roligtlivver.blogg.se

Fortfarande försoffad

Publicerad 2013-02-26 12:49:30 i Allmänt,

Ja alltså det är måååånga dagar sen jag skrev. Jovisst skrev något litet i går men det var så litet att det inte räknas.
Varit i Göteborg och haft en fin vecka. Synd att dom bor så långt bort för man hinner inte börja umgås lite vardagligt förränn det är dags att åka hem. Är ju inte så långt borta men ändå Och visst SJ och jag kommer alltid i tid. Men det är lite för dyrt.
Gnällt lite om detta.
Nästa gnäll: Var hos tandläkaren och lämnade pengar. Ja jag fick lite lagat och så för pengarna. Men jag har en halv tand som inte är så lätt att fixa. Jag skulle tänka över hur jag vill ha det. Man KAN sätta implantat där men kanske det inte håller och 10.000 för  något som bara kanske håller?????
Gnällt om detta.
Sen förra måndagen på innebandyn så vred jag benet så jag har nog fått en "lårkaka" i låret. Fasen det kändes som om benet bröts av men det gjorde det ju så klart inte. Fortfarande har jag riktigt ont och vågar inte träna vilket känns. Jag VILL träna.
Gnäll om det.
Och i 10 dagar har jag haft hosta och hosta och.... Sitta på tåg i flera timmar och behöva hosta det är inte skojigt.
Jag fick det faktiskt av att några på föreläsningen hade rakvatten i mängder på sej och sen har det suttit i.
Så i dag hoppade jag föreläsning för sitta där och hosta är inte heller kul.
Gnäll om detta.
Nu har jag inte mer att gnälla om så jag lägger av.
Ska hitta en uppiggande bild tror jag så återkommer jag när jag ev. hittar något kul att skriva om
Modell år tja vad kan det vara? Kanske -55
 
 
 
 
 
 
 
 

Helt försoffad eller?

Publicerad 2013-02-25 19:36:06 i Allmänt,

Oj jag har inte skrivit sedan den 15 februari. Slöhet har intagit mig. '
Lite förklaring är att jag varit hos barnbarnen i några dagar, 6 st. ´Jag har alltså inte varit hemma och ska jag blogga så vill jag ha min egen dator och mitt tangentbord. Sån är jag....
 
NU har jag inte tid för nu fick jag besök. Återkommer senare

Melodifestivalen fortsätter

Publicerad 2013-02-17 11:31:31 i Allmänt,

 
Februarilördag och naturligtvis melodifestival.
Jag kan säga redan nu JAG GILLAR MELODIFESTIVALEN!!!!
Ibland känns det som om det är inte fint, inte kultur, lite barnsligt att gilla melodifestivalen men jag står för det. JAG tycker om det. Man behöver ju inte tänka på tävlingsmomentet (men lite gör man ju det också) utan se det som en underhållning som man blir glad av.
 
Och i dag är det söndag och vädret är si så där. Struntar i vilket i dag faktiskt. Vaknade med migrän. Och det vet alla att det är inte nådigt. Som tur är så har jag tabletter och detta i kombination med kaffe så brukar det gå över.Och det gjorde det så klart. Lite efterverkningar som trött,lite yr, lite ont i ögonen. Men det är bagateller i detta fallet. Kaffet hade nog lika stor inverkan som tabletten för jag kom ihåg att jag "glömt" dricka både eftermiddagskaffe och kvällskaffe. HUR man nu kan glömma det.
 
Nu sitter jag här och sysslar med mitt evighetsjobb. Att sortera och ordna mina bilder på datorn. Det tar sin tid för oredan är total och sen har jag ju dessutom lagt in en massa bilder från dia och fotoalbum och det gör ju att man ibland=ofta försjunker i dessa gamla kort och sen är det kört med sorteringen för ett tag.
 
Men då fortsätter jag med sorteringen. En bild från inte såååå länge sedan.Julen 2010 som tillbringades på Gran Canaria tillsammans med Roger och hans familj.
 
Så här såg det ut när några konstiga fåglar svävade i luften där.
 
 
 
 
Förresten jag röstade i går kväll. PÅ GUBBARNA!!!!!
 
 
 
 

På spåret

Publicerad 2013-02-15 21:16:19 i Allmänt,

Lite missvisande rubrik för jag tittar inte helt entusiastiskt i dag. Punkt 1 så är jag själv och då är det inte så kul. Är man fler så kan man "liasom" hjälpas åt och punkt 2 så har ju alla mina favoriter fallit ifrån. Så låt dom tävla i fred
 
Skrev i måndags och nu är det helt plötsligt fredag. Jag begriper inget.
 
Veckan har bjudit olika aktiviteter. Måndag som jag redan berättat om gympa/innebandy.
Tisdag så är det föreläsningsdag. Föreläsning på fm om E22.ans nya sträckning och hur arbetet har varit och ska vara.
Intressant.
Ef så var det en kvinnlig antikhandlare från Skåne. Hon var bra och underhållande. Lite nervös blev jag för det är ju ofta så att en föreläsare oftaväljer ut någon från publiken att liksom rikta sig till. Och jag satt på första raden (man ser o hör bäst där) och hon valde mig. Så när hon pratade någon längre stund så tittade hon på mej. Jag var rädd att hon skulle fråga mig om något. Antikviteter vet jag absolut inget om och har inget. Det mesta antika i det här huset är undertecknad själv. Och på en auktion skulle jag nog inte inbringa så många kronor.
 
Kvällen hade jag min lilla teatergrupp här och vi kämpar för att få ihop något som kan bli en föreställning.
Går trögt.
Onsdag klippte jag mig så nu är jag nästan snaggad. Skönt
Ef så var det sopporna som hade träff. Så skönt och avslappnat har vi. halv 2 bänkade vi oss vid bordet för köttsoppa och sen satt vi där och pratet flöt fram hela tiden. Sen var klockan 6 och vi satt fortfarande kvar vid bordet. Då hade vi förståss fått kaffe och semla!
 
Torsdag, datorkurs och sen kom Roger och hämtade Micke och mig för vidare färd till Växjö och hockey. Mickes julklapp från Roger som levererades och jag fick följa med på köpet.
Micke är ju av outgrundlig anledning, anledningen kan kanske stavas morbror och farbror i Karlstad, FBK.fan.
Roger och jag höll på Växjö men tyvärr 1 minut innan slutet så blev det 2.1 till FBK och Micke jublade och hade hittat fler fans som han fick göra high five med.

Sen ner till Asarum och i dag har jag gjort lite nytta Strykit lite kläder till fam. Sigvant som i morgon åker på semester. Jag VILL också åka på semester.
Roger verkar absolut inte tycka att matchen är spännande. visst ser han ut att sova??
Var nog den maffiga hamburgaren som vi åt innan matchen som gjorde honom  utmattad. Micke är piggare för han åt sallad. Inte för att han absolut ville ha sallad men med glutenallergi så får man ta vad som bjuds.
 
En bra kväll var det. Är inte något hockeyfan själv men tiden gick jättefort där och det var roligt att se hockey live. Förr gick jag alltid och såg Olofström spela. Satt där varenda match t o m den berömda matchen som varade i nästan 7 perioder. Jag ville gå hem men Palle sa: Kan dom spela så länge så kan du också titta så jag stannade kvar.
 
Det varade så länge så polisen (då hade vi polis i Olofström) fick många telefonsamtal eftersom man efterlyste sina män. Detta var LÄNGE sedan så då var inte mobiler så populära. herre gud var det forntiden eller??
 
 

det gamla olofström

Publicerad 2013-02-11 22:43:40 i Allmänt,

I dag har jag varit på en träff om Det gamla Olofström. Vi har ju nässelfrossa i Olofström. Dvs en sommarvecka med olika aktiviteter i byn, och nu har någon kommit på att vi kan ju ha ett tema just om gamla Olofström. Och då kom jag med i projektet. Låter kul och man får ju försöka hoppa in och på allt som låter spännande. Som tur är så finns Annika på kommunen som är en pärla när det gäller gamla kort. Så vi ska nog kunna komma på något bra. Dessutom så har vi ju en kompanjon i Det gamla Jämshög som också ska vara med. Återkommer nog i detta ämne.
 
Och sedan har det inte varit så mycket. Jo nu är jag där igen och ljuger utan att tänka på det. Efter mötet på kommunen så var jag hemma och vände och sen var jag på en inspirationsträff på biblioteket. Lättläst är ämnet och det var något som jag var med på när jag jobbade. Som tur  är så får jag ibland inbjudningar och denna gången var det Hur man talar och kroppsrörelser. En otroligt trevlig eftermiddag som slutade med att vi skulle improvisera en mini-radioteater och jag fick vara Anna Anka, sambo med Jerry Williams. De ni!!!
 
Och i kväll gympa OCH innebandy. Det är likadant varje måndag kväll, alla krämpor försvinner när man träffar gympagänget. Sådana gäng skulle många ha!!
 
Och här kom en bild på en tröja. Varför? Jo detta är den dyraste tröja jag har köpt. Tröjan är inköpt på Nasa i USA och kostade i inköp ca 100 amerikanska dollar och en kvarglömd kamera. Dessutom så tvättade jag tröjan på fel sätt så den blev helt missfärgad. Ett dåligt köp eller hur.
 
Det kommer att ramla in lite gamla bilder här för jag försöker att göra NÅGON ordning på mina bilder. Men det är nog ett misslyckat projekt.
Ha det bra och kramar på era lla där ute i cyber-rymden.

Fortfarande söndag men kväll

Publicerad 2013-02-10 20:20:49 i Allmänt,

Jag har tråkigt och inte hittar jag någon en enda på FB som jag skulle kunna ropa på hjälp av. Ibland lyckas jag där. MEN nu är alla såååå himla långt bort. Kanske någon läser här och kommer. kaffe finns.
 
Har alltså tråkigt men snart är det måndag. Kanske det hjälper.
Sätter nu in ett kort som jag lovade i förra mailet.
Jag tar ett gammalt. i alla fall från 2006 så får vi se vad det blir.
Här är tuppen i hönsgården el den Vite gossen på Hawaii.
Ha en bra söndagkväll och puss och kram

Hej och goddag och ta i hand

Publicerad 2013-02-10 13:28:58 i Allmänt,

Ja ni ser att jag lärde mig något på nätverket. Artighet.
Men jag blev tydligen så utmattad av allt detta så jag inte har orkat skriva något på hela veckan sen.
 
Eller så är det för att jag har varit upptagen. Och då säger jag igen, tanter och återigen tanter.
Onsdag kväll 5 st sådana på en träff och torsdag var vi 7 tanter på hotellet. (Dessutom så var jag på min mediakurs på fm och där är 10 tanter och en liten man)
Men torsdagen så firades jag av ett av tantgängen med mat på Hotellet. Visserligen är det 4 månader sedan jag fyllde år men det är en bra idé att dra ut på firandet över ett halv år. Kanske finns någon mer som vill fira mig.
Lite besviken blev jag allt för inte fasen var det någon som gjort inte ens en liiiiiten sång till mej. Har damerna förslöat sig eller.
Maten var mycket god och uppassningen var perfekt. Servitrisen t o m hjälpte till att sjunga Ja må hon leva.....
 
I fredags var jag borta eller kanske man ska säga uppe i Kyrkhult och fick mat och i går var jag på 28 årskalas och fick pizza.
 
Och i dag får jag väl hålla mig hemma.
 
Ska skriva lite mer om min vecka förmodligen i kväll. Och kanske hitta någo kort att sätta in.
Så hej
Adjö adjö

kvinnligt nätverk

Publicerad 2013-02-05 21:54:00 i Allmänt,

I dag har jag varit på det kvinnliga nätverket. Årsmöte.
Den viktigaste frågan var nästan "att vi måste lära oss hälsa fint!"
När nätverket bildades för 20 år sedan så sa man att för att göra möten trevligare så skulle vi hälsa artigt och ta i handen när vi kom.
Kanske nu när många av oss känner varandra så är det inte alltid vi gör så. Men nya och som tur är lite yngre har kommit med och dom ville gärna att man hälsade o presenterade sig också.Och det är trevligt med lite presentation.
 
Men 20 minuter på ett årsmöte när Ing-Britt, en f.d granne till oss, i stort sett sa att jag (och dom andra också) skulle hälsa fint. Kalla det I-landsproblem eller???
 
Inte ursprungsmedlemmarna på mötet men nästan! Let-s party!
 
Tidigare besök på folkhögskolan och föreläsningar och det var trevligt, också, nätverket var trevligt och jag LOVAR att hälsa artigt nästa gång.
 
Första föreläsningen var bilder syd-Georgien och för er som tror att detta ligger i Ryssland någonstans ska jag tala om att det ligger vid Falklandsöarna och på något vis tillhör Storbrittanien. Där är kallt och det finns 100tusental pingviner där. Jag tror nästan det fanna miljoner. Och massor av sälar  o fåglar och råttor. Men råttorna har kommit med en båt, två gånger om året kommer det båtar dit och man håller på med projekt "utrota råttorna" Råttorna kom så klart inte som passagerare. Jo kanske som fripassagerar och dom var inte bra för det övriga djurlivet.
 
Eftermiddagen hette föredragen Vad är sant om den svenska skolan och det hölls av en professor. Då tror ni kanske att det var tråkigt och att vi satt och gäspade. 150 pensionärer och en professor som pratar skola!
Då ska jag säga att han utan hjälpmedel, bara stod rakt upp och ner och pratade i 90 minuter och alla satt oerhört fascinerade och lyssnade och kände att han gav oss många många förklaringar till hur skolan är. Otroligt intressant. Jag tror han fick dom längsta applåderna som någon föredragshållare har fått o det säger inte lite.
 
Nu säger jag godnatt. Så ni ser  att jag lärt mig lite artighet i kväll i alla fall.
.

fortfarande stark

Publicerad 2013-02-04 22:25:54 i Allmänt,

Hmm det är fortfarande mitt starka jag som härjar!
I dag drog Ingegerd med mig till gymmet, lite kondition och lite styrka. Tänker inte berätta hur mycket det är på "grejerna" som jag lyfter och stånkar med!
Och i kväll är det ju måndag och då är det gympa och sedan avslutar vi med innebandy och jag säger som jag alltid sagt: Innebandy ÄR en bra sport för pensionärer. Man blir pigg och glad av det. Kanske mycket beror på sällskapet som består av Micke och hans kompisar och lite annat löst folk. Sååååå kul vi har.
 
I morgon är det föreläsning i Jämshög och där är det många tanter och gubbar så då får jag försöka uppföra mig. Men det är ingen lätt sak för en person som alltid känner sig som en Pippi Långstrump. Eller som en Emil.
 
Alla kan väl se vem som är dåvarande fröken Ekman.
Sanningen är att på denna karneval i Sibbhult skulle jag få vara Blåsippa. Yes äntligen en "Fin" roll för mig. Jag var jättefin. Men så kom kusin Ingrid på besök och då tyckte min mamma att hon kunde få va blåsippa så kunde jag vara buspojke. Så kan det gå. Och eftersom min mamma kände mig väl så får jag väl säga att denna rollen passade mig mycket bättre än en liten jädrans blåsippa.

stark

Publicerad 2013-02-03 15:42:26 i Allmänt,

 
 I helgen har jag jobbat på att skaffa muskler. Det är ju aldrig för sent för att få en musklös kropp hmmmmm Kanske, men liiiiite muskler är väl aldrig fel.
 
Och kondition skulle man kunna tro att jag har men..
 
Nu har jag försökt få ihop, först mitt nya gympaprogram som ska köras med Micke och gänget i morgon och sen har jag då tränat muskler. Fick programmet som jag kör på torsdagar ´på gymmet. 30 minuter intensivt.
 
Och så här ser det ut, det som jag lyfter, samtdigt som jag hoppar mm.
 
 
Hoppsan där kom ju en bit av min anslagstavla med. Och vilken fin text det stod där då. Det är bättre med sådan text än muskler.Men å andra sidan så behöver ju inte det ena utesluta det andra.
 
I går melodifestival och helt o.k låtar som gick vidare. Jag hade väl en liten önskan att Pugh skulle gå direkt men man kan ju inte få allt här i livet. Kunde jag röstat på Danny så skulle jag gjort det för jag tyckte han var jättebra och vilka muskler sen!!!!!!
 
Nu ska Micke o jag äta middag pasta och kyckling. Kryddig kyckling. Stark sådan. Oj här blev det mycket starkt i dag. I morgon ska jag återgå till mitt vanliga klena, svaga jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snö och sol

Publicerad 2013-02-02 16:11:16 i Allmänt,

Vilken underbar lördag.
Och sådan tur jag har att jag har vänner som ringer på o vill ut och gå. Annars hade jag nog sjutton inte blivit färdig.
 
Men nu kom jag ut i en och en halv timme. Solen sken och snön glänste och vi njöt. Så kan en lördag också vara.
 
Och snart börjar melodifestivalen. En prima lördagsunderhållning i mina ögon.
 
Festen väntar visserligen till finalen men då smäller vi till. I kväll ska vi bara lyssna och  kommentera både röst och kläder.
Så här såg det ut förra året vid den STOTA finalen.

Snart helg eller

Publicerad 2013-02-01 22:05:02 i Allmänt,

Snart helg eller vad vet jag. Som pensionär vet jag snart inte vilken dag det är. Men almanackan säger fredag så då. Och visst det är På spåret på tv så det stämmer nog med fredag. Men På spåret, det är ju såååå svårt så jag kan nästan ingenting.Självförtroendet får sig en knäck varje fredag. Vart har min briljanta intelligens tagit vägen??
Har kanske aldrig funnits utan är bara en illusion?
I dag är jag inte lika sur som förra gången jag skrev.
 
Så nu glömmer jag det. Micke är som han är och jag säger som en mamma skrev på en fb-blogg.'
ALLA FAMILJER SKULLE HA EN EXTRA KROMOSOM!
När Micke var liten brukade jag säga till honom: Jag tror jag ska hyra ut dej en vecka då och då till andra familjer. Hade nog varit en bra grej.
Men å andra sidan så tyckte vi nog det var bäst att behålla honom.
 
NU måste jag sätta in några bilder på mina andra två pojkar. jag har alltid inbillat mig att jag inte klädde dom likadant. Vi var noga med att inte kalla dom bara för tvillingarna utan alltid Roger och Magnus. Och absolut INTE likadant klädda. Se själva.
 
 
I går och i dag har jag varit i Asarum o umgåtts med alla där. Lite "jobb" har jag också gjort. Som tur var så kom tvättmaskinsreparatören i middags så jag hann med några tvättar. Det brukar var min fritidssysselsättning när jag är där,.För övrigt så umgås jag och då nog mest med Ida. Och det känns gott.
 
I dag bakade jag bröd. Och ni ska få se en bild på det. Roger hade surdeg och sen blandade jag i och jäste och vek och knådade och i ugnen, isbitar i botten, ner med värme, ut med ånga. Oj vilket jobb det var. Dessa pustande är inte verkliga för det var inget jobb alls.
 
Det kanske inte ser så märvärdigt ut men gott var det.
Nu ska jag läsa ut min bok, Åke Edvardssons senaste med en återuppstånden Winter och den är så himla bra.
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela