roligtlivver.blogg.se

Ensam

Publicerad 2018-11-27 21:51:09 i Allmänt,

Här blev det rörigt redan från början. Skulle kommit slutet. Och kanske inte speciellt denna bilden. Jag bara tryckte på bild och denna kom fram. Och den blev här i stället för i slutet. Så kommentaren om bilden som står i slutet kan man strunta i.... Rörig, jag?  Näää.
Bilden föreställter alltså kusin Ingrid som jag haft mycket skoj med. Här är vi bröllopsvittne. Unga och vackra allesammans.
 
Tänkte ta mig i kragen och hålla min blogg vid liv. ÄVEN om det mest är jag själv som kollar. Är faktiskt en bra dagbok för mej. Kollade just på gamla inlägg, 5 år sedan t ex och mycket har man glömt.
 
Sen sist så har det gått två helger. Och den ena helgen så har jag minsann skrivit ENSAM varje dag. Så tråkigt jag måtte ha haft det. Tur att minnet är kort. Och att inte så många tycker synd om mej.
 
Fredagen var vi dessutom och vaccinerade oss . Inga men av detta.
 
Måndagen inleddes med bad och det var så mycket som 7 grader. Då kan jag berätta att i går badade vi alltså en vecka senare från förra måndagen räknat (hmm krånglig förklaring där) och när vi kom ner till sjön så blev vi ganska förvånade för det var is.Så mycket så Kerstin fick hämta redskap och ta bort det värsta.- 5 grader och man kan säga att det var iskalt. Men ändå skönt. Konstigt.
 
Tisdagen både gymmade vi och simmade (simmade i simhallen alltså) och sen till dr med micke på eftermiddagen.
Och sen har vi också börjat förbereda julspelet i kyrkan.
 
Nästa gång ska jag sätta in lite bilder. Nu har jag bara dom i mobilen och att föra över dom till datorn är en lååång procedur. Finns säkert ett lättare sätt men det hittar jag inte.
Men bilderna skulle vara från vår superba teater som vi framförde i söndags. Blev en hel timme av det och skoj hade vi. Som sagt bilder kommer.

Nu tyar jag inte skriva mer men en bild av något ska jag sätta in i alla fall.

så besvärligt när man ändrar för mej...

Publicerad 2018-11-17 20:28:05 i Allmänt,

 
 
Men va sjutton.
Nu har dom ändrat allt som var enkelt på den här bloggsidan.
Och sen hittade jag ett nytt sätt att lägga in bilder. Första bilden här skulle varit en blomma i novembermörkret. Men inte sjutton ser jag några blommor här. Men två fina Oik-fans lyser ju också upp tillvaron. Segergester efter att ha besegrat Sölvesborg i en derbymatch. Nu skulle dom bara inventera Mickes förråd av James Bond. Och det är några stycken.
 
Men jag har alltså skrivit ett långt inlägg här som bara försvann.
Lite töntigt till att börja med om "fortfarande november och fortfarande mörkt" Ganska töntigt om man tänker på att jag skrev för en vecka sen och då var det den 11 november. Hade varit märkvärdigare då om vi redan varit i december och mörkt, ja klockan är ju 20 så vad fasen kan man vänta sig.
 
Sen talade jag om att jag hade tänkt berätta vidare om min barndom, men tyade inte det. NÄSTA gång ska jag plåga er med berättelser om detta.
 
Lunch på Angus, vårt fina hamburgerställe, med min medadministratör på Det Gamla Olofström. En trevlig lunch och sicken tur att vi är två om sidan. Lite jobb har vi allt med den. Nu är vi ju också 6200 medlemmar och det är ganska så många.
 
Bad i sjön, jättekallt men enligt termometern fortfarande nästan 7. Tror minsann det är fel på den mätaren. Sen har ju Kerstin börjat envisas med att inte bara doppa sej utan ta simtag så det blir 25 meter. Herre gud nästa vecka måste jag hejda hennes vilda framfart.
 
I tisdags simmade vi i simhallen. Dvs jag tänkte göra det och Kerstin gjorde det. Jag sa att jag har baddräkt med mej och så går vi efter gymmet till badet. Men inte hittade jag någon baddräkt i min påse. Den hade jag lagt i innebandyväskan. Förmodligen tänker jag på måndag gympa och spela innebandy i baddräkt. Ska be någon ta ett kort så alla får se denna bedårande varelse iförd baddräkt och  innebandyklubba.
 
Vi har övat vår teater. Om någon läser detta och inte vet det så kan jag tala om att vår föreställning är den 25 november  kl 14 i Gaslunda skola och vi vill GÄRNA ha åskådare.
 Om ni kommer och tittar så ska jag berätta att denna kasse har en viktig roll i vår föreställning.
 
Sopp-tanterna träffades hos Siv på onsdagen  kl 13.00 och vi gick inte hem förrän nästan 20. Ibland undrar jag vad vi pratar om egentligen. Tiden rusar iväg. Men god soppa och trevligt sällskap är en bra ingrediens.
 
Jag har torkat några fönster. Ja jag menar det, torkat., Jag kan inte putsa och har aldrig kunnat och lär väl aldrig kunna. Men smutsen är borttorkad. Och med det får jag vara nöjd.
Och som avslutning på veckan så blir det så klart fralla och...
 
 
 
Och nu är det lördag och här sitter jag.
Och i morgon är det ta mig sjutton söndag....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

novembermörker

Publicerad 2018-11-11 19:35:24 i Allmänt,

Mörkt ute. Saknar de ljusa kvällarna. Visserligen kan det vara mysigt med tända ljus och varmt och skönt. MEN jag vill ha det ljust ute. Inser att man inte kan få allt vad man vill här i livet. Inte ens en bråkdel av det man vill.
 
Hade det varit så väl så hade väl pojkarna och jag ätit farsdagsmiddag med pappa  idag. Nu är det ju så att jag just kom på att det är Fars dag Men livet forsätter alltid och man får anstränga sig en hel del för att hitta ljuspukter i tillvaron. Dom finns där det vet jag. Och jag hittar dom ofta ofta.

SÅ där ja, nu ska jag skriva ner vad jag hittat på den senaste veckan. Tänker att det är bra att ha den här bloggen. Blir som en jädrans stor minneslapp för mig. Och visst behöver vi lite stöd för minnet.
Jag har just föreslagit för en av mina "tant-grupper" att vi ska skaffa namnskyltar och ha på oss på våra träffar. Så vi både kommer ihåg vad de andra heter och vad vi själva heter. Får se om vi kommer ihåg att göra det!!!
 
I fredag var vi i Ullared.
 
Oj då här skulle kommit en bild från Ullared men ok. den här duger bra också. Påminner mig om att jag har tvättdag i morgon.
 
Nu satsar jag på Ullared igen då.
Försöker verkligen att göra bilden mindre men det gaur inte.... Så här kommer tre tanter i naturlig storlek.
Ullared är kul. Man ser en massa folk. Lite trångt i gångarna ibland men det går att komma fram. Och många saker är det bra pris på. Sen handlar man väl lite tandborstar, flytande tvål, bullformar mm. Saker som säkert kostar samma på Maxi. Men när man ändå är dår så!!!
 
I veckan så har jag varit på min yoga.Ska fortsätta i alla fall terminen ut. Känns som om vissa delar av mej har stelnat till.
 
Och sen har jag ju som sagt mina träffar. Med tanter alltså.
En liten grupp i onsdags. Den gruppen har varit mycket större men med stigande ålder och vissa meningsskiljaktigheter så minskar den. Vi som är kvar har i alla fall trevligt.
 
Och på torsdagen en betydligt större grupp. Yrsa-tanterna. Vi har faktiskt träffats hos varandra en gång i månaden ända sen 2001. Och vi har så mysigt. Där finns en trivselfaktor som är hög.
Från att ha startat med promenader och fika så har vi nu övergått till att bara sitta i soffan och vid matbordet och inte fika utan lite mat.
Min tur att hysa dessa Yrsor i torsdags och min matlagning är inte så inspirerande. När  jag dessutom kunde skylla på att jag hade en snickare här som satte upp köksluckor och jag inte hade tillträde till köket så.....
Men det blev thaisoppa från Kelda med uppvärmt bröd och ost. Och lite tillbehör. Gott.
Sen brukar vi ha kaffe och en liten kaka.
Förtvivlan blev stor när jag sa att jag har ingen kaka. En av tanterna sa att hon kan köra ner till Maxi och handla en kaka.
Men lite lugnare blev alla när jag tog fram en hel hög med gräddbullar...
Hade tänkte berätta mer men jag tyar inte skriva mer just nu så jag ber att få återkomma i morgon.
Slutar med en bild på smultron. Som jag har i mitt lilla land. Tog den sista i går och gav Micke.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela