roligtlivver.blogg.se

så fel det kan bli...

Publicerad 2019-01-23 14:05:00 i Allmänt,

Alltså som Brasse alltid sa i Fem myror , fel fel fel.
 
Skulle bara kolla om någon läser mina inlägg med inlevelse! Hur så?? jo jag ser att jag försöker lägga bilden från Orienteringens dass-tömning till året 1964 och det är alltså fel fel fel. Ska så klart vara 1984. Så nu är det rättat till.
När jag ändå är här inne så bifogar jag en bild från ungefär samma tidpunkt, alltså INTE 1964 utan 1984. Grann, tja men färggrannt var det här...
 

söndag

Publicerad 2019-01-20 21:49:47 i Allmänt,

 
 
Ja söndag igen. Säger som vanligt,oj vad tiden går.
 
Och inte fasen blir man yngre för varje dag som går. Nä äldre och äldre och rynkigare och tröttare och ledbrutnare, nej vad heter det`?? ok mer ledbruten för varje dag. Spegel är det dags att täcka över. I och för sig så ser jag mej inte där så ofta. Ibland när jag kommer till Maxi för att handla så tycker jag man tittar konstigt på mej. Oj oj har överhuvudtaget inte tittat mej i spegeln i dag!! Tar ett plagg och går in i provrummet och kollar. För det mesta ser  jag helt ok ut. Ja alltså så bra som en "sleten" tant kan se ut.
 
 
Nä får bli sådana här träffar hädanefter. Alltså kvällar med levande ljus. Mysigt och lagom belysning. Visserligen blev en av gästerna så ivrig så ljuset passade på att tända servetten. Men en bringare med citronsaft räddadet det.
 
Sådana aktiviteter ägnar sig pensionärerna åt nu för tiden. Nu måste jag ju erkänna att i detta sällskap så är det mest "icke-Pensionärer" Har ju sådan tur så jag har vänninor i ung ålder som vill umgås.. Helt
underbart.
Och denna veckan har varit umgås med varandra-vecka. Har Haft två kvällar med mina trevliga tant-grupper. Och varit ute och fikat på byn två gånger. Sååå himla slitigt jag har det.
 
Skulle ju tala om besök hos Simon och Lovisa och sätta in foto. MEN har inga kort därifrån. Måste ha lagt ifrån mej mobilen. Verkar underligt för den brukar ju vara klistrad i min ena näve!!
Denna bild och en bild på en pizza var vad jag hade.
 
 
 
Simon som tydligen ärvt Rogers sinne för matlagning /ja ja matlagningskunnandet har hoppat över en generation, från mina föräldrar till mina söner och sedan till barnbarnen/ hade lagat allt maten. Och det var så himla fint och gott. Detta blev min favorit, skulle tom fått hem några men vi glömde det, alltså hemmagjorda vårrullar. Smask och mums och....
 
Och hela dagen var toppen, middag och sen på kvällen, pizza t o m en efterrättspizza. Och i det sammanhanget ska jag berätta att jag gjort den och bjudit på. På ljuskvällen och den fick med beröm godkänt. Hmm kanske jag kan lära mig av barn och barnbarn.
 
Fick iden till min lampa också. Lovisa som kan det där med design hade en lampa som jag först undrade om man glömt skärmen på men Simon sa att så ska det vara. Och då fick jag en ide. Köpte för någon månad sen en stor lampa men visste inte var jag skulle göra av den. Men nu har jag en mycket originell lampa på  köksbordet och jag älskar den.
 
Trycker in en nostalgild också. En riktig "skitbild alltså".
 
5-dagars i orientering gick i Ronneby 1964, tror jag, och då skulle ju vi också hjälpa till. Är man glad för ideellt arbete så är man. Och vi anmälde oss och någon sadistisk människa, känns om  man och barn till undertecknad hade ett finger med i det spelet, satte mig, som är så himla "kvackelmagad" ¨på att hjälpa till med toaletterna. Alltså ett inhägnat område med 25 sådana lådor med svart påse i där orienterarna utförde sina behov,skulle vi ta påsarna och lägga på ett större flak. Och ska säga att det var en varm sommar den sommaren också.
 
 
Nu har det strulat så mycket här så jag vågar inte förminska bilden. Så här ser ni mig, Padde, en kompis till Roger och Magnus, och min underbara svärmor, bärandes på ja ja tänk själv.
Underligt nog så efter någon timme med detta arbete så gick det som en dans. Man blev nästan lite otåligt om någon satt för länge utan att man kunde ta påsen....

Och med denna underbara bild så avslutar jag dagens epistel.
 
.

Oj då 2019

Publicerad 2019-01-08 11:07:17 i Allmänt,

Ja alltså redan 2019, var sjutton tog 2018 vägen? Och var tog alla de andra åren vägen.
 
här kommer jag i dag att sätta in många bilder från ett gammalt fotoalbum. Dvs om det funkar. Ja jag vet att jag inte har någon organisation på denna bloggen men sådant är och har alltid mitt liv varit. Ingen riktig "reda" med något.
 
Första bilden är från julfirande på Allegatan med min kära svärmor.
 Tomten är nog Mats, här 10 år. Mats som nu är en mogen 60-åring. Och Magnus och Roger som är mogna  drygt 50-åringar.
 
Hmm undrar vad det är som Magnus tycker är så kul. Roger ser mer fundersam ut.
 
Här från samma julfirande., Jag har sagt det förr men tål att upprepas. I mitt minne så klädde jag aldrig Magnus o Roger i samma kläder, Men ta mig sjutton så varenda bild så´är dom likadana. Här måste jag skryta lite. Jag har alltså stickat detta. Tröjor, byxor och mössor!! Det är det kanske inte så många som tror..
Julen förr firades varannat år hos farmor och farfar och vartannat år hos oss. Min mamma fick vara med på båda ställena.
 
Länge hade vi som tradition att den som inte hade hand om julfirandet tog några med sig o gick till julbönen. Men det tog slut för vår del när prästen som hade hand om det gav oss alla en riktig "omgång" för att vi inte gick i kyrkan annars. Palle vägrade sedan att följa med eller överhuvudtaget gå till kyrkan. Ända tills Micke konfirmerades i Åhus och fick en underbar präst. Ja dvs han följde ju med på pojkarnas konfirmation. Och när jag tänker efter så hade Magnus och Roger också en riktig bra präst.
  
 
Här blir det stora bilder. Och förminskar jag denna så försvinner den. Ja det är väl sådant som händer alla...Detta är julafton i Trelleborg. De kreativa föräldrarna har satt julgranen i barnhagen och det funkade jättebra.
Kommer säkert mer julbilder senare, kanske inte i  denna omgången men sen. För kameran var ju oftast framme vid jul och på kalas och semester. Annorlunda nu när mobilen med kamera är med överallt.
 
Jularna firades som sagt alltid med familjen och var väldigt lugna och trevliga. God mat, lagom med julklappar och sen julklappsspel. Nästan som vi har julen nu också faktiskt. Spelet är obligatoriskt.
Och nu tar jag med dom här bilderna också.Verkar ju som om jag har flyt med att infoga bilder så ..
Här är sommar och besök i Danmark med lilla mormor. Man ser bara hennes händer till höger om Magnus men hon är ju med i alla fall. Tog med dom så ni ser att jag har liiite variation i klädseln. Dessutom så vill jag tillägga att dom är sydda av mig!!!
Så jag hoppas att alla har fattat att jag är både stick och sykunnig...
 
Slut på gamla bilder för dagen. Och har inte lagt in några bilder under jul och nyår och Micke kalas och besök hos Lovisa och Simon. SÅ jag väntar med att skriva om detta tills jag på något sätt lyckas föra över från mobil till dator. Jag tror att det finns ett enkel sätt men det gaur inte....
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela