roligtlivver.blogg.se

spåret

Publicerad 2014-01-31 21:35:33 i Allmänt,

Så var det fredag och på spåret. Ja så skrev jag på FB. Helt underbart att skriva ifall det finns någon som inte har tidning eller andra ställe att se tv-programmet. Då måste det vara bra att ha mina små inlägg.
Men det var så att egentligen skulle detta komma in på min sk. "tant-sida" dvs vår lilla grupp på 7 kvinnliga personer som har en egen hemlig facebook.-grupp.
 
Jag är emellertid VÄLDIGT glad att jag inte skrev som jag brukar i den gruppen. Så här alltså: Är det någon som vill komma och dricka kaffe och semla med mig (Ja det där med semla skriver jag ju inte alltid)
Med tanke på att Det gamla Olofströms gruppen innehåller över 4000 medlemmar så kunde det ju blivit trångt men kanske mysigt!
 
Tänkte försöka skriva några visdomsord varje gång jag går in på min blogg. Men det är ett problem. Jag är inte så vis. Kanske någon kan hjälpa mig??
 
Vad annars. Jo min nya kamera. Förlåt nu är jag där igen, min nya telefon är det ju, tar fina bilder men jag vet aldrig var dom blir av. Hjälp. Hoppas på Ida i nästa vecka. Hon verkar var bra på sådana här grejer /kamera/telefon. Men hon vill ju helst ta bilder på sej själv. Har 15 bilder och 7 är på Ida. Kan blir lite tjatigt i längden även om hon är både trevlig och söt.
Snön vräker ner även här hos mej. Så här ser min altan ut i kväll.
 
 
Jag måste säga att min avbarrade gran såg nöjd ut omgiven av vit snö. Den t o m log lite..Snön var så fin så jag fick lust att lägga mig och göra en ängel. Men något sa att NÄ det går inte an. Hoppas jag kan behärska mig i morgon också. Det är såååååå frestande. Kom hit någon och gör änglar med mej.
 
Vad annars. I dag har jag varit Jämshög på ett trygghetsboende o pratat om Det gamla Olofström och visat massor av bilder. Jag ska göra en liten turné bland äldreboenden i Olofströmstrakten och visa bilder. Kommunen och vuxenskolan har bett mig och det gör jag ju så gärna. Lite nervöst var det allt i dag. Men det gick bra och alla verkade nöjda.
 
Bl a visade jag denna bilden. Så parkerade  vi förr i Olofström när det var ont om parkeringsplatser.
 
Mer att berätta som ni kan finna verkligen fascinerande?? Hmm Jag stickar och stickar och.....  Simon tänkte lära sig sticka och sticka en halsduk när dom åkte på semester. Han stickade nästan 1 dm och sen frågade han om jag kunde sticka. Detta var bara räta maskor och det kan jag i alla fall. Så nu har jag stickat 75 cm grå halsduk och har väl 150 minst kvar. Se här.
 
Tror jag ska sätta/lägga mig och läsa. Tips på bra böcker tar jag gärna emot. Har kommit på att förr läste jag allt jag kom över bara det var en bok eller en tidning eller en reklambroschyr. Bara det fanns ord där så läste jag. Men nu måste det vara något särskilt för att jag ska läsa färdigt. Jag läser bara början och sen tar jag slutet och sen lämnar jag igen den till biblioteket.
Men en del läser jag, t ex Boktjuven som jag kan rekommendera och just nu läser jag  Ian Rankins senaste och den tar jag hela. Tänkte låna en av nobelpristagarinnan nästa gång, Munroe. Känns som om det skulle vara ett bra val.
I morgon blir det radio/melodikrysset och sen tv/melodifestivalen. Med Micke som son måste man vara uppdaterad på Melodifestivalen.
Ha en bra fredag kväll, det som är kvar av den och o.k ha en fin helg också.
 
 
 
 

små små fastlagsbullar.

Publicerad 2014-01-25 23:39:25 i Allmänt,

I går gjorde jag minifastlagsbullar. Jag gillar små sådana för då kan man äta fler. 3 st är inget problem.
 
Så här små. Ni ser väl att dom balanserat ute på kanten på ett litet fat.
 
 
Och bullarna blev både små och söta. Så söta så jag bjöd in fler än en (Marie var redan bjuden) och 2 kom. Men Marie hade lyckats somna på soffan så hon har några små bullar tillgodo. Försökte fresta henne att komma och lösa krysset på lördag morgon  men då var hon på gym. Och inte kunde Kerstin, min vanlige krysslösare heller komma för hon passade barnbarn. Sådan tur hade jag dock att Pamela i Stockholm behövde hjälp och det fick jag!!!!! Klurig mening va? Men jag hjälpte henne lite och hon mig mer. Så blev det krysset också löst.
 
Sen gick jag ner till min radiohandlare och sa att det var dags för ny telefon. Det var det ju egentligen inte alls för jag hade 4 månader kvar på abonnemanget men borttappade telefoner behöver ersättas. Jag fick betala mitt abonnemang 5 mån a 69 kr. Men sen fick jag ju tel och samma tel.nr och samma abonnemang Så jag blev nöjd.
Och det blir finare bilder i denna och lite roligare saker att göra med bilderna.
 
Nu ska jag bara lära mig den. En del kan jag redan för Ida och Roger var här i dag på eftermiddagen och då fick jag en lektion av Ida. Tycker dock att jag har en himla MASSA kort på Ida i kameran. Man kan tro att hon tycker om att ta kort på sig själv. (Det gör hon) Tidigare på dagen hade jag fått en lektion i bowlingshallen. Både Ida och Roger var så ofina att dom besegrade sin farmor/mor. Hmmmmmmm Ska ner och tjyvträna och sen ska dom få se.
 
Kvällen är ju en lördagskväll så då är det tomt i lägenheten. Ja jag är ju här förståss.Det är ingen spökskrivare som sitter och  trycker, trycker på tangenterna alltså. Men annars så är jag själv trots mina perfekta bullar som jag försökt bjuda ut. Nästa gång ska jag utöka min bjudkrets. kanske här på bloggen!
 
Men jag har "lekt" lite med kameran. Jag har tom också tagit kort på mig själv, sk selfies tror jag det heter. Det är så lätt för man vänder liksom på kameran.Vad säger jag. Det är ju en TELEFON jag har ingen kamera. Förmodligen kan man ringa med den också.
 
Visar hur man kan ta vanliga snygga kort, på Ida då eftersom jag har så många och sen hur man göra bilden som en skiss. Mer kort kommer en annan gång.
Och här en bild som jag tagit på mina tulpaner och sedan lagt dom som skiss. Säkert har ni en sådan telefon och kan allt detta men jag tycker det är jättekul och nästa gång får ni fler annorlunda bilder. Men så här ser det ut på mitt köksbord.
 
 
 
 

trött

Publicerad 2014-01-23 11:20:48 i Allmänt,

Ja jag är trött. Har varit på gymmet i morse. Inte sååå tidigt. Ingegerd min träningskompis hämtar mig varje gång vi ska träna (annars hade vi väl inte kommit dit) Men vi har kommit underfund med att vi inte behöver vara där kl 6 på morgonen. Och i tisdags kom vi på att kl 8 var för sent för då var det för mycket folk där.
Så nu är vi där kl 7 och det verkar vara en perfekt tid.
 
Men i dag blev jag trött. Inte tror jag att jag tog ut mig precis men i alla fall. Och nu ska jag till Asarum och då får jag gå från bussen och det är nästan 5 km. 5 km är väl inte speciellt långt för en promenad men jag är ju TRÖTT.
 
Ska säkert gå bra. Nu var jag lite rolig. JAG ska GÅ bra. Hmmm
 
Och i morgon är det På spåret. Får se om jag får hit någon som vill se på det tillsammans med mej. Jag frestar med fastlagsbullar så kanske det går. I och för sig så kanske det är bättre att se på det själv så man inte avslöjar sin okunnighet om det mesta i det programmet. Måste säga att jag tycker det blivit svårare frågor sedan man bytte programledare. Men det gör inget för programmet är bra i alla fall.
 
I går hade jag besök av två som ska åka till Filippinerna med Hoffs resor och dom ville ha lite tips men inte vet jag om dom var klokare när dom gick. Men vi hade en trevlig eftermiddag. På frågor som: Ska jag ha klänning med mig och hårfön så kan jag inte svara för jag använder inte något av det. I alla fall inte på semesterresor. Och klänning har jag nog inte haft på, ja herre gud, hur många år sedan?? Det vet jag inte.
 
Men jag fick anledning att läsa igenom reseberättelser från Filippinerna och då kom jag ihåg alla tokigheter vi gjorde. Spela biljard så Micke höll på att sätta kön i fläkten, åkte på taket på jeepney och det gjorde jag som inte åker en meter utan säkerhetsbälte!!  Hmm semesteryra drabbar en hårt.
 
Ja ja det var då det (10 år sedan) då var jag inte så klok som jag är nu!!!
 
Hade tänkt trycka in en bild men jag hittar ingen som passar i sammanhanget. Får bli en annan gång.
 
 
 

Inte ett barr

Publicerad 2014-01-19 21:53:18 i Allmänt,

Min gran är utslängd. Jag hade verkligen tänkt behålla den tills slutet av januari. För som jag sagt tidigare, jag älskar julgranar och speciellt mina egna. Men efter att 10 kulor fallit till golvet helt av sig själv och när jag fick besök som kunde hjälpa till med avklädningen så fick det bli så.

Så nu står min f d gran, eller är det fortfarande en gran trots avsaknaden av barr?? En intressant fråga. Vad ska jag kalla den för? Granskelletet kanske? Den står i alla fall på min altan och skäms i sin nakenhet tror jag.
För att trösta mig så har jag hela januari ut en bild på ovan nämnda gran (med barr) som skärmbild på min dator.

Sedan sista rapporteringen så har jag först och främst varit och firat Mickes gudbarn. Micke är oerhört stolt över att vara gudfar. Och gudbarnet är ju mitt äldsta barnbarn, "lille" Simon.
 
Minen på 18-åringen är inte den gladaste här men jag lovar att han såg betydligt gladare ut i verkligheten. Vi sjöng och hurrade och gav presenter.
Nu var inte han den ende som fyllde år den 18 jan utan här kommer ytterligare ett födelsedagsbarn.
 
7år tror jag det var och Lina fick också tårta och vi sjöng Ja må hon leva för henne. Jag tror hon uppskattade tårtan mest.
 
Annars så. Jo tänkte berätta om att häromdagen så gick jag i någon annans fotspår. Jag verkligen. Inte i fantasin eller så utan när jag gick hem så gick det en kvinna framför mig och hon gick sakta. Men ändå inte så sakta så jag lätt kunde ta mig förbi henne utan i stället roade jag mig med att gå i hennes fotspår. Det var nysnö så det var lätt. Då konstaterade jag att hon knappast flyttade fötterna framåt. Nästan bredvid varandra satte hon ner fötterna. Så då trippade jag också fram där. Kul va?? Testa någon gång.
 
Och i dag har jag varit på bio. Den tredje filmen på kort tid. I dag såg jag Philomena (ähhh jag kommer aldrig ihåg vad den heter men nästan så här i alla fall) och det var en fin film. Mysigt att sitta där trots att vi inte var många i salongen. Ingen behövde skymma någon annan.  Olofströmare var är n?  Gå på bio och njut. Men o.k en hel del av er är förlåtna. Dvs ni som gick på hockey. OIK behöver allt stöd dom kan få. I dag vann vi!!
 
I dag när jag la ner julkulorna så gjorde jag en oväntad upptäckt. I december så fick jag nytt Lindexkort men det försvann och jag har letat och letat. Som jag ofta gör. Sen gav jag upp och tänkte i soporna har dom farit. Men se det hade dom inte utan i lådan där jag skulle förvara mitt granpynt där har jag över julen förvarat mitt Lindexkort!
 
Nu ska jag dega ner mig framför tv.n och se en gammal Poirot. Har förmodligen sett den innan men det duger ändå.
 
 

Skrivkramp

Publicerad 2014-01-16 23:11:06 i Allmänt,

Jag har skrivkramp. Då kan man räkna ut att jag suttit med penna och papper hela kvällen och skrivit och skrivit och skrivit.
Försökt vara rolig har jag också gjort. Så nu har jag kramp både i hand och hjärna.  
 
Vår lilla teaterförening, 6 medlemmar ska starta träningen inför vårens föreställning. MEN först måste vi ju ha lite ideer. Och vi har spånat under höstens träffar och nu har jag suttit och renskrivit och försökt hitta poänger och satt in alla papper i en pärm med försättsblad. Marie om du läser detta så lovar jag att du kommer att bli stolt över mig, ordning och reda är vad det är. I alla fall NU. Men efter en träff är det en viss risk att den ordningen rubbas. Men i alla fall Nu är det ordning.
Ett kort från en tidigare föreställning klämmer jag in här. OM jag hittar någon. Annars får det bli en helt annan bild.
 
Det här är en bild från föreställning 2011. Här sitter två hungriga gamar och väntar på att ett gäng vandrare ska törsta ihjäl i öknen. Men dom får besvikna fladdra iväg.
 
Annars allt som vanligt. Varit i Asarum över natten. Träffat familjen där som jag inte sett på länge. Dom har ju varit på semester långt iväg. Men nu är dom i alla fall hemma. Där fick jag smaka på en dricka från Dominikanska republiken. Smakade lite som Jägermeister men var inte det. Jag skulle kalla den för en pinndrink för i flaskan var det pinnar och dess effekt kan vara farlig! Hur säger jag inte. Men akta er om ni blir bjuden på en sådan. Hmm 
Och min gran som jag tänkte kanske ha julgransplundring med den håller just nu på att klä av sig själv. Kulorna ramlar och barren fallen som den snö som vi inte sett i vinter. Ja dom är inte vita men dom faller sakta och lugnt.
Nu ska jag skriva sista sidan på mitt manus. Alltså inte sista sidan. Nu blev det besvärligt. Sista sidan för i dag men vi behöver fler ideer. Har ni några bra så skriv. Allt mottages tacksamt. .

Helgslut

Publicerad 2014-01-12 21:40:13 i Allmänt,

 
Har kommit på att jag är totalt avig nu för tiden.Ok jag har alltid varit lite "konstig" men det jag kommit underfund med nu är att:
 
Tack och lov att det är måndag snart!
 
Ja just så tycker jag,  förmodligen  (detta ord är förresten ett av dom ord som jag alltid skriver fel på, ett annat ord som jag ofta skriver fel på är Olofström, tangenterna  sitter nog på något sätt "fel" där), till motsats mot dom flesta andra.
 
Men mitt liv kan indelas på olika sätt. Vardagar fyllda av olika aktiviteter och vänner och helger tysta och tomma.
Och jag förstår varför det är så. På helgerna måste man ju, inte jag då som har allt tid i världen på vardagarna både dagar och kvällar, hinna med allt som inte kvällarna ger tid till.
 
Jag roar mig i och för sig ganska bra själv. Länge leve datorn!!!
 
Sen har jag också kommit på att jag har en sysselsättning som tar många timmar i vecka, förutom datorn då,
Jag letar och letar och letar. Efter vad undrar kanske någon. Tja allt som jag glömmer var jag gjort av det. Det kan vara efter lånekortet, nycklar, böcker mm.
Du milde vilken tid jag lägger på att leta. 
 
Å andra sidan så är det inte bara åldern som gör detta. Jag har ju tom lyckats komma till dagis och upptäckt att Micke inte var i bilen.
Han var kvar på posten.
Ja inte på pottan som han sitter på här utan han hade gått ur bilen och in på posten och jag satt och pratade med honom i bilen. Men när jag kom fram så var han puts väck. Men som alla förstår så hittade jag honom.
 
Nu ska jag förbereda mig för sena kvällen, hoppas jag hittar sängen. Men den är väl svår att glömma eller??
Ska se Stjärnorna på slottet kl 23 för jag missade det i går och som jag förstår så ska det avsnittet vara väldigt bra. Så på med nattalinnet, borsta de kvarvarande tänderna  och göra det bekvämt för mig så får det bli.
 
 
.
 

gjort något

Publicerad 2014-01-10 23:01:01 i Allmänt,

Inget hade jag gjort när jag skrev.
Men mitt förra blogginlägg gav resultat och kl 18 stod Åsa i dörren med just en sådan sak
alltså en sådan här:
I alla fall nästan en och inte en, utan en hel hög och minsann en del passade till alla skruvar och muttrar.
Muttrade gjorde hon lite när hon låg på golvet men mest skruvade hon.
 
Och allt plockades bort och allt sattes i och maskinen gick i gång. Men när jag försökte gå i gång så blev det stopp.
Ringde råd av en som också är lycklig ägare till en sådan här maskin, dock en hel sådan, och som kunde tala om var vi skulle smörja eländet. Sen smörjde vi, ja dvs Åsa och Kerstin, jag satt i en stol och hejade på. Inte lönt att lägga sig i när proffsen jobbar. Efter fralla-fika försökte vi igen. Men det gick trögt. Det gick snabbt som sjutton när det inte var någon på bandet.
 
Hmmm Kanske jag måste banta för att kunna gå på det. Men visst ska det väl tåla min "lilla" vikt. I morgon ska Micke få testa så får vi veta OM det är kilona det beror på.
 
Mitt uppriktiga tack till Åsa för hennes svar på mitt nödrop och även tack till assistenten Kerstin och telefonhjälpen Maggan.
 
Med detta hjälpsamma resultat av efterlysning via blogg så kanske jag försöker det fler gånger.
Skulle behöva dammsuga  i morgon fm. Någon som är hågad???
 
Tänkte lägga in en städbild men hittade ingen. Eftersom julen hos mig inte är slut så blev det en till tomtebild. Och minsanna är det inte samma tomte igen. Det är bara barnen som skiftar.
 
 
 

vilken dag är det egentligen??

Publicerad 2014-01-10 12:48:00 i Allmänt,

Marie jag läste din kommentar.
Men människa vad begär du egentligen? HUR ska jag kunna komma ihåg vilket dag som jag gör vad på.
Se här. Nu har jag ordnat upp det.
Fredag 4, på besök i Kyrkhult, god mat och spel
Lördag 5, kompisfest för Micke, ganska god mat där också!
söndag 6 Revydags i Olofström, ingen mat men roligt.
måndag 7 Yrsa-träff i Brokamåla, god mat och lekar
tisdag 8  BIO 100-åringen
onsdag 9  Sopptanter, god soppa
torsdag 10, bio The Butler.
 
Förstår du nu att jag INTE kan hålla reda på dagarna.

I dag den 10 januari har jag inte gjort något.
 
 

julchoklad

Publicerad 2014-01-09 20:29:05 i Allmänt,

 
Innan julen är slut, slut på riktigt alltså, så måste jag visa min favoritjulbild tagen för några år sedan.
En riktig pärla bland julbilderna.
Alltså Eva som sig själv ovetandes gör reklam för, ja just reklamfilmen på tv.
"Hemma hos oss får vi ta från andra lagret också"
 
 
 
Julen är alltså inte slut ännu.Inte hos mej i alla fall. Har inte bestämt om det ska bli någon julgransplundring i år. Kanske eller kanske inte. Lika velig som vanligt.
 
Men min gran står kvar. Jag älskar julgranar. Så den får vara kvar länge. Jag kan sitta i rummet och titta på den tända granen och bara njuta. Länge leve dom "rediga" julgranarna.
 
I dag har jag varit på bio. Jag var förresten på bio i måndags också. Inte illa, bara den 9 jan och redan två biobesök. I måndags 100-åringen och den var rolig. Mycket folk dessutom på bion och det gladde mig nästan lika mycket. Vi MÅSTE gå på vår biograf så vi får behålla den.
 
I dag var det eftermiddagsfilm igen. För oss daglediga. I dag såg jag Butler. Och den var jättebra.
 
Sen har jag kämpat med mina bilder. Någonstans har mitt program för att lägga in bilder från kameran försvunnit. Inte ens min expert i affären kan förklara var det blivit av. Observera att det inte är jag som slarvat bort det utan det försvann när man lagade min dator.
 
Så klart nu kan ju den observante läsaren invända att jag just skrev "lagade" den så den måste ju varit sönder när jag lämnade in den och jovisst så var det. Ett virus anföll och kanske var det en bildprogramstjuv!
Men jag har nu inhandlat en liten gul apparat som ska bli min förbindelse mellan dator och kamera. Jag blev noga undervisad och även instruerad via papper hur det ska funka. Men se det får vi se om jag klarar av. Å andra sidan så var jag välkommen tillbaka för vidare undervisning.
Bilderna la reparatören in och jag måste säga att det var inte många och inte så himla roliga heller. Det är Micke som står för fotograferandet och det är dom bilderna som ska in. Han muttrar lite varje gång vi ses att "NU har han så och så många bilder" hmmmm. Han vill gärna radera dom efter han lagt in dom och nu kan han ju inte det förrän jag lagt in. Han blir nog glad om jag lyckas med "lägga-in-bilder-projektet"
Men den obligatoriska tomtebilden har jag så klart tagit med den obligatoriska tomten.
 
Slutar dagens epistel med en bild jag kopierat från FB. Visst är den väl bra??
 
 
 
 
 
 
 
 

Början på nytt år.

Publicerad 2014-01-06 12:53:00 i Allmänt,

Nu ska nyårslöften hållas. Det kan bli svårt. Vore nog bäst att inte ge några.
Eller t ex. Jag ska inte röka under 2014. Det är ju inte så svårt att hålla för en som slutade för 30 år sedan.
MEN jag skulle fortfarande inte våga hålla en cigarett och kanske ta ett bloss för då är jag säker på att jag vore där igen. Så det kan jag ju lova. Birgitta håll inte i en cigarett under 2014 för det KAN vara farligt
 
Så slut på nyårslöfteavdelningen!
 
Annars flyter det på. Lite här och lite där. I fredags var vi i Kyrkhult och åt tacos och spelade.
Micke och Bengt har alltid väldigt trevligt tillsammans. Ja det har ju vi andra också förståss. Men dom har det lite speciellt. Lite öl och snaps gemensamt. Förra gången vi var där så åt Micke penicillin för sin rosfeber.
 
Nu åt vi lite och sen sa Micke till Bengt lite försiktigt: "Jo Bengt i dag äter jag inte penicillin! " Gammeldansken kom fram och sen blev det en lille en.
 
I går var vi på revy Olofströms revyn.
 
 
Om man tittar på översta raden så är det Micke som sitter där. Han är omringad av resten av vårt 10-man/kvinnor starka gäng. Bildbevis på att vi verkligen var där.
 
Sen glögg här för att titta lite på junior-hockey. En spännande match och jag antar att bästa laget vann.
Förr var jag sportfantast, tittade alltså, men nu vet jag inte. Tycker inte det är så spännande längre. Läser förståss tidningens sportsidor så jag är uppdaterad och visst jag tycker det är bra när Sverige vinner. Men jag gitter inte längre titta på en hel match. Ålder förmodar jag.
 
Och innan revyn var vi på Kinarestaurangen och det var gott. För att slippa välja så brukar jag ta fyra små rätter. Jag tycker det är SÅÅÅÅ besvärligt att välja på restaurang. Jag skulle alltid gå ut och äta när det bara finns en dagens.
 
Men det är så klart. Det kan bli fel. För något år sedan så var vi i Karlshamn för att se en liten teaterföreställning, en lunchföreställning, alltså med lunch inräknad. Och redan utanför så kände jag sopplukten. Svamp!!! Och svamp äter jag absolut inte. Och där fanns inga alternativ, soppa och en brödbit. Nu fick jag flera andras brödbitar så jag slapp svälta.
 
I dag har jag absolut inte gjort något. Sitter här i mjukisbyxor och ett linne. OM någon kommer så kan jag ju försöka smälla i dom att jag tränar. Bara dom inte undrar vad jag gör. För den f-b gåmaskinen får jag inte i gång.
 
Egentligen har jag gett upp men sen ibland tänker jag att nä nu ska jag försöka igen.  Så i dag tog jag fram den. Och förutom att jag höll på att få skivan i huvudet, hann ducka, så står den nu här och irriterar mig. Jag kan inte komma till för att ta bort två skruvar och byta motorn. Jag letar efter en sådan här som ligger överst i denna bild.
 
 
Vad den nu heter så har jag nog behov av en sådan. Inte så stor men lagom.
 
Lite lunch nu skulle kanske sitta bra. Tror jag värmer en ostpaj som blev över vid jul. Inget av mina mest lyckade företag. Köpte en pajdeg, rea 10:- och gjorde då en ostpaj. Simon är ju vegetarian eller han äter bara kött från "lyckliga" djur och då tänkte jag göra mig till och fixa en paj. Men den blev ganska underlig. Degen var inte så himla god och dessutom så brändes jättemycket i kanterna samtidigt som den inte blev varm i mitten. Kanske efter frys och-microbesök så är den en höjdare.
 
Ha en trevlig eftermiddag för det ska jag ha.
 
Sätter in en nostalgibild  på äldste sonen som just nu är på semester med familjen i Dominkanska republiken och njuter av tillvaron. Har njutit i alla fal med både sol och bad och Pina Colada. Men sista rapporten sa att han hade fått öroninflammation i båda öronen så nu kanske det blir att njuta av bara solen.
 
Men detta är en paddling på det ljuva 70-talet. En av många underbara sådana.

bilder

Publicerad 2014-01-02 21:04:08 i Allmänt,

Jag kan INTE lägga in bilder längre. Har haft min lilla favorit,dvs laptopen, hos min radiohandlare (det heter väl inte radiohandlare längre men ni vet vad jag menar) och han sa att det var helt o.k. Det var bara att lägga in. Men tji fick jag. Så i morgon kan radiohandlaren eller vad det heter förvänta sig ett besök av både mig och min dator. Sen ordnar det sig nog.
Någon bild ska jag väl kunna klämma in. Får se
 
 
Se där ja, det blev en bild i alla fall. Detta är utsikten från vårt hus på Lingonvägen där vi bodde i 40 år. Tror att det är vid jultiden. Så fint vi hade det där.
 
Jul och nyår avklarade,. Jul hemma med Roger och familj och mellandagar i Askim med Magnus och familj och nyår i Olofström med Kerstin. Så var mitt program.
 
I Göteborg vart det bl a Bio, tradionellt Sune-filmen, och besök på Maxi med Saga och Olle. Olle skulle handla och fick då Magnus kort men Olle tyckte jag kunde ha hand om det. Sen blev han lite tveksam och sa: "Farmor du får väl ha kort fast du är så gammal". hmmmm
 
Lite kompensation när vi gick hem från Maxi och jag så klart fick bära det tunga paket som Olle inhandlat för då sa Saga:" Du är verkligen stark farmor"  Kände mig stolt och stark men vid närmare eftertanke så var det kanske ett knep för att jag skulle bära paketet hela vägen hem.
 
Nu sitter jag här med tv med hockey och facebook och dessutom väntar jag på kaffegäst, Marie som slutar arbeta 21.00. Se där jag nu fick jag in kaffegästen igen.
Och medan jag ändå håller på så kan väl avslöja att jag redan haft kaffegäst. Min bästis Dorli var här med julklapp, t o m var det julklapp nr 2 och hon har inte fått någon av mig. Men jag jobbar på det. Ska avslöja längre fram vad det är! Men morgonen ägnade jag åt gymmet, i alla fall någon timme av morgonen.
 
Nä på med kaffe!!
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela