roligtlivver.blogg.se

Tomte

Publicerad 2018-10-31 22:35:09 i Allmänt,

 

 
 
 
I dag börjar jag med att testa om jag kan få in bilder som  jag försökt samla i en egen liten blogg-mapp och tog första bästa bilden där. Så då blev det en tomte eller vad det nu är.
Historien bakom bild nr 1 är att vi i alla år haft tomte och sen en gång tänkte vi att nä "inte behöver vi tomte nu längre" men se det tyckte Roger så han gick ner i källaren och hittade detta. Så kom tomten till oss det året också. Och nästan alla år sedan dess.
En av de senare tomtarna är han på bilden nr 2 (ja den är felvänd men vad då???)
 
Veckan som gått. Ja Siv och jag fortsatte med Yogan, har tom köpt kort terminen ut. Och du milde så stel jag är. Men jag har kommit på att yoga är bra för mej. Ja inte bara för att mjuka upp musklerna för det är nog redan kört. "Sitt ner och sätt rumpan mot fötterna". hi hi hi. Inte fasen kommer min rumpa, trots att det inte är en liten rumpa, ner på fötterna. Nä den svävar en bra bit ovanför.
Men vem vet till våren kanske,  bara kanske, så möts min rumpa och mina fötter i en skön förening!
 
Men det var ju inte rumpan det var bra för utan jag kom på att det var en bra övning för mej att lära mej att koncentrera mej. Enda gången jag verkligen kan det är när jag läser en bok. Men här måste jag en hel timme verkligen anstränga mej för att göra som ledaren säger. och hinner inte tänka på  något annat. Och det är bra för en som brukar försöka diska, dammasuga, kolla tv och sticka samtidigt. Går inte alltid så bra!
 
I går var vi på kyrkogården i Lönsboda. Vi har sagt till om att vi ska flytta gravstenen för mamma och pappa. Jag hade hela tiden dåligt samvete för att jag inte kom upp där och skötte graven.  Man tog genast bort så jag inte  kan plantera blommor där. Stenen står kvar. Men jag tycker det ser så sorgligt ut utan något så jag brukar sätta en blomma där ibland.. Så i går satte vi en liten krans och Micke tände ett ljus.
 
Sen åt vi, dvs Marie, Micke och jag på Cafe Kronan och det är alltid lika mysigt. I går åt jag sill och potatismos men vet ni. Man serverade inte lingon till. Och sill och mos utan lingon näää. Men det ordnade sej. Jag fick lingon!!!
 
Sen hör det till ett besök i loppisen som ligger granne med fiket. Där gjorde Marie ett litet fynd och Micke gjorde ett inköp. Tro det eller ej men han köpte lite julgrejer!! Kaffekoppar med assietter för 6 personer. Tomtar och granar. Så grant, nä så grannt menar jag..
 
Badtemperaturen är nere på 7 grader. Så simningen får vara nu. Men badar gör vi. Och när vi sprungit i och det är för jäkla kallt i vattnet o blåsigt uppe och sen springer upp igen så känns det som om man sprungit många km. Helt utmattad. Är väl adrenalinet som runnit till. Men man känner sig uppiggad och mår jättebra. Ni som inte försökt, ge kalla bad en chans!
 
Se bara så pigga och glada vi är efter detta underbara 7-graders-badet..
 
Och jag har fyllt år och present från Asarum.Sigvants stod för maten. Så man kom hit med råvaror och tog över köket och sen blev det  mat!! Varm avokado med vaktelägg, sen hjortstek från Eriksberg och avslutning med lammracks. Allt från närodlat, ekoringen. Oj oj så otroligt gott. Och för att inte tala om såsen!
Här hjortsteken.
Tack för den presenten. Dessutom fick jag en sidenhalsduk. Och Sofia och Micke fick också av någon anledning presenter.Tröjor som har texten, Beer is food.
 
 
Sen hade jag bakat tårta. En s k "slasketårta" som jag fick hemma när jag växte upp och som jag ofta gjort. Sockerkaksbotten och vanilj och ibland choklad pudding och ibland som här grädde och bär. I år prydd med Ahlgrens bilar. Sätter in en bild för jag tyckte nog inte att den fick den uppskattning som den sannerligen förtjänar!!
 
I går var det kyrkligt. Men inte så jobbigt för vi behövde inte bre mackor utan bara duka och fixa. Kom mycket folk 60 personer var vi där. Diska för hand efteråt men det är inget problem. Vi är duktiga och trevliga kvinnor. eller som någon i publiken sa, tjejer. Och diska och prata går som en dans.
Vi hade musik av våran egen Björnsson och hans band. Och även om jazz och blues inte är min smak precis så älskar jag Björnsson. Dom är helt enkelt underbara.
 
Och avslutar med en bild på den lille men store oik-fantasten. I söndag var det full utrustning som gällde och då dessutom laget i hans hjärta vann med 9-0 så blev allting så himla bra.
Det var veckans program. detta plus lite gym, lite innebandy, läst ut en bok, varit i Karlshamn och handlat skor till Micke. Behövde smakråd och Ida ställde upp. Sen god mat i Asarum tillsammans med Nilssons.
Nu ska jag börja på nästa bok, Elisabeeth Georges senaste, 750 sidor.
 
 
 

spelkväll

Publicerad 2018-10-21 23:03:30 i Allmänt,

ja herre min je som det kan bli. Fick in en bild här utan vidare. Men sen tänkte jag göra den lite mindre o då nästan försvann den o sen vägrar den bli större. Men å andra sidan så har man väl sett såå många vackra höstbilder så det kan kanske räcka så här.

Veckan har förflutit lugnt. Drar mitt veckoprogram här.
 
 
Måndag: Haft kärt besök av en gammal barndomsvän. Fika och sen ätit ute. Ja inte ute alltså utan ute inne om man så säger!!
Sen gympa och innebandy som vanligt. Och en innebandyspelare hade kanske skrattat sig fördärvad om han sett vårt spel men vi springer och kämpar och har väldigt roligt och i alla fall den här 75årige spelaren är trött. och svettig och glad....
 
Vattnat blommor hos min ofta bortresta kompis. Nackdelen med att hon är borta så mycket är att jag missar många fikastunder. Fördelen är att jag får hennes dagstidning i min brevlåda.
 
Tisdag gym o sen vete sjutton vad jag gjorde hela dagen.
 
Onsdag: Då utnyttjade jag en gratisbiljett till ett yogapass. Mycket bättre än väntat. Ska nog ta min andra gratisbiljett på onsdag.
På kvällen var en av mina "tant-grupper" här. Halen-tanterna. En grupp som varit mycket större i antal. I onsdags var vi bara tre. Men vi kunde hålla igång ändå. I alla fall nästan till kl 24!!
 
Och sen vart det torsdag och då var det dags för andlig spis.I alla fall besök i kyan.Är ju med i internationella gruppen och där var det träff för att bestämma vad vi ska syssla med i höst.,
På eftermiddagen så träffade jag min bästis sedan alla år. Räknade ut att vi varit ,just de bästisar, sedan klass 5. Det blir många år det.
 
Fredag sysslade jag mest med Mickes telefon och dator. Diverse cykelturer till Oktv. Och försökte få i mig lite tekniskt kunnande. Gick väl lite si och så med det. Men nu funkar sonens telefon. Datorn ska jag förhoppningsvis få igång i morgon.
Min telefon verkar leva sitt eget liv. Många har ringt men jag har inte hört en enda signal på flera dagar. Kände mig nästan lite övergiven. Kanske missat mitt livs bästa samtal. SÅ tråkigt i så fall.
 
Lördag blev en energiskt dag. Först dans mellan 10 och 15. Danskurs för Micke o co och då gäller det att få hänga med och kul har man.
Nu ska vi se om jag kan få in ett kort här.
 
 
oj oj det blev en stor bild men vågar inte trycka på den för då kanske den blir så liten så ni inte ser de vackra damerna. Paus i dansandet. Men visst ser vi nöjda ut??
Alltså dans i mååånga timmar och o  på hemvägen stannade vi till vid Orsjön för ett dopp. Kallt men skönt.
 
Hem och stekte kyckling och sen upp till Micke för spelkväll. Micke och Sofia hade handlat potatissallad och dukat och gjort sallad. Snabbt i med mat. Väntade förstås på spelkompisarna först.Sen spelade vi ända till nästan 24.
Först Med andra ord, sen Ronnebyspelet från 1991 (man kan säga att frågorna till spelet var kanske inte så aktuella)och sen en omgång 100 och slutligen en Racko.Så ska en spelkväll se ut!!!
 
I detta spelet vann han som ser så belåten ut på bilden. Att spela spel är sååå himla roligt. Och ett gammalt redigt sällskapsspel är då aldrig fel.Vi hade jättekul. Kan nog intygas av alla som var med.
Nu måste jag bara gnälla innan jag lägger på. Tekniken som jag hyser en obesvarad kärlek till håller på att göra mig nipprig.som jag sa ovan så funkar inte telefonen och min mobil fjantar sig, ja en mobil kan fjanta sig, Uppför sig inte alls som den ska.
Och mitt gympaprogram som jag har inspelalat på ett hederligt gammalt kasettband har gått sönder och sen har jag hittat gamla program men dom vill inte som jag vill.Radion som jag ska spela in på gör inte heller som jag vill. Fanken och fanken också.
Ger upp och går o lägger mej.
 
 
 
 

sommar igen

Publicerad 2018-10-14 18:46:28 i Allmänt,

 
OJ OJ Såå jäkla jobbigt. Tänkte avsluta inlägget med en badbild från 1968. Pukavik och tror det var 13 grader. Och där sitter vi och trycker ner våra små barn. Härdas skulle dom tydligen. KANSKE jag ändå har haft "bada i kallt vatten gener" lagrade i mej.
 
Här blir det som vanligt, bilder åker in hur dom vill. Men detta är en drink, Pimms. Jättegod,
Hmm nu blir det riktigt besvärligt. datorn säger att en usbenhet inte känns igen och jag förstår vilken.Till mitt tangentbord och jag hittar inte den jädrans sladden. säger som vanligt, JAG älskar tekniken men det är en obesvarad kärlek. Nu får jag skriva på laptopen o det ska väl kunna gå det också.

Drömmar skulle jag ju skriva om men det är så att jag kommer plötsligt inte ihåg ett dugg vad jag drömmer. Eller drömmer jag inte  längre!!! får återkomma i detta ärendet.
 
Fasen också 2-4. återkallad till verkligen av ett sms, vi dvs OIK förlorade i dag i hockey. Trici skickar sms och sen tröstar hon med att Karlskrona fick också stryk.
 
Och vidare skulle jag ju ge mitt livs historia men där har jag kommit till Olofström i andra terminen i klass 5 och verkar inte som om jag kommer längre. Bor ju här så kanske var det just där som jag fann min plats på jorden...
 
Och här kommer en bild från vårt lilla paradis, Orsjön,  11 grader i dag också. I går med!
 
I går var jag först i folkets hus och hjälpte till för Kyrkan, lite lotter och allmänt trevligt.Knökat med folk var det där.
 
Sen bad och sen på kvällen var jag hos Marie på drinkparty. Nog mitt första sådant. Vi var 6 tanter, nä nu ljög jag för dom flesta var så mycket yngre än mig. Men ok kvinnliga personer var det. Och Mats, dvs värdinnans man,  fick också vara med. I dag fick han verkligen vara med. Han var maskinskötare i köket och skulle diska efter oss. God mat först och sen Drinkar.  Förresten drink först var det och sen mat och sen drink. OJ oj.
 
 
Nästa drink, Piggelin. Oj vad god den var då. Och sen fick vi. Kommer inte ihåg vad dom hette. Men Marie som kanske läser detta kan ge oss en drinklista.
 
Men trots många goda drinkar så vaknade jag pigg i morse, ovanligt pigg tom. Vaknar ofta med huvudvärk men ack inte ett spår av någon sådan i morse.
Och så roligt vi hade, kacklade och pratade i ett kör, Om vadå kanske någon undrar. Ja om det mesta.
Är förbaske mig mysigt att sitta 6 tant.. nä jag menar kvinnor och tjöta kring ett köksbord i fem timmar. Och jag lovar tyst var det inte.
 
Ja håll till godo med denna blandade kompott. Ingen organisation på detta precis, men det är väl så jag alltid levt mitt liv. Och nu är det nog för sent att ändra sej.
 
 

fortfarande oktober

Publicerad 2018-10-12 21:44:42 i Allmänt,

Och fredag kväll.
Vet att jag förra gången jag skrev här sa att jag skulle ha tre avdelningar. Hmm
Avd 1. Mitt liv i korthet, fortfarande precis flyttat till Olofström.
Avd 2  Mina drömmar, drömmer fortfarande jättemycket. Men det är ju så med drömmar för det mesta att eftersom man inte upplevt det så glömmer man dom flesta.
Det är bara mina upprepade drömmar jag kommer ihåg. Kanske jag berättat det tidigare! Men jag brukar drömma om besök i en gammal simhall. Vet precis hur där ser ut så om jag kommer till den i verkligheten så kommer jag att säga Aha NU är jag här. Och sen har jag ett stort hus som ibland är hotell ibland är hos goda vänner, men där känner jag mig också alltid hemma. Någon som vet vad det kan betyda??
 
Återkommer med färskare drömmar senare.
 
Veckans program,. Inte så mycket. Innebandy och gympa på måndag som vanligt dom senaste 30 åren!! Och när Riad har sin manlige unge assistent med sej så är vi alldeles utmattade när innebandyn är slut. Ja jäklar vad man tar i. Till slut sa jag att NU får jag vara målvakt annars kollapsar jag. Men se då hände det sig så att det hela tiden varit väldigt lugnt i mitt lags mål men nu blev det andra bullar. Oj vad jag jagade. Men såååå kul det är. Känner mig alltid glad när jag går hem.
 
Sen i veckan som vanligt gym tisdag och torsdag.
 
Och ja jag har ju varit väldigt upptagen denna veckan. Två tant-träffar! Och visst är vi tanter men vi låter nog mera som en skock höns när vi träffas. Oj vad vi pratar om allt och inget. Sen äter vi soppa på ena träffen och någon annan mat på den andra träffen. I går blev det paj i olika former.  I ena gruppen spelar vi varsin trisslott och vinner inte så mycket men det är spännande. I går vann vi 75 kr eller som en  tyvärr bortgången medlem alltid sa: I dag förlorade vi 105 kr. Oj vad jag saknar vår Britt-Marie.
 
Ibland så härjar min skrivare till datorn utan någon som helst anledning och då tror jag minsann (jag som alltså inte tror på något som helst övernaturligt) att det är Britt-Marie som pratar med mej.
 
Nu ska jag berätta hur jag tillbringar min fredagskväll. Jo med scones och en dammsugare. Låter väl skojigt och uppiggande. Men ibland MÅSTE man ju städa och nu kände jag det plötsligt kl 9 en fredagkväll. Och då fick det bli så.
 
Men i morgon ska jag roa mig. Ja så klart med andra varelser av samma kön. Som vanligt. Men som jag alltid säger Vi är kanske en skock höns men kul har vi. I morgon är det andra damer, jisse namn vad jag måtte umgås med många kvinnor!! Unga och gamla....
 
Jag är bjuden på drink-party med mat och olika drinkar. Ser verkligen fram emot det. Marie here we come!!
 
Men först på fm måste jag göra mina kyrkliga plikter. Det är alltid bra att ha lite kontakt på det hållet också. Seniormässa i Folkets Hus. Och lite lottförsäljning och trevligt kyrkligt bemötande.
Återkommer med rapporter från båda händelserna.
 

Oktober

Publicerad 2018-10-03 11:49:04 i Allmänt,

Oktober har inletts och med mest regn och rusk.
Men inget regn hittills i dag och tur är väl det. För i dag har jag för första gången, ja jag tror på flera år, jobbat ute i det fria.
 
Marie o jag tog en runda på slingan. I och för sig bara 2.4 km men i alla fall.
Iförd en träningsoverall från ca 25 år sedan (kommer ihåg att Palle och jag handlade den i Älmhult en gång när vi väntade på tåg där!) så gav vi oss iväg. Ja Marie hade en egen träningsoutfit.
 
Sen joggade vi. Marie först och jag efter. Till min stora förvåning så orkade jag jogga hela vägen, Sakta, sakta förstås, men ändå. Vi tog ingen tid men det ska vi göra nästa gång. Snart.
 
Och i dag ska jag snart ut och äta middag. Har nästan blivit en tradition det där med middag och onsdag. SPF har vandringar (jag tyar inte gå med) och kompisen Siv kommer hit efter och sen går vi tre gamla scouter ut och äter. I dag ska vi t o  m umgås hela dagen. Med lite avbrott. Kul.
 
Sen sista rapporten har jag ju varit i Göteborg. Och det är mysigt alltid. När man ska koppla av där, ja alltså när alla sitter med sina mobiler så kopplas jag upp på Netflix och Modern Family. Herre min je sååå kul denna serie är. Och inte finns den på mina kanaler här hemma. Så roar jag mig i Göteborg. Men så klart vi umgås också och sen får man ju så himla god mat där......
Och denna gången fick jag en utflykt i regn nästan till Uddevalla. Magnus hade vid tidigare tillfällen glömt saker och då fick jag åka med och hämta dessa. Hem körde han över Orust och Tjörn och trots regnet ett fin utflykt.
 
Och när vi åkte dit så hände något konstigt. Vi stannade för att handla oss lite kaffe och när vi gick ut till bilen så stannade det en bil precis jämte och sen säger någon. NÄ men hej på er. Och sen blev det kramar och heja och så kul mm.
Då var det Camilla. Lika gammal som Magnus och Roger och flyttade till Lingonvägen samtidigt som oss. Och vi har setts några gånger efter dom flyttade. Nu bor Camilla i Idre och var på hemväg och stannade för att ta kaffe . Vilken slump som förde oss till samma ställe.... Hur stor är sannolikheten för att sådant ska inträffa??
 
Och så får man ju prata lite med barnbarnen. Ja även med deras föräldrar. Är väldigt roligt att höra hur man roar sig nuför tiden och hur man roar sig i stan. Är kanske inte likadant i lilla byn här. Men å andra sidan så vet jag ju inte. Får kanske ut och intervjua lite ungdomar.
 
På tal om intervju så satt jag ganska länge på stationen i Göteborg. Eva körde mig dit och hon skulle till skolan. Ja det blev faktiskt bara 45 minuter och det var roligt att sitta och titta på folk . Ska berätta mer om det nästa gång. Hur jag upplevde centralen.
 
Men intervju alltså. Kom fram två gulliga tjejer  och sa att dom hade ett skolprojekt och undrade om jag vill svara på några frågor och det gjorde jag gärna. Fick papper och skrev ålder och kön och sen kom en fråga om paraply och då skrev jag att jag aldrig använder det. Hmm så synd för hela enkäten handlade om paraplyer. Så jag kunde inte skriva mer. Hade jag vetat så hade jag väl ljugit lite för töserna var så fina. Men kunde inte med att säga att jag kunde ta ett nytt papper och skriva lite på.
Försökte hitta bil med Camilla på. Men det blev denna i stället. Var i alla fall i denna åldern som dom lekte jättemycket tillsamman med just Camilla.
 
Hade tänkt skriva mer. Och har funderat ut att denna röriga blogg ska ha några huvudpunkter.
 
Berättelsen om mitt liv (måste väl vara intressant för alla!) och där tror jag att jag kommit fram till Olofström på 50-talet.
 
Drömmar. Jag drömmer så himla mycket och så underligt och kanske det (om någon nu läser detta) finns någon drömtydare som kan hjälpa mig.
 
Och så lite nutid. Hur en pensionär har det.
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela