roligtlivver.blogg.se

fika-dags

Publicerad 2014-11-28 13:02:00 i Allmänt,

Så är det.Men nu säger kanske "vän av ordning" att det inte är sååå ovanligt i mitt liv. Men i dag ska jag till byn och fika. Har sänt ut meddelande via en av mina fb-grupper så får man se vilka som dyker upp eller om jag får sitta där ensam! Sådant kan man aldrig veta.
Snart julskyltning och i går var jag i kyrkan, internationella gruppen, och gjorde dörrkransar. Inte är jag expert på sådant men tyckte nog att dom blev helt o.k.  Får väl köpa en själv på söndag.Ska stå på torget och försöka sälja dom också. I och för sig så behöver jag ju inte säga att jag gjort dom. Bara om någon säger att just mina är fina.
 
I går på Ikea. Med Nilssons och Micke och Ida.
Här tänkte jag lägga in en bild på Micke och Ida på Ikea. Men då kom jag på att den bilden finns fortfarande i mobilen så det får bli en annan gång. Detta är absolut INTE Ikea. Kanske från Ikeas grund-år.... Och vem är jag???

Teaterträning i tisdags. OM någon har förslag på en liten sketch vi kan spel så meddela genast. Lite ideer har vi men fler önskas.
 
Och i dag fick jag min tidning Unik, en tidning som ges ut av FUB, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning. Och där var en tänkvärd artikel som handlade om en bloggare med lite fler läsare än denna. hmmm (VET att jag skrivit om detta innan, inte hennes blogg men om DS) (Isabella Lövengrip)
 
Men det var kommentarer om vad hon skrivit i sin blogg. Och det är så skrämmande. Hon är 24 år och väntade barn Och om testet som heter KUB-testet. Det är så klart upp till var och en att ta ett test. I detta får man framför allt veta om barnet har downs syndrom. Det är två andra avvikelser i  kromosom som visas men detta är väldigt små grupper. Isabella skriver att det är viktigt att veta kön och downs syndrom. Och det känns som om Downs syndrom är en verklig fara. Man ska vara rädd för detta. Så alla med downs syndrom ska bort.
Men så sjutton heller. Livet hade klart varit mycket tråkigare om det inte funnits några Mickar.
 
Ha en bra fredag kväll.
 
 
 
 
 

dagar

Publicerad 2014-11-23 20:37:47 i Allmänt,

 
Nu tror jag att jag fått ordning på dagarna. Vet i alla fall att det är söndag i dag och jag vet också att för 47 år sedan i dag så hade jag helt plötsligt fått två små pojkar att ta hand om. Hoppas jag tagit hand om dom  på ett bra sätt.
Hittade en bild på ovan nämnda pojkar och tja jag vet inte om det ser så omhändertagande ut. Men roligt verkar dom ha i alla fall och det är väl huvudsaken.
Och äntligen! ja säger äntligen en bild där Roger och Magnus inte är likadant klädda. Hurraaaaa!
 
47 år sedan..... hmm det verkar inte riktigt. KAN det vara så länge sedan. Jag kommer i alla fall fortfarande ihåg dagen innan dom anlände när man sa att där är två barn. Så det kan bli. Och när Palle ringde hem till Mamma och sa att Birgitta fick en pojk i går kväll. Och mamma som KUNDE vara lite hetsig nästan blev sur och sa du skulle ju ringa direkt. Och Palle nog ganska lugnt, Tant Anna jag Måste ju vänta på nästa. Tror nästan mamma svimmade. Men nu är det alltså 47 år sedan. Ja ja...
 
Veckorapport
Nermina putsade mina fönster och nu skiner dom och samtidigt kom persiennerna upp. Så nu kan jag dra för och gå här inne och mysa. Kan ju t om gå näck men tänker inte göra det. OM jag gjorde så skulle jag nog helt plötsligt komma på att OJ oj oj jag drog ju inte för altandörren... Inte så kul om någon gick utanför. Ja alltså inte så himla kul för den som gick ute alltså.
 
Konsert i kyrkan med Idoffs. Väldigt bra platser. Vi kom sent. 16.45 och många hade varit där redan halv 4. Men när vi kom så ställde vi oss i gången långt fram och sen fick vi inte stå där utan prästen tyckte folk skulle tränga ihop sig och då hamnade jag på första bänken.!!!
Väldigt fin konsert. Efteråt Kinarestaurangen.
 
I fredags bjöd jag Marie på fika och hon sa ja tack.Jag kommer när jag slutar jobbet och det gjorde hon. Alltså 21.45. Och Gunnel som varit inne på fika tillsammans med Nermina skulle baka bröd på kvällen. Så jag sms.ade och undrade när brödet var färdigt. Det var färdigt 22.45 och då tyckte hon det var föööör sent men när jag skrev att jag satt med snörkniven i högsta hugg så anlände Gunnel och brödet. Jag ääälskar gäster....Enkla gäster som bara vill ha lite kaffe och ost och bröd. Särskilt när dom har brödet med sig!!
 
Tänkte sätta in lite Kina-bilder nu varje gång med tanke på att en av de pojkarna som anlände för 47 år sedan nu befinner sig i Kina. Bilderna är från resan Simon, Micke, Pamela och jag gjorde för några år sedan. Börjar med en matbild. Dumplings.
 
 
Snart är det Maria Lang på tv.n och den vill jag se. Inte för att den är så himla bra men Maria Lang var min första deckarförfattare och jag älskade henne. Tyckte nästan att jag var som Puck Bure eller ville vara i alla fall.Men oj vad dom röker i den serien. Men så kanske det var. Jag rökte ju förr. Tack och lov att jag la av med det.
 
Dagens visdomsord: Vill du ha bra platser på en konsert kom jättesent!!!!
 
 

fortfarande grått

Publicerad 2014-11-19 22:25:02 i Allmänt,

onsdag och fortfarande grått. Men det är helt o.k Inga krav på göra något ute, inte ens sola och inga krav på att göra något inne. kanske nästa vecka då stakarna ska upp.
I morgon kommer min snälla kompis Nermina och putsar fönstrena. Hon kan det mycket bättre än mig!
Nej inte i morgon. Jag har problem denna veckan med dagarna. Men nu vet jag att i dag är det onsdag och då har jag varit i Ronneby på kusinbesök, i morgon torsdag och då ska jag till Karlshamn på studiebesök och sen till Asarum.
På fredag är jag hemma och DÅ kommer den snälla Nermina hit. Tror jag tjuvstartar med adventsljusstakarna i nästa vecka  eller kanske inte förresten. Har i alla år hållt på att dom inte ska tändas förrän sent på lördag innan 1.a advent.Får se vad jag gör i år.
 
Besök hos kusinen i Ronneby är alltid lika skoj. Tiden gick lite fort så nästa gång får det bli ett längre besök. Buss dit tar bara drygt en timme. Blev bjuden ut på mat. Fick dock sitta inne. Åt stekt fläsk. Mums mums mums. Kom på att jag inte ätit det sedan jag slutade jobba och det är många år sedan..
 
Sätter in bilder på något annorlunda i dag. Har "knyckt" dom från Lovisas, Simons flickväns,  blogg Vill ni se mer så gå in på   http://relamp.blogg.se så hittar ni mer om hennes återvinningsblogg.

Själv har jag siktat in mig på en boklampa gjord på mina favoritböcker.
En cykelhjullampa var helt suverän. Gå in på bloggen så får ni se.
 
Ett visdomsord. Tja vad ska det bli i dag? Njut av regnet snart är det sommar igen.
 
 
 

grått och regnigt

Publicerad 2014-11-17 22:37:03 i Allmänt,

Grått inne grått ute grått i hjärta grått i sinne!!!
Nå så lät väl inte den versen??? Eller??
 
Men ibland känns det ju så. Av ingen orsak alls. Som tur är går ju sådana känslor över.
 
En vecka sen jag skrev. Har ju haft trevligt sällskap hela veckan Ida har bott här,. Ordning och reda, frukost och matsäck och sedan middag på kvällen. Det är länge sedan som jag hade en sådan ordenlig matvecka. Nyttig och kul.
 
Och katterna på katthemmet trivdes säkert också. Och Ida trivdes. Alltså allt var himla bra.
Detta är inte hemma hos mig (som hennes mamma ett fasansfullt ögonblick trodde, kanske hon trodde att Ida fått en katt i present!) utan på Idas jobb på katthemmet. Ser väl ut att trivas både Ida och katten.
 
Sen hann vi ju med teater här i Olofström. Jättebra. Gör vad jag kan för att få Ida lite kulturell. Vi bakade tillsammans med Sofia o Micke.
 
På lördagen åkte Ida till mormor för att baka pepparkakor och då passade jag på att lite hitta lite  mer kultur. Vi har haft berättardagar i stan och jag var o lyssnade på ett föredrag av en konstpolis och en författare. Bra.'
På fredag ef så var jag t o m lite engagerad i berättandet. Vi dvs daglig verksamhet och biblioteket och då jag också har ju övat en del. Vi läste dikter både egna och andras och berättade om böcker och vi gjorde en illustrerad saga Kejsarens nya kläder. Vi hade moderniserat den en hel del. Slutade med att den nakne kejsaren hittade ett nudistläger och levde lycklig i alla sina dagar.
 
Och i dag var det måndag och trött och sleten kände jag mig och trött var jag efter dagens omgång med gympa och innebandy. Men herre gud så kul det är. Man skriker och springer och ger järnet. Även jag.
Här var det mål. Och då blir man såååååååå glad.
I söndags kalas i Asarum för äldste sonen. God mat och trevligt som vanligt. Fyller ju inte förrän den 22 men då är han ju i Kina.....
Jag blir sååååå trött på att jag inte kan förminska bilderna. Dom blir ju för sjutton större och större. Detta är dagens gamla bild. Dock inte så gammal utan från 2006 och det är ankor på väg in i hotell Peabody i USA:
Jag vet inte varför det blev denna bilden. Jag gick in på en fil och tryckte, så håll till godo.

Nu ska jag sätta ner ljudet på tv.n för jag tror att jag spelar för grannarna. Och vad jag vet så har dom egna tv.n
 
 
 
 

Ute skiner solen...

Publicerad 2014-11-11 10:59:05 i Allmänt,

Och inne sitter jag. Tänk om någon ville ringa och säga:Ska du gå med på en promenad?? DÅ hade jag varit ute innan som man brukar säga, "f-n fått på sig skorna"...
 
Teaterresan i lördags var bra. Mycket bra. Familjen Addams ett kärt återseende för många av oss. Inte alla hade sett den på tv. Men jag hade i alla fall och Micke och säkert några till.
Claes Malmberg är stor men herre gud så smidig han är. Och vilken svada han har. Petra Nielsen o Lasse Kronér också väldigt bra. Ja alla var alltså BRA!!
 
Maten åts i Sjöbo på gästis och allt beröm åt den maten. Fika på Ekerödsrasten.
 
Jag MÅSTE se hur jag kan göra bilderna mindre. Förut funkade det men ,nä. Detta är i alla fall en bild från Helgen Halloween och Saga i full fundering. Hon var en fransman på vift..Snygg som attan.
 
Nu denna veckan har jag trevligt sällskap, Ida bor här. Hon pryar på Katthemmet. Så trevligt med sällskap. Ja sällskap och sällskap. I går gjorde jag lax till oss och tände ljus och tyckte det här var mysigt. Och vad hände. Jo Ida sov middag, katterna hade tröttat ut henne, och gick inte att väcka så där satt jag i ljusets sken och åt min ensamma middag. Hon vaknade sen och åt . För kvällens program var innebandy och gympa och det var kul.
Möjligen börjar lite, men bara lite av åldern (ja på mig alltså) att ta ut sin rätt för i natt vaknade jag o hade en himla kramp i hela det ena benet. Men det gick ju över så nästa måndag är det fit for fight igen.
 
I kväll är det teater igen. Lokal teater och det är då inte fy skam. Dom är väldigt duktiga.
 
Och vi har ju börjat med vår träning. Visserligen inte spela upp förrän i början av juni. Men det ska skrivas och övas. Någon som har en grön mössa?? Vi behöver en sådan.
 
Dagens gamla bild. På väg till Italien. Scouterna i oss har plockat fram stormköket. Den unge rödhårige mannen till vänster, ja det är en rödhårig Micke. Kanske inte helt naturlig hårfärg.

Visdomsord: Vilja äta nyttigt är lätt men att äta nyttigt är svårt.!
 
 
 
 
 
 

fredag och fikadags

Publicerad 2014-11-07 10:26:37 i Allmänt,

 
 
Förra gången skrev jag att jag inte skulle lägga mig i. Och kanske det vore ett klokt beslut. Men då jag känner mig själv så är det nog inte ett gångbart beslut.
 
Men betr. ringandet som jag höll på med förra gången så har det i alla fall blivit lite av det. Kommunens representant i frågor rörande kontaktpersoner (ett tjusigt uttryck eller hur?) ringde själv och bestämde tid med mig och Micke. Men från det samtalet till ett JA lär det var ganska långt. Men hoppas kan man ju.
Och teaterresan löste sig, ja det var faktiskt jag som kom på lösningen,  på ett smidigt sätt. Men nästa gång ska jag minsann skriva klart och tydligt Endast kontant betalning som erlägges på bussen!. Slut på annat trams....
Och vad tror ni händer nästa gång när någon frågar om jag kan hjälpa till med att fixa faktura osv till bussbetalningen? Jo som den mes jag är (kallar det förståss heller hjälpsam) så försööööker jag ordna det.
 
Snart är det fika som gäller. Verkar som jag avslutade alla inlägg här med just ordet FIKA:
 
MÅSTE bara infoga en bild på Micke. Han är här på bio på Grand i Olofström. Sover inte men njuter av våra underbara stolar.

Har varit på en tant-träff i veckan. Och sen har jag ju varit hos ögonläkaren, både Micke och jag Micke för jag egentligen tyckte han skulle ha glasögon för han blev snyggare då men...... Läkaren tyckte inte det utan han kunde hålla sig till Maxis glasögon för läsning. Om något år så skulle han laserbehandla honom för efterstarr. Ja ja han får väl vara utan glasögon då.
 
Själv fick jag en tid i januari för att ta bort starr på båda ögonen. Ve och fasa jag tycker det verkar hemskt att någon ska peta i mina ögon. Men måste man så måste man.
 
 
 
Här en bild från ca 77 och det är melodikrysset som löses nere hos Cairenius. Fika, ja ja jag fikade redan då.
Men en skillnad finns i alla fall. Ja två då. Figuren var lite mindre, t o m ett litet sex-pack och CIGARETTEN!!!!
 
Men nu drar jag till Kickis fik för en fika.
Visdomsordet får bli dubbelt nästa gång.
 
 

kan inte hitta på någon rubrik

Publicerad 2014-11-05 16:49:49 i Allmänt,

I alla fall så är det onsdag och mitt tangentsbords tangenter "hänger" sig hela tiden. Särskilt bokstaven L är ovän med mig i dag. Får ta i extra hårt så kanske det hjälper. Nu röt jag lite på L.et så får jag se om det hjälper.
 
Och veckan har hittills inte bjudit på några överraskningar. Måndag kväll som vanligt lite gympa och lite innebandy. Lika skoj som vanligt. Trött och lite blåmärken efter bollar när man går hem men, ja det är ju också som vanligt.
 
Teater och bokcirkel i går. Ja som ni hör så är det som vanligt. Många ideer spånades fram men denna gången undvek vi Marcoolio och bajshumor. Lite restaurangvitsar fick vi med i stället. Får se vad slutresultatet blir i juni!
Och får se vad slutresultatet blir i kväll i hockeyn. I söndags så gick det bra för favoritlaget OIK. Så här kommer en bild på två fans. Micke och Ville.
 
I morgon ska Micke o jag till ögonläkaren så vi får se om den grå starren ska tas bort eller det blir glasögon direkt. Något behöver jag. Och om Micke behöver vet jag inte men han klär i glasögon så för syns skull kunde han ju skaffa sig.
 
I dag har jag ringt och ringt och..... Ibland känner jag att nä nu bryr jag mig inte men sen bryr jag ju mig i alla fall.
 
Micke vill ha kontaktperson men si det tycker inte kommunen. Han har det ju såååå bra med släkt o en såååå pigg mamma. Men för jesse namn!!!!
 
Sen har han en gång om året med sig personal och inte mamma. Det är när han åker och ser Eva Rydberg. Men inte kunde man skaffa någon som åkte med inte. Då sa jag att det kan jag fixa och så gjorde jag det. Men ersättning för kontaktpersonens resa det är svårt att få ut. Krångel och krångel.
 
Och nr 3 som irriterat mig liiiite i dag är att vi arr. en resa genom FUB varje år och det går så smidigt. Alla tar med sig pengar på bussen, jag samlar in, ger kvitto till dom som vill ha, lämnar pengar till Sven-Gunnar Månsson. Men se så enkelt ska det inte vara. Karlshamns kommun vill ha faktura för dom kan inte betala ut pengar annars och personalen kan absolut inte lägga ut 500 kr o det går bara inte.
Alltså i 30 år har jag haft dessa resor och aldrig behövt skriva ut något annat än kvitto. Men nu går det inte så lätt.
Nä jag ska banne mig sluta lägga mig i..... Kanske ev eller näääää
 
Visdomsord: Att lägga sig i saker och ting ger en viss adrenalinhöjning som nog är nyttig. Vet inte om det var så vist????
Dagens gamla bild. Scoutledare och redan då la jag mig i!!!
 
 
 
 
 
 

måååndag morgon

Publicerad 2014-11-03 09:44:35 i Allmänt,

Måndag morgon kl 7.10. Utanför tandläkarens. Där stod vi 8 personer,om inte i kö, så i alla fall väntandes på att någon skulle öppna.
Någon öppnade till slut.
Och direkt in till rum nr 11. Jag VET vart jag ska gå nu för tiden för jag är stamkund, jag tror jag har erövrat guldmärket i att gå till folktandvården. Ingen merit precis mera ett nödvändigt ont.
Och hon borrar och tar avtryck och filmar och gör lite allt möjligt. Någon försköning av mitt tandgarnityr har det dock inte blivit ännu. Snarare tvärtom. Men det ska bli vackert har hon lovat och jag tror på min tandläkare jag.
 
Veckan har tillbringats i Askim och lite i Göteborg.
Askim med barnbarnen bla annat så här.Alice och jag ligger och tittar på Birg Bang Theory

Försöker ändra storleken, lite större skulle den ju kunna vara. Men av någon konstig anledning så har datorn bestämt sig för att varje gång jag trycker på bilden så blir den MINDRE! Vi ligger i alla fall här 23.30 och myser och tittar på ett favoritprogram.
 
Vi var en dag på stadsbiblioteket och det var fint. Om ni är i Göteborg så ta gärna en titt på detta. Finns jättemycket att göra. Böcker!!! tidningar och bekväma ställe att sitta och läsa på. Datorspel, vanliga sällskapsspel o mycket annat.
 
Fick födelsedagspresent, en hotellfrukost på ett underbart hotell. Ska nästa gång skriva vad det heter. Kan rekommendera det också. I alla fall deras frukost. .Och vilken fantastisk inredning...
Lite mer om veckan kommer nu kommer Marie och då ska vi dricka kaffe.
 
Dagens visdomdomsord: Om du får kaffebesök strunta i dator och mobil.

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela