roligtlivver.blogg.se

fortsättning

Publicerad 2016-08-28 21:34:31 i Allmänt,

Ja nu är det ju inte jag som är ute på vift och dricker öl. Kanske ni ser det utan att jag förklarar det. Sofia och Micke (om någon från Eklunda-släkten ser detta så observera att Micke är faktiskt lik mormor Anna!) var i lördags i Bellevueparken i Karlshamn och såg och hörde Hasse Andersson och Lotta. En skön kväll och en stor stark och sen musik så var livet fulländat för dom denna lördagkväll. Tack Nermina som har tagit på sej att vara kontaktperson till Micke. En helt underbar sådan.
 
Tja nu ska vi se om jag har fler bilder.
Jag kör med en altanbild. Men här vill jag inte ha besök. Jo besök vill jag ju alltid ha. Men inte altanhäng.
Regnet det bara öser ner. Men ganska fint i alla fall och man KAN sitta under taket. Å andra sidan så har jag bord på andra ställen också.
I lördags var Kerstin här och fikade på kvällen. Först var vi i Orsjön och simmade. 23 grader i vattnet kl 19 på kvällen. Jätteskönt. Och ni som förhoppningsvis läst tidigare inlägg här vet att vi sysslar med  något som heter Ica-klassikern och nu har jag bara 100 meter kvar så är Vansbrosimmet klart.
I oktober börjar Lidingö-loppet så då gäller det att kuta, men bara lite i taget så det ska nog gå bra.
 
Ah nu missade jag ju bilder i alla fall. Men i lördags var vi hos ovan nämnda Nermina och hade en fin liten kräftskiva. 6 trevliga damer som njöt av varandras sällskap till kl 12 och sen kunde vi vandra hem i den varma sköna kvällen. Någon snaps kom vi på under kvällens gång att vi hade glömt. Men det tyckte inte någon av oss gjorde ett enda skvatt. Vin fanns och vi fick fördrink hos Kerstin, irish Coffee. Så vi var helt nöjda.
 
Och sen som motvikt till Pensionärsföredrag och kräftskiva (med betydligt yngre damer) så var jag i dag i Holje Park och lyssnade på Samir och Viktor och "Bada nakna på Sergels torg". Lite skillnad men det var helt ok att vara i Parken tillsammans med 1000 andra och först äta på Nebbebodagården, en god buffe och sen strosa i parken och dricka kaffe och träffa bekanta. Som grädde på moset fick jag sen lyssna på ja alltså Samir och Viktor. Må väl säga att inte mina favoriter men det var helt o.k
Kepsen till vänster tillhör en känd person!!!!
 
Nu sa jag sluta den här omgången. Inte fasen blev det så intellektuellt här heller men hav mod Det kommer nog. Ge mig gärna förslag inte bara hur jag ska bära mig åt för att bli mer int...... utan kanske något ämne som vi kan diskutera här.
God natt och kramar
 
 
 
 

lite regn

Publicerad 2016-08-28 21:15:23 i Allmänt,

Hej hej
Nu är det söndag kväll. Och i morgon är det måndag. Intressant upplysning hoppas jag.
Vet att jag skrev förra gången att jag skulle bli mer intellektuell men hur blir man det. Undrar om det finns någon kurs. Någon kanske kan skicka lite råd till mej. Verkar svårt om man inte har det i sej från början.
 
Kanske att man läser något "fint". Vad som nu menad med fint. För närvarande läser jag en bok av Ann Cleeves, en spännningsroman (låter "finare" med spänningsroman än om man säger en action-bok) och den gillar jag.
Kanske fint=intellektuellt, har t o m svårt för att stava ordet.
Men som sagt tips emottages!

Senaste dagarna har varit lugna i alla fall vad gäller brinnande bilar. Och hoppas det förblir så. Är sååå trött på alla blåljus.
 
Låt se om jag gjort något. Ja i torsdags var jag på SPF, jag och en massa andra pensionärer. Men det var jag som stod, lögn jag satt, framför dom andra och berättade och visade bilder från Det gamla Olofström. Var liiite nervös men det var egentligen bara skoj. Är nog en teater-apa i alla fall.
 
Hmm här tänkte jag lägga in lite bilder från andra aktiviteter i veckan MEN.
Bilderna ligger på fel ställe. Ni har nog läst det innan "Jag och mina bilder". Kanske jag kan hålla fördrag om det??
 
Jag återkommer....
 
 

bilder

Publicerad 2016-08-23 20:50:11 i Allmänt,

 
 
Nu ska vi se OM jag får in några bilder.
´Jag MÅSTE snart organisera bilderna men hur börjar jag. Det är en evig kamp mellan mig och datorn.
 
Det kanske inte syns riktigt men det är en himla stor apa. Alltså inte den randiga även om hon också kan apa sig, ofta.
 
Och här var det en STOR kanin.

Och här var det en stor bild. Simon och Lovisa nya ingång. Nässjö.
I köket i det nya hemmet.
 
Annars inget nytt. Jo det kör en massa bilar omkring i området. Men det är bara för att alla vill  kolla så det inte händer något. Blir nästan lite nervös av allt körande. Men det är ju för tryggheten så....
 
I dag var Kerstin och jag och badade. Inget särskilt med det men något kul hände faktiskt. En kvinna till var där och badade, en gammal scout-mamma, och hon berättade att hon tog Ica-klassikern. Och då var vi ju tvungna att kolla vad det var och nu har vi också loggat in där.
 
Man gör alltså klassikern men på ett annorlunda sätt: Så  här: Simning t o m september ska  man simmat 3 km men man tar det i etapper. Så i dag simmade vi 600 meter så nu är vi lite på väg i älven...Sen t ex skidor senare i januari tror jag och då ska man gå med stavar lika långt som vasaloppet men lite då och då. Kul ide.
Kommer att rapportera hur det går
 
 

Altanen

Publicerad 2016-08-23 10:47:12 i Allmänt,

Hmm fortfarande inget altansällskap.
Kanske lite är mitt eget fel. I går var ju Kerstin här och skulle fika. Fika fick hon men jag hade  oljat in mitt bord i väntan då på att det skulle komma massor av folk, och vi kunde inte sitta ute.
Köksbordet är helt ok att sitta vid.
 
Och vilket kaos här har varit. Först brann bilen som jag berättade om tidigare. Nästa kväll blev det sirener och blinkande ljus på parkeringen, alltså 50 meter från min lägenhet. Då brann två bilar.
 
Allt lugnt på dagen men nästa kväll vid 22 så blev det sirener och blinkljus igen. Då brann hela garaget vid nästa hus ner. Med 7 bilar, mopeder och cyklar. Varför i jesse namn springer man runt och tuttar fyr på bilar.
 
Det ÄR ruskigt. Jag stod på altanen och såg alla dessa brandbilar, stora lågor slog upp, sirener tjöt. Fruktansvärt.
Nu har det bildats en grupp på fb där vi kan tipsa om vad som kan hända. Folk kör runt i byn och kollar. I gårkväll var det så mycket bilar som körde här så t o m det var jobbigt. Fast man visste att det var för att skydda varandra.
 
Hoppas det lugnar ner sig.
 
Nu är det bara mannen som klipper gräset som far runt här. Det är nog jobbigt. Han klipper kanterna manuellt och precis utanför mitt så pustade han ut. Han såg inte att jag stod där och han suckade högt och ljudligt. Kanske jag skulle erbjudit mig att hjälpa honom.
 
Annars i helgen så. Oj då nu har motorgräsklippare också kommit i gång. Det hörs nästan som om han skulle komma in i rummet och klippa. Jo i fredags var jag i Osby och tittade på en stor apa och en jättestor kanin.
Nu kan jag inte lägga in bilderna på detta för jag har inte fört över dom. Ska göra det senare i dag och också förklara lite mer vad jag såg. Och var vi åt mm
 
Lördagkväll var det kalasdags i Karlshamn. Sofia firade födelsedag.
 
Söndag heldag i Nässjö!
Heldagen i Nässjö bestod mest i att gå upp och ner till tredje våningen med grejer. Simon och Lovisa flyttade dit för att läsa vidare. Nä nu ljög jag lite för vi var i Jönköping på Ikea o handlade soffa till dom också. Och åt köttbullar, 12 st!
 
Oj så tråkig jag är. En liten uppräkning av mina aktiviteter. Nästa gång ska jag bli lite mer intellektuell och diskutera saker. Så klart diskutera med mej själv kanske inte heller är så kul.
 
Men jag ska komma med bilder. Dom ska bara läggas från mobil till mobilfoto på fb och sen vidare till Mina Bilder. Måste nog snart gå ner till min handlare och fråga om ett enklare sätt att hantera detta på.
 
Men håll till godo med detta så länge så återkommer jag.
 

fredag

Publicerad 2016-08-19 09:00:55 i Allmänt,

Nu är det fredag. igen....
 
Fortfarande inget altansällskap. Om någon läser detta så är det då ingen som lyssnar på mig. Hmmmm
Men jag sitter där med en bra bok och det är ju inte fy skam som sällskap.
Kanske Marie läser bloggen för i går kväll klippte hon Micke.
 
I går regnade det och då tog jag mig i kragen och gjorde lite nytta. Hade lovat Micke att frosta av hans frys, hade lovat det lääääänge, och nu gjorde jag det. Av bara farten så frostade jag av min frys också i går kväll. Kände mig duktig och det är en bra känsla.
 
Efter Mickes frys så gick jag hem och 10 minuter senare så gick jag ut med soporna.
 
DÅ minsann kände jag mig som om jag var med i en James Bond. För det luktade rök och jag tittade mot höger och 10 meter bort så körde en röd bil över vägen alldeles av sig själv. Och det var inte det värsta. Den brann, den brann med jättelågor och rök och rakt över vägen och upp på gräsmattan vid grannhuset. Och som den brann.
Vi stod där och gapade och såg nog allmänt förvirrade ut. Efter ett tag kom brandkåren och släckte bilen.
Var något underligt med detta för när jag gick till Micke så var det två väktare och kollade den här bilen och sen skrev dom "kollad" på den. Hmm vad händer??
Trodde först det var brandövning men då hade väl brandkåren varit på plats från början??

Nu ska jag hämta min tvätt. Klockan är 9 och jag har redan klarat av tvätten. Sjutton vad energiskt jag har blivit då.
 
Sätter in en bild på sonen som har namnsdag i dag.
 
 
Grattis på namnsdagen Magnus. Och OM Ingela läser detta så Grattis på födelsedagen.
 
 
 

något blev fel

Publicerad 2016-08-16 22:33:09 i Allmänt,

Fel förut när jag var inne. Hur jag än skrev så blev det plötsligt bara en mass Ö överallt. Kan ju inte skriva så här till exempel: Säöötötöer öööiön, Nä det kan man inte. Och nu lyder tekniken mig igen. Jag sa till med en mycket arg och bestämd stämma och det hjälpte.
Alltså sätter in en bild på Micke och Sofia. Tycker dom är så synkade på bilden.
Här är vi på hemväg från lördagens fikastund i byn. Visst är det väl mysigt att gå på "stan" och fika även om det bara är i vår lilla by. Sådant gillar vi.
 
I Göteborg fick Micke en ny frisyr. Så här
Oj oj nu blev det ett bildspel här. Men ok. Den halvnakne mannen får en ny frisyr. Snygg måste jag säga.
Men snart måste den ordinarie frissan rycka in. Marie, behövs en liten klippning av sidor och nacke. Kanske du har tid någon dag i veckan????
 
Och nu har jag sett våra vackra fina flickor gå till final i fotboll. Så gött...
 
Och hostar gör jag. Var tom hos doktorn i dag men näää inte hittade han något fel inte. Jag fick cortisontabletter av syster och sen skulle vi se om det kanske hjälpte. Och sen skulle jag ringa till doktorn eller skulle han ringa eller skulle vi strunta i fortsättningen. Jag vet ta mig sjutton inte. Blir alltid så förvirrad när jag kommer till en doktor så jag vet inte vad varken han eller jag säger.
 
Har funderat lite. Mesta hostan kommer på kväll och natt. Och på kvällarna så tänder jag alltid ljus. Kan man bli allergisk mot stearinljus. Någon som vet?
 
Nu tror jag att jag går och lägger mig med en bok. Kommer förmodligen inte någon till min altan. Ja det skulle ju vara om det är någon Pokemon där. Då gäller det att vara beredd med kaffe och haffa dom.
 
Så gnällig jag är om att jag vill ha besök. Men det är faktiskt lite tråkigt när man har dragit dammsugaren över golven och dammat (ja liite i alla fall) och diskat och .. Och jag som vill att det ska hända lite omkring mig upptäcker att det händer absolut inget. Nä nu får jag ta tag i detta på något sätt.

Fortsättning på min strävan efter sällskap följer en annan dag. Kanske redan i morgon.
 
 

jag igen

Publicerad 2016-08-16 20:41:46 i Allmänt,

Då kastar jag mig väl in i bloggen igen.
Även om jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om i dag.
Jo jag kan ju visa hur bra det blev när jag efterlyste altan-sällskap.
Helt förbaskat tomt i dag också. VAR är alla människor som ska sitta på min altan och dricka kaffe och mysa med mej?? Men kom hit då....
I onsdags hade jag trevligt sällskap. Ja inte på altanen utan jag fick allt pallra mig iväg till en av mina sopp-tanter. Alltså vilket bra gäng dom där sopporna. Man sitter där i flera timmar och bara mår bra.  Och soppan såg ut så här.
Ja alltså det är kanske ingen soppa precis. Utan en otroligt god äppelkaka. MEN vi åt soppa först, sparrissoppa ( det var en underligt ord men det är rättstavat för jag har kollat)
Nu har min dator fått fnatt igen.
 

hej här är jag

Publicerad 2016-08-15 21:57:43 i Allmänt,

Det blir lite för länge mellan gångerna som jag blir färdig till att skriva här och ändå äääälskar jag att skriva.
Förresten tack till Anders som hjälpte mig för länge sedan när jag inte kom in på bloggen. Han gav mig ett lätt och behändigt lösenord som jag trots att det ibland blir långt mellan skriverierna, kommer ihåg. Så alltså TACK Anders!
 
Och nu är jag här och sitter och tänker på att ta mig katten börjar sommaren lida mot sitt slut. Och jag som tänkte ha lite fika och lite fest på min altan. Det har varit tunnsått med det. Får göra en ordentlig drive nu i slutändan. Så alla vänner, om någon av er råkar läsa detta, var beredda och KOM till min altan så vi kan grilla och spela kort och umgås och ha trevligt. Rusa hit.
 
Vet ni att nu när man sitter ute, i dag var det ju varmt, så är det tyst. Var är alla måsar och skator någonstans. Inte för att jag egentligen saknar dom men det var bra att ha ett litet "hat-objekt" när man satt  där. Och så var det inte så tyst ute heller. Jag bor i ett TYST område. Kanske lite för tyst för min smak men .....
 
Förra veckan så var vi på utfärd med Sofia och Lena. Vi var i Åhus och passade på att kolla på Åhuslägret. Där har både Micke och Sofia konfirmerats. Lite mysigt att plötsligt vara 30 år tillbaka i tiden. På vägen dit passerade vi hmm vad heter nu slottet, kommer nog på det nästa gång. Men slottets kyrka hade en välkomnande skylt om att där var öppet och vi gick in. Och tänk så bra det kan bli. Där var öppet och en ung kille frågade om han skulle berätta lite om kyrkan, han var sommarpraktikant där, och han gick med oss och var väldigt trevlig. Sen var det kaffe och dopp och en kvinna som berättade mer och t o m skvallrade lite om "Herrskapet på slottet"
 
Torsdagen ägnade vi åt utflykt med Sara och Kerstin. Kristianopel stod på proggrammet och där är fint. Vi gick på muren, nästan hela muren. Fick lite svindel i slutet men man måste ju kämpa.
Det blev en stor bild men det får vara så för börjar jag fixa så fixar jag säkert bort den.
Sen körde vi till Torsås, för dit skulle vi ju kom vi på båda två när vi såg vägskylten. Efter några mil kom vi på båda två att det var inte Torsås vi skulle till utan det var  ju till Torhamn. Och om man då säger att Torhamn låg söderut så körde vi alltså ja just det norrut.
Dessutom kom vi på att vi inte visste hur vi skulle ta oss mot hemmet. Men då trädde tanten i gps.en in och räddade oss så helt plötsligt var vi i Ronneby och kunde ta oss en bit mat.
 
Mer om sommaren kommer i nästa epistel, som ska komma snart. Om jag nu inte blir alltför upptagen med alla som tänker rusa hit och vilja sitta med mej på altanen.
 
För tillfället är jag lite sjuk. Hostar och hostar och hostar. Tycker synd om mej själv. Så synd om mej så jag skickade snapshat till alla barnbarnen och bad dom tycka synd om mej också. Lite patetiskt kanske. Men jag fick deras medlidande.
Och nu ska jag hosta mig i säng o om ni läser det här så tyck lite synd om mej.
Här skulle jag lägga en bild på mej i eländigt tillstånd men som vanligt samarbetar inte datorn med mej så det blev en reklamfilm med Micke och Saga på Coop i Askim. Håll till god och kramar.
 
 
 
 

tisdag nä onsdag

Publicerad 2016-08-03 16:59:03 i Allmänt,

Hondan vad dagarna rullar på. Inne på Mickes sista semestervecka.
Har gjort lite av varje.
Paddlat kanot har vi ju gjort. En liten tradition med familjen Cairenius. Ut till vår lilla ö och fika och bada och sen paddla i några timmar. Alltid trevligt. Det är det ju i och för sig alltid tillsammans med den familjen.
En Tillställning tillsammans med samma familj. Midsommarafton och lekar och mat.
Här tillsammans med en gubbe, nä det var en kvinna. På vandring bland skulpturer på Pilane på Tjörn. En skön vandring ute vid havet med många underliga men vackra statyer. Det stora kvinnohuvudet syntes vida omkring. Ja alltså huvudet till vänster menar jag.
 
Vi var ju också på Liseberg och nu ska jag se om jag hittar någon bild därifrån. Jag letar......
Hmm det blev ju inte Liseberg . Detta var en vandring på Coop i Askim. Saga och Micke ser ut som en reklamfilm. Även om jag nu ser att Micke tappat huvudet på en bild. Men vad gör det. Tycker att bilderna är jättefina. Med eller utan huvud.
 
Och här kommer Liseberg. Min smarta familj startade dagens Lisebergsbesök med att åka Flumride. Ja ja så kan man också göra.
 
Och som alltid på besök i Askim så får man god mat. Här en alldeles suverän sallad med jordgubbar mm mm . Ni får se för er själva.
Och efter salladen så roade sig "pojkarna" med vattenkrig med ballonger. Snygga pojkar va!!
 
 
 
Nu blev det många bilder för jag hade flyt med att hitta en del men det var nog en lyckoträff. Eller kanske jag snart lärt mig tekniken med att lägga in kort från mobil.
 
För övrigt så har vi roat oss i Olofström, lite fikabesök, lite spel, en hel spelkväll hos Micke, 5 timmars spel! Bad nästan varje dag. I dag har vi t om varit i Halen och simmat. Detta berodde på att Kerstin svängde till vänster istället för till höger. Som det kan gå!
 
Vi har haft Göteborgsbesök, familjen Ekman, Lena, Anna och Ninni. Har bilder men ... Kommer kanske nästa gång. OM jag får det till att funka.
 

Allt för denna gången.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela