roligtlivver.blogg.se

sommar och fredag

Publicerad 2013-05-24 14:59:00 i Allmänt,

Nu är det sommar. Har tillbringat mycket tid på altanen. Har ju fallit för frestelsen att köpa en bok. Jag som gjorde av med alla mina böcker när jag flyttade från Lingonvägen. Och inte skulle köpa en enda ny sådan. Tomma bokhyllor med glas och prydnadssaker gjorde dock att jag fick abstinensbesvär och gick runt till mina vänner och bad om böcker och strax var det välfyllt och DÅ mådde jag bättre. Ett och annat inköp slinter med i Maxi-kassen men annars är biblioteket ett stamställe.
Resten av tiden har jag skrivit rent manuset till vår lilla teater och en dag sorterade jag våra teaterkläder så att det skulle bli rätt ordning på detta. SNART är jag klar med allt.
Att 30 minuters föreställning kan ta så mycket tid. Men det är ju kul också.
En kväll var det också träning. Men vi behöver mer träning så det får trängas in någonstans. Ska nog gå bra det med.
En kväll ägnades åt bowling. En försenad 40-årspresent från Yrsa-tanterna till Micke. Bowling är jag absolut urkass på men ändå gillar jag det. Tänker för varje klot som far iväg, NU åker dom ner alla! Men inte fasen åker dom ner inte.
 
Och i lördags var det ju Eurovision song Contest och därmed så klart fest. Vi startade med mat,otroligt fint väder så grillning stod på programmet och sen satt vi ute och åt. Lite lekar hann vi med. Och sen show på tv endast avbrutet av kaffe och Maries goda kaka... 
 
På söndagen blev det ju VM-final i hockey. Nog så ansträngande.
 
Förberedelse inför Eurovision....
 
I kväll är det räkfrossa i Hällevik. Så då ska det frossas.
 
 
 
 

Prag

Publicerad 2013-05-15 19:57:34 i Allmänt,

 
10 dagar sen sist. Men fem av dessa har jag tillbringat i Prag eller på väg dit eller på väg hem.
Alltså bussresan började kl 6 en torsdag.
Och första dagen kom vi till Dresden. En fin stad.
 
Dags för mat och nattning.
Ja vi det är alltså Micke, Sara, kerstin, Sofia; Marie och jag.
Sen stadsrundtur och vidare färd till huvudmålet alltså huvudstaden i Tjeckien. PRAG
 
Vi såg Prag, i småregn och i sol, vi såg massor av vackra byggnader, vi såg ett maratonlopp, vi såg TYKO BRAHES grav, Visserligen genom ett fönster men ändå.
 
Hela resan har ju egentligen kommit till för att Micke i massor av år har pratat om just denne Tyko Brahe och nu har vi sett slutet på honom!!
Och vi såg som sagt det mesta. Nä nu skojar jag Prag ÄR stort.
Men vi hade skoj. Lite öl här och lite öl där och lite öl med hem. Både från Tjeckien eftersom vi gjorde av med våra sista pengar på öl i butiken mittemot som nästan såg ut att heta Lidl men inte gjorde det.
Det stora ölinköpet gjordes på Border shopen. Så nu ska vi väl klara t o m en värmebölja i sommar.
 
I Prag gjorde vi en båttur på Moldau som i Tyskland heter Elbe och i Tjeckien egentligen heter något annat som jag inte kommer ihåg.
 
En kväll åkte vi spårvagn, en fullt lastad sådan, till ett litet mysigt ställe där vi fick typisk tjeckisk mat. Och vad var det vi fick. Något som kallades dumplings men inte såg ut som dom vi fick i Kina. Men man envisades med att kalla dom så, så det är nog rätt. Vad vi fick mer kommer jag inte ihåg och eftersom Micke delade bord med Chauffören just den kvällen så har jag inget kort från detta tillfälle. Men jag har många kort på mat annars. Sätter in ett här nu.
Och vad kan det vara här då???? Marie du vet säkert så du får skriva en kommentar.
 
En dag var vi och åt lunch och då tog vi friterad ost och fick på köpet ett minne för livet.hmm, jag blev mobbad hela resan efter detta.
Men o.k jag delar med mig. Jo vi fick en god ost, jag tog en STOR bit och började tugga,och tuggade och tuggade. Den blev seg och sen kände jag att det fastnade i halsen. Så jag fick försöka dra ut ostbiten och det blev längre och längre och det kändes som en lång smal orm gled ut ur munnen på mig. Marie och Kerstin skrattar nog fortfarande.
 
Vi hade ju rosa tröjor med texten Heja Olofström på. Det har ni kanske sett på en bild på FB.Och vi blev hela resan kallade för rosa gänget. Vi HADE inte tröjorna hela tiden. Jag lovar. Men på dit och hemresan så satt den på och det var smart. Vi hittade varandra lätt.
 
 
 
 
En resa som innehöll både kulturella och mindre kulturella upplevelser.
Jag kan rekommendera ett besök i Prag även om inte vi är där och piggar upp er.

Men nu är man hemma igen och har börjat med kulisser till teatern som vi ska spela den 9 juni. Lite nervös börjar jag nog bli. SÅ  i dag ska jag skriva färdigt manuset. Nu finns det i lappar både här och där.
Och i morgon har Ida smsat att hon verkligen vill ha läxhjälp. Så då rusar jag så klart till undsättning.
En bild till från Prag trycker jag in.
 
 
 
 

Sköna maj välkommen

Publicerad 2013-05-07 22:17:00 i Allmänt,

I dag har det varit en skön maj. BM och jag gick vår nu för tiden nästan dagliga lilla bya-runda. I dag skulle vi gå till biblioteket. Kom lite för tidigt så vi gick in på Liljas och fikade. Tänkte vi i alla fall. Men av någon anledning slutade det med "Bagare-frukost". Tjejen i kassan sa att hon kunde vänta med att duka av (kl var 9.55 och frukosten skulle dukas av 10.00) och det skulle bli lika billigt att ta frukosten som att ta kaffe med fralla. Nästan i alla fall. Och eftersom vi går på allt man säger så sa vi JA. Som tur var så hade jag varit med Ingegerd på både gym och simhall så visst hade jag gjort mig förtjänt av denna ypperliga frukost. Som avslutade med en otroligt god bulle.
 
Sen satt vi där i i solen och njöt.
 
Och sen var jag på bibl. och hämtade en bok, Unni Lindells senaste som jag ska börja på i kväll. Har tillbringat ef på altanen och läst ute en bra bok.
 
Annars har dagarna varit lugna. Valborgsmässoafton satt jag här och ugglade i min ensamhet. Tog t o m fram en öl till kvällsmackan. Men efter halva så satte jag lite tape på den och satte in den i kylen och där står den och blir gammal. Ska nog gå ut och kasta den. CARL hette den och jag tyckte inte den var god. Smakade för mycket öl!!!
 
Vad har mer hänt. Inte så himla mycket. Jo det förståss vi har firat den senaste tonåringen i familjen Ida 13 år.. Firade med god mat och spel. Avslutade med hockey, ja en lugn variant med en kortlek. Alla mötte varandra i en turnering och jag spelade alltså 7 matcher och förlorade varenda en. Tala om otur....
 
Yrsamöte på söndagen efter att jag varit på ideell verksamhet och burit runt på trädgårdsmöbler och oljat massor av bord och stolar.
 
Gympa och innebandy i går och trots att man ibland, i går var en sådan dag, är så trött så man känner att jag "tyar" inte så är det lika roligt och man blir pigg OCH glad.
 
Och i dag har vi tränat teater och då provade jag min berömda gula dräkt. Micke tog en bild.Jag tror jag sätter in den här.
Och med denna tjusiga bild avslutar jag veckans rapport.
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela