roligtlivver.blogg.se

minsann redan december

Publicerad 2019-12-04 17:34:49 i Allmänt,

Som vanligt några veckor sen sist. Det är precis som med allt annat man bestämmer sej för, banta, lägga sej tidigt, bli snällare, fixa altanen osv osv, på kvällen bestämmer jag mig för allt detta men på morgonen så är alla goda föresatser borta. Och jag bestämmer mig egentligen för att skriva varje vecka men.... Kanske jag då tom kom ihåg vad jag skrev gången innan. NU kommer jag inte ihåg ett skvatt.
Men det är det som är bra med att skriva. En och annan gång så går jag tillbaka och läser och då blir jag glatt överraskad över hur trevligt jag egentligen har det..
 
Det här blir ju min dagbok, både skriv och bilddagbok-. Och nu blev det redigt svarta bokstäver o då jag inte vet hur eller varför det blev så, så kan jag inte ändra det heller.
 
Varit i Göteborg och hälsat på sonen där. Och han mådde bra.
Ja jag skrev egentligen ett inlägg för några veckor sedan där jag berättade om Magnus men det försvann. Jag var kanske lite "stirrig" just då. Sonen fick nämligen en stor stroke. Men som tur var så ramlade han utanför huset och grannen såg honom och efter två timmar var han opererad. På det bästa av sjukhus, Sahlgrenska i Göteborg. Tack tack för detta.,
 
När vi firade födelsedagen så blev vi lite berörda när vi insåg hur livet kunde gestaltat sig.
Men nu är allt ok. Inget jobb ännu på några dagar och ingen bilkörning på några månader men en vältränad pigg son har jag.
Här skulle varit en bild på den underbara mat som jag bjöds på men....
 
Ja jag har ju två till pigga söner.
 
Den andre, ja då menar jag den andre tvillingen, han en dag äldre! firade vi nu i helgen. Jag tror jag tjatade mig till ett litet kalas. Och det är också en matlagningskunnig son,. En bild på efterrätten tänkte jag mig här men.....

Den tredje sonen är inte så himla matlagningsintresserad men pigg och glad är han i alla fall.
Glömsk, letar alltid efter något, lite förvirrad, men piggar alltid upp en.
 
Vi har haft vårt första traditionella "jul-firande". Först bad i ån. Lite för lite vatten och lite svårt att gå i och lite strömt men pigga tanter fixar allt. Sen bastu som belöning.
 
 Tanter i ån!!!
Efter badet så blev det ljus på bordet. Också en tradition. Glögg och pepparkakor, ost och kex och så klart en otroligt trevlig samvaro. Tanter kan..
STOOORA bilder så ni kan se tanterna ordentligt!
Ja på bilden här nedanför så kanske jag måste tillägga att där är inga damer ,bara några händer och för övrigt ett bord med ljus mm.
 
 
 
 Jag har stickat. Stickat till Nils-Abdul. I och för sig ganska patetiskt men kul. Nu är  han klar för jul och vinter.
N
 
Nu har det då rört till sej ordentligt. Vad är detta för mystiska grejer. Saken är den att jag köpt ny mobil och vi är inte riktigt kompisar ännu. Vet inte ens om vi kan utveckla någon större vänskap . Verkar svårt för tillfället. Men jag får väl jobba på det.
 
Och nu är det kyrkans tid. Mer och mer av den varan. Ja inte riktigt kyrkan utan mer bre mackor, duka, fixa till dom andra mer kyrkligt inriktade. Och så är jag ju med i julspelet som spelas upp nästa vecka för förskoleklasserna. Jag har ju alltid drömt om att få spela Jesus men vad tror ni jag gick för roll. Det kan ni aldrig gissa, Spelet handlar om stallet och alla djuren som finns där. Och jag fick bli, nä nä där gissade ni fel, INTE åsna.
 
En spindel blev jag, en liten en som sitter i sitt hörn och spinner. Ska ta bilder och sätta in nästa gång jag skriver.
 
I dag har Monica och jag varit på utflykt till Karlshamn. DÄr var en stor träff för pensionärer som handlade om mobiler och blekingetrafiken och dator osv. Vi lyckade smyga in där fast vi tillhör fel pensionärsförening. Tror inte vi blev avslöjade.
 
Dagens nostalgi blir en scoutbild. PÅ Hajk med Knud Larsen på slutet av 70-talet.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela