roligtlivver.blogg.se

kräftor

Publicerad 2017-08-30 10:40:00 i Allmänt,

Kräfttider!!!
Förra måndagen kräftskiva för Australiensarna och sen
 
Denna måndagen kräftskiva med Altan-häng för några vänner.
Detta är inte alla som var med. Men jag satt på andra sidan så därför kom bara en liten del av gästerna med. En annan gång kanske jag sitter annorlunda och DÅ kommer andra gäster. Hmm lät lite töntigt det där!!
Och som fortsättning på temat kräftor så var jag i Asarum i går och hade kräftskiva med Roger och Christinas vänner från deras Kinavistelse. Några av Rogers arbetskamrater är på besök.

Och vi åt så klart kräftor från Kina. Kineserna äter mycket kräftor men inte på en speciellt kräftskiva. Utan det är en vanlig rätt på restauranger. Tror jag i alla fall. Roger sa t o m att kräftor i Kina är godare. Man hade helt annorlunda kryddning. Tro det!!! Alla var väldigt med på att ha hattar mm och såg allmänt nöjda ut. Snapsen var  inte lika populär här som den var på Australien-skivan...
 
Vad mer har hänt?
Jo jag har avverkat två födelsdagskalas.
 
Kalas 1 hos Sofia och lika fint som vanligt. Men Lena jag VILL inte äta med plastbestick. Det är så himla jobbigt.
 
Här skulle det kommit en fin bild på Sofia och Micke men den försvann någonstans på vägen.
 
Kalas 2 hos Patricia i Rödeby. Och där tog jag inga bilder men Monica tog en bild på vinnaren i tipstävlingen i full fart med att blåsa upp en ballong. Ingick i tipspromenaden. Och människan på bilden avskyr när ballonger smäller men när det gäller att vinna så ....
 
Och snart ska jag iväg och fira en ganska nybliven 70-åring.
Hej och vad det festas.
 
Tror att jag någon gång för inte så länge sen skrev att jag skulle bli mer seriös och diskutera och skriva mer vettigare inlägg.
Men det verkar inte som om jag kan det. Får se hur det blir framöver men nu Party-time!!

forts.

Publicerad 2017-08-23 22:37:58 i Allmänt,

Nu  måste jag trycka in en bild med detsamma innan jag glömmer hur man gör. Här är dukningen för våra gäster.
Gäster som aldrig varit på en kräftskiva och som ta mig sjutton blev att stumma av både förtjusning och förvåning när dom kom och såg detta. Man tog kort på allt tom på tallrikarna.
 
Gäster som inte sjungit snapsvisor, inte lekt som vi gör och absolut inte smakat en snaps.
Så då fick man smaka kräftor och svärdottern  som också dök upp på festen hade en ordentlig genomgång om hur man "skalar" kräftor och sen tar en snaps. Visserligen fuskade hon på grund av bilkörning och hade vatten i sin snaps men .... Alla åt och snapsade och verkade trivas. Sen sjöngs det både snapsvisor och annat.
 
Lite frågesport hör ju också till så det hade jag fixat. Jag skrev frågor och Ida översatte till engelska. Priserna bestod av wettexdukar med text som jag köpt via Micke från den dagliga verksamheten. Blå och gula och där stod "Krama mig annars blir jag sur". Ganska lätt att översätta till det främmande språket och pristagarna verkade nöjda. Ida dök också upp på festen och med sin engelska underhöll hon många av gästerna. Själv underhöll jag dom med min skolengelska uppblandat med egenhändigt påhittade ord och gester mm. Det gick ganska hyfsat om jag får säga det själv.
 
Och ute hade jag kommit på en variant av galg-mästerskap (hälften av gästerna skulle också till galgmuseet nästa dag så det passade bra) Stabila trägalgar och en bordduk några meter därifrån och sen träffa duken. Vilket inte var sååå lätt. Av gästerna var det bara 3 som lyckades. Vågade inte ha ett riktigt mästerskap dvs att kasta så långt som möjligt. Vissa av gästerna kunde nog kasta långt och ve oss om vi hade kastat in på PRO.s boulebana!!!
 

Här syns baksidan av gästerna i den fina trädgården.
Och här en annan nöjd gäst. Micke trivdes. Han skålade och pratade med gästerna. Hans engelska ordförråd är inte så stort men han kan säga: My name is Mikael och I love you. Och det räckte nog långt för alla såg nöjda ut när dom pratade med honom.

Som sagt jag hade så många duktiga medhjälpare och efter väl förrättat värv så fick vi alla jättefina blommor och OM jag kunnat lägga in bilder från mobilen så där direkt så skulle jag visat bild på dom. Men....
Tänkte att OM någon läser det här och OM någon är jätteduktig på bilder/mobil/dator så hör av er. Jag behöver hjälp!!
 
I morse åkte sista gästen. Jag har haft två nattgäster här som inte fick plats på Halens Camping. Och sen gick jag på vandring och nu är det så tyst och lugnt här så jag vet inte vad jag ska göra.
Tror minsann jag går och lägger mig.
 

panta

Publicerad 2017-08-23 17:54:13 i Allmänt,

så där nu var det klart med pantningen. Det var många burkar. Hopsamlade under ett år tror jag. Summan blev ca 180:- och då jag handlade för 99 kr så fick jag faktiskt pengar AV maxi. Så skulle man handla varje gång.
 
Helgen har varit intensiv. Mycket engelska har pratats och många australiensare har jag träffat. Ca 32 st.
Alla har varit på fika hos mej. Och Fikar gör man ju inte down under så det var en ny upplevelse. Jag bakade bullar och Marie en underbar Sverige-kaka. Jesses så god den är.
Alla 32 kom inte på samma gång för DÅ kunde det blivit problem med att få plats. Nä ordning och reda och 16 varje gång. Ca så i alla fall.
Som tur var så regnade det bara när dom cyklade hit och sen slutade det. Jag det var inte tur att det regnade utan att det inte regnade när dom var här. Så några kunde trycka ihop sej på altanen. Jag satte upp parasollet som skydd mot dom stänk som eventuellt dröjde sej kvar.
Trevliga var dom.
Och på måndag kväll så blev det kräftskiva. Jag hade lånat PRO-lokalen och sedan med hjälp av många duktiga medhjälpare så fixade vi en "redig" skiva. Tack alla som hjälpte till.
Nu pausar jag igen.
Det här blir jobbigt men ....Precis som i livet så MÅSTE man pausa ibland.
 
 

vandring

Publicerad 2017-08-23 13:10:14 i Allmänt,

Så där ja,hur börjar allt bli som vanligt igen.

I dag onsdag och vandring med andra pensionärer. Så bra. Samling vid Lidl och sen in och handla. NÄ nä nu skojar jag igen. Herre jessus va rolig jag är!
Nä vi samlas och sen åker vi bil. Nu var jag ju rolig igen. Hur ska detta sluta.
 
Vi åker alltså bil ett stycke. I dag var vandring till Valhalls ättestupa.
Nu slutar jag för  i dag. Ingegerd har lovat att köra mig till Maxi och panta burkar. MÅNGA burkar. Återkommer senare i dag.

sen lördag

Publicerad 2017-08-19 23:34:36 i Allmänt,

Först ska jag tala om för Dorli hur jag kom till Staffanstorp när jag skulle till Tyskland. Ja i drömmen så tog jag tåget men i verkligheten så åkte jag med Bromöllbuss med upphämtning i Sölvesborg och Staffanstorp.. Så nu var den frågan besvarad.
Kul om jag får fler frågor så har jag  något att skriva om.
Annars får jag tjata lite i allmänhet.
 
Lördag i dag och då har jag precis som varenda lördag hela året (i stort sett i alla fall) löst krysset. Och som vanligt med Kerstin och Marie. Med Maries frukostbröd, superbt som vanligt. I dag också en återkommande gäst Gunnel.
 
Ibland skickar jag bilder och hälsningar på snapchat till barnbarnen. I går skulle jag också göra det men när jag tagit en selfie och såg resultatet så näääää, så här blev det.
 
Här ser jag ändå ganska normal ut men på snapchaten så blev jag så himla "loj". Tyckte jag hörde någon som hmmmade (var det du Dorli eller Kerstin eller Gunnel eller....) och sa att så ser du ut. Ja ja men att se det på bild var ändå inte kul.
 
Kanske mina fötter är snyggare. Satt på altanen i går kväll och läste och då såg jag ut så här. Oj förlåt mig Marie jag vet ju att du INTE tycker om fötter. Men du får väl blunda och blädddra.
 
 

Och när jag satt på altanen så njöt jag av denna utsikten.
Kanske att föredra att titta på. Bättre än föttter och selfies. Nu blev det svart här och jag vet då inte varför så det får bli så resten av texten. Detta är i alla fall den första tomaten av förhoppningsvis många på min tomatplanta skänkt av Lovisa.
Nu är jag egentligen sysselsatt med att fixa kräftskiva på måndag kväll för 30 australiensare. Frågesport och ev. lekar är avklarade och blåbärspajer o bullar bakade. Sen har jag ju delegerat ut det mesta av annat som behövs. Ska rapportera senare hur det hela avlöpte.
Helgbadet i Orsjön är också avklarat, 21 grader i vattnet i dag och ändå var det bara kerstin och jag som flöt omkring där. Kan det vara så att vi skrämmer bort andra ev badare????
 
Och på nyheterna vill man ju knappast titta. Jag erkänner att jag är en fegis och inte tittar på nyheterna när allt är så jobbigt ute i världen. Läser tidningen på nätet och läser text-tv. Blir inte så nära mig då.
Utan bilder. Ja jag är verkligen en fegis.
 
 

Staffanstorp igen

Publicerad 2017-08-17 23:34:51 i Allmänt,

Ja jag har varit i Staffanstorp. Igen!
Dock inte i drömmen och inte via tåg.
Men så lustigt det kan bli. I går var jag på dagsutflykt till Tyskland. Hmm dagsutflykt som innebar buss i ett antal timmar och sen två timmar i Tyskland. Och då stannade bussen och hämtade folk i?? jo just det i Staffanstorp.
 
Gällde alltså inköpsresa till sommarens altanhäng.
Vän av ordning kanske invänder här att sommaren ÄR snart slut. Men då kan jag säga att å andra sidan så har det inte hängt några på min altan heller. Så det jämnar ut sig. Blir kanske bättre i höst el i vinter. Men då kan man nog få "hänga" inne. Nu är jag i alla fall väl föreberedd vad gäller drycker. ÖL och några flaskor vin. Men det Marie och jag handlade var ju en droppe i havet mot vad andra handlade. Lådvis med whisky och vodka och dussintals av lådvin. Ja nu pratar jag INTE om vad vi handlade.
Lite kuriosa i det sammanhanget är att vi kom sist till bussen. Men det berodde på att det var så lite folk i affären så man kunde gå i lugn och ro och strosa och titta och beundrar det stora antal olika drycker som fanns. Vi hade liksom inga bestämda mål.
 
I dag har vi besökt Asarum. dvs först tog vi en sväng till lasarettet för att göra ögonkoll på Micke med anledning av hans diabetes. Ögonen var bra. Trycket bra. Han såg 0,5 på båda ögonen och det tyckte man var helt ok. Men hitta ut från lasarettet det är minsann svårt. När vi såg att det stod bårhus på dörren så insåg jag att vi gått fel.
 
Och i dag fick Micke  ett papper på att hans diabetes var bra. Ja han har fortfarande diabetes men värden låg hyfsat till. Så är det ju en ordentlig pojk också. Äter absolut inte några sötsaker. Inga kakor, inget med sockerarter i. Sådan karaktär skulle jag också vilja ha. Men den kan man  väl inte köpa på Maxi??
 
 
Nu fick jag ju in en bild och det blev en vacker naturbild från vår lilla underbara badsjö. Kvällsbadet i dag kl 21 med 200 m simtur var toppenskön.
 
Detta känns som min egen dagbok. OCh det är väl skrivet så. Utan intresse för den stora allmänhetet. Ska försöka bli lite "djupare" och seriösare och.....  Äsch det är ingen ide att lova något sådan för det kan jag säkert inte hålla.Men för er som ändå kanske skummar igenom. Det ÄR väldigt roligt när någon läser det.
 

oj oj nu igen...

Publicerad 2017-08-13 20:31:53 i Allmänt,

Pau at igen...
rubriken betyder: På det igen..
 
Jaha vad ska jag nu skriva om. Det värsta med så långa uppehåll är ju att jag glömmer vad jag gjort. Ibland glömmer jag ju vad jag gjorde i går så hur hondan ska jag komma ihåg vad jag gjorde för några månader sen.
 
Får väl ta lite aktuellare saker.
Fritiden ägnas mycket åt min älskade mobil. Där spelas det. Quiss och Wordfeud. Det är så himla skoj. Och som tur är så har jag många vänner som tycker likadant. Så det plingar och har sej. Ibland sent på kvällen omkring midnatt och ibland tom mitt i natten. Då måste jag ju "hämnas" och spela ännu senare..
Så där ser ni vad en pensionär roar sej med.
 
I går var jag hos Kerstin. Med lite annat löst folk.
God mat och kaffe. Satt vid köksbordet ända till kl 22.00. Tänk vad mysigt det är att sitta kvar vid bordet och prata och mysa.
Vi pratade om allt möjligt.
Drömmar t ex. Jag har drömt mycket om tåg sista tiden. Undrar vad det betyder? I går natt så drömde jag att jag skulle åka till Malmö men i Staffanstorp, jag har aldrig varit i Staffanstorp, så gick inte tåget längre så jag fick gå ut. Sen skulle jag ta mig vidare men upptäckte att jag hade inga pengar. Gick till en bankomat men kom på att jag hade inget kort så jag kom inte längre. Så i mitt drömliv så är jag fast i Staffanstorp...

Natten innan så drömde jag att jag åkte tåg och satt i lugn och ro. Plötsligt frågade jag om vi var i Kristianstad och det var vi. Så jag fick bråttom för där skulle jag av. Dom jag hade sällskap med sprang av men jag höll på att bli kvar i dörren för jag hade en stor gran som jag skulle ha med mej.
 
Elna som också satt vid köksbordet hade drömt mycket om giraffer. Undrar vad det betyder. Får nog hitta någon som vet det där med drömmar.
 
Vidare så pratade vi om vilken planet som skulle bebos. Månen verkade rätt körd. Men Venus hade tydligen lite likadana livsbetingelse som jorden. Jag tyckte det verkade spännande men ingen i sällskapet ville följa med mej.
 
Och i dag har jag nyss varit och spelat minigolf. Det kommer jag tydligt ihåg.

Så spännande kan en helg vara för en pensionär.

bilder

Publicerad 2017-08-12 17:11:18 i Allmänt,

Tja så här blev min selfie. MÅSTE nog öva på detta...

Javisst vi har ju också haft årets kanoting.Med Trici och familjen. Och paddlade till samma ö som tidigare år. Måste säga att Ebba och jag var redigt duktiga på att paddla i år. Men sen var det ju det där med att lägga ut från land. Då kan det bli fel och så blev det. Jag försökte "starta" kanoten med att stampa i vattnet och då fick det så här.
En lite mörk bild. Tagen ute kl 23.00. Några varma kvällar har det tydligen varit. En helg hos Roger och Christina i Asarum. En helg med Sigvant-släkt. Svärfar 97 år dog i somras och nu samlade alla för att prata om detta. Var faktiskt en mysig helg.
Mer bilder kommer nästa gång jag hittar in till sidan.
 
 

Länge sedan.

Publicerad 2017-08-12 16:56:20 i Allmänt,

För inlägget skulle jag ta februaribad. Och nu är det augusti och många många bad har tagits sedan dess.
Det senaste i går. Var nog 20 grader men ändå känns det såååå jädrans kallt i början. Man drar sig nästan för att gå i. Mycket lättare att hoppa i på vintern. Underligt men det är väl kroppen som anpassar sej.
Vinterbad ÄR skönt.
 
Och för övrigt har inte så mycket hänt.
Känns nästan sorgligt, 6 månader sen sist och inget....
 
Sommaren har också nästan dragit förbi. Och det är också sorgligt. Såg fram emot sköna kvällar, många vänner på besök, mysiga altan-häng. Men ta mig sjutton så har det inte varit så. Alla är tydligen upptagna av sitt.
Får väl hoppas på september. Tänkte försöka i kväll men det slutade med "Hemma hos Kerstin häng" och det är helt ok det också.
 
Men jovisst i går så var vi några stycken som grillade korv och spelade kubb. Mysigt. Varmt och skönt ute. Korv och öl och vin och rabarberkaka som efterrätt. Trots att Micke har varit glutenintolerant i 40 år så kommer jag aldrig ihåg att göra något till honom. Så till kaffet i stället för rabarberkakan fick han en tallrik med mögelost och skinka. Han var helt nöjd med detta.
 
I kubben så vann dom "inte fullt så unga" mot dom lite yngre. Dvs Kerstin och jag vann. tre matcher och vi vann två. Sara och Micke har inte alltid det så lätt. Alltså inte skulle deras mammor på något sätt ge sig utan strid. Nä vinna vill vi.
 
Som vanligt och trots det långa avbrottet, så kan jag inte riktigt det där med foto och mobil och sammanhanget däremellan. Annars kunde jag visat mitt senaste försök till selfie. Så ni fått se vilka som spelade. Ska försöka senare.
 
Ja vad mer. Micke har nu också fått diabetes. Säger som hans bröder sa en gång när han fick tandställning. Du ska då ha allt och vi inget. Allltså nu, sköldkörtelproblem, gikt, astma, glutenintolerans, diabetes och så downs syndrom. Men det är en tålmodig man den där Micke..
 
Och hans storebröder håller på med sitt. Roger jobbar inte i Kina längre utan deltid i USA. Ja han jobbar inte förmiddagar där och eftermiddagar i Karlshamn. Men det antar jag att alla förstod. Några veckor i USA och några veckor i Karlshamn.
Magnus har tillbringat sista veckan på scoutläger i Kristianstad. Han för scoutledareran vidare i familjen.
Har kort därifrån också....
 
Nu får det vara slut för denna gången. Ska se om jag kan trycka in några kort senare. Och lovar att inte vänta 6 månader till. Ska också rapportera lite om mitt liv både då och nu.'
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela