roligtlivver.blogg.se

Allt eller inget.

Publicerad 2012-11-27 16:35:00 i Allmänt,

Så har man då sett allt! Jo så är det.
I söndags var vi på teater i Hässleholm. Det var jag och Micke och gänget och några till.
 
I år såg vi en teater som jag valt ut och då ni blev det grejer.
 
Hässleholms Kulturhus hmm, kulturen i Hässleholm är lite originell tror jag.
 
Allt el inget är en Brodwaymusikal som bygger på filmen A full monty och handlar om några arbetslösa industriarbetare i England som för för sig att dom ska bli rika på att  strippa. Till slut tänker dom att en gång ska vi i alla fall göra en stripshow och DÅ ska det vara allt. Och så var det.
MEN i slutscenen så satte dom strålkastare på publiken så man såg inget. Visserligen var det en av deltagarna som sa att hon såg allt och kanske kanske det inte var ljuset som bländade mig!!!
Sicken STOR bild det blev här då!  Så här såg det ut.
Vi åt på Vannaröds slott och det stället kan jag rekommendera. Ett litet fint slott (som jag tror är ett fejk på ett slott men gud så fint) och det var julpyntat och maten var otroligt god. Åk dit det ligger i Sösdala.
En bild som Micke tagit inne i slottet.
 
 
 
Nu väntar jag på mina egna skådespelare. Antagligen vill dom, i alla fall Micke,ha med lite strip i vår show.
 

lördag och kryss

Publicerad 2012-11-24 12:25:00 i Allmänt,

Har jag inte skrivit sedan den 20??? Ser inte så ut.
 
Så, vad har veckan inneburit. Föreläsningen om betydelsen av bron och öresund mm var otroligt intressant. En väldigt duktig föreläsare och det gör ju det mesta egentligen. Han pratade väl, var lite humoristisk och intressant.
 
Sen blev det Asarum i torsdags. Hade en son som fyllde år där. 45!! Hur har det gått till? Att det är 45 år sedan två gossar (som nu blivit stora män) kom till världen. Lite ljug för båda kom ju inte den 22, den ene väntade några timmar. Han la sig tillrätta när det inte var så trångt längre. Men till slut så kom han ju ut.

Ida bakade tårat som blev så här:
 
God var den.
 
Fredagen hemgång. Ja just det gång. Jag går ju från Asarum och till bussen, ca 5 km och en lagom promenad. Och som vanligt så såg jag inte på naturen. Kom jag på när jag var nästan framme vid bussen.
 
Denna gång tog jag kort med mobilen på en liten söt ekorre men resultatet blev ännu sämre än förra gången. Det blev ingen bild alls. Men om den hade blivit av samma kvalitet som förra gången så är det kanske ingen förlust. Förra bilden som jag frågade efter förställde några skator på vägen. Men det såg ni så klart!
 
I dag har det varit kryss och lite knepigt var det allt.Men vi klarade det så klart.
 
Jag tog bild på min kryss-kamrat och sa att jag skulle sätta in den på blocket, menade så klart bloggen, men det blev ganska skrattigt ett tag där. Så här såg hon ut som jag skulle sälja. Undrar vad jag hade fått för bud på henne??
 
Nog kunde jag fått några för damen med glasögon och vantar????
 

champagne

Publicerad 2012-11-20 09:45:47 i Allmänt,

Nu har jag roat mig kungligt. Verkligen.
 
Fredagskvällen tillbringades delvis på Kinarestaurangen här i Olofström. Mickes "svärmor" och flickvän gav det i födelsedagspresent och sådant uppskattas. En riktig god middag, friterad kyckling och ris.
 
Och sen var lördagen som vanligt, kryss och sen inget mer. Men sådant får man stå ut med. Livet är sådant både solsken och regn.
 
Men sen blev det söndag.
 
Bingorunda först med tipsfrågor och det var inte lätt och inte många rätt. Det är det jag alltid sagt att det är bättre att göra tipsrundor själv.
 
I födelsedagspresent av en del av släkten fick jag två fina champagneflaskor som skulle drickas upp på den stora dagen. Men när vi skålat med den ena så tyckte sönerna att jag skulle ta hem den andra till mina "tanter" och då gjorde jag det.
 
Så i söndags fixade jag lite eftermiddags/kvällsfest. Ost som jag också fått i present, tack Marie (Gamle Ole och Pestoost bl a) hemlagad marmelad från Ingegerd. Allt detta blev en tjusig måltid och vi fem tanter satt andäktigt tysta och sa bara  aaah, uuum. så gott.....Så nu vet man att för att få tyst på fem tanter så måste man bjuda på champagne

Så här blev det:
 
En bild på champagen måste jag också visa.
 
Och nu ska jag också korrigera mig själv. Sjutton vad glömsk man har blivit. Skriver jag inte upp det så finns det inte!. I lördags eftermiddag var jag faktiskt på julmarknad med Annemarie i Lönsboda. Och sen fika här hemma med nyköpt knäckebröd.
MEN sen var jag själv. Tror jag om jag inte kommer ihåg något mer.
 
NU vet jag att jag ska på föreläsning i Jämshög. I dag verkar allt handla om Skåne. Kanske,om jag kommer ihåg vill säga, så berättar jag mer om detta i morgon.
 
 

höstbilder

Publicerad 2012-11-16 15:47:14 i Allmänt,

I dag har jag kommit underfund med något om mej själv.
Tänk 70 år och så kunna komma på hur man är.
 
Som de flesta vet så tycker jag inte om att gå/promenera själv. Egentligen tycker jag inte såååå mycket om att promenera annars heller. Vandra däremot gillar jag.
 
Och i dag kom jag underfund med varför.
Jag ser inte och njuter inte av naturen. Så är sanningen.
Jag tycker om att gå när jag har ett mål. När jag ska förflytta mig från punkt A till punkt B. Och det finns en orsak till att jag gör den förflyttningen. Då gillar jag det. MEN jag ser inte naturen utan jag är helt inriktad på att komma fram.
Sorgligt men sant.
Jag njuter däremot av naturen när jag sitter i lugn och ro på min altan. Då hör jag fåglar och jag ser en grön gräsmatta och buskar och sol och jag njuter.
 
Men idag när jag gick från A=Asarum till B=busshållplaten vid lasarettet, ca 5 km så tänkte jag att det var väl tusan också om jag inte kan njuta av naturen. Så fram med mobilen och kameran och sen tittade jag och tittade på buskar mm och ja jag såg i alla fall naturen. Så här såg jag den
 
 
Och sen tog jag denna fina bilden. Utlyser en gissningstävlan om vad det är?????
Ha en bra fredagskväll medan ni grunnar över denna bilden.

en helt vanlig dag

Publicerad 2012-11-14 13:47:00 i Allmänt,

Nu blev det tokigt igen. Ser att det står ditt blogginlägg har publicerats. Undrar vad det står där??
Annars sä är det en en helt vanlig onsdag. Lite grått ute och fast klockan bara är halv två så känns det som om skymningen redan har anlänt. Detta kan så klart också bero på att jag måste börja använda glasögon när jag går ut för jag ser dåligt. Kanske det är därför det är så dimmigt ute??? Och jag ser inte vem jag möter, om jag känner dom eller så. Och det kan ju bli pinsamt. Både om jag hälsar för lite eller för mycket.
 
Förläsningar i går var en Lokal författare som var både snygg och bra och på ef en kvinna från Lunds
universitet, chef för en fakultet som jag inte kommer ihåg. Men ämnet var  Bönder i Sverige och Thailand. Låter kanske inte så kul men det var kul. Så här såg hon ut och hon pratade så bra. Och intressant!!
Gjorde en del jämförelser med jordbruk i Thailand och i BräkneHoby. Bräknehoby var det för att hon var född på ett lantbruk där.
Sen kvällpromenad i byn avslutade nästan kvällen. Lite Big Bang Theori på tv blev det också.
 
I dag är en kväll utan sysslor. Vet inte vad jag ska hitta på. Tänkte stryka och hällde i vatten i järnet och ser nu att det runnit ut och sladden är alldeles blöt. Och med den respekten jag har för el så får jag vänta tills sladden har torkat. Fegt??
 

snart är det jul eller kanske inte snart men...

Publicerad 2012-11-12 18:29:26 i Allmänt,

Med tanke på rubriken och att jag ibland blir så jädrans nostalgisk så bifogar jag en bild från julafton 1973.
Och med tanke på Micke så kan ni ju gå in på   livsbild.se och sen trycka på livsberättelser och sen nr 3.
 
I lördags var jag på hotellet. Igen säger kanske någon och just det IGEN.
Nu var det med ett helt annat gäng än sist. Nu var det Mickes gäng. En tacosafton med en god buffé och sen dans. Speciellt för mig som varken kan eller vill dansa. Men här går det bra för här är det disco och då kan man ju göra precis som man vill och det passar mig.
Så det kändes som två gympapass avverkades den kvällen. Men skoj var det.
 
Och i dag har jag varit ute och promenerat med BM. Har ni tänkt på HUR tidigt det blir mörkt ute nu? Det har jag tänkt på. Och om ni inte märkt det så kan jag tala om att det blir mörkt TIDIGT!!!!
 
I lördags gjorde jag ett avkall på mitt beslut att aldrig köpa böcker utan bara låna på biblioteket.  Det beslutet kostade mig 199 kr men jag har ju redan haft 100 sidor bra läsning och det finns 500 sidor till.
Det är Elizabeth George senaste En lögn att lita på som fick mig till att ta upp börsen.
Jag ska berätta sen om jag fann den värd pengarna.
Nu ska jag äta och sen är det gympa/innebandydags.
 
 

diverse

Publicerad 2012-11-10 14:49:18 i Allmänt,

Melodikrysset avklarat. I dag hade vi experthjälp då Monica var här och med tre sådana hjärnor som våra så kan det ju inte gå fel och det gjorde det inte heller.
Sen har jag haft besök av Nilssons och deras vovve Lina. Nilssons hade varit hos Micke och fixat diverse saker och fått kaffe. Men Lina fick några bullar. Jag har haft dåligt samvete för Linas skulle ända sedan förra lördagen.
På Halloweenfesten så GLÖMDE jag ge Lina några kakor. Hon är en sådan snäll hund så hon märks inte även om vi lekte och härjade.Men nu har hon fått bullar.
I dag ska jag bifoga bilden som jag fick av mitt lilla innebandygäng. Några ur gänget fattas tyvärr. Var sjuka
Sopprecept kommer i morgon.
 

grå fredag

Publicerad 2012-11-09 20:02:15 i Allmänt,

Nu har jag dammsugit. ja dvs jag gjorde det faktiskt i morse.
Och  i går var vi på hotellet. Vi har ju ett hotell i Olofström även om man ibland glömmer bort det.
Men i går skulle vi fira en 60-åring som fyllde i somras. Vi ligger lite efter i planeringen av firandet i vår lilla grupp. Ville inte heller slå ihop två jubilarer för då missade vi ju ett tillfälle att gå ut och äta.
Britt-Marie och jag har kommit på att vi har en 60-åring till att fira för vi slog ihop två till en och det var inte bra. Får ta upp det på nästa träff.
Men hotellet i går var bra. Visserligen fick AM som skulle firas fel på sin huvudrätt och en efterrätt som skulle föreställa en läcker äppelpaj men som var torr så det knastrade. Men det var en serviceinriktad servetris (drog av kostnaden för brödet direkt för att kompensera för den saknade sparrisen på AM.s tallrik) och trevlig var hon också.
Yrsa-flickorna är detta. Eller nästan i alla fall. Men det blev nog fel bild. Det är i alla fall från en träff och våfflan är bakad av undertecknad. Smakar bättre än den ser ut.
I dag har jag firats igen. Micke och hans arbetskamrater kom på fika och sjöng och hade blomma och choklad med sig. Jag blev riktigt rörd.
Skulle skrivit in sopp-receptet här men det får bli senare. Nu gitter jag inte skriva mer så ha en fin fredagskväll.

dammsugning

Publicerad 2012-11-08 17:33:22 i Allmänt,

Nu har jag "degat" hela dagen och  inte vetat vad att göra. Har förståss frostat av och torkat av och torkat golv och lite sådant.
MEN nu ska jag gå på hotellet och äta. Fint va?
Det lite roliga i sammanhanget är att när jag stängde altandörren så snubblade jag över dammsugaren som stod mitt på golvet i vardagsrummet. Fasen!  Jag hade glömt att dammsuga där. Men varken damm eller sugare rymmer ju ifrån mig och i morgon är en ny dag.
 

vattengympa

Publicerad 2012-11-08 09:02:35 i Allmänt,

Vattengympa halv sju på morgonen är en kluven upplevelse. Jobbigt innan och gött efteråt.
 
Visst ser det väl skönt ut?
Man får dessutom energi att ta med sig hem. Nu har jag satt frysen att avfrostas och tagit ut mattor och tagit fram dammsugaren. Ska kanske börja använda den också. Vad mer tänkte jag göra??
Skriva lite på vår teater och lite annat.
Så det betyder att nu har jag inte tid att skriva mer här.Återkommer med sopprecept och lite annat senare i dag om jag inte är helt utmattad av allt som jag TÄNKER göra.

föreläsning

Publicerad 2012-11-06 20:54:00 i Allmänt,

Tisdag är ju föreläsningsdag och alltid lika bra. I dag började det med Snörlivets historia och sedan handlade det om Karlshamns teaterliv.
 
Lördag var det ju Halloweein och på söndag var det bara lugnt. Ida var här och hon drog ner rullgardinerna och satte sej i soffan och läste. Så då fick ju jag göra så också.
En liten runda till Maxi hann vi med och då mötte vi Micke som plåtade oss så här:
På kvällen varnn OIK mot Kallinge så kvällen var helt o.k
 
I går kväll så var det gympa och innebandy och det blev det ju också men först tårta. Vi äter ALLTID tårta innan gympan. Nä nu skojade jag. Åsa och Nermina kom med tårta och blomma och ett fint gruppfoto som Åsa tog häromkvällen. Ett grattis från världens bästa innebandygäng.  Vilken gratulation. Jag blev riktigt rörd. Sen fick vi gympa desto hårdare. Men sanningen är att vi hoppade över lite av programmet för att vi skulle hinna spela innebandy lite mer. Ska ta en kopia av kortet och sätta in här en annan gång. OM jag kommer ihåg det. Påminna mig annars.
I kväll har vi haft bok/teatercirkel här. Vi är i början av att hitta på något som vi ska spela och det är en aning rörigt. Milt sagt. Har ni förslag så kom med dom.

måndag en regnig sådan

Publicerad 2012-11-05 13:21:24 i Allmänt,

Veckan i Göteborg förflöt om inte i lugn takt så förflöt den i alla fall. Det var simhall, bibliotek och buss till Mc Donalds. Full rörelse hela tiden.Och roligt hade jag.
 
På torsdag var det hemresa och då skulle vi fika i ett torn någonstans. Lät spännande och låter fortfarande spännande för jag har inte varit där. Eva var ute i ett ärende och ringde att hon fått punktering och att köra på tre hela däck är ju inte att rekomendera så tornbesöket blev uppskjutet.

Och jag tog bussen dvs jag åkte i bussen. Tar några bussar har jag inte börjat med ännu. Men vem vet vad en pensionär kan få för sig. Nu har jag ju t o m förnyat mitt körkort. Men köra buss får jag väl ändå inte göra på det även om det är gammalt. Och VARFÖR skulle jag göra det när jag inte ens kör bil??? Men som leg. är det bra att ha.
 
Apropå leg så kommer jag ihåg en gång i en affär i Usa. På Nasas anläggning. Men jag skulle inte knycka någon rymdkapsel heller.Jag handlade en tröja och glömde en kamera där.Så det blev ett dyrt besök. Var var jag nu? Förvirrar bort mig ibland. Men jag var ju i en affär och då gjorde jag en klassisk grej. Handlade med kortet och säger till expediten, Sorry I have nog legs with me!
 
I lördags hade vi Halloweenparty här och jag har knappast våga titta på mina granna. Till försvar ska sägas att gästerna gick i alla fall redan vid 24 slaget och sen var Ida och jag såååå tysta.
Men med en leksugen värdinna och gäster som också tycker om att leka eller kanske dom inte vågar något annat!!!! så kan det bli lite larmigt ibland.
 
Så här såg några gäster ut.
Blev en lång bild. Men vacker??
Fler bilder kommer senare på andra snygga gäster.
 

fredag och snart alla helgonsafton

Publicerad 2012-11-02 18:59:00 i Allmänt,

Nu är man hemma från Göteborgsbesöket. 8 dagar. Aktiva 8 dagar.
Och inte är jag lika sur som förra inlägget jag gjorde här. Måste vara regnet och blåsten som gjorde mig så sur.
Men hej och hopp.
 
Veckan startade med kalas. Söner som är mycket skickliga i matlagning gjorde 7 eller 9 rätter. T ex denna o nu ska vi se om jag får in en bild eller jag glömt hur man gör. 8 dagar i min ålder kan påverka minnet. Men jag hörde ett tv-program om hjärnan häromdagen och då sa en expert att man skulle äta ½ dl blåbär och röda bär varje dag så blir minnet bättre och håller sig bättre. Och i dag ¨gjorde jag det så nu ska vi se.
 
Vi startade måltiden med en fin champagne och sen åt vi och åt vi och åt.  Men det var också diverse underhållning både dans och trolleri och annat.
Och sönerna mina är inte bara bra på matlagning utan på dans. hmmmm jag menar nog mer bjuda på sig själv. och då kom denna dansen, "
gangnam stil"
Även barnbarnen dansade,
men dock med kläder. Så här:
En bra kväll att minnas. Inte bara för den här underbara dansen skull!!!!
Söndagen blev jag bjuden på Lena PH show. Också  mycket bra.
Tack till hela familjen som ni förmodligen sett på min FB-sida.
Mer från veckan skriver jag senare.
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela