roligtlivver.blogg.se

torsdag

Publicerad 2020-04-09 22:32:49 i Allmänt,

Torsdag, ja t o m en speciell torsdag nämligen skärtorsdag. Och i dag skulle vi varit i Kristianstad och sett Fantomen på stora operan. Men "det sket sig i stgarten" som en mig närstående ung vän alltid säger eller i alla fall sa förut. (patrica vad du har lärt mig mycket dumt!!!!) 
 
Och i morgon skulle vi åkt till Göteborg och träffat Magnus och familjen. Firat Evas 50-årsdag, men det blev inget av med det.
Vilka konstiga tider vi lever i.
 
Jag ska väl inte klaga, bor bra, har sällskap, får min "lön" och har en altan som gjord för trevligt sällkskap. Men jag saknar ju allt som brukar vara, ja då som att gå på teatern och hälsa på barn och barnbarn. Ida har jag ju träfffat för hon är min hemleverans av mat. Tack ack.
 
Men saknar verkligen alla er andra.
 
Får bli en bild på Simon. Han har jag jättemånga bilder på. Är man först så är man. Och för att riktigt göra det trevligt så kom bilden på två¨ställen och kan inte hitta radera eller ta bort bilder så.-....
 
Annars går Micke och jag här och driver. Måste säga det igen tack för Jämshögs Folkhögskola (ska verkligen ge lärarna en blomma senare) Som med sina duktiga lärare har distansundervisning som även Micke får vara med på Han säger inte så mycket som de andra, är ganska tyst, men alla hejar på honom och frågar diverse och sen får ju även han hemläxa. Se teater på datorn och öva dans och i går hade en av lärarna skrivit ijhop en jättefin och roligt och allvarlig pjäs som man ska göra på distans via datorn och där hade ALLA repliker. Ska bli skoj att se resultatet.
 
NU kanske jag upprepar mig för jag hittar inte mina senaste alster här och kan inte se vilka kort jag lagt in.
Lika bra jag slutar för i dag för det här blir nog rörigare än vanligt. 
Trycker in några kort och chansar på att jag inte lagt in dom tidigare. Annars så får det bli favorit i repris.
 
Som vanligt tekniskt strul. Jag har laddat ner 25 bilder från mobilen men var hondan är dom någonstans. Finns inte på den här datorn i alla fall. Hittar dom nog en annan dag. Det får bli en liten pott-bild. Micke blir underhållen. Obs både att Micke har mörkt hår och att de båda andra pågarna INTE har likadana pyjamasar. Se där dom var inte alltid likadant klädda i alla fall.
 

lite av varje

Publicerad 2020-04-02 19:55:46 i Allmänt,

Dax igen att skriva av sej lite.
 
Våren är här och som tur är kan vi ju vara ute. Men en kan nästan undra var tiden mellan jul och nu tagit vägen. Jag vet inte. 
 
Och jag har kommit på att i dessa tider med virus och karantän så är det precis som om Micke och jag lever i en bubbla. Går här inne och tjötar lite och sitter vid tv och går ut en runda osv osv. Känner inte av oron på samma sätt som alla som är ute i livet. Så tror jag att det är i alla fall.
 
Jag tackar min lyckliga stjärna för att Micke är här och har sin karantän och att han har sin  SKOLA på distans. Dagarna blir inrutade och vi måste göra saker. Vilka underbara lärare som klarar av detta. Micke säger nog inte så mycket men han älskar att vara med och lyssna och se alla andra och få läxor osv. Toppen.
 
Och sen när värmen slår till så kommer som tur är en del av mina tant-vänner hit och sitter på altanen och fikar. Oj så bra det är. Längtar till värmen som ska komma i nästa vecka.
 
Själv läser jag och så måste jag ju till min stora fasa laga mat!!!! Tanten som i 20 år levt enligt "äter när jag är Hungrig" och ofta bara mackor måste ju med en diabetiker i huset laga redig mat. Är i och för sig ganska kul.
 
Lite tur har jag också för Marie går på distansundervisning från sin skola, matlagning på folkhögskola och i dag såg jag att det var godisdags och nog lyckades jag snika till mej en hel hög med underbara praliner och skäms nästan för jag har lyckats klämma i mej de flesta. Gott gott gott.
 
Och nu lite nostalgi. Tittar och plåtar från album. Sånt kan man ju roa sig med också.
Men eftersom jag har haft nostalgiska känslor tidigare om åren så kanske det blir en repetition men stå ut med det också.
 
Och när jag blir nostalgisk så tar jag i ordentligt. Två bilder av samma och inte funkar "ta-bort- knappen" Så det är inte ni som är förvirrade utan det är jag.....
Bilden är från början av 80-talet (tror jag)
 
På väg till Italien, Bibione. Midsommardagen. På kvällen fick jag för mej att Micke skulle få lite färg i håret så jag tryckte in lite brunt och han blev vackert rödhårig. Men ganska söt ändå. 
En jätterolig resa var det. 
Observera inte bara Mickes röda hår utan vilket arbete vi la ner på rasterna, stormkök fram....
 
Nu ska jag ha kaffe och kanske en liten bit choklad eller nä eller.....
 
alla....

Rapport från karantänen

Publicerad 2020-04-02 11:27:44 i Allmänt,

Tar väl och kollar om jag kan skriva i dag också och det gick minsann. Här karantänar vi för fullt. Tråkigt att det är kallt och blåsigt ute för i soliga dagar så kan jag få tanter på altanen . Och i dag vill nog ingen göra mig sällskap där. Vädret för de kommande 10 dagarna lovar gott, i nästa vecka upp till 15 grader Då ska jag kalla in kaffe-tanter.
 
Dagarna flyter på. Man, i alla fall jag, passar på att röja i förråd. Finns en del som inte behöver finnas kvar. Och en del hittar man som man letat efter och en del väcker minnen, både glada och sorgliga. Men så är ju livet.
 
I dag får jag bara låna datorn lite nu för snart ska Micke och klassen spela in något och då får jag maka på mej. 
Ska bli spännande att se vad dom gör.
En ros till Mickes lärare som gör denna distansundervisning så spännande och gör så många glada.
 
Nu ska jag bara trycka in ett kort utan att tänka och se vad det blir
 Ja se här då- Sånt sysslar Micke och jag med hela dagarna. Kan man tro.
 
Men inte riktigt utan det här var när vi varit på Hawaii som vi bjöd en del vänner på drink och dans och överraskade dom redigt. Hoppas ingen noterar att magrutorna här är utbytta mot något helt annat.

Karantän

Publicerad 2020-04-01 19:46:14 i Allmänt,

Nu ska vi se om det här funkar. Detta funkade i alla fall att få större bokstäver. En gammal kvinna ser inte så bra. Och gammal är man ju. Får ju knappast gå ut med den ålder som jag besitter. I karantän alltså,. Ditsatt av mina egna barn. Oj oj som livet kan bli. Nu får jag väl säga att jag tar det som ren omtanke vilket det ju också är. Handling på lördagar, bara att skicka lista så kommer grejerna hem.Fantastiskt egentligen. Skicka och skicka, inte behöver man skriva brev heller utan KIK och så  är det klart. 
 
Som tur är så har jag Micke här också i karantänen. Den snart 50 årige sonen har alltså flyttat hem till mamma. Temporärt bara som tur är. För i längden näää . NU ja, det är gott att ha sällskap. Och förströelse med dvd, spel och framför allt hans skola. Den är ju stängd men hans suveräna lärare har distansundervisning i teater för hela gruppen. halv 10 och kl två träffas man via datorn.Och sen lite läxor och att öva dans osv hemma. Jättebra.
 
Själv har jag börjat röja lite här och där. 
 
Och sen har man ju fb. Där blev jag med i en grupp om Sibbhult och då blev jag nostalgisk och började kolla i album och det ska jag fortsätta med. 
 
Dags för nostalgit alltså.
 
Nu ska man inte bry sig om giftpinnen om jag har i handen utan mera beundra magrutorna som kvinnan här besitter. OM jag hittar en bild till från samma tillfälle så lovar jag att ni skulle kunna räkna dom. 
Cigaretten var ett onödigt ont på den tiden men som tur är blev jag senare förståndig och la av med detta.
 
Här sitter vi på Monicas altan och löser krysset.
 
Mer nostalgi men senare. 
Vi har ju varit många gånger i fjällen och åkt skidor. Och kan berätta att när vi just tömde Mickes förråd i förra månaden (han har ju flyttat, ja inte hem till mej utan till ny lägenhet) så fanns våra skidor där. Jag ville inte slänga dom för jag tänkte qtt KANSKE någon gång mer en tur till fjällen och lite skidåkning. Bara på längden gubevars....
 
Här förbereds vårt eget vasalopp i Grövelsjön. Vi var många, hela familjen, körde och det var spännande. Åkte iväg på ett spår och sen startade Roger oss efter hur vi kunde köra. Micke först och roger/magnus sist.
Var ganska fint seedat med undantag av en person. Micke kom i mål och sen dröjde det och dröjde till nästa kom. Micke hade nog maskderat sin form under veckan. Skoj hade vi i alla fall.
 
Mer nostgalgi följer en annan dag. 
Och lite dagbok från Karantänen också.
NU klommer det spännande momentet om det publiceras eller ej. 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela