roligtlivver.blogg.se

snart slut på januari

Publicerad 2020-01-31 09:29:01 i Allmänt,

Slut på januari och inte har  jag skrivit här precis. Och så svårt det är att skriva, Ja rent bokstavligt alltså. Har ny laptop och den är mindre så jag ser knappt och det värsta är att den är så känslig. MÅSTE koppla in ett tangentbord till den. Jag som sedan låååångt tillbaka är van vid att banka fram bokstäverna måste vara snabb och lätt på handen annars blir det så hääääääääääääääääääär. 
 
Januari har inte bjudit på så mycket, inte ens snö. Och jag som längtar efter att göra snöänglar. Men det blir för geggigt om jag lägger mig på gräsmattan så det avstår jag. 
 
Nyår hände inget särskilt. Har nog skapat en ny tradition där. Det är en dag då jag sitter mol allena hela jäkla dagen och kvällen. Men det är helt ok. Finns många andra dagar man kan umgås.
 
Nu lite bilder. 
Micke fick pussel i julklapp och det la vi på mitt köksbord och sen pusslades det och pusslades. Inte bara Micke och jag utan vännerna fick också hjälpa till. Och till slut lyckades vi men en bit fattades...
Här skulle kommit en bild på det färdiga pusslet men den hittade jag inte. Undrar var den nya datorn lägger bloggbilder.
 
Nu blev jag så trött på detta. Inga bilder inget skrivande. Får återkomma när jag löst bild-mysteriet, Kanske t o m får ta en runda till handlaren i byn.
 

2020

Publicerad 2020-01-06 22:13:55 i Allmänt,

 
 
 
 
Alltså redan 2020. Jag som kanppt hunnit vänja mej vid 2019. Men jag ger mig NU är det alltså 2020.
Men i förra inlägget från december har jag inte noterat myckert, Bara å-bad och ljusbord. >I och för sig rätt kul grejer det....
 
Decembar har ju sedan några år tillbaka fått en ny tradition. Kyrkans julspel. Och det är en kul grej. I år blev jag ju som jag tror jag redan berättat om upphöjd till spindel.
. Och alla dessa förskolebarn som sitter som ljus och tittar och lyssnar och som så snart prästen sagt något och berättat att nu kan ni gå fram och titta på krubban, far fram som vildar genom hela kyrkan.Och det är fullt tillåtet. Man bara älskar dom.
 
Lärarna är också väldigt lyssnande och trevliga. Ibland måste man förstås "tillrättavisa " dom. Lärarna alltså.
I år hade vi ett jesusbarn med downs syndrom. En väldigt söt gosse. Fint va? Och en av lärarna titta och sa oj en mongo..........
Hmm sa jag så säger man kanske inte nu för tiden. Men man ser ju att han ser asiatisk ut. Men sa jag det heter faktiskt Downs syndrom. Då klämde hon i med: >Men dom jag har sett av sådana ser då inte så ut" Då klämde jag till med att Men vet du min son såg precis sådan ut när han föddes. RIDÅ
Kan ju också säga här att Folkhögskolan hade också en lucia med downs syndrom. Fritt fram att gissa vilken....
 
Sen hade jag sopporna hos mej och då hade vi >Kul i jul. Dvs vi spelade julklappsspelet och hade allmänt trevligt.Sådan tur hade jag så att jag var upptagen i kyrkan hela fm så ingen begärde någon annan soppa än Keldas sparrissoppa med tillbehör.. En väldigt trevlig dag. Som alltid med mina sopp-vänner. Tack att jag har hittat sådana fina vänner så här sent i livet. 10 är har vi träffats och vi har en sådan fin gemenskap., Man mår bra av dessa träffar.
 
Traditionellt har vi också avnjutit Ikeas julbord.Alltid lika gott och prisvärt.
 
Mera jultraditioner, kanske betydligt färskar men ändå. En bowlingkväll i Karlshamn och sen gröt och skinka hos Åsa och så klart även där julklappspelet.. Och väldigt väldigt fint... Jag bara älskar sådana kvällar.
''
Kalas i massor. Först i Rödeby. och sen Micke-kalas. Släkt och vänner på ett och den 18 som traditionen bjuder "tanter" hos Micke. Britt-Marie min kära vännina som ju tyvärr gick bort för flera år sedan skapade denna tradition. Och oj vad jag fortfarande saknar henne. Min själsfrände.
 
Melodikryss varje lördag så klart. Där kan man tala om tradition. Kerstin och jag har spelat tillsammans i jag tror 17 år och sen utökade vi  med Marie och nu hankar Gunnel också på. När hon är hemma vill säga.
 
 
Här frukost hos Kerstin och mina tänkande väninnor.
Krysset ÄR svårt ibland.
 
Nu hittade jag en bild på jesusbarnet så den kommer här.
.
 
Stora bilder i dag igen.
Och sen var det jul igen
 
Och i år var vi alla på samma ställe. Så underbart. I Asarum samlades vi till en toppenhelg.
I år bestämde kockarna att vi inte skulle ha julmat utan en 6-rättersmiddag. Och det kan jag rekommendera (dvs om man inte små barn som vill ha tomte kvickt)
Och i mitt fall som har en familj där flera av dom är amatör-kockar och såååå duktiga.
Simon har också fått talangen och viljan så Roger, Magnus och Simon stod för all mat.
Och det var så mysigt att bara sitta kvar vid bordet och prata och ha kul. Ingen som rusade upp och gjorde något annat. 
 
Och vilken mat vi fick. Helt obeskrivligt gott. Jag tog bilder på förrätterna men sen glömde jag  bort det.
 
 
 
Om någon undrar vad detta underbara som ligger på tallrikarna är så fråga så ska jag skicka det vidare till kockarna.
 
Vi började kl 17 och var klar kl 20.00 och då kom tomten. Vår traditionella sådan. DVS micke.
 
En som inte satt still var lille Aguero dvs våran hund eller kanske jag ska säga Idas hund. Men det är en speciell hund. Oj oj oj vad vi tycker om honom. Vet inte riktigt om Eva skriver under på det men jag tror att hon till slut ändå kunde säga att JO han är fin.
Måste infoga en bild där man dock kan tro att hon säger."Hjälp vad är det för monster jag har i knät. Ta bort honom."
 
Nu får det räcka för i dag. Ska försöka återkomma i morgon med nyår, Mickes kalas osv.
Hade tänkt ge ett nyårslöfte om att skriva lite flitigare men.....Om inget annat så har ni fått några STORA bilder att titta på.
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela