roligtlivver.blogg.se

Det är fortfarande kallt

Publicerad 2013-11-15 17:33:14 i Allmänt,

Nu vet jag inte vad som hände men min rubrik kom med men inte min text.
Och inte gitter jag skriva om den heller....
 
Var säkert bara en massa jädrans gnäll. Kallt ute (varmt inne tack Olofströmshus) blåser, tradigt, sur, får inte plats i långbyxorna jag tänkte ha på mej i kväll, trist. Så där ja nu har jag pratat igenom mina besvär.
Nä förresten mina fingrar vill inte leta sig rätt på tangenterna heller!
Veckan lugn och i kväll ska jag gå på hotellet.
KANSKE skriver jag mer i morgon.
På den här tiden var jag inte så gnällig. Jag lovar...
 

snart vinter

Publicerad 2013-11-06 17:01:07 i Allmänt,

 
 
Skriver väl lite här eftersom jag inte har något annat att göra. Inbillar mig ju fortfarande att jag bara skriver för mej själv. Men... Lite besviken blir jag så klart när jag inser att det nästan bara ÄR jag själv som både skriver och läser det.
Och jag har annat att göra också. Har precis hämtat tre beställda böcker från biblioteket. Tre som jag tror är bra böcker.
Men nu har jag ju slagit mig ner här så då får jag väl skriva lite.
I går och morgon steg och stiger jag upp tidigt för då är det ju detta som gäller:
 
 
Och i går var det föreläsning i Jämshög. På ef en underhållande eftermiddag med Per Dunsö som berättade och sjöng och spelade gitarr. Fm ägnades åt trädgården. Och åt att man ska plantera inte i jord utan i grus för då blir allt så fint. Så nu får jag hitta ett grustag. Inte Sölve Grustag. Det vet väl alla att det är en drink. Nästa gång ska jag skriva ner vad som ingår i den. Nej jag ska ha vanligt grus. Funderar på om man skulle kunna smyga sig ut med en spann och spade och gräva lite i sandlådan som är precis utanför mitt fönster. Lite ljusskygga aktiviteter kan man ju också ägna sig åt. Eller nä...
 
Himla telefon eller jag menar himla försäljare. Nu har det ringt några ggr där det inte står nr utan privat nummer och googlar jag på det så hittar jag en försäljare. Smarta är dom men jag är smartare. Brukar undvika att svara men snart har jag samlat ihop till ett svar.....
 
Lucia närmar sig och dags att plocka fram Nils-Abduls lusse-dress.Han sitter på altanen och ser lite sorgligt misskött ut men du Nisse närmar sig bättre tider.
Böckerna väntar....
 

strimlat!!

Publicerad 2013-11-01 19:20:18 i Allmänt,

Nu har jag strimlat mitt liv. Jag har via en lånad pappersförstörare gjort av med papper från de senaste 15 åren (sparat några aktuella år!!!)
Kom på att jag strimlade allt med baksidan upp för jag ville inte se vad det var. Konstigt va.
Kändes nästan lite kymigt.
Så här ser mitt tidigare liv ut. En påse med pappersskräp. Man blir nästan lite bekymrad...Är det verkligen allt??
 
 
 
Dessutom har jag nu organiserat mitt liv så jag alltid tvättar den 10 i varje månad. Känns bra att få ordning.
 
I och för sig så beror ordningen med tvättstugan på att jag inte kan hitta (se föregående inlägg) nyckeln till tvätt-blocket och nu sitter blocket på den 10. Jag får väl gilla läget. Den 10 vet nu alla att DÅ tvättar jag.
Nu ska jag dricka kaffe, klockan snart halv 8 och då ska jag alltid dricka kaffe hädanefter. Ska livet organiseras så ska det.
Ha en bra helg.
 

Promenadväder???

Publicerad 2013-11-01 10:18:24 i Allmänt,

Kanske är det så. Promenadväder alltså men då jag är en "allergiskmotattpromenerasjälvmänniska" så blir det ingen promenad.
 
Men att röra på mej tycker jag om så här är en bild från en fotbollsmatch i scouterna på 70-talet. Såklart det KAN ju vara jag som balanserar på staketet! 
 
 
Tillbringat några dagar med en del av barnbarnen och efter det så vet man en del om sig själv. hmmm I alla fall så har jag så fiiiina rynkor och många och håret är så lent och tunt och du är så rund och go. Bra att få veta sådant. Men då det varvas med flera pussar och kramar och "Jag älskar dej farmor" så ligger ALLT på plussidan.
 
 

Vet inte om denna pannkakan tillhör deras syn på mej.
 
Har fyllt år, igen.....
Men visst är det lite skoj att fylla år. Paj-kväll hade jag och några ur familjen. Och den blev bra. Både pajen och kvällen.
Och måste sätta in en bild till. Idas present (och Rogers!) Så ni förstår att talet om rynkor, rund och tunt hår är en bisak i det hela.
Den här påsen med kolor fick jag. Svärdottern undrade förstås om Sonen skulle betala min tandläkarräkning när han ger mig en påse sega kolor. Nog tyckte jag han sa JA...
 
 
En helt annan sak. LETAR ni. Ja alltså letar efter saker som ni borde veta var dom finns men dom finns inte där. NU för tiden letar jag alltid. Och sanningen är att jag i hela mitt liv har lagt saker på konstiga ställen OCH letat Men skillnaden mellan nu och då är att förr kunde jag i tanken rekonstruera var jag varit och leta mig bakåt.
 
Förr om jag letade efter en bok så kunde det gå till så här. O.k  jag satt på altanen och läste, sen såg jag en påse äppel som ju skulle ner i källaren, nere i källaren tog jag ut några sopor som låg där, kom på att jag skulle ta upp sylt från  matkällaren och visst i matkällaren  där låg ju boken. Nu kommer jag knappt ihåg att jag läst.....
 
Nu vet jag att jag ska handla, skrivit en lapp som jag antagligen inte hittar när jag ska gå, plånboken VAR är den och nycklarna????
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela