roligtlivver.blogg.se

Oktober

Publicerad 2019-10-03 13:05:43 i Allmänt,

Oktober och en kan ju undra VAR tog september vägen.'
Till min stora förvåning upptäckte jag i går att träden är GULA. När hondan har dom blivit det tro?

Men bara att acceptera att sommaren, som jag knappt heller märkte, är slut. Och i dag är det jättekallt ute.
 
Tja vad har jag gjort på sista tiden. Mycket av tid o tänk har gått åt till den stora omvälvningen för Micke och gänget.
 
Plötsligt, i alla fall för oss ovetandes föräldrar, kanske inte för kommunfolket!, så ska man flytta hyresgäster från Ekerydsplan till Smålandsgatan. Om någon som läser här inte vet var Smålandsgatan ligger så kan jag säga att den ligger MER än dom 500 meter som Micke har nu både hem till mig och till Maxi och till gympasalen, till busshållplatsen och till ishallen. Några kilometer till allt nu. Blir jobbigt men vi får kämpa på och försöka hitta något positivt med detta. Dröjer med besked om lägenhetens storlekt. KAN bli en Etta. I slutet av oktober vet vi mer.
 
Och på tisdagmorgnarna så har jag ju frukostsällskap. Micke äter här och sen är det 200 meter till bussen. Hur det blir vete sjutton. Så här ser det ut nu.
 
 
Hmm det här är nog inte en frukostbild. Han brukar inte få julsånger och mobil  till frukost utan gröt.
 
MÅSTE bara sätta in en bild på Idas vovve,Aguero. Har säkert skrivit om honom tidigare men han är väl värd att skrivas om mer. Måste säga att det är inte söt man, i alla fall jag, tänker på direkt när jag ser honom. Men oj oj så fiiiin. Vilken stil, vilken personlighet.
 
Gulle-hund.
 
Har varit i Jämshög och pratat om Gamla Olofström. Är alltid lika roligt och tror att det är uppskattat. Många minnen poppar upp,inte minst hos mej.
Och med höst börjar ju också många aktiviteter.
 
Bl a Kyrkan, tisdagskvällar i Jämshög. Där vi ideella krafter brer mackor och dukar och diskar. Första träffen var det en duktig och trevligt karl som sjöng Elvis o Sinatra. Och en duktig fru hade han med sej. Hon hjälpte till och sen fick Mervi, vår diakon, lite kött av henne. Det stod på den vaccumförpackade maten, LeberKäse. Direkt översatt lever-ost. Och nä det ville ingen ha även om frun försökte övertyga oss om att det var gott. Men jag sa ok. Jag testar. Väl hemma googlade jag och då såg jag att leberkäse betyder helt enkelt köttfärslimpa. Bara namnet gemensamt med ost och lever. Stekte det i söndags och serverade med mos och grönsaker och lingonsylt. Kanongott. Smakade som en jättegod falukorv och för en korvälskare som mej är det toppenmat.
 
Bokmässan har jag ju också hunnit med. Fick åka med Mickes klass. Trevligt. Och vilket sorl det är där, Kände när vi kom hem att det var skönt med ett tyst hus. Vi blev avsläppta vid stationen och där bygger man om. Och inget lyse så måste erkänna att jag nästan inte hittade upp på stora vägen. Verkligen en konstig känsla när man såg viadukten men hur fasen komma upp där? Såg plötsligt några som var på väg på ett annat håll än vi och förstod att där kunde man smyga efter och se då kom vi rätt. Så hem kom vi den kvällen med.
 
 
 
Och Kerstin och jag har hittat sjö nr 32 och 33 nu. Gatesjön och Västra Harsjön.
Och vi har några till på lut. 40 får nog bli vårt stora mål. Vi startade med att försöka hitta 25 men man måste ju vidga sina vyer.
 
Teaterträningen går framåt. Om än tar tid. Extra tid när jag i måndags skulle plocka fram mina papper, som jag ägnat 100tals timmar åt att fundera, skriva, skriva om mm. Manus klart och scener klara. Några inlagda på datorn.  MEN då hittade jag inte min stora plastmapp. Helt borta och allt arbete borta. Så kan det gå.
 
Och gå det gjorde jag på gymmet i tisdag. Och medan jag gick där så tänkte jag över hur manuset såg ut och gick igenom allt. Därför gick jag 70 minuter på löpbandet. Och hem o satte mig vid datorn och satt där i tre timmar och fick ihop ett nytt manus. Den 26 oktober kl 14 i Gaslunda skola kan ni se resultatet av våra ansträngningar.
 
 
Och här flyttas. Inte jag. Och inte bara Micke. Utan Kerstin har flyttat så vi kan vinka till varandra och Nilssons flyttar så vi inte längre kan vinka till varandra. Men det är nära till dom. 2 hus bort bara. Och vi har hjälpt till lite att flytta Simon och Lovisa. Dom håller på med  en omflyttning runt om Jönköping!! Nu har vi parkerat dom i Skillingaryd.
 
Förresten Simon ska snart till Australien och vara delaktig i att köra en sol-bil tvärs över kontinenten. Från Darwin till Adelaide. Man kan följa det på jusolarteam på nätet.
 
Nu tyar jag inte skriva mer. Men jag slutar nostalgiskt i dag med. Hittade en bild i ett album där jag inte kunde se om det var jag eller Roger. Och jag som säger att ingen av mina barn är lik mej.
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela