roligtlivver.blogg.se

spännande match

Publicerad 2021-01-31 18:52:18 i Allmänt,

Ja det är spännande men jag tittar inte. Inte så att jag blir arg eller egentligen bryr mej. Men jo det gör jag såklart, bryr mej alltså, annars hade jag väl inte varit nervös. Tycker i och för sej synd om vilket lag som förlorar men så klart Heja Sverige.
Förr när jag hade torkskåp tillgängligt så brukade jag gå in i tvättstugan och stryka tvätt med torkskåpet på så jag inte hörde hur det gick. Tala om töntighet. Men har till min stora glädje hört att storebror också gör så. Hmmm
 
Begriper inte hur jag kunde gå på alla OIKs hockeymatcher förr. Men det gjorde vi. Bl a var vi på en match mellan Kristianstad och OIK som varade i över 5 perioder. Var då Sveriges längsta match. När klockan närmade sig 12 så sa jag till Palle att nä nu tyar jag inte mer utan går hem. MEN då sa min man, Kan dom orka spela så kan minsann (kanske en svordom kanske inte, han var inte så mycket för att svära), du också tya sitta kvar. Och då gjorde jag så klart det. Till slut så förlorade OIK men då var alla så trötta så alla blev nöjda.
 
Nu så är det dags för en bild.
 
 Här har pusslats länge nu. Många pussel färdiglgda. Stor och små. Detta är ett svårt pussel. Heter Cuprinol och är brunt och stämmer inte ens med bilden på kartongen. Men med hjälp så ska väl Micke reda upp detta också. Vi har verkligen lagt många fina pussel. Ska nästa gång sätta in en bild på det första som var en julklapp med snyggt motiv. 
 
Vi har också varit på utflykt med Ida och Saga. Skulle på älgsafari men slutade på Lekoseum i Osby och där var visserligen inga älgar men kul ändå.
 
 
Sådant här hade vi hemma när pojkarna var små, I stället för lego.
 
Nu är handbollen slut och då ska jag se Fader Brown. 
 

lite av varje

Publicerad 2021-01-31 17:43:01 i Allmänt,

Ja Lite av varje är Mickes favorituttryck. Han är lite, dvs MYCKET glömsk nu för tiden och frågar jag t ex vad hade ni till middag i skolan i dag eller vad har ni gjort i dag så blir alltid svaret: Lite av varje.
 
Ja mycket hemskt har ju hänt under året och det är något som påverkar livet hela tiden. Man ser något på tv eller man hör något eller man pratar med någon och plötsligt slår det till och livet känns helt kass.
 
Så är det alltså HEMSKT men vi som är kvar måste ju ändå leva och ta tillvara på det fina som finns-
 
Har just suttit och lagt in bilder från både album och mobil och de närmaste bloggarna blir ett sammelsurium av nostalgit, nästan tårar, och nytt.
 Först
 
Ja en tidig bil på Magnus och mej.  Man får titta och minnas det fina som varit. Så här kunde det vara.
 
Och nu måste livet på n ågot sätt starta om. Men med jämna mellanrum kommer det att hoppa in nostalgiska bilder liknande denna.
 
 
Just nu sitter Micke i vardagsrummet och väntar på handbollsfinal och ja han väntar nog också på kvällsmat. Bor man på hotell så gör man!!
 
Han är här för tillfället, ett tillfälle som varat i snart tre veckor. Inte för att vi har ett fruktansvärt stort behov av att umgås utan man bygger om hela hans kök i lägenheten på Smålandsgatan. I och för sig så är han ganska så oförarglig att ha som inneboende. Trevlig också.
 
 
Lite bilder från sommaren som ju trots både Pandemin och annat ändå passerat. Som tur är så har vi ju umgåtts med Roger och familjen hela tiden. Så vi har inte varit helt övergivna. 
Micke har i flera år tjatat om att han vill åka Utvandrarnas led (egentligen tyckte han att vi skulle gå men vi kloka och förnuftiga människor insåg att det skulle tagit oss flera veckor, så det fick bli per bil
 
Roger och Ida bjöd med oss på en heldag i SMÅLAND och mycket Wilhelm Moberg.  
 Nu får jag stora, jättestora bilder igen men ok det får bli så. Börjar jag ändra så klantar jag bara till mej. Men här är Roger och Micke vid monument som hör till Wilhelm.....
 
Paus här för nu ska jag serva Micke. Eftersom det sen är handbollsfinal och jag brukar bli så nervös vid sådana tillfä'llen så kanske jag återkommer och skriver av mej lite till.
 

2021

Publicerad 2021-01-18 19:05:08 i Allmänt,

Hej igen
 
Ja alltså skrev ju bara hej i förra inlägget.Det berodde på att jag inte för allt smör i Småland har kunnat skriva här innan och nu skulle jag visa Ida att det var så och se om hon kunde hjälpa mej.
Men då helt plötsligt funkade det.
 
Har skrivit två långa inlägg som aldrig publicerats. Och där har jag skrivit av mig allt som hänt under detta fasansfulla år. Och då känner jag att den där jäkla pandemin i mitt fall bara är en bisak. Något man måste gå igenom och sen blir livet nästan som vanligt,'Men nästan som vanligt blir det ju aldrig för oss i familjen.
 
Vi är ju två personer mindre. 
 
Sofia mickes flickvän är borta och vår älskade Magnus har försvunnit. Livet är hemskt och dom som säger att det är väl bättre nu, det är ju ett tag sedan, vet inte vad man pratar om. Det blir inte bättre nästan sämre. 
 
Men man måste ändå hänga med och gjlädjas åt det som sker av livets glädjeämnen. Det finns ju trots allt saker att glädjas åt.
 
Nu får det vara bra för denna gången Nästa gång ska jag berätta lite om hur det är nu och vad vi hittar på. 
 
Testar om det funkar
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela