roligtlivver.blogg.se

hur det är och har varit att vara 40-talist

Publicerad 2018-01-26 18:34:29 i Allmänt,

Ja så heter ju mitt projekt.
Lite rörigt blir det i dag. Ska snart avbryta för att baka scones. Alltså scones i mitt nuvarande liv.
 
Men har hittat några gamla bilder. Kanske jag satt in någon innan. Men eftersom jag struntar i det så kanske alla, i alla fall dom tre som läser min blogg, strunta i det också.
 
Mina föräldrar på bild.
Såå stor får bilden vara. Visst är dom väl fina?? Kan vara 1937 eller något sådant. Barnet är en kusin till mej.
Och en bild till innan ugnen är varm.
 
Åker tillbaks till Fiskebäck. Och en tur i skottkärran med storebror. Var säkert lycklig när jag fick vara med dom stora pojkarna.
Och en bild till. I dag är det bildvisningens dag tydligen. Åter igen i Fiskebäck. På trappan till grannens hus. Och att dom hette Modig vet jag.

Och av någon anledning så har jag ju mössa på mej. Det är inte ofta det händer. Och minsann har jag också en stackars katt i famnen. Katter kommer in i mitt liv igen. I Sibbhult.
Men nu Till köket!!!
 
 
 

lördag

Publicerad 2018-01-13 21:38:52 i Allmänt,

Oj då nu känner jag att jag inte helt stelnat till. Har fortfarande kvar min förmåga att göra flera saker samtidigt. Nu sitter jag i soffan och ser på kommissarie  Lewis samtidigt som jag stickar och samtidigt som jag gör i ordning bilder för att prata om gamla Olofström för ett äldreboende och nu skriver jag alltså också. Kreativt eller hur??
 
Projekt mitt liv:
Lönsboda har jag hittat en bild från. Ja inte riktigt Lönsboda egentligen för det är ett besök hos några goda vänner. Jag gillar kortet jättemycket.
Som ni förstår så är det inte för att det är ett perfekt foto. Till höger mammas väninna Frida och till vä mamma. Den springande otydliga lilla människan som säkert springer och skriker "Mamma" är jag. och här kommer poängen. Ove min kära bror som kommer ihåg allt från vår barndom mycket bättre än jag, berättade om ett kort på just Frida och mamma där jag tittade ut genom fönstret. Och jag sa att nä du det är du som sitter i fönstret. Visst är det väl kul med bildbevis att det är HAN som tittar ut.
 
Och jag tror jag måste ha lite hjälp med att tidsbestämma hur länge vi bodde i Lönsboda. Han vet det. DET är jag säker på. Några år var det nog. Det var trevligt att bo där med hela släkten omkring sej. Men mina föräldrar tyckte nog det var FÖR många så vi drog alltså vidare till Sibbhult.
Nu ska jag fixa, titta på tv, sticka och alltså skriva till brodern.
 
 

fredag och nästan inget regn....

Publicerad 2018-01-12 09:37:35 i Allmänt,

 
 
 
Slutade förra blogginlägget med att jag skulle lägga in en bild. MEN.. Nu kommer det därför en bild. Tog en på måfå. Nästa gång ska jag kolla bilder först och sen skriva.Tro´t den som vill.
 
Men denna bilden är från Sibbhult. Vad det föreställer vet jag inte. Jo jag ser ju att det är gräs och hus osv. Men varför jag har den här vet jag inte.
Mer om Sibbhult kommer senare.
 
Men till Lönsboda flyttade vi och jag beskrev den tragiska historien om min dagbok. Denna händelse var så klart mycket senare i livet.
 
Mitt första minne som jag nog kommer ihåg för att vi tog kort och jag sett kortet. Hade jag hittat det så skulle jag satt in det (kanske jag har gjort det för länge sen förresten, det ska jag kolla upp, sen!) är när vi skulle stå i trädgården, jag och min kära kusin Ingrid, och den som tog kortet sa. Men grina nu lite Gittan..Jag fattade absolut inget. Va, varför ville dom att jag skulle gråta. Konstiga människor den där släkten i Lönsboda.
Långt om länge kom mamma och förklarade att jag skulle skratta. Och det gick ju betydligt lättare.
 
Jag började skolan i Lönsboda men har absolut inget minne av hur det gick till. Hur skolan såg ut, vilken lärarinna jag hade. Rent bortsopat ur minnet. Vad jag vet och det är säkert bara berättat för mig var att jag fick följa med en annan flicka och hennes mamma. För mina föräldrar hade inte tid. Och det var nog inga problem för mig. Skulle vara roligt om jag fick veta vem det var som hade sällskap med mej till skolan. Får kanske efterlysa det på Lönsboda-sidan på fb. Tror minsann jag ska göra det.
 
Sen kom vi till Sibbhult.
 
Och vad händer nu i livet månntro.
Ja Micke tredje kalas, han är mannen som alltid har tre kalas när han fyller år, ägde rum. Nu för alla kompisarna. Så en lånad lokal och 24 personer blev det. Förr har jag ofta gjort potatisgratäng. Inte så svårt tänker ni. Men sen ska den ju vara varm och det kan den inte bli i lokalen. Så jag har gjort dom hemma och sen cyklat hem (är ju bara 700 meter men ändå) och placerat gratängerna på cykeln och sen har jag faktiskt lett cykeln tillbaka. Men i år blév det köttfärssoppa och bröd. Och dessutom så körde mina snälla familjen Nilsson dit soppan. Perfekt.
 
Orsjöbad så klart. Lika kallt, 4 grader och lika gött som vanligt.
 
Micke hämtat pass. Vi ska åka på bröllop i Munchen till helgen. Passet hämtades i Karlshamn och passade vi på  att fika  hos Sofia flickvännen. O så fint hon hade. Julpyntat med sååå väldigt fina tomtar och annat pynt. Det gillar jag.
 
Själv har jag  julgranen kvar även om den började barra tidigt. Jag rör mig försiktigt omkring den. Ska kasta ut den tjugondag knut. Inte innan för tomtarna har konferens under granen och den slutar inte förrän då. SKA minsann ta ett kort och sätta in. Nästa gång
 
Jag har sett filmen om Ted. Och den var jättebra. Rekommenderas.
 
Och två tant-träffar i veckan. Det är väl ganska oöverträffat?

Avslutar med en julbild från 2012
 
 

på det igen.

Publicerad 2018-01-03 12:35:04 i Allmänt,

 
 
Nu höll jag på att inte bli nostalgisk utan mer lite tveksam. Ska jag försöka blogga till det här mer eller kanske rent av skriva det för mej själv. Skulle ju kunna gå lika bra. Känner att mitt liv och leverne inte är sååå himla intressant som jag alltid trott. Nu skojade jag, bara så ni vet...
Men jag fortsätter väl att svamla ett litet tag till. Gav ju nyårslöfte om två gånger i veckan så kanske det är lite väl snabbt att bara ge upp.
 
Göteborg bodde vi alltså i och där trivdes vi nog allesammans men som jag tidigare sagt så gjorde olika omständigheter att vi fick sälja huset och flytta till Lönsboda.
Nu tryckte jag in en bild och tog den som kom fram. Det blev en bild på pappa när han serverade på restaurang Kusten i Göteborg. Den mörke och snygge mannen är min far. Man säger att jag är ganska lik honom!!!
 
Framför allt tyckte nog jag att  att det var skoj att flytta till Skåne. Herregud komma till en hel hög med trevliga släktingar. Vi flyttade in hos mormor och morfar och bodde ungefär ett år. Det fanns en lägenhet på översta våningen och där huserade barnen i vuxen ålder lite till och från. Tyckte om det. Bla vet jag att jag ju lärt mig läsa tidigt och sen fick jag en ABC-bok och den la man i trappan och ibland så låg det något i den. Jag trodde säkert det var en bokstavsfe /lättlurad redan då) men nu tror jag allt att det var mormor.
 
Tar en bild till och se vad jag kan säga om den. För snart ska jag sluta. Maxi väntar.
Blev ingen bild. Konflikt mellan mig och bildarkivet. Men den ska jag väl kunna lösa med tiden så ...
 
 
 
I

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela