roligtlivver.blogg.se

veckorna går fort...

Publicerad 2013-10-21 11:08:00 i Allmänt,

Så går en vecka från vår tid och kommer inte mer...så är det faktiskt. Och nu tänkte jag fundera över vad jag gjort av denna veckan i mitt liv.
Någon nytta? Någon glad? Sårat någon? Piggat upp någon?
 
Jag vet inte. Kanske lite av varje.
 
Får se. Måndag som vanligt gympa och innebandy. Och där blir i alla fall jag glad. Och att döma av minerna på deltagarna så blir vi alla glada. Alltid en kväll där man går hem med ett leende på läpparna.
 
Tisdag. Då var det föredrag, också som vanligt, i Jämshög. Förmiddagen lite sövande men på ef blev det livligare. DÅ var Håkan Juholt där och pratade och det var en livlig en. Inte kunde man sova då. Han pratade med entusiasm och en bra röst. Intressant.
 
Onsdag hade jag fullt upp. Träning kl 06.00 och det gör mig glad. Sen har jag ju av någon anledning, nya vänner i min lilla soppgrupps fel eller kanske jag hellre ska säga förtjänst, hamnat i en arbetsgrupp inom kyrkan som heter Internationella gruppen och vi hade möte på fm. Så snart blir det julmarknad och lingonris och glögg. Känns som om man återgått till gammalt ideellt arbete. HUR många gånger har jag inte stått och sålt grejer för scouterna på vår julmarknad??? Men det är ju några år sedan så nu kan det väl vara dags igen.
Tja med min sedvanliga ordning på Mina bilder så hittade jag rubriken scouter och då tänkte jag här är något gammal scoutläger. Men det blev bara en gammal scoutledare i ny tappning. Från en återträff 2009. Att vi grillar korv kan man ju se på röken. Vad jag gör däremot vet jag inte.
 
Var var jag nu? jo på onsdagen och kyrkan och sen blev det besök hos sonen med familj i Asarum (sonen som liksom tvillingbrodern gått UR svenska kyrkan, får kanske övertyga dom om ett återbesök) och framförallt hälsa på barnbarnen. Passade på att göra lite nytta när jag ändå var där. Ida och Simon kunde kanske annars tröttna på en pussande farmor.
 
Övernattning i Idas rum. Hon tycker att det är mysigt att ha en småsnarkande tjatig farmor i rummet. Så säger hon i alla fall.
 
Torsdag ef blev det full fart till Växjö och ishockey, Färjestad mot Växjö. Knepigt med en Växjö och en färjestadsfantast bredvid sej. Som tur är så är dom inte så rysliga fantaster utan dom kan bära ett nederlag. Och denna gången var det Micke som fick ta den rollen. Lite psykade vi väl honom men han tog det med fattning.
 
 
 
Och så blev det fredag och dags för Åhus och åla-gille. Sådana gillen gillar vi. Det var mitt gamla gäng som vi en gång i tiden bildade för att vi tyckte att Karlar dom har Sirius och dom har Lions och då var vi 7 kvinnor som bildade ett kvinnogäng. När vi skulle döpa oss, för namn måste vi ju ha, så var det just Yrsa som hade namnsdag den dagen och då blev det Yrsorna. Och i dag har Yrsa namnsdag och vi bildade gruppen den 21 oktober 2014. Så nästa år blir det stor fest.
 
Vi bodde i fina stugor och blev väl omhändertagna.
Fick höra historier om ål och gemensam vandring till Åla-boden och mat och dryck och sång. Vi åt och åt och åt och sjöng och sjöng och sjöng. Trevligt värre.
Detta tror jag är luad ål med potatismos med sirap.Vi fick kokt ål, stekt ål, ålasoppa, luad ål och rökt ål och som avslutning ål paj. Nä de sista ljög jag om. Det var en hederlig gammaldags äppelkaka.
 
Lördagen ägnades sedan åt promenad i Åhus och besök på Bromölla möbelvaruhus där vissa av oss, inte jag, storhandlade. Hon skulle bara köpa en pall men jag lovar det blev helt plötsligt mycket mer.
Undrar om det finns någon liten snabbkurs om blogga och sätta in bilder och ändra osv. Men bilden härovan visar mitt hockeysällskap i mycket yngre dagar. Växjö till vänster och Färjestad till höger.
 
 
 
Söndag var  lugn, (lite tråkigt rättare sagt) med undantag av en bingorunda och ett besök på Ok VIlses orienteringstävling. Bingon gick väl si så där och vi sprang inte på tävlingen utan vi var bara där för att äta Dom säljer nämligen såååå goda mackor och kakor där.
 
Sen var Färjestads fantasten här på middag men då hade han bytt skepnad helt och hållet och såg ut som om han skulle spela i LAGET. Dvs OIK. Där ÄR han verkligen fantast. Även där en snäll sådan. När Oik får stryk så skäller han inte på laget utan direkt så säger han NÄSTA gång vinner vi.
 
Och nu är det måndag igen.......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu har jag inget att göra så....

Publicerad 2013-10-15 15:03:00 i Allmänt,

Som sagt jag har inget att göra och det kliar i mina skrivarfingrar och då kom jag på att jag kan ju terrorisera ev. läsare med en liten reseberättelse.
 
Vi var på Menorca för 14 dagar sedan. Pamela, Micke och jag.
Åkte från Olofström  kl 22.00 och var framme på Menorca kl 12.00 nästa dag.
Bil till Bromölla och sen var det tåg från Bromölla och redan där höll det på att gå åt helsike. Mitt alldeles utmärkta blekingekort som jag tänkt köpa en duobiljett på till ett bra pris gick av någon anledning ut från att gälla två dagar innan resan. Och trots många mail fram och tillbaka till Blekingetrafiken så var mina insatta 1100:- inte tillgängliga. (fortfarande är dom någonstans ute i rymden och far och mailen mellan mig och Bl.trafiken far också) Men jag hade visakort med mig. Pamela hade inget betalkort men hon hade ju sin mamma med!
Till Kastrup där vi tillbringade natten.
Så sov Micke på Kastrup.
 
Men fram kom vi och den sköna men kalla poolen fick genast besök Någon påstod att det var 25 grader i vattnet men det kan jag ärligt säga att när det är 25 grader i Halen DÅ är det varmt. Pamela somnade i solstolen och Micke somnade innan han kom dit.
Välkomstmöte och där somnade konstigt nog ingen.
Promenad i hamnen och mat så klart och sen var det slut på dagen som Micke döpte till "trötte-dagen"
 
 
Så här vacker var utsikten från vårt hotellrum. Hela Menorca var ljust, vackert och rent. Ön är någon form av kulturarv så man vill verkligen bevara miljön.
 
Nästa dag Till Havs. Eller i alla fall till stranden. En fin liten badstrand. Micke och Pamela snorklade och sen blev det skitgubbe och då menar jag ett parti kort och  inte den lille vite gubben på bilden!
Badstrandssejouren avslutades med öl och foto/kamerakurs. En entusiastisk lärare och en motsträvig elev. Lite plump efter middagen och jag kan säga som så att jag vann inte.
 
Nästa dag hade Micke en Mr Beanföreställning vid poolen. Ni vet scenen där han tar på sig badbyxor och sen tar av sig kalsongerna. Micke var suverän och synd att kameran inte var med. Pamela och jag höll på att drunkna av våra skrattanfall  där vi låg i poolen och beundrade honom.
 
Pamelas fotolektioner fortsatte och snart har han nog lärt sig en hel del. Han tar i och för sig bra kort redan men med hjälp av alla finesser som hittades på kameran så ska ni få se.
 
Kom också på att Pamela ska få ärva alla mina fotoalbum.
 
Maten åts några dagar på samma ställe eftersom Micke hittade vänner där. Trevliga kypare och ägare som pratade en hel del med honom. Och han fick kramar när vi gick. Han inte bara gav utan han fick!!!
Vi gjorde en egen liten bussutflykt till den gamla huvudstaden Ciutadella och så här såg det ut då.
Fanns mycket att se. En vacker stad. Åk gärna dit. Men det här var nog ändå det vackraste i stan den dagen eller hur?
Annars fanns det kloster, kyrka, fiskmarknad, romerska bågar, tyskt julpynt, önskeband.
 
Vi köpte önskeband och sen skulle man knyta tre knutar på det och göra en önskan för varje knut. När bandet gick av sen så gick önskningarna i uppfyllelse. Och eftersom det verkar vara ett slitstarkt band så lär det dröja innan önskningarna går i uppfyllelse. Man skulle nog inte säga vad man önskade men Micke sa sitt och han önskade resor till Turkiet, Island och Kambodja. Det där med Anchor Vat i Kambodja är en önskedröm han har.
Så när vi reser dit så vet ni att Mickes band ramlat av.
 
Utflykt nästa dag till huvudstaden Mahon och där fanns också mycket att se. Men även där var väl det vackraste personerna på bilden härovan.
Hamnen är den näst djupaste naturhamnen i världen. Och minsann har vi varit vid den djupaste också, Pearl Harbor.
 
Vi var också och hälsade på i en vit stad. Enligt sägnen byggd för att en man alltid var så full när han gick hem från krogen att han bestämde sig för att bygga hus med vägar emellan som var så smala att han kunde hålla i sig på båda sidor.
Och så smalt var det. Men jag är helt övertygad om att allt detta är byggt för turister. Ja inte för att dom ska hålla sig där när dom går från krogen utan helt enkelt lägenheter. Helt vanliga turistlägenheter.
 
Ett nattklubbsbesök stod också på listan. Nu var det ju bara eftermiddag så någon natt blev det ju inte men besök. 98 trappor ner i berget med hav på ena sidan och där nere var det en nattklubb som hade dagöppet och bjöd på öl.
Upp utmanade jag Micke på vem som skulle komma först. Skulle jag aldrig gjort (han bor ju på tredje våningen och får trappträning varje dag) för när jag flåsande kom upp så stod han där och inte fasen flåsade han!
Nästa dag en ny utflykt
 
Nu besökte vi en skofabrik. En stor sådan som gjorde Menorcanska skor som tydligen är berömda ute i världen.
 
 
 
Ost och vinprovning stod också på programmet. Och ginprovning. Vilket erbjudande till en som avskyr gin. Men med lite olika smaker på det så gick det faktiskt ner. Gin är också en Menorca-produkt.
 
Ett besök i en genuin fiskeby ingick också. Var dom genuina fiskarna och båtarna fanns vet jag inte för det såg ut som en helt vanligt liten turistby.
 
Poolbad på eftermiddagen och en skön promenad i kvällen med mat på någon av restaurangerna. Pamela hade börjat ha pizza som sin favorit och jag hade hittat getostsallad och Micke han åt kött.
När vi gick hem så köpte Micke en drink i baren som vi tog upp och sen spelade vi kort och NU kan jag säga att jag vann.
 
Och här blir det STORA bilder för mitt tekniska sinne talar inte om för mig hur jag ska få dom mindre. Dom blir bara smalare och smalare..
 
Lördagen var VARM. Men lite mulen och då passade det ju med ett bad i havet. Perfekt för den vite mannen utan pigment som dock klarar sig bra med solskydd 50.
 
Det var så varmt på kvällen att inte ens sniglarna som brukade besöka oss på altanen orkade ta sig dit.
 
Som avslutning ska jag berätta om vår klantighetslista. Pamela gör alltid en sådan där hon tar upp alla tokiga saker som händer och det brukar vara en hel del.
Micke ledde först då det tog lång tid innan han kom på att man vid incheckningen inte skulle lägga handen  på apparaten utan visa biljetten.
 
Pamela tog över ledningen när hon tappade Mickes kamera .Ja den är inte borttappad utan hon tappade den vid poolen. Ja alltså inte I poolen utan på kanten. Den höll!
 
Men sen slog jag till och då hade dom andra inte en chans
På flygplatsen väntade jag på mina medresenärer och hade Mickes ryggsäck i handen, slänger upp den på ett räcke och tappar den. Från våning 2 rakt ner i hallen, missar en förvånad man med en halv meter och jag rusar ner och tänker nu blir det terroristvarning (tänk om detta varit i USA) springer runt och letar och frågar till slut en dam i en reception och väntar mig arga blickar. Men denna snälla kvinna följer med mig och snart ser vi en annan personal som håller väskan, ler mot mig och säger ha en trevlig resa. Oj j oj.
 
Mycket vackert har vi sett men vill någon se detsamma så får ni antingen åka dit eller komma hit så ska jag visa er bilderna.
Detta var också en av höjdpunkterna. Fråga Micke!!!
 
 
 

Lördag kväll

Publicerad 2013-10-12 23:47:22 i Allmänt,

Så var det lördag, dagen efter en "tradig" fredag. Det mest spännande som hände var att jag "städade" på graven i Jämshög.  Kvällen var lååååång. Orkade inte titta på fotboll en hel kväll så jag försökte läsa ut en bok. Och DET gick bra.
 
I dag var det så klart kryss som gick galant som vanligt. Men jag börjar undra om jag egentligen behövs i det sammanhanget för Kerstin kan det mesta, sångtexter är hon suverän på. Jag kan förståss lite kompositörer och svenska popstjärnor. Svensk pop är en av mina svagheter. Man kan väl säga att vi kompletterar varandra. Löser det gör vi i alla fall varje lördag.
 
Sen till bibl. för att låna nya böcker. Eftermiddagen i "trädgården" dvs den lilla altanen som sopades och städades och sen en  solskensstund med en kopp kaffe och en bok.
Senare pot.gratäng och trevligt sällskap. Nilssons och Näsströms och Sofia/Micke. Mat och prat och spel. En fin kväll med andra ord.
 
Veckan som varit. Tandläkarebesök, akut sådant, en fyllning rikare och 700 kr fattigare.
Hittade en stulen bil på cykelbanan när jag cyklade hem. Såg bilen först och sen efterlysningen på FB. Ringde och talade om var bilen stod.
 
Kvällen teaterträning. Ja dvs vi startade hösten och visste inte vad vi ska spela och vet inte det fortfarande. Många ideer hade vi i alla fall. I dag fick jag en ide om att man som tema kan ha, "Historia på nytt sätt" och sen lägga in scener med olika historiska händelser och personer. Undrar om det kan bli bra. Får tänka vidare.
 
 
Kom en bild på en ung tänkande Ida. Skulle varit en bild på min bokcirkel. Men det får bli en annan gång.
I onsdags var det träning på gymmet och jag var så himla trött när klockan ringde så jag knappt orkade stiga upp. Fick dopa mig med kaffe och en sportdryck och sen gick träningen som en dans.
 
Onsdagen innebar också träff med sopporna. Det blev kålsoppa som serverades och det var helt o.k. T o m gott.Sen har vi så himla trevligt på våra träffar. 6 mer eller mindre förvirrade damer i övre medelåldern. Som pratar och fnittrar. ja jag säger som jag alltid sagt, även en tant kan fnittra.
 
På onsdag kväll var jag ute och promenerade. Jag tycker inte om att promenera själv för det är så himla tråkigt.
Men ibland måste man. Och då måste jag. Micke föll i måndags på innebandyn på sin egen klubba tror jag. Han ramlade i alla fall och vred knät så han det ordinerades  stödförband och han fick vara hemma några dagar. Men se på onsdag så spelade ju OIK och då ville han dit. Jag ordnade skjuts dit, tack Maggan och hem skulle Marie, tack för det Marie, plocka upp honom när hon körde från jobbet. jag kände mitt ansvar som mamma och samordnare så jag gick ner till ishallen och hittade Micke och sen till Maries bil.
 
Vad jag tänkte berätta var så här. Jag gick där själv och plötsligt tänkte jag; Här går jag i mörkret och det ösregnar och ändå känner jag att här är jag , den lilla byn. de mörka gatorna, biblioteket, affärerna och det för tillfället ganska mediokra hockylaget, och här finns jag och känner att detta är MITT och här är jag någon. En skön känsla. En mår-bra-känsla.
 
 
Nu åker det in bilder utan att jag vet vad det är. Men här kommer en bild från 90-talet och Lingonvägen. Fru Sigvant har just kört ner för backen och tycker att vad konstigt det hörs under bilen. Har stänkskyddet fastnat. Stanna och ut och titta. Inte fasen fanns det några stänkskydd på bilarna. Var länge sedan dom togs bort sa mannen som fick ta loss vedkorgen som jag kört över!!!!
Nu går jag och lägger mig. Godnatt
 
 
 

tant

Publicerad 2013-10-08 15:27:55 i Allmänt,

I dag har jag varit och lyssnat på ett tant-föredrag. Alltså ett föredrag om den svenska tanten. 
Konstnären Sussanna Arwin har gjort den svenska tanten i brons och den står i Växjö. Nu berättade hon om sitt arbete med att göra detta.
 
Vi dvs 150 pensionärer, flertalet kvinnor, kände kanske inte riktigt igen oss. Jag konstaterade att vi egentligen är "mellan-tanter" dvs vi är mittemellan denna modellen (våra mammor eller mormödrar) och den senaste modellen med de yngre som är uppväxta med datorer och teknik. Vi vet inte om vi ska välja safta och sylta eller datorn. Ja dvs JAG vet ju vad jag väljer men......
 
Förmiddagen ägnades åt farbrorföredrag  kan man säga. Birger Johnsson, en rörlig man, som mest satt på bordet med korslagda ben och bläddrade bland böcker, ålder ca 80, berättade på ett fantastiskt sätt om Harry Martinsson. Läste högt ur några böcker och då upptäckte jag att Harry var mycket rolig ibland. Men man kan väl inte bjuda hem Birger (tanten protesterar nog då) för att få honom att läsa högt för mej??
 
Snart ska jag starta min sedvanliga bok och teater cirkel och jag vet varken vad vi ska läsa eller vad vi ska ha för tema på vår teater. HJÄLP!!!!
 
Slutar med ett eget uppfunnet ordspråk. Gud gav oss ett visst antal ord när vi föddes och när dom är förbrukade får vi vara tysta.  Så det är bäst att ransonera orden.
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela