roligtlivver.blogg.se

Ensam igen

Publicerad 2013-08-26 19:33:48 i Allmänt,

Mina gäster har åkt! Tyst och tomt i huset.
Förra veckans rubrik var festhelg och denna veckas rubrik kunde i stället för "ensam" vara - Åter en festhelg.
 
Eller en hel vecka med aktiiviteter.
Måndag bio, Hur många kramar finns det i världen? Vi var ett helt gäng som gick och filmen var gullig. Micke tyckte den var rörande så han och Gunnel satt och småsnyftade.
 
Sen blev det tisdag och då var vi i Karlshamn på kalas. Flickvännen till Micke fyllde år.
 
Och onsdag, då vart det utflyktsdag. Vi dvs Micke, Sara, Kerstin och jag hade bokat en "ull-resa" obs ej ölresa. Den hade som slutmål Hallands Väderö. Inte helt slutmål för vi fick ju åka hem också.
Start kl 7.00 och sen till Laholms golfklubb. Inte för att spela golf utan där fick vi veta lite om hur bra det är att ligga på ullmadrasser och mycket annat i den stilen som var bra. Jag lyckades undgå att köpa något men många många andra handlade diverse saker. T o m Micke handlade, en värmande grej att ha på ryggen.
Sen fick vi god mat och vidare då båtresa till Hallands Väderö. En trevlig dag. Solig som alla dagar under denna ljuvliga sommar.
 
 
 
 
 
 
Och sen blev det torsdag och då kom Barbro och Steve från Australien. Palles syster och man. Nu kom dom ju inte precis direkt från Australien utan dom hade varit en vecka Italien, cyklat Berlin-Köpenhamn, en vecka i Lund, varit i Dalarna, varit i Stockholm och dessutom cyklat på Åland. Och nu var dom i lilla Olofström.
 
"Kvällspass" hos en kusin till Barbro i Jämshög och god mat igen och trevligt sällskap.
Och vet ni sen blev det fredag och då var det fest i Asarum. Åter igen god mat och trevligt sällskap. Även lite tunn-bad ingick i menyn.
När vi skulle åka hem så fick jag syn på detta söta par. Steve och Micke tog en stilla vals i vardagsrummet  SÖtt va?? Att inte Micke hade kläder på sej berodde på att han nyss kommit från badtunnan. Bara som en förklaring!
 
 
 
 
 
Lördag blev det lite kräftskiva här och eftersom gästerna utan anmodan tog lite mat med sig så blev det god mat även här. Kinesiska kräftor hade jag köpt. Eftersom jag tänkte att prata med dom behöver jag ju inte. Ja prata med gästerna var helt o.k men med kräftorna nä nä. Dom åt vi upp.
 
Attiraljerna dvs hattar mm tog jag med mig från förra festen i Asarum. Återvinning....
 
Söndag så var det en liten, liten grillfest här. a la 80-tal med pot.gratäng och flintastek.
 
Och i dag har vi varit och ätit på landet hos en annan kusin till Barbro.

Oj oj oj men nu är dom borta på väg till Lund.
 
Så livet börjar flyta på i vanlig ordning. Har precis bäddat till mig i min lilla säng. Nä den är förresten ganska stor. och i morgon bitti blir det gym och sen en promenad och sen tvättstuga. Så får det bli.
 
Slutar med en bild som lite säger att sommaren börjar lida mot sitt slut.
 
 
This is not a stone-ded Crocodile. It is Roberto in his Winter-sleep waiting for next summer.
 
Krokodilkramar till alla som läser dessa rader....
 

Fest-helg

Publicerad 2013-08-19 18:25:32 i Allmänt,

Nu är helgen över och vardagen tar vid. Men å andra sidan som pensionär så "skit samma" vilken dag det är.
 
I fredags 40-årsfest. Det är kul att ha unga vänner. Smörgåstårta och annan tårta och dans. Inte dansar jag annars men dans a la "disco" där man kan röra sig hur man vill, Det är skoj! Och då blir det nästan ett gympapass. I alla fall blir jag lika varm.
 
Sen på lördagen sms om spontankräftskiva i Asarum. Micke trodde först att Roger drev med honom men det var så sant så. Och hämtad blev jag och Micke o Sofia med och sen var det kräftskiva med alla tillbehör. En mycket trevligt kväll.
 
 
Foto
Buss gick det dessutom hem så min egen färdtjänst slapp köra ända till Olofström. vi hann med både skön (nåja) sång och spela lite casino.
Söndagen blev vilodag. Bara avbruten av en promenad och lite kaffesällskap.
 
På tal om kaffesällskap så häromdagen kulminerade kaffebesök. Hela förmiddagen avlöste tanterna varandra. Det ÄR trevligt det.
Och nu är det bio som gäller. Ska se Hur många kramar finns det i världen. Tar med mig min egen lille Kram-micke.
 
 
 

Städat

Publicerad 2013-08-16 17:35:43 i Allmänt,

 
Nu har jag städat. Ordentligt, sorterat och slängt. På tiden. Flyttade in för tja vad är det 3 år sedan?? och då kom allt på plats tyckte jag. Men sååå mycket för mycket jag sparat. Så nu har jag möblerat om och som sagt slängt.....
 
Bytt plats på hyllor och skåp sovrum/datarum. Så här blev det.
Nästa vecka ska jag slänga en del gamla cd.
 
Och så här blev det:
Oops. Kom det minsann med ett diplom!!!!
 
Och så här ser det ut i sovrummet. Lite allt möjligt. Någonstans måste man ju ha det så också.
 
Nu är jag helt utmattad men jag går ändå på kalas, 40års-kalas.
 
 

london

Publicerad 2013-08-15 13:42:09 i Allmänt,

Nä någon bra bloggare blir jag aldrig. Tar tid mellan gångerna jag skriver och sen "klantar" jag mig hela tiden.
Nu satt jag och skrev men sen ringde det på dörren och någon ville gå och fika med mig. Och då gick jag och fikade. Trodde jag på något sätt sparade det jag skrivit men icke så.
 
Men alltså nu har jag varit i London. Har varit på många ställen men aldrig tidigare i London. Två gånger åkt på Ringvägen runt stan. Men kanske beroende på att vi då i bilen hade tre mindre pojkar som inte ville in i London utan föredrog ringvägen runt så har vi aldrig besökt den fina huvudstaden  Även om dom inte gillade ringvägen runt heller, spyande förekom p g a avgaserna som for runt i bilen.
 
Denna gången var vi fyra kvinnor i ålder från 70+ till 14. Och det var skoj.
Vi åkte med det beryktade Ryanair och det gick bra.
 
Alice hade sparat för att shoppa loss i England och vi hade packat för att hon skulle kunna få med det hem. 10 kg per väska räckte dock långt.
 
Så nu har jag besökt forever 21, Hollister, Victoria secret och många andra "mystiska" ungdomsaffärer. En rolig upplevelse.
 
 
 
 
Vi bodde bara ca 700 meter från Victoria station, en jättestor station, och med gångavstånd dit och tunnelbanans hjälp så såg vi ALLT. Nästan i alla fall.
 
Nu ska jag räkna upp vad vi såg, Picadilly cirkus (egentligen bara en stor himla reklamskylt) Hyde park och speakers corner (hittade ingen talarstol annars skulle jag gjort ett tal) får bli tal nästa gång, The Globe (Shakespears teater)  Themsen ( en liten båttur) the millenium bridge (en gångbro över Themsen), Westminster Abbey, Westminster Cathedral, St Pauls Cathedral, nya Scotland Yard, The Tower (var inte inne, hade nyss varit inne på Kronoborgs slott i Helsingör och ett  i månaden får räcka,Buckingham Palace men ingen drottning och ingen vaktparad, Madame Tussauds vaxkabinett, där var vi inne i några timmar. Säkert har jag glömt något här.
Bilder på detta sätter jag inte in för det har vi ju alla sett på massor av bilder.
Jag sätter i stället in en bild på Evas hårfön!!!!!
 
 
Fin va????
 
 
Sen åt vi gott och drack en och annan öl och några Pimms. Måste kolla vidare vad Pimms innehöll. Kanske jag kan sätta in recept på det här en annan gång. OM jag kommer ihåg det.  
 
Bodde i ett litet hotell, kanske såg lite tråkigt ut men rummet var rent och fräscht. Visserligen bodde vi under gatunivån så det var en del oväsen utanför. Men det gick bra ändå.
 
Det här råkade vi också på: Ett varuhus i flera våningar med bara M & M godis och massor av prylar med M&M motiv.
 
En rolig resa och vet ni, Tanter över 70 kan också fnittra. Fråga Alice hon vet!!

 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela