregående år. En Man, vet inte om han är någon särskild, en helt vanlig innevånare i Jerusalem. Sådana roller får jag alltså. Har dom inte upptäckt att jag är en stjärna??
Allvarligt talat så gillar jag denna roll. Ska hålla en monolog om ett brev som jag har skrivit. Ja alltså jag har inte skrivit det utan jag ska låtsas att jag gjort det.
Ska nog gå bra.
 
Vad mer under den långa tiden som jag varit inaktiv på bloggen
Scen från vår teaterträning: Fikapus.
 
Jo jag har haft en tekopp i örat. En upplevelse i det stora formatet. Alltså det var så att i radion hörde jag om någon som spelat in en hel skiva med ljud från brutabletter. Och Marie spelade den på mobilen och det lät. För att kolla så han inte drev med oss så la jag en brustabell, c-vitamin förresten, i muggen och ta mig sjutton, det LÄT--
 
Ok jag tar en redogörelse får mina aktiviteter. Alltid kan det väl roa någon. Trimorientering har börjat. Tänk dessa kontroller har jag varit med och letat efter i, låt se, första bilden har jag från när Roger och Magnus var tre år, alltså i oj nästan 50 år. Det ser mycket ut när man ser det i tryck men så är det faktiskt. I söndags var Micke och jag ute och letade. I år finns kontrollerna på gångavstånd och i välkända marker. Väldigt behändigt, går man fel så kommer man ändå rätt. T ex vi letade efter kontroll 32 och hittade nr 16. Spelar ju ingen roll kontroll som kontroll.
Skor på kontrolletning uppe på berget.
 
Vidare så har jag och mina Yrsatanter varit på Kosta Spa med middag och övernattning. Jättefint. Man gick bara runt och njöt. Ja dvs gick, vi låg i blöt i 3 timmar på lördagen. Så här såg det ut i den lite kallare bassängen ute. Ändå var det väl 12 grader varmare än vad Kerstin och jag är vana vid. Det var sköna dagar.
 
 
 
Så här underbart hade vi det.
 
Och konst såg vi. En del mer konstigt än vackert i mina ögon.
Så när jag kom hem så gjorde jag min egen installation bestående av en skärbräda och 4 ben från min pall som jag ju kraschade härom veckan och en flaska med ett ljus i . Snyggt eller vad säger NI.
 
Den har namn, dumt och inte så dumt. Den anspelar på ett ben brast och jag fick slita av det. Sen skulle jag få bort de andra benen och jag bankade med hammare och slet. Sen kom min tekniska väninna dvs Kerstin och sa att det är nog enkare att skruva av dom. Och det var det.  Och inte så dumt var min ide med ljuset i flaskan.
 
När vi körde till Kosta så stannade vi hos Börjes i Tingsryd och köpte räkmacka och kaffe, 35 kr. Ska sanningen fram så stannade vi där på hemvägen också.
Nu när det verkar gå så himla bra att sätta in bilder så kommer det en bild på räkmackan.
 
En dag var jag hos Micke och fixade lite. Bl a städade jag hans nattygsbord och då hittade jag där och på andra ställen alla dessa;
 
Sen städade jag lite hemma och minsann fann jag nästan lika många. Så Nu skulle man ju kunna tro att jag hittade glasögon hela tiden men ack nej. I dag letade jag länge efter några. Vem gömmer mina glasögon?????
 
Lite annat har jag väl också gjort.
 
I går var vi i Asarum, Nilssons skulle byta bil med Christina för hon skulle köra och hämta hem deras lilla nya hund. Och hon var inte säker på att elbilen skulle ha laddning så långt.  På kvällen kom dom o bytte tillbaka bilen och hade nya vovven med sej. Liten och ful,nej söt var den. Fast den liknade mer en liten kängurur än en hund. Agge kallas den. Heter något längre, förmodligen döpt efter en fotbollsspelare i Manchester City!
 
Mer då. I lördags, nej förra lördagen, så var vi på Angus, vår fina hamburgerrestaurang och då tog jag en selfie. Den får avsluta denna långa epistel. En epistel med många stora bilder men så blir det ibland. Antingen inga bilder eller många bilder.
 
 
 

Måndag----- igen.

Publicerad 2019-03-11 16:29:29 i Allmänt,

Ja så var det måndag igen. Hur var det nu, skapade Gud något på måndagen. Kan inte min bibel. Får nog googla på det.
Började han med måndagen eller var han trött när han skapat allt annat och kom till måndag. Kolla kolla kolla.

Jag menar ju att jag är ju lite kyrksam nu för tiden så.
Har funderat en del. När jag var i kyrkan sist,Alltså förra söndagen så såg jag en bild av Jesus framme vid altaret. Och då började jag spåna för mig själv. Hur vet man att han ser ut sådan. Långt hår och skägg. Ser han ut sådan i alla länder eller är det en nordisk Jesus.
 
Svåra frågor. Det är nog därför jag tycker om Olofströms kyrKa. Framme vid altaret är det bara streck-gubbar. Nä inte riktigt så. Men det är streck som bildar figurer. Kan inte förklara det måste ses. Ska försöka ta en bild nästa gång.
Snart blir det  för snart stundar påskspel och då får jag kanske äran att vara en vis man eller en herde eller kanske rent av....   Nä det får jag nog inte...
 
 Veckan ganska normal. Ja dvs på lördagen var det ju stora dagen, finalen i Melodifestivalen. 14 personer och tradionellt så¨serverades Flygande Jakob.
 
Sen röstades det både här och på andra ställen. Främst där det fanns Sigvantar men även en del andra.
Vi hade så klart John LUndvik som favorit men sen kom Arvingarna som klar tvåa.
Mest likt hela svenska folket röstade Simon och Lovisa. Med både ettan och trean på rätt plats.
 
Innan festen så var jag på Öppet hus på Folkhögskolan. Och såg MinT dvs Mickes klass spela en fantastisk fin teater. Oj oj. Där ligger vår lilla teater i lä. Å andra sidan så kan man väl säga att detta var en seriös sak och vår är i högsta grad oseriös...
 
Och snart är det dags för gympa och innebandy.
Men visst jag har ju hunnit med enYrsa-träff, i dag hade vi den på fiket, Renates, nere i byn och det var en fin träff.
 
 

bilder

Publicerad 2019-03-04 08:56:49 i Allmänt,

Nu minsann går det in en bild. Tänkte bara testa för i går på kvällen så stod det att jag var inte tillåten att vara på den här bloggen. Mycket mystiskt. Ska testa en bild till. Denna bilden är så klart Kerstin och Marie som bygger hylla. Här verkar det som om om ägaren själv, dvs Micke försöker hjälpa till med ritningen. Var kanske därför det gick så himla bra.
Och här kom Mickes konstverk också in. Abstrakt konst.  Vad bilden föreställer får betraktaren själv fundera ut. Jag tyckter det är en spindel. Men...
 
Och som avslutning på dagens bilder en nostalgibild. Kerstin o jag åkte på en vandringsresa till Österrike för tja vad kan det vara , kanske 14 år sedan. En toppenresa. Och jag som är rädd för kossor blir ibland övermodig och då kan det se ut så här. Trodde väl att Kerstn skulle rädda mig om kossan blev farlig!!!
 
Morgonens bildkavalkad avslutad. Gäller att passa
 

söndag

Publicerad 2019-03-03 19:38:09 i Allmänt,

Oj då jag lyckades lägga in en bild, en himla stoooor bild men inte vågar jag göra några försök att förminska den. Jag lovar att då försvinner hela alltet. Hmm hela alltet ännu en bock i kanten av fröken Brita. Herre gud hon måste ha satt avtryck hos mej.
 
Men detta är alltså min trägubbe på altanen. Försöker få honom att hjälpa till men ack inte. Ficka via instagram lite förslag på att pigga upp honom. Lite mager behöver mat.Men vill man inte hjälpa till så. .....En utflykt, ja nästa gång vi badar i Orsjön så lovar jag att vi ska ta med honom. Så han i alla fall får plaska lite med benen. Lovar förresten  att inte glömma smörja in honom med solkräm. Denna bilden är från en dag i veckan när det var 15 grader och vi satt på altanen och fikade. Ja inte bara Nils Abdul och jag utan några flera....
 
Nu trycker jag in en bild till  när jag tydligen har min lyckliga bild-dag.
 
Blir bara stora bilder i dag. Men som jag sa ovan inte fasen vågar jag ändra dom. I veckan som gått, förra lördagen så var vi på dans och så här såg det ut. Micke och Nermina i dansens virvlar. Men det var inte bara dom som dansade. Jag fick ju min stegmätare att gå 11000 steg bara på dansen.
 
Micke har ägnat några timmar åt att måla. Fick duken av Lovisa och jag hittade gamla färger som  jag en gång inköpt till barnbarnen. Så här färggrant blev det.
 
Här var det tydligen för färggrannt för den gick inte att ladda ner.
 
Veckan har ägnats åt kortspel på fredagen och kalas på lördag kväll. Dessemellan så fixade jag en byrå till Micke.
Hmm det där sista var kanske att ta i. Nilssons tog hem den med sitt släp o sen fick vi hjälp med att ta upp den
Och sen satt jag i soffan och beundrade Kerstin och Marie när dom monterade ihop alla dessa bitar och jag tror nästan att det var 1000 skruvar och andra småsaker. Men vad jag hörde av mina duktiga medarbetare så var det perfekt märkning av alla detaljer Så tack JYSK.
 
Så var det slut med bilder för denna gången. Går inte att ladda ner fler och förstår inte varför. Var min duktiga hantverkare med byrån också för färggranna månntro.
Nu ger jag upp för denna gången och tar nya tag en annan dag.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela