roligtlivver.blogg.se

Lite ilsken

Publicerad 2013-01-30 22:24:31 i Allmänt,

Nu ska jag skriva av mig lite surhet.
 
Jag är med i en grupp på FB som heter FUB. FUB betyder för. för utv.störda barn ungdomar och vuxna och i den föreningen har jag varit med i alla år sedan Micke föddes och nu finns gruppen alltså också på nätet.. Vi i lokalför. har alltid ordnat lite olika aktiviteter och jag har fortfarande bok/teatercirkel för Micke och hans kompisar och gympa/innebandy och ordnar teaterresor varje år.
 
Men i denna gruppen så är det en människa, Diana heter hon, som bara skriver och skriver och klagar på särbehandling av sina barn. De månader som jag har varit med där så har hon skrivit ner alla särskolor och gruppboende och allt som är spec.behandling. Och visst jag håller med om att det är mycket som är fel när det gäller omsorgerna. MEN allt är inte fel och särskolan och annat har alltid funkat för Micke.
 
Men jag har bestämt mig för att inte ge mig in i några diskussioner på nätet med framför allt denna kvinna.
 
I kväll blev jag emellertid TVUNGEN.
Då gjorde hon ett inlägg där särskolan var kass och alla människor var kassa och barn som gick i särskolan var LÅGSTATUSBARN. Och det skrev jag för då var måttet rågat för mig. och sen fick jag ett pers. meddelande att jag är ju från samma omårde som henne o jag har väl märkt att skolorna ända tills 1970 delade in oss i a,b och c barn och vi barn från arbetarklassen (HUR visste hon att jag kom därifrån?) också var lite lågstatus. Men då sa jag att det hade jag inte märkt för mina föräldrar sa alltid, rak i ryggen och tänk på att alla är lika mycket värda och så upplevde jag det också.
 
Jag måste bara skriva och det gjorde jag. Jag har aldrig upplevt Micke som ett lågstatusbarn. Det var det dummaste jag hört. Jag blev så sur så sur så sur. Och nu har jag skrivit o det blev svar och jag skrev igen. Så nu är jag med i debatten antingen jag vill eller ej. Tröstar mig med att jag kan gå ur gruppen när jag tycker den är föööör tråkig.
 
Men nu sätter jag in en bild på mitt lågstatusbarn här och ni kan kanske skriva vad ni tycker. Håll gärna med mig!!!
 
 
 
 
 
Micke som, ja vad han spelar kan ni väl se.

Helsingborg

Publicerad 2013-01-29 20:48:27 i Allmänt,

I dag har jag  varit i Helsingborg. Inte av någon särskilt bra anledning. Min lilla moster Frida, den sista i en syskonskara av 8, begrovs.
Och en begravning känns ju aldrig bra.
MEN
av en sådan sak kan det ändå bli en del ljusa saker. Kusinträffar. Fick "samåka" via Sj med tre kusiner från Lönsboda och det var en rolig upplevelse med tåg, fötter och till slut buss och bussen var då rena rama turen för annars vet jag inte var vi hamnat.Teknik dvs GPS är inte alltid den bästa. Nä ibland får man lita till munnen och att man träffar trevliga människor som visar en rätt. Även om vi alla fyra tydligen hade svårt att följa anvisningar. Men fram kom vi ju!!
 
Vid maten satt alla kusinerna tillsammans och det blev mycket prat. Mycket "kommer du ihåg". Varför kan vi inte bli färdiga att träffas utom vid sådana här tillfällen??
Men alltså även en sorgens dag kan ha sina ljusa stunder.
 
När jag hemkommen utan besvär. Bil tilll Hässleholm och sedan körde mitt trogna fina SJ mig hem.
 
I kväll har jag i nostalgins tecken satt in lite foto i datorn.
Utdraget ur dom fotona får bli mig i yngre och rökande!!! tillstånd.
Håll till godo..
 
 
 

Jättebilder

Publicerad 2013-01-29 20:48:00 i Allmänt,

VARFÖR ack VARFÖR får jag sådana jättebilder??
 
Måste försöka förminska detta. Herre min je, en bild på mig i jätteformat. Hur kul är det??

mycket att göra helg.

Publicerad 2013-01-28 08:57:00 i Allmänt,

En aktiv helg. Men visst är det konstigt,
 
ändå hinner man med att känna sig lite ensam. tråkig och nästa ledsen. Begriper inte det där!
 
Men helgen var bra. I fredags På Spåret med Gunnel. Vi kunde liiiite mer än vanligt. Å andra sidan så brukar vi inte kunna så himla mycket annars.

Lördag och kryss. En bra inledning på dagen. OCh krysset klarar vi alltid. Så man blir lite stärkt i själen.
 
Ef bio, Berättelsen om Pi. En underbart vacker film och till min stora glädje, jag försöker göra reklam för vår lokala bio som är bekväm och trevlig och har 3d t o m, var det ganska mycket folk där.
 
Efter det besök på Kinarest och där var också till min stora glädje, mycket folk.

Söndag åkte julen ut. Den traditionella julgransplundringen. Tror den har varit aktiv sedan mina barn var små. Nu har jag ju inga små barn längre men det går bra med tanter,gubbar och inlånade barnbarn. Ja Ida var där men hon är ju också stor....
Nu är det bara Nils-Abdul på altanen som vill bli av med tomtekläderna.
 
Så här såg min gran ut. Prydnaderna har INTE hängt där hela julen. Men vid plundring så måste det finnas något till alla.
 

hjärngymnastik

Publicerad 2013-01-24 17:23:01 i Allmänt,

I dag har jag börjat en 4 ggr kurs i media och teknik/data.
12 mogna damer satt i en ring kring den betydligt yngre ledaren. Lite mysigt faktiskt.
Och intressant.
 
Vad som inte syns här är att Anders hade en stor reva i sina byxor. Som tydligen inte var där för det var modernt utan han hade rivit sönder dom i går. Och eftersom han funderade på att banta(hmm lite kvinnligt där va) så ville han inte köpa nya. En av kvinnorna sa att dator kunde hon inte men laga byxor kunde hon. Kanske han tar med någo och tråd nästa gång så får hon visa vad hon kan...
 
Efter det så var det dags för kroppen att få sitt.
Där var inga damer och inga äldre, men ledaren var även där en betydligt yngre man. Där gällde det att hänga med. Men å andra sidan så kan man ta det  sin egen takt.
Och Marie nästa gång kan du följa med och prova...
 

Rörig

Publicerad 2013-01-23 14:07:00 i Allmänt,

rörig och ännu mer rörigt.
Tyckte nog att jag skrev lite i går men kan inte hitta det. Sen var jag inne här nu och skrev just rörigt men det ploppade bort och sen ser jag bara rubriken.
 
O.k jag börjar om igen. Nu är det rörigt utan l som gäller. Jag klantar mig ibland. Ibland hmmmmm.
 
I går var en typisk "röra ihop saker dag".  Letade efter ett kort som jag lovat sätta in på "min" sida det gamla Olofström. Har letat och letat men kan inte hitta det. Ser att jag tagit ur det ur albumet men var har jag lagt det. Kom gärna med förslag.
 
Sen på kvällen tänkte jag att jag kan ju handla mig ett Jo-jo kort som man åker billigare på i Skåne. Ska ju åka på begravning i Helsingborg på fredag och då vore det bra att ha.Och dessutom så åker jag ju till Kristianstad ganska ofta.
 
Så på kvällen var jag på nätet och jag beställde och sen skulle jag betala och sätta in kortet i bankens läsare och trycka in koder osv.. Men detta var sent och hjärnan hade nog redan lagt sig till ro. För jag försökte och försökte och kom inte på vilken jäkla kod dom ville ha. Slog bankens kod men inte var den fyrsiffrig. Till slut gick det upp ett ljus, man ville ju ha kortets kod. Ja ja ibland tänker man långsamt. Och då slog jag in koden men det funkade inte ändå och till slut blev jag urkopplad. Nu står det att jag har 200 kr på mitt kort men förbaske mig om transaktionen är slutförd. Att det inte funkade när jag slog in koden var för att jag tagit Mickes kort och mitt nr. Vi har ju likadana kort. Nu måste jag beställa en annan bild till någon av oss. Men frågan kvarstår har jag eller har jag inte pengar på kortet??????
 
 
Klantigheten fortsatte i dag. Skulle till byn och kände att jag inte ens gitte gå den lilla biten utan jag chansar på att cykla. Och det gick jättebra och jag fullständigt äääälskar min cykel.
Gjorde ärenden i byn och på hemvägen cyklade jag inom maxi, handlade och gick hem... Ja just det gick hem!!
Kom på efter en lång bit att nog var det något fel.. Nu står min cykel och längtar efter mig utanför Maxi. Hoppas jag i alla fall.
 
Men nu är släta bullar bakade och kaffet ska på och sen kommer Kerstin och då kan vi beklaga oss för varandra om vad vi gjort. Hon brukar vara lika klantig som jag.

En rörlig helg

Publicerad 2013-01-21 11:36:00 i Allmänt,

Ja med rörlig helg menar jag absolut inte att den innehåller  motion. Nä inte ett dugg. Men jag har varit på olika ställen.
 
I går åkte Kerstin o jag till Ronneby för ett föredrag och jag var så energisk så jag sa: Kom en timme tidigare hit så går vi i det vackra vädret. Hon kom och DÅ sa jag: Nä jag gitter inte vi dricker kaffe i stället. Och det gjorde vi.
 
Men Micke fick motion för jag hade sagt till honom att vi går din vanliga runda och då gick han det med.Men inte fasen hittade han oss där. Nä vi satt i köket och fikade. Han fick också fika när han kom in och undrade var vi hade varit.
I fredags var det ju kalas för Simon. Detta fick vi enligt födelsedagsbarnets önskemål.
 
Pastatillverkning. Supergod hemmatillverkad.
 
För övrigt fick vi hemmalagad, tja nu kommer jag inte ihåg vad det heter, något med choklad. Också supergott.
Jag jobbade med att värma upp badtunnan men kallt som det var så hann det inte bli varmt innan vi åkte. Hoppas att Simons lördagsgäster fick nytta av min eldning.
 
På lördag var det 50-årskalas som gällde. En av Mickes kompisar har fyllt 50 och skulle ha kalas. Jag var med som hjälpreda till hans mamma som ordnade det. Men jag hann med att delta i firandet också.
 
Och då på söndag var det promenad som gällde. Eller skulle gällt. Vi var i Ronneby på föredrag om LSS, lagen om stöd och service till funktionshindrade och det är ju något som man behöver kunna. Men jag som är på föredrag varje vecka på Folkhögskolan har vant mig vid otroligt duktiga föredragshållare där. Ibland fattar jag inte alls vad dom pratar om men jag njuter ändå av hur dom framför sina åsikter. Och kanske en gnutta ändå fastnar.
 
Men detta viktiga ämne fick jag inte alls grepp om. Tur att jag vet lite innan. Jag kunde inte förstå föredragshållarens  budskap, tyckte det var lite flummigt. Men eftersom de andra verkade tycka hon var bra så......
 
Och nu sitter jag här och funderar på OM och NÄR jag ska gå till bibioteket. Solen skiner och snön gnistrar så jag får väl ta mig i kragen och göra en extra runda. Kanske......
 
 

två gånger....

Publicerad 2013-01-21 11:36:00 i Allmänt,

Rörlig helg skrev jag tydligen två gånger. Bara så ni ska veta att det verkligen var en rörlig helg.
 
Nä jag klantar mig ibland.hmmmmmm
 
Men i går rörde jag mig igen. Då började vår gympa/innebandy. Och där måste jag bara säga att HUR trött man än är när man går dit.Och trött är jag. SÅ blir jag pigg och glad av både rörelserna och deltagarna.
Så här ser det ut när gamla tanter spelar innebandy.
 

svett.....

Publicerad 2013-01-17 13:39:59 i Allmänt,

Svettas kan man göra. Ibland mer och ibland mindre. Jag har svettats sedan jag blev 45!!!!! Tur att det finns tabletter. Visserligen trodde jag att åldern skulle vara till hjälp. Men oj nej 70 år och fortfarande svett.
 
Men som sagt tabletterna hjälper.

Då kanske man undrar varför svettas jag nu. Jo torsdagar ska bli min Muskeldag. Berättade förra veckan om BW och jo det var lika kul i dag. Jobbigt och svettigt och slitigt och allt kunde jag inte för jag begrep inte hur han, dvs ledaren hoppade. Frågade om jag kunde få en skriftlig instruktion och han tänkte göra det. Men jag tror bara han luras. Men roooooligt.
 
I går hade jag ett gäng "tanter" här. Är omgiven av olika tant-gäng och jag säger det. Tack och lov att det finns tanter.
I går var det soppornas tur. Halv 2 till halv 8.
 
Efter det tyckte jag vädret, trots 12 minusgrader och beckmörkt ute, skulle kunna vara skönt att tillbringa lite tid i så jag facebookade till ett annat tantgäng och undrade om någon kanske ville gå ut och det ville två stycken. Så kl halv 9 kvällstid gick vi 5 km på väg och plumsade genom skogen. Alltså vilken kväll. Det knarrade under skorna och månen sken och stjärnorna blinkade och allt var perfekt. jag säger det igen, tack för tanterna...
 
Nu är det dags att åka till Asarum. I morgon fyller ju äldsta barnabarnet Simon 17 år.
 
 
 

dag efter helg

Publicerad 2013-01-14 10:41:49 i Allmänt,

Så är det. Helgen är slut och måndag är i gång. Är ju ingen större skillnad när man är pensionär. Eller???
Jo faktiskt är det skillnad. Mitt umgänge med "icke-pensionärer" är mer intensivt under
 
veckosluten.Av naturliga skäl.
Så i helgen så kom Ida i fredags efter ridning. Vilken tur att hon rider i Olofström!
Sen kom Kerstin så vi kunde titta på På Spåret. Detta är ju egentligen inget upplyftande för man kan inget längre. Vissta har det blivit svårare eller har pensionärslivet satt sina spår? Spår hmm nu var jag ju riktigt rolig.
 
Men Ida sätter sprätt på det mesta. Öronen får sin dos när hon ger mig sina resumeeer av lästa böcker och lästa böcker har hon gott om. När hon inte pratar så läser hon.
 
Och i helgen så bakade hon. Känns nog bra att baka här. Inte för min skicklighet i detta ärende utan för att jag diskar efter henne. En egen kakbok med roliga recept.
Ska sätta in kladdkakereceptet här senare. Det blev en vacker skapelse.
 
Sen på söndagen letade hon reda på ny ingredienser och slutresultatet ska jag redovisa här. Så här blev den lilla tårtan. Kanske inte så vacker men mäktig och god.....
 
 
 
 
I lördags såg vi Olofströmsrevyn som var helt o.k och efteråt hämtade vi mat på ett Thaikök och den var god. Jag fick också lära något till någon. Hade beställt en glutenfri och det var helt o.k sa innehavaren. Men misstänksam som jag är när det gäller, så frågade jag om det var soja i, vilket ju är vanligt i thai och kinamat och det var så.
 
Men det finns inget mjöl i den! Jo sa jag det finns. Hon hämtade dunken och pekade och sen pekade jag längre ner på sojaingredienserna och se där stod vetemjöl. Kvinnan i affären blev förvånad men glad för hon hade aldrig vetat det och ändå gjorde hon mycket sådan mat för hennes svärfar var glutenintolerant. Alltså gjorde jag där veckans goda gärning.
 
Sen hann vi med både racko och plump.
Så var min helg.

kryssdags

Publicerad 2013-01-12 09:40:58 i Allmänt,

Lördag fm och klockan är snart 10 och då är det melodikryss.

MEN nu är jag så himla trött för jag vaknade 5 (la mig 12 och somnade halve ett) och kunde inte somna om så kl halv 6 steg jag upp och nu har jag tittat på tv, läst och gjort kaffe och.... Och Nu är jag trött!!
 
Men krysset ska jag väl klara av ändå. Hjälp har jag ju.'

Får väl väcka Ida som ligger och sover i sängkammaren och ringa till Micke och väcka honom och snart kommer Kerstin. Så det ska nog gå vägen.
 

muskler

Publicerad 2013-01-10 20:16:21 i Allmänt,

Nu ska det bli muskler av fru Sigvant. Eller kanske på eller vad det nu heter.
 
Brukar motionera men i går och i dag har det blivit MYCKET. Testa grejer har det varit simhall/gym denna veckan och i går var jag på vattengympa och sen stämde jag träff med Micke direkt efter i gymmet. Så det blev 2 timmars motion.
Och i dag så var det test av BW som var så otroligt kul. 30 mintuers intensiv träning, uppvärmning och stretching fick man klara själv. Oj oj jobbigt och svettigt men roligt. Ska absolut bli fler sådana här motionspass. Och efter det så var det fika med Marie och hon hade sin kettleballs med sig och så fick jag testa det. Hoppas hon kommer hit fler gånger med dom.
 
Nästan så här såg jag ut. Ni ser musklerna på armarna????
 
Sen har jag ägnat dagen åt att tänka och det var inte lika lätt. Ska göra ny musik till gympaprogrammet tänkte jag och en omusikalisk tant med gamla cd har det inte lätt.
 
Dessutom ska jag skriva ihop lite teater för vårens föreställning och jag FÅR INTE ihop det.
 
 
 
 

diverse tisdagsprat

Publicerad 2013-01-08 14:12:53 i Allmänt,

I dag 1910 föddes min lilla, snälla, söta mamma. Så här såg hon ut när hon var ung. Min pappa också  med på bilden. Barnet är en brorsson.
 
I dag tänkte jag gå på gympa i morse men vaknade trött och seg och ont i huvudet. Migräntabletten botade huvudvärken men sen..... Kom på att är man 70 år så MÅSTE man inte gå på gym om man inte känner för det.
I stället har jag ägnat dagen åt att lägga in ny musik på mitt gympaprogram och det har tagit hela dagen med undantag av en kaffepaus. Tack Marie (verkar som om jag håller på att tacka dej hela tiden!!!) för ett uppiggande besök med diverse "småprat". Och nu efter ett besök i byn så ska jag praktisera programmet så då blir det motion i alla fall. Vardagsrummet är i kaos. Papper och cd-skivor överallt. Det ÄR inte lätt att göra ett gympaprogram!
Nu ska jag lägga in en bild till på mina barn ståendes på ett farligt ställe. Denna gång var jag inte med. Höjder har inte varit min melodi. Nu för tiden så funkar det ganska bra med höjder. Det tar några åt att bli av en höjdskräck.
 
 
 
På vandring i norska fjällen tillsammans med Palle,  Rolf och Camilla. Packning verkar tung. Roger lutar nästan bakåt.
 
Mer bilder kommer framöver för nu åker bilderna in i datorn med en väldig fart. Dock i en väldig oordning.

Diabildssöndag

Publicerad 2013-01-06 19:17:00 i Allmänt,

I dag har jag ägnat mig åt bilder.
Eftersom min apparat för överföring till datorn fortfarande funkar så blir det bilder. Men herre min skapare vilken oreda det är på bilderna. Och det är inte Palles fel som har satt in dom "tosigt" utan för några år sedan, innan jag kom underfund med att jag kunde lägga in dom själv, så lämnade jag ett urval av bilder till en fotograf och för många pengar så la han över bilder till tre dvd. Det blev väl bra men NU.. Jag har bilder på alla möjliga och omöjliga ställen och jag bara lägger in och lägger in. Två bilder från England, en bild från en jul, vete sjutton vilken jul, scoutbilder. Ja allt. Men det är ju kul att titta på dom.Så här kommer nog att ramla in och annan gammal bild.
Som denna till exempel.
 
 
En av mina favoritbilder. Inte för att den är bra fotografiskt utan för att jag tycker mina barn är så underbara!!!
Och så här ser dom ut lite senare.
 
 
 
I dag har jag ju också behövt vila mig en del. I går hade Micke fest. Han fyller den 18 december men han har i många år bjudit till kalas på trettonafton. Lånar en lokal av hyresgästföreningen, 100 kr, och sen blir det fest.
22 personer i år och cateringfirman=  hans snälla moder,  hade fullt jobb med fläskytterfile, pot.gratäng och morötter m m. Lagar det hemma och bär det till lokalen. Kanske 500 meter. Men en snäll vän, hämtade grejer och körde hem med grejerna och mej efter städning. Tack marie.
Alltid lika trevligt med fest med Micke och hans  kompisar,mat, dricka (öl och vatten) dans, sång och lekar.
 
 

som det kan bli

Publicerad 2013-01-04 09:34:23 i Allmänt,

Hade så bråttom med att skriva så det blev lite fel i rubriken. Kompettering ska så klart vara KOMPLETTERING. Som vän av ordning jag är.

Kompettering

Publicerad 2013-01-04 09:32:32 i Allmänt,

Måtte
Då skriver jag väl några rader här. Bilden föreställer en "ansvarsfull" moder och två av hennes barn sittandes två (2) meter ifrån ett stort odjur. Inga stängsel emellan. Och se vilka horn monstret har! Dessutom, som man inte ser här, så stod två giraffer några meter bort. Jag begriper inte hur detta gick till. Jag måste har varit dumdristig redan då. hmmmmm
 
Bild 2 kommer här. En bild ur mitt album mina vänner. Ville  säga att det finns plats kvar, ganska många sidor.Antingen hade jag inte så många vänner eller ville dom inte skriva. Jag låtsas som om det är det senare alternativet.Men som sagt det finns plats. Kopierar gärna sidorna och sen kan någon ju svara.Vore kul att fylla albumet med nya vänner.
 

Tillbaks tydligen

Publicerad 2013-01-03 23:23:41 i Allmänt,

Det sista "myskot" kom med men jag har ju skrivit både i går och tidigare i dag och det är borta. Bilder satte jag in med.
Men o.k då kan jag ju fortsätta med att skriva av mej lite här.
Yeppi!!!

Mysko

Publicerad 2013-01-03 23:21:03 i Allmänt,

Nu har jag skrivit två inlägg som inte kommit med.  Undrar om någon eller något har plockat bort mej. Kanske jag är ett eget litet virus??
 

Så var det 2013

Publicerad 2013-01-01 19:12:59 i Allmänt,

Ja ja säger då det.Redan 2013. Var blev 2012 av???
Här skulle jag haft lite bilder på raketer osv men det klarade jag inte av. Finns en hel del kvar att lära..
 
I går var det nyårsafton och då spelade jag Bingolotto!! Det måste var 10 år sedan jag spelade sist. Men ta mig tusan var det inte Loket som var där nu igen....
 
Kvällen startade med att vi dvs Kerstin och jag åt soppa som Kerstin hade med sig. Och inte var det bara vi, för jag mailade till en annan av mina ensamstående vänner, som i och för sig sagt att hon skulle vara hemma och hålla för öronen på sin lilla katt när det började smälla, och tyckte att hon kunde titta över några timmar i alla fall.Och det gjorde hon. Det gladde mig.
 
Som sagt vi åt soppa och drack kaffe och spelade bingolotto. Ingen vann.
 
Sen gick Maggan hem till lilla Tindra för att hålla för öronen på henne och Kerstin och jag gick hem tll Gunnel.
Inte för att att hålla för hennes öron även om ljudnivån var hög.
 
Hos Gunnel spelades det spel och dracks vin (vi HADE också vin till soppan) och vi hade allmänt trevligt.
Efter Gott Nytt år, raketer och champagne och lite mer trivsamt prat så beslöt Gunnel o jag oss för att följa Kerstin hem och på väg hem sen så sprang vi på andra bekanta och då ville Gunnel se hur dom byggt om sitt badrum. Dessa bekanta bor i ett likadant hus som Gunnel Och då beundrade vi både badrum och övrig inredning och trädgården. Det var lika tjusigt överallt. Lisbeth kan det där med inredning.
Sen gick jag hem och diskade och kl 4 så la jag mig. En fin nyårsafton!
 
I dag har det varit lite slött men jag har haft folk på fm-kaffe och folk på resterna av gårdagens kräftsoppa.
 
Sen sysslar jag med att få ordning på mina bilder i datorn och lite annat skrivarbete med minnen och historier osv.

Jag hittade min gamla "Mina vänner".
 
 
Så här såg jag ut på 50-talet. Och det finns några tomma sidor så anmäl ert intresse så skickar jag en kopia på vad jag vill veta om er. Och era svar och en bild klistras in bland Mina vänner. Visst vill någon av er vara min vän???

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela