roligtlivver.blogg.se

forts forts augusti

Publicerad 2019-08-23 13:17:47 i Allmänt,

 
 
Nu är jag verkligen på gång.
 
Skriver av mig hela sommaren, som jag i och för sig ju redan kommenterat, bara försvann. Vet inte hur det gick till men den gjorde det. Tycker vädret varit fint och allt egentligen bra men ändå så känns det så underligt. Tror det framför allt beror på min "tomma" altan.  Men nu är det snart nya tider, en skön höst väntar nog runt hörnet.
 
Men åter till aktiviteterna som har varit. För det har varit en hel del.
Besök i Göteborg som jag redan berättat om. Har ni spelat äventyrsgolfen i Slottsskogen. Det har vi gjort.
Måste bara sätta in detta fina foto på Saga och Micke.
Underbart eller hur??
 
Och sen har vi ju paddlat kanot. En himla bra tradition Patrica skapade för några år sedan. En kanottur, fika och bad.
Bilden visar också en annan tradition som skapats. Hmm att jag på något vis måste i vattnet. Ja badar gör vi ju alla men jag råkar varje år komma i vattnetmed kläderna på.. Förra året så var det fullständigt iramlande och i år till hälften. Nästa år ska jag klara mig utan .....
Men ramla i eller inte och trots regn  så är det så himla roligt.
Så här ser vi som paddlar ut. Man kan nästan ana vem som tar selfien..
 
 
Slutar nostalgiskt. Med ett kort som jag har en känsla av att jag har visat tidigare. Men det är värt att se igen. Lek på Lingonvägen . Magnus, roger och Camilla. Mina blonda små söta söner som förvandlats till stora mörka män.....

forts augusti

Publicerad 2019-08-23 09:52:06 i Allmänt,

 
 
 
 
 
 
Förra gången hann jag väl med Göteborg och lite nostalgi och inget mer.
Då kommer här lite kort.
Alltså dubbelmenat här både kort beskrivning och foton... Herre min je så roligt jag är.
 
Vi har varit i Malmö och  hälsat på Dorli, mammas söta väninna som Micke alltid kallar henne, jag kallar henne min bästis sedan oj oj oj sedan 67 år. Det lät länge. Men vi har stått ut med varandra.
Apropå ålder så badar vi ibland vid Kerstins kolonilott och där är ofta några barn, tror det är syriska barn i10 års ålder och dom är väldigt trevliga och pratsamma och frågvisa och vi svarar snällt på deras frågor. Sist ville dom ju veta vad vi heter och hur gamla vi är. Tycker kanske det är konstigt med äldre damer som kastar sig i sjön och badar. Vi talade snällt om vad dom ville vet.
 
En vecka senare var jag på Maxi och då såg jag en av pojkarna och han såg mig och sen tjoade han: Hej dej känner jag, du är 77 år.  Så om dom inte visste det förut så vet nu hela Maxi hur gammal jag är. Själv gick jag och skrattade hela dagen åt detta.
 
Så mycket bad har det inte blivit annars i sommar. Får vänta till det blir kallare...
 
Men nu var vi ju i Malmö. Och hamnade i Malmö-festivalen. Trevligt men HÖGLJUTT. Börjar kanske bli för gammal, se ovan.
När vi kom till Malmö så lovade Dorli att möta oss men av någon anledning så steg vi inte av på stationen utan på Anna Linds plats. och där var ingen Dorli och ingen annan heller.
 
 
BARA Micke.
Men nåja med mobilens hjälp så hittade vi mammas söta väninna och helgen blev lyckad.
Som sagt en hög festival som vi lämnade ganska tidigt.
Söndagen då var det fint väder och bussen tog oss till Malmöhus och det var toppen. Vaktavlösning och som grädde på moset en underbart trevlig guide. Ja Micke var ju med och han älskar rundvandringar med guide. Dorli var nog lite tveksam men eftersom Micke ville så ok. Och hon och vi andra var såå nöjda efteråt. En guide som levandegjorde livet på slottet .
 
 
Hem på söndag och mitt goda förhållande till SJ rubbades inte denna gången heller.
 
Apropå Museum så har vi varit med Marie i Kristianstad. Har länge velat se deras filmmuseum och det fick vi. Först fick vi gå uppför fem trappor. Ja alltså inte fem trappsteg utan fem våningar, och sen var vi framme. Där var ingen guide men det var inte så stort heller. Men intressant var det.
 
 
Hundvakt har jag varit en hel vecka. Och det var inte det lättaste med tanke på att jag aldrig haft någon egen hund. Och sen skulle jag passa den här lite egna hunden. Nu var jag skojig igen. Noterar det ifall det bara är jag som tycker det.
Nä det är en liten fin hund med ett fint namn. Aguero, alltså döpt efter en kung eller fältherre. Trodde ni jag. Nä han är döpt efter en fotbollsspelare i Manchester city, Rogers favorit lag.
 
 Här sitter han på vakt på altanen. Aguero sitter bara still i korta stunder. Antingen jagar han runt eller sover han. Han sov på natten i min säng. Dvs han sov i sin säng. Ska förklara, jag har en bred säng så i den la jag hans sovkorg och sen låg han där och jag bredvid och kunde klappa honom. Hur mysigt som helst.
Annars är det full rulle när han är här. T.ex såg min skohylla ut så här och min hatthylla så här. Och min toarulle så här.
 Hatthyllebilden försvann men ni kan ju tänka er var skorna som vanligen står på skohyllan befann sig när Aguero befann sig här. Men det var en jätterolig vecka och även om han nafsade och busade med mig så vill jag gärna ha honom här fler gånger.
 
Jag har många många fler bilder men tar paus här.
 
 

AUGUSTI

Publicerad 2019-08-21 13:01:56 i Allmänt,

Ja nu är det augusti och snart september. Var tog den f-b sommaren vägen? Trycker egentligen att jag fortfarande väntar  på den. La ut filtar på altanen i början av juni och såg fram emot många sköna kvällar i goda vänners lag. Men nä. Antingen är det värmen eller vännerna som tagit slut. Får verkligen hoppas att det sista inte är fallet.
Några sköna sommardagar hade Micke och jag i Göteborg.
Här ett nostalgiskt bad i Fiskebäck. Ibland inbillar jag mig att jag känner igen mej. Kanske mitt undermedvetna gör det, jag vet faktiskt inte. Men sköna bad hade vi. Klockan är här vid 9 på kvällen och hela stranden var fortfarande full av folk. Det var en av dom otroligt varma dagarna. Vi njöt otroligt av det här badet. Inte bara för att vi var i Fiskebäck.
I Göteborg var vi också på en biltur där Magnus guidade Micke genom kulturella begivenheter såsom Bohus Fästning och slott och mycket annat.
På tal om vatten och Magnus så måste jag bara sätta in en bild från, tror 89-talet. Magnus åkte med Micke och ett gäng till Stockholm för att simma. Så här såg dom ut på den tiden...
Vi var också, på Göteborgsbesöket, på teater och såg Claes Malmberg och Marianne Mörk i Jeppe på berget. Hittar inte fotot som Magnus tog därifrån. Inte på scenen utan på publiken. Plötsligt insåg vi att rutiga skjortor på äldre män ÄR jättepopulärt. 70% av karlarna hade nämligen sådana.
Micke hade inte en sådan som man kan se här.
Nu börjar datorn bråka med mej så jag slutar här för ögonblicket men senare i dag så ska jag med iver kasta mig över bloggen igen. Är ju min dagbok och med begynnande ålder och glömska så är det bra att ha saker och ting nerskrivna.
 
 
 
 
.
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela