roligtlivver.blogg.se

Tja inte vet jag!!!

Publicerad 2017-01-26 10:28:21 i Allmänt,

Torsdag i veckan efter. Alltså veckan efter förra inlägget.
 
Och eftersom jag har detta som en liten dagbok för mej så får jag väl rapportera lite om hur veckan varit.. Med mitt med tiden allt sämre minne så borde jag skriva lite varje dag för att komma ihåg vad jag gör. Får se hur det blir med det. Har ju också tankar om att bli lite mer allmän, lite filosoferande, lite debatterande, lite om livet i allmänhet, lite allvarlig men, men........
 
Får se vad veckan innehållit:
 
Kyrkobesök. Ja dvs inte kyrkobesök. Hmm hur ska jag nu klara mig ur detta. Man kan säga som så att om man går till vänster när man passerat kyrkoporten så kommer man till KYRKAN men går man till höger så kommer man till Mariasalen. Och till höger gick jag. Träff i Internationella gruppen. Så jag vet vad jag ska göra i vår. I alla fall med just kyrkliga angelägenheter. Vår fina grupp Bara Vara fortsätter och startar nu på tisdag. Då ska vi fixa lite smörgåsar och kaffe till besökarna. Inte då heller till Kyrkan utan om man går i in i huset innan kyrkan i Jämshög så kommer man till Petrusgården och DÄR är vi på tisdag kl 1800. Välkomna. Underhållning utlovas, inte av mej men i alla fall.
 
Och i lördags fick jag ju nya grannar. Kanske inte precis i samma trappuppgång men så nära att jag från köksfönstret kan vinka till dom.
Nilssons dvs Rogers svärföräldrar har sålt huset i Kyrkhult och flyttat till "stan".Väldigt trevligt tycker jag.  Har redan hunnit fika där! Ibland är det snabba ryck.
 
Och efter lördag kommer ju söndag och jag har inte en aning om vad jag gjorde då. Om någon läser detta, Marie kanske, så meddela mig vad jag kan ha gjort...
På måndagkväll var det i alla fall gympa och innebandy och NU ska jag pigga upp med lite bilder.
Här finns vissa delar av innebandylaget.
Och ok jag tar en bild till så ni ser att jag också är med !
Mera då?? Jag har så klart haft lite "tanter" på kaffe och knäckebröd här och det är ju alltid lika trevligt. Gjort plan för Micke. Dvs varje halvår ska man ha lite kontakt med Mickes gruppboende och det var dags häromdagen. Gick helt ok. Bestämde i alla fall att man ska hjälpa honom att baka bröd. Glutenfritt köpebröd är så himla dyrt. Ja allt glutenfritt är en merkostan. Som tur är så har han sin kompis Marie som bakar jättegoda bröd OCH kakor.
 
Min julgran växer och frodas. Väntar på att grannen ska komma ner och undra varför dom har en grantopp i golvet. Men januari ut ska den granna granen få stå kvar. Tänkte ta ner tomtarna härom dagen men näää dom får också stå kvar.
Så jag sitter på kvällarna i mitt vardagsrum och har granen tänd och har det väldigt mysigt. Tror ni mig inte så kom och hälsa på.Ni är sååå välkomna.
 

Några av tomtarna som sitter och väntar på besök.
Och snart ska jag av och bada. Orsjön väntar.
 
 
 
 
 
 

onsdag fortfarande

Publicerad 2017-01-18 22:16:43 i Allmänt,

Och i dag är det den 18 januari 2017 och minsann fyller mitt äldsta barnbarn 21 år.
Grattis Simon.
 
OCH NU SER HAN UT SÅ HÄR:
Oj oj oj nu är det det där med tekniken och hitta bilderna. Så här såg han ut då. En annan gång kommer jag nog fram till en mer aktuell bild.
Men grattis i mängder till mitt fina goa barnbarn.
 
MÅSTE börja organisera bilderna. Hmm känns som om jag sagt detta många många gånger men.....

Snöslask

Publicerad 2017-01-18 14:34:54 i Allmänt,

Snöslask ute. Men ändå när jag gick till byn i fm så var barnen vid Ekerydsskolan ute och gjorde det mesta möjliga av snön som fanns kvar. En liiiten pulkabacken hade man gjort och en del snögubbar var under konstruktion. Såg riktigt mysigt ut. MEN nu har nog snart snön regnat bort.'
 
Tänkte skriva i kapp nu så jag kan ägna mig åt mer dagsrapporter och lite filosofiskt tänkande. Kanske kan få lite kommentarer och få igång lite "samtal". Vore kul.
Har dock en liten tanke att jag drar mig för att just skriva ikapp för jag inte klarar av tänkande och diskussioner om lite mer allvar i livet. Får se hur det går? Behöver nog också lite fler som kollar bloggen för annars finns ju risken att jag bara får diskutera med mig själv. Vilket kanske kan bli lite trist. Då får jag skaffa mig ett alter ego och sen kan jag diskutera....
 
Julen firades med en del av familjen nere
 i Asarum. Tomte på besök. dock inte denna på bilden. Denna tomte var engagerad i grannhuset och vår egen var Tomtens lillebror.

Här en bild som det står julgran på. Sätter in den så får vi se vad det är?
 
Hmm toppen på min julgran. Och nu ska den egentligen beskådas live. Grön och vacker och med knoppar överallt. Inte ska den kastas inte. I alla fall inte i denna månaden. Sen kanske..... Finns en viss risk att grannen får julgran snart för översta tomten OCH granen är på väg genom taket.
 
Tomten kom med paket. Här vid spel på julafton. Spel hör till julafton.Ja spel hör till överallt och ofta.
Simon och Micke var ett lag. SIMON iförd julklapp från Ida. Gul ank-badmössa, som han fått tillsammans med diverse andra ank-grejer.
 
Vad mera som skett under sista tiden. Kommer inte på så mycket. Jo jag har varit i Göteborg en vecka och träffat Sigvants där. Mest hemma hos familjen. Hmm Alice har skaffat pojkvän. Känns lite konstigt. Men hon är ju för sjutton på väg att fylla 18 i sommar så det är helt o.k. Och Olle på väg att bli tonåring. Saga har jag träffat i jul. Hon tog sej en tripp till Blekinge.
Hemma hos Cairenius på nyårsafton och då blev det nyårsspel. Pamela var hemma och vi spelade hela kvällen. Tittade lite i gamla album. Letade efter något men vad har jag helt glömt. Det här fina kortet på Trici och Trici hittade vi i alla fall.
 
På tal om gamla tider så i går hade jag min lilla teater-grupp här och då skulle vi se en gammal video om teater 1988.Men med min ordning och reda och tekniska kunnande så kom det i stället en film från Mickes 18-årsdag. Med väldigt varierande människor. Himla kul att se.
 
Och mitt i detta så var ju Roger och Magnus också. Och vilka smala pojkar jag hade. Att jag inte var orolig för om dom åt ordentligt. Men mig veterligt så tänkte vi då aldrig på det. Smala var dom och faktiskt såg dom väldigt bra ut. Synd att aldrig någon sa att dom liknade sin mor! Eller förresten det är kanske därför dom såg så bra ut!
 
Och teatergrupp ja där kämpar vi på men vi får inte riktigt grepp om vårt skådespeleri. Om någon som läser detta har ett förslag på en kort sketch så skicka den via meddelande/FB till mej. Så himla glad skulle jag blir.
 
Utmattade av träning blir vissa av skådespelarna i alla fall.
Och nu är jag också utmattad och tänker ta mig mitt ef-kaffe.
 
 

måååndag

Publicerad 2017-01-17 14:05:00 i Allmänt,

Nej det är inte måndag, tisdag är det ju.
Först ska jag avsluta reseskildringen från Hawaii,
 
Packat och Mickes ryggsäck var tung så slutade jag med.
 
12.00 utcheckning o sedan började flygandet:
Big Island till Honolulu
Honolulu till Kuaia
Kuai till Los Angeles
Los Angeles till Frankfurt
Frankfurt till Stockholm
Stockholm till Kallinge.
 
Och vi kollades och screenades och kollades igen. Det är jobbigt att komma in i USA och jobbigt att komma ut ur USA.
 
Vid ett tillfälle hade Pamelas bagage blivit genomsökt. Satt en liten lapp om detta. Jag kan säga att Pamela blev INTE glad.  Vi hoppades att dom skulle kolla Mickes ryggsäck för då hade 6 Hawaii-kjolar hoppat fram.
 
Dom skrattade dvs tullarna skrattade och senare Pamela och jag, när vi såg varför tullarna skrattade. Dom lyste genom Mickes handbagage och däri fanns nästan bara 2 stora ölglas och ett par simglasögon.
 
Micke sov hela hemresan. Ja inte när vi bytte plan men från L.A till Frankfurt. Pamela och jag såg oss igenom 3 filmer. Det tog lite tid i L A för en mindre "Margret Thatcher" envisades med att hon skulle sitta mellan Micke och mej. Det tog lite tid att få henne att inse att hon hade fel.
Och sedan hämtade Marie oss i Kallinge och vi var hemma igen i lilla Olofström och gott var det.
 
Slut på resan.
 Snart ska jag berätta lite om julen osv. Tänkte göra det nu men det kom kaffegäster och då får det bli paus här.
 
 
 

inte i morgon men nästan

Publicerad 2017-01-06 14:50:00 i Allmänt,

Oj nu tryckte jag på fel knapp. Blev ett liiiitet blogginlägg förut.
 
Men nu är jag här på riktigt.
 
Fortsätter med reseskildringen:
Sen stoppade vi vid vulkanens kant. Tror jag i alla fall. Det var nämligen dis, regn och dimma så vi såg ingenting. Men mat fick vi och det var ju bra.
 
Vi körde vidare och passerade mark där det rök och det kom ånga ur marken bara för den var så varm.
Sedan ett museum och där lättade dimman så vi kunde se det stora kraterhålet. Och regnet fortsatte att ösa ner så hade det inte varit för just kraterhålen så kunde man trott att det var en helt vanlig svensk sommardag.
 
Vidare for vi och nu kom vi till något som kallades Lavatuber. Där hade lavan runnit vid sista utbrottet och lämnat efter sig tunnlar i berget. Vi gick in i en ganska trång sådan, inte större än att Pamela fick skavsår på ryggen. Nu säger kanske inte det så mycket om hur smal tunneln var utan mer hur klantig Pamela är.
När vi vandrade där så kände vi oss allesammans lite som Indiana Jones på äventyr.
 
Sen en orkideutställning och sen en en nöt-odling och vidare kom en tupp-odling. Nä jag menar en tuppuppfödning!
Vi såg banjoträd men ingen som spelade på dom. Men träden är stora och jag kan inte beskriva dom men vill någon veta mer så kan jag rekommendera vår film.
 
Vi såg ett jättestort vattenfall. Kanske inte så stort som Niagarafallen men stort var det. Regnbågsfallen hette det.
 
Och sen sedan kom vi "hem" och började packa för nästa dag var det back to Sweden.
När vi såg vad som skulle packas och hur stora våra ryggsäckar var så .....
Men allt fick plats även om  Mickes blev så tung så han ramlade baklänges.
 
Tror jag berättar om hemresan också men en annan dag.
 
Nu kommer i stället några bilder från gårdagens fest. Yngste sonen har bildat sina traditioner. Fyller år i december och då vill han ha gäster, närmaste släkt och några fler. Detta ska ske närmaste lördagen innan den 18 december. Sen på födelsedagen har han också några gäster som kommer. (I år sammanföll dessa dagar) Och sen slutligen på tretton-afton ska han ha kompisarna i lånad lokal.
 
Och i går var det dags igen. Lokal lånad och sen dukade jag och förberedde. Var Micke var kanske någon undrar. Jo han jobbade ju.  Så jag for som en skållad råtta mellan lokal och hem. Ca 600 meter emellan. Men när jag for så menar jag per cykel eller fötter. Potatisgratäng som fick fixas i hemmet och tas till festlokal. Men jag har snälla vänner som hjälper med de tyngre grejerna.
 
Allt klart och gästerna började komma så fick jag hem till potatisgratängen.  Kände mig helt slut och tänkte VARFÖR håller jag på med detta. Svaret kom omedelbart. För gästerna som kommer på det här kalaset är glada, positiva,festälskande, och är man trött så blir man ta mig tusan pigg.
Så festen flöt bra på med mat,dans och lekar.
 
Tårtan kom nästan av sig själv. I och för sig så har Marie haft jobb med dom. Resultatet kommer på bild Hur tjusiga som helst. ok, blev inte bild på tårta  men tjusigt i alla fall.
 
Fortfarande ingen tårta men fortfarande tjusigt.
Och förminska Micke klarar jag inte av. teknik.... Och vore kanske synd att göra en liten Micke mindre!

Tårtan är visserligen uppäten men kort ska finnas. Får trycka in den nästa gång men lita på att tårtkonstnären Marie har gjort en höjdartårta. Inte bara snygg att se på utan oj oj så god.
 
Nu ska jag till Kyrkhult och fira trettondagen.Men snart kommer bilder på den omtalade tårtan.
 
 
 
 

mera Hawaii

Publicerad 2017-01-04 16:21:48 i Allmänt,


Obs chipspåsen som serveras så här med maten. Snabbmat i förfinad form.
Trycker in en Hawaiibild till nu när jag hittat dom.
 
Alla förstår att Micke trivdes. Här bodde vi lite ut på "landet" på ett jättetjusigt hotell med underhållning varje kväll och fria drinkar mellan 18 och 19. Och dessutom betalade vi väldigt lite. Förstod aldrig varför men vi tackade och tog emot.
 
Åter till reseskildringen och nu Annandag påsk.
För att komma till samlingsplatsen för vår planerade bussresa fick vi ta taxi. Hawaii är inte gjort för oss vanliga gående utan här gäller bil.
 
Nu skulle vi på Ö-rundtur.
Passerade många fina platser bl a en liten fin blå kyrka med plats för endast 10 personer. Kanske något för Olofströms kyrka så fick man kanske fullt hus.
 
Stopp 1 var på en kaffeodling. Där såldes det kaffe. Men vilka priser 20 kr för 100 gram. Guiden sa att han just läst att svenskarna drack mest kaffe i hela världen. Och det kanske stämmer men så kostar det inte heller 200 kr kilot. Som tur är!
 
Sen blev det Nationalparksbesök. Här hade kung Kamehameha nr någonting bott.
Stora lavastenar. Om ni inte visste det så är Hawaii en stor lavaö och fortfarande växer den varje år för lavan rinner ut i havet. En himla stor sköldpadda såg vi också.
 
Vi såg eller rättare sagt guiden såg en fågel Oh-oh fågeln. Nu undrar jag bara om den kan vara släkt med vår Oj-oj fågel? För er som inte vet vad en Oj-oj fågel är så kan jag säga, det vill ni inte heller veta.
Nästa stopp lavastrand. Såg inte så märkvärdigt ut, såg ut som en svensk leråker. Men det var små små lavastenar. Men det märkligaste var luften som ljuvlig och skön att andas.
 
Trycker in en bild här som inte riktigt hör samman med det jag skriver. Men vi såg ju annat också på Hawaii, detta är bara ett utdrag ur mina resehistorier.
 
 
En liten parentes då här som inte hör till det andra. Här var vi en dag på Hawaiis högsta topp Mount Kea 4200 meter högt. Vi åkte bil högre och högre och högre. Vi fick låna massor av kläder. Micke protesterade och sa att så mycket kläder hade han aldrig haft på sej (sonen är ofta lättklädd) Men glada för att vi fått låna allt detta var vi när vi kom till toppen. Svinkallt var det där. Men så tjusigt. Väl värt både resa och kyla.
Fortsätter i morgon......
 
 
 

2017

Publicerad 2017-01-03 20:43:07 i Allmänt,

Ett helt år sedan jag skrev eller i alla fall en siffra i slutet sen jag skrev.
Tänkte bli energisk och låta den här "bloggen" bli en liten dagbok för mig och vill någon läsa så är det bara trevligt.
 
MEN helt plötsligt vet jag inte vad jag ska skriva.
Kan ju inte köra med att i dag har jag städat. Då skulle det inte bli så många tillfällen att skriva om det ska stå så.
Och jag har inte städat men jag kan berätta att jag har en jättefin gran. Sen är det ju det vanliga med det tekniska. Tror jag bara skriver och SEN försöker jag sätta in bilder.
 
Letade i mina gamla album efter bilder och då hittade jag en massa gamla reseskildringar och iden kom för mig.
Jag skriver ner några sådana.

Så här kommer nr 1 och det blev en slutrapport från vår resa 2005 till Hawaii. Mitt favorit-resemål!!
 
Alltså:
 
Slutrapport från vår resa. Nästan som ett aprilskämt. Sist berättade jag lite om påskafton men jag börjar om där:
 
Påskafton alltså. En helt normal påskafton med sol, värme, palmer och bad. Låter väl bra?
 
Vi åkte alltså på båttur. För Micke var det bästa att se monumentet av Kapten Cook. Han är väldigt intresserad av den mannan och har varit så i många år. Och här fanns alltså en minnessten. Det var  här han landsteg första gången och det var här som infödingarna slog ihjäl honom när han kom på återbesök Varför vet jag inte, förmodligen ett missförstånd eller tyckte dom inte om honom eller var dom rentav hungriga. Vad vet jag!!
 
Vi skulle snorkla men Pamela klarade inte av snorkeln, men genom glasögonen lyckades hon t o m se en bläckfisk. Hon tog många bilder med vår undervattenskamera, reklamgrej från "allt om resor". Vet inte hur dom blev.
 
I födelsedagspresent ska Pamela få en snorkel och lektioner i hur man gör i sjön Halen. Som den vane snorklare jag är. hmm mm.Men lättare kanske att snorkla i sjön. Dock är väl chansen att få se en bläckfisk ganska minimal där.
 
Delfiner simmade runt båten. Vill ni veta hur detta såg ut så kan jag rekommendera vår film. Pamela lyckades fånga delfinbaletten. Japanerna spydde. Hoppas det inte var samma som satt och åt när vi solad så det var blotta åsynen av oss som fick dom illamående.
 
Kapten Cooks monument står förresten på en bit mark som är engelsk. Underligt va? Lika underligt är det att Hawaiis flagga består av 8 ränder,blå, vit, rött. Ja ja detta är väl inte så underligt tycker ni kanske men nu kommer det underliga. I vänstra övre hörnet har man den brittiska flaggan. Trots att man aldrig varit brittiskt utan bara var en stor beundrare av allt engelskt. Och visst är Hawaii en stat i USA.....
 
Vi snorklade alltså, tittade på delfiner, drack Mai Tai, åt chips och hade allmänt trevligt.
Jag har förrestren aldrig ätit så många chips som på denna resa. Det måste vara alla amerikaners nationalrätt. T o m när Micke på en restaurang beställde en köttbit så fick han på tallriken kött, tomater och sallad. Och chips. Alltså EN PÅSE CHIPS. Ett underligt land.
 
Jag tar påskdagen också när jag ändå håller på:
Sen uppstigning och efter frukost, på golvet som vanligt (vi handlade lite mat i affären och då det var bord på vårt rum så dukade vi på ett badlakan på golvet, hur mysigt som helst)blev det kyrkobesök och det var inte bara vi där utan kyrkan var fullsatt. Det var körsång och predikan och allt avslutade prästen med att välsigna regeringen och president Bush och nu vill jag höra våra präster avsluta sina predikningar med: Gud välsigna
Göran Persson.
Och efter högmässan fick vi alla ta prästen i hand och han önskade oss Happy Easter.
 
Sedan bad i Stilla havet. Pamela hyrde en kajak och paddlade omkring och njöt av livet. En knivkastande man togs av polisen. I och för sig så var det nog en knivkastare som övade för en föreställning men polisen tog honom i alla fall.
 
Kvällen ägandes åt Hawaii-livet.
 
På kvällen skulle Pamela hämta pengar i safety-boxen och då kom jag på att det var bra att hon har sitt kort med sig och jag har mitt i boxen (utom när jag ska gå till min spelautomat ATM.en ni vet. Och när vi hade konstaterat det så kände jag i fickan och DÄR låg minsann mitt kort. Så säker var den boxen!!
 
TV-kanaler har man många här. Och man kör gamla repriser på alla serier som vi har hemma. Vänner, Frasier, Dynastin, Mack och så Mickes favorit, Huset fullt.
Pamela solade i går och i dag hade hon en hand på låret. Och nu kanske era förväntningar ökar, vems hand var det.  Inget spännande alls. Det var hennes egen. Hon hade lånat Mickes solskydd 50 för att smörja på ett födelsemärke och sedan torkat av sig på låret. Så nu vet vi alla fall att solskydd 50 är säkert.
 
Fortsätter en annan dag med Annandagen. Där var jag allt lite kul...

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela