roligtlivver.blogg.se

Efter midsommar

Publicerad 2019-06-23 11:33:35 i Allmänt,

Ja nu går vi snart mot mörkare tider och snart är det förmodligen jul. Nä nä så brukar jag faktiskt inte tänka. Men sanningen är ju att midsommar är passerad och då så... Nä inte komma in i dom banorna igen.
Måste var vädret som gör mig lite deppad. Så brukar man ju ,men kanske inte när solen skiner och allt är grönt. Så bort det också.
 
I kommunen har det rörts om bland kommun-ledningen. Lite rost i rören i dom ledningarna. Oj så bråkigt. Rena sandlåde-grejerna ibland. Hur det blev i slutet kan man ju inte veta. Hoppas kan man ju.
 
Har varit hos doktorn för jag är så trött och har ont i benen. Hon trodde järnbrist och tog prov.
Fick brev. "Proverna var bra och ha en trevlig sommar."
Men va fasen jag är ju fortfarande både trött och har ont. Men ok. Trevlig sommar på dej också doktorn!
 

Tar väl till dagbokstaktiken här. Vad har jag gjort den senaste månaden. Om inte annat så kan det ju vara bra för mitt minne att repetera.
 
Har röstat till EU.
 
Har firat nationaldagen i Lilla Holje. Sedvanligt galgkastning och som vanligt kom jag nog på sista plats. Men skam den som ger sig, nästa år ska dom få se att gammal är bra!
 
.Sen har äldsta barnbarnet tagit examen från högskolan i Jönköping. Som stolt farmor grattar jag honom med de allra varmaste kramar. Min egen lilla pussgurka. Han är så himla fin. Nu har han jobb men i höst har han ledigt i flera veckor för ett riktigt äventyr i Australien. Återkommer med rapport därifrån.
Men alltså puss och kram och grattis älskade Simon.
 
Har haft nägra träffar med Yrsa-tanterna. Så här ser det ut då.
Hemma i trädgården med grillning.
Eller så här!
 
 
STOR bild men låt gå. Här har vi gjort en gemensam morgonpromenad och sen hamnade vi i Kerstins Koloniträdgård. Mysigt och va bra jag är på selfies!!!!!!!
 
Göteborg har jag besökt och haft trevligt med svärdotter och barnbarn. Magnus var i Kina. Får ta ett besök till senare. Men eftersom Eva jobbar och barnen är så stora att dom inte har några behov att passas eller umgås (jo så klart vi umgås men inte hela tiden) så hade Eva fixat sällskapsdam till mig. Och inte vem som helst utan sin egen mamma Inger. Inger och jag brukar träffas i Askim och vi har jättetrevligt ihop. Hon liksom Micke och jag älskar att spela så där har spelats mycket. Även varit ute på stan. Hela familjen var på en nyöppnad restaurang, Fares, väldigt känd. Mest för sina bakverk. Men måste gnälla lite igen, så himla söööta kakor. Och så var vi ju så klart hos Bengans. Mickes absoluta favoritaffär. Skivor och åter skivor.
 
 
Här lär Micke Inger en patiens.
 
Förresten så här såg maten ut på restaurangen. Micke äter ju inte kakor så det fick bli lunch i stället och den var väldigt fin.
 
Och nu har Micke fått sin älskade OIK-keps. Fick den i fördelsdagspresent egentligen (i dec) men den har inte kommit förrän nu. Och var är den nu månntro. Oik-kepsar och Micke funkar nog inte. Han glömmer den, han tappar den, den bara försvinner. ...
Så om ni ser en sådan här på rymmen så fånga den..
 
Mickes målarpassion håller i sej. Här är senaste alstret. Den har många namn. Vill någon hitta på ett till så bara skriv.
Kan vara Idas hund med hjärtan. En trebent giraff. Ett rent fantasidjur.  .....
 
 
 
Någon som är specialist på att trä en symaskin. Därmed förstår ni att jag inte är det. Och att jag inte har stora behov av att sy på den. Har ju sådan tur så Rogers svärmor, som bor tvärsöver gården, kan sy och laga. Tack Ingegerd. Men nu har jag tänkt mig att sy ihop lite lappar till en stor lapp och tog fram min symaskin men inte kan jag trä den.Jag tog ut en stor bild och sen ska jag,  när någon expert talar om hur det ska va, då ska jag rita in detta på bilden.Bra tänkt eller...
 
Och mer. Ja Micke har ju slutat skolan och då blev han så här trött. Tror i och för sig inte att det är varken skolan eller ölen som slagit ut honom utan värmen.
Här skulle kommit en bild med en mycket trött son. den kommer kanske nästa gång.
 
I midsommar var vi i Rödeby och på eftermiddagen körde vi och badade. Och se ett under hade inträffat, jag kunde GÅ på vattnet.
 
 
 
Sen blev det mat och kakor och jordgubbar och kubb och kortspel. Alltså en helt normal och alltid lika trevlig midsommarafton.
 
Mer då.
Jo jag har varit på utomhusbio på Storlekplatsen och sett A star is born. Filmen var bra och det var lite häftigt att sitta ute och njuta. En skön nästan myggfri kväll.
 
Och sen kvällen efter var vi i Holje Park. Det var gratis underhållning av bla Magnus Carlsson och gratis är bra. Och ett uppträde med tjejen från idol som buktalde med en apa. Och eftersom man behövde någon i publiken att prata med så ropade jag  TA mig ta mig. Nä nu skojar jag men ändå så kom jag upp på scenen. Och jag vet inte vad jag sa men jag vet att när jag satte mig så kom jag på att jag hade förbaske mig bara pratat med Apan. Det var en duktig tjej att buktala.
Eller är jag lättpåverkad.
 
Nu är jag trött i händer så jag slutar. Med lite nostalgi.
 
Ett kort från en resa med gänget när jag jobbade på Niklasgården. På hemväg från baren.
 
Ha en skön juni och kram på alla.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela