roligtlivver.blogg.se

jul

Publicerad 2018-12-26 15:22:00 i Allmänt,

 
Visst är det kul med en blogg. allt funkar !! en liiiten bild på Micke som jag inte kan göra större och en jäkla stor bild på luciatåget som jag inte kan göra mindre. Men ok ni får väl studera oss i närbild. Med rynkor och uppnäsa (som min snälle storebror alltid sa, ta paraply när det regnar Gittan,annars regnar det in i näsan, snällt eller??)
 
Först lilla bilden är Micke när han väntar på bussen sista skoldagen för denna terminen. Tänk att min "gamle" son har gått en hel termin på Folkhögskolan igen o fått lära sig massor om teater. Och som han ääälskar detta. Toppen.
 
Bild 2 är ju som ju alla verkligen kan se, ett luciatåg. Nu vet jag inte om jag redan skrivit om detta. Men det tål att höras igen. För några år sedan så kom vi på att NU lussar vi för för Kerstins mamma. Hon bodde i Gränum. Och så bildade vi detta luciatåg. Och Margit, Kerstins mamma, tyckte det var så fint att vi kunde gå till flera och då gjorde vi så klart det. Och förra året (kerstins snälla fina mamma har tyvärr gått bort) så fórtsatte vi traditionen i alla fall o då blev det 9 besök.

I år tänkte vi att ja vi gör det, men kanske inte hos så många. MEN visst blev det lika många plus att jag tyckte att vi kunde gå till en av mina grannar. Min granne blev jätteglad., Och minsann tror jag alla andra också blev det. Fördelen med detta luciatåg är att de andra tärnorna är några fenor på att sjunga. Micke och jag mumlar, nä jag menar mimar i bakgrunden. Min sångbegåvning är ju inte den största men jag säger som jag sa till min käre bror, han den snälle med uppnäsekommentaren, att ibland behövs man som utfyllnad.
 Tar väl en bild till. Min nya stil. Snyggt eller hur.
Lena vår underbara frítidskonsulent ordnar mycket och nu hade hon ordnat nobeldags-disco för Micke och hans kompisar. Snygga skulle vi vara så då fick det bli så här, Micke var visserligen inte med för han o skolan var i Lund och lämnade pengar till Musikhjälpen. Men se jag gick dit i alla fall. Och hade jätteroligt. Disco i några timmar och sen hade jag slagit rekord på min stegräknare.
 
Nu ska jag gå och äta lutfisk så det får räcka för denna gången.
 
 
 

nya försök

Publicerad 2018-12-26 15:00:01 i Allmänt,

Nu ska jag försöka skriva det jag skrev för en vecka sedan. Och med entusiasm kastade jag mig över datorn. Och tänkte att detta blir ju bra för bilderna är där. Men inte blev det sååå bra som jag önskade. Nä det går inte (dvs det går säkert men jag kan inte det inte i dag för tidigare har jag kunnat och alla andra kan säkert, blev en himla lång parentes det här. Min gamla svenska-fröken dvs fröken Britta hade nog inte gillat detta!)att ta bilderna som ligger här vid sidan någonstans och lägga in dom i min skrivelse. Men visst kan man väl se bilderna som jag lagt in tidigare. Nu blev jag osäker på detta och får kolla. Antagligen är det lika bra att publicera detta och komma igen sen.
Så slut på inlägget.
Åerkommer

december igen

Publicerad 2018-12-20 22:09:09 i Allmänt,

Är inte och badar nu. Skrev det i fm. Och här skrev jag ett lååångt kapitel med många bilder och helt plötsligt försvann alltsammans.
Nu jag  jag måste säga det, ger jag f-n i alltsammans för i kväll.
I morgon kanske jag återkommer.
 

testing

Publicerad 2018-12-20 21:16:00 i Allmänt,

Funkade. Min underbara julgran. Den måste nästan ses. Så välkomna hit...
Nu ska jag av och bada så jag får återkomma i kväll. Har just lagt in lite bilder. inte bara på min gran.

december

Publicerad 2018-12-11 18:09:33 i Allmänt,

 
Ok här kom första bilden. Var inte den jag trodde men den duger. Micke och jag försökte komma i julstämning så vi gjorde lussekatter, OCH peppqarkakshus. Visserligen ett färdigbakat men vi satte ihop det, socker smält i panna är jädrans varmt, särkskilt om man försöker använda fingrarna för att få taket på plats. Men lite får man stå ut med. Vårt hus blev kanske lite snett och vint,men med glasyr och karameller så helt ok. Här skulle det alltså varit en bild på ett pepparkakshus!
Lussekatterna blev i alla fall väldigt fina.
Tror snart jag ätit upp dom alla. Hur det nu har gått till??? Kan berätta att för 48 år sedan, alltså 1970, då levde jag december månad på kall mjölk och hembakade lussekatter. Av någon anledning??
 
Men vad har mitt liv innehållit sista tiden månntro.
 
Ja kommer inte ihåg när jag skrev sist. Men visst har jag gjort en del. Har ju varit i Göteborg och hälsat på familjen där. Firat Magnus lite. God mat som vanligt. Och besök på julmarknad i Haga Det är inte fy skam det. Och lite umgånge med familjen är alltid fint.
Åkte med Marie både upp och ner och det är också gott. Slippa SJ. Nä nu skojar jag för SJ och jag är väldigt goda vänner.
 
Ikeas julbord har vi traditionsenligt hunnit med. Det enda julbordet som jag avsmakar. Ja naturligtvis julaftonens julbord äter jag så klart också. Brukar ju få det också dukat och klart och väldigt gott. Mina pojkar är verkligen proffs på matlagning¨- Och några tantträffar har jag ju också hunnit med. Först Halen-tanter och sen Yrsa-tanter och minsann i morgon så är det sopp-tanter som gäller. Oj oj som en liten tant får gno.Och nu går det inte att göra avstånd mellan raderna så allt kommer i enda hög här. Lika virrigt som den som skriver!!  Skit samma nu skriver jag på . I Nä nu ger jag upp och avslutar och börjar på en ny krönika i stället.

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela