roligtlivver.blogg.se

En bild

Publicerad 2013-03-24 22:44:29 i Allmänt,

Denna bild skulle jag pigga upp mitt förra inlägg med. Men som ofta händer så slant fingrarna. Sen hade jag på något sätt startat uppladdningen så det gick inte att stänga sidan. Vilket otroligt tekniskt geni jag ändå är!!!!!
Vaxkabinettet i N.Y. Vaxdockan till vänster även om figuren till höger ser allvarlig och blek ut.

felskrivning

Publicerad 2013-03-24 09:52:20 i Allmänt,

Sitter här på söndagsmorgon och tänkte skriva något men kollade först sista inlägget.
 
Och hittade då min egen lilla självkritik. Så jag tror jag hoppar över skrivandet i alla fall så här på morgonen.
Får bli en kvällssysselsättning.

Om ni undrar varför så läs förra alstret från min han eller kanske man säger händer när man skriver på ett tangentborg??
 
Jo jag tänkte skriva, Varför skriker kvinnor så hemskt men nu när jag tittar så har jag skrivit, Varför skriver kvinnor så hemskt. Var kanske mitt undermedvetna som jag gav mig en känga?
 
Så jag avvaktar till i kväll och ser om självkänslan har återvänt då! För att hjälpa självkänslan på traven försökte jag hitta en tjusig bild men vad som kom fram var detta. Kanske kan den hjälpa. Jag har nämligen också ätit på detta stället. Kanske inte samtidigt med Tom men ändå......
 

Nytt fredagsförsök

Publicerad 2013-03-22 16:14:22 i Allmänt,

Tredje gången gillt.
Men nu tror jag att jag helt glömt vad jag tänkte notera här
Kanske att i går var vi ju på hotellet och firade Mickes extra kromosom.
Hans och två kompisar var där och sen var vi 14 vänner till dom. Hur trevligt som helst. Vi bestämde att vi skulle gå dit fler gånger. Vi måste ju inte fira något utan vi kan fira att vi är tillsammans.
 
Det är inte så käckt att sitta som jag gör när jag skriver, lite tillbakalutad i stolen. Inte av några ergonomiska skäl utan för att när jag lutar armarna lite neråt så lägger dom sig så vackert tillrätta på den stora bilringen som befinner sig i det läget. Och få bort den det är svårt. Och jag vet inte OM jag vill ha bort den. För med en bantningsmetod så följer ju att det runda försvinner även på andra ställen. Och med det rynkiga ansikte jag redan har sä vete sjutton om jag vill smala av det mer. Jobbigt nog, vet inte vilken sida jag ska vända till. Man ska ju vända den andra sidan till men jag vet inte vilket som är den andra sidan. Ena sidan är mer rynkig än den andra, men den andra sidan har på ett ställe en halv tand.Som inte är så lätt att laga enl tandläkaren. I-landsproblem!!
 
I tidningen i dag läste jag något som i min hjärna blev ganska så kul. Det var någon som gav dagens ros till en som hade hjälpt till med en flyttning. Och hon fick rosen för att hon kört grejer, kört till tippen, burit grejer osv osv. Kändes nästan som om man desparat vill bli av sina grannar. Men jag har väl fel hoppas jag.
 
Vidare i tidningen läste jag också att höns har ett öga för skönhet. Så där rök chansen att jag skulle kunna skaffa mig en liten hönsgård. Dom hade väl varit på rymmen hela tiden.
 
En anna sak som förbryllar mig är varför kvinnor alltid skriker när dom blir glada. Ja nu menar jag förståss i tv.n. När jag sitter här lutandes mig mot min bilring så har jag tv.n på bakom ryggen och oftast vet jag inte vad som är på gång där men med jämna mellanrum så är det en eller flera ylande kvinnorvarelser. Skrik omväxlande med Oh herre jesus eller  OH my good!!  Varför måste dom skriva så hemskt???
Min med en extra kromosom försedde glutenintolerante son!!!

Lite tankar så här på fredagen

Publicerad 2013-03-22 11:02:00 i Allmänt,

Ja det verkar som om det var tomt i huvet på en gammal gumma!!
Men jag skrev ett långt inlägg och sen slant mina fingrar så var innehållet blev av det vet inte jag.
Kanske återkommer med mina tankar när jag hittar dom

"föredrag"

Publicerad 2013-03-20 22:40:50 i Allmänt,

Ja jag bjöd Micke på middag. Fläskkotlett och potatismos. Sås har jag aldrig varit bra på och det är inte ofta vi har haft sås bara för det. Finns som jag inte tycker om och som därför mina barn inte fått njuta av.
Har inga matlagningstalanger. Dom generna hoppade ju över en generation och placerade sig hos mina barn. Och det är ju kul för dom.
Men jag har en talang, jag är som man säger, "lite rafängd". Jag säger gärna till mycket folk och bjuder in dom på mat. Och då fixar jag till något. Enkel utsmyckning och enkel mat. Och lite lekar och lite kortspel och lite.....
 
I dag har jag varit föredragshållare. Kul. Särskilt när lokalen var full av folk. Och alla satt kvar och lyssnade. Som tur var så var dom inte helt tysta för det hade varit träkigt. Jag berättade om sidan Det gamla Olofström och efer mej berättade Annika som har hand om bildarkivet i Olofström lite om gamla O. och visade bilder ur arkivet.
Jag visade ju bilder från "min" sida och det blev många kommentarer. Känns bra att ha gjort det.
 
Och apropå gamla bilder så har jag ju gjort en grupp som heter Eklundasläkten och nu har det blivit lite fart där också. En kusin skickade bilder som jag lagt in och snart får vi nog ordning på den sidan också. Kusinen ifråga skickade visserligen brevet till Birgitta Ekman men det hittade fram. Hon hade glömt att jag bytt namna. Och det är ju bara 47 år sedan som jag hette Ekman!!!!
 
På baksidan av detta kort står det Kusin Gittan och det är jag det. Ni får bilden så här stor så ni verkligen ser hur söt jag var!

Vad hände??

Publicerad 2013-03-17 12:10:00 i Allmänt,

Nu var jag där igen och rörde till det. Hade ju skrivit men det försvann tydligen.
 
NÄR ska jag bli full-lärd eller i alla fall lite lärd på det här med dator???
 
Skrev ju att det är vackert ute, sol och vit snö men jag vill INTE gå ut. Känner inte för det. Vet inte vad jag känner för men ....
 
Läste just aftonbladet om en man som stulit på en bensinmack, 10 doftgranar. Vet inte hur han känner det men han har ju en bil som doftar gott i alla fall..
 
Nu ska jag fundera ett tag på om jag ska ringa till Micke och bjuda honom på söndagsmiddag. Ja jag tror jag gör det..
 
 

Titta det snöar allting blir vitt

Publicerad 2013-03-14 10:19:35 i Allmänt,

Visst är det väl vackert. Allt blir vitt och rent och skönt att promenera i?
 
Va tycker ingen det? Synd. Jag tycker om det i alla fall. Och man kan vara lugn för våren kommer någon gång och desto mer efterlängtad blir den.
NU ska jag snart ut och gå en runda med Britt-Marie. FAST det snöar.
Och sedan jag skrev har det ju varit final i melodifestivalen och då är det fest hos Sigvants. Vi har säkert i 30 år nä ännu längre, haft fest både i svenska finalen och den STORA finalen. Med mat och dricka och så klart Mickes frågesport som alltid är både rolig och svår. I år vann Ingegerd på 10 av 13 rätt. Strålande. Själv hade jag nog 8. Allt är frågor om tidigare finaler.
En rolig fest hade vi i alla fall.
 
 
Så här såg det ut under tv-sändningen och så här såg det ut senare:
 
 
 
Roligt hade vi i alla fall.
Och vad har mer hänt. Inte så mycket. Ida var här hela helgen och det är ju alltid trevligt. Då blir man uppdaterad om alla böcker hon läst och det gillar  jag att höra.
Sen har det varit som vanligt med gympa på måndag och snart har jag blivit bra i mitt ben (det som jag gnällde över i ett annat avsnitt,mitt gnäll inslag) så nu går det att gympa men innebandyn ger fortfarande problem. Det är det där med att göra "snabba" vändningar och kasta sig efter bollen. Det är inte bra men jag kämpar på.
Och Ingegerd och jag har börjat med våra gym-besök igen och det känns verkligen bra. Tisdag och torsdag morgon.
Föreläsning i Jämshög, först om fjällen och på eftermiddagen om Katarina den Stora och det senare kändes väl inte så kul men... Oj oj vad bra det var. Föreläsaren fick mig nästan attt känna mig som om jag var med i Ryssland och vid hovet. Fick också veta att Gustav III och Katarina var kusiner. Alltid lär man sig något nytt.
 
Soppgrupp i går och det är fint. God fisk och hummer soppa med bröd och ostar. Smaskens.Ochs en pratar vi, om allt,livet och varandra och ibland om andra. Men bara snälla saker!
 
Sen godis på bordet och det är inte bra. Jag har avslutat min godisfria period och då äter jag inte måttligt med sött. Får nog inleda en ny sötfri era.
Så har veckan varit och nu går jag ut i snön.
 
 
 

Hejsan

Publicerad 2013-03-07 09:54:23 i Allmänt,

Många dagar sen jag skrev något här. Jag har varit fullt upptagen med att skriva annat. Håller ju på med att få ihop en teater som ska visas i början av juni. Och det är kanske ingen märkvärdig föreställning (vi har roligt) men den tar tid.
Vi har övningskvällar ganska ofta och då spånar vi och tänker och har allmänt skoj. Men sen ska det "redigeras" och det är inte gjort på en kvart. jag skriver och skriver om och stryker och tänker och ja sen får vi se vad det blir av det. Men trots att det tar tid så är det ju mödan värt. När datum för föreställningen är spikad så ska jag meddela detta. Vi vill ha MYCKET publik, en publik som är med och sjunger..
 
Nog om detta.
 
Sen sist jag skrev här så har jag ju börjat min religiösa bana också. Var i kyrkan i söndags och hjälpte till att sälja kakor. Fick lite andakt på köpet och det var inte helt fel. Barnkörer som sjöng och uppträdde, en präst som pratade bra och lite, fina psalmer och kyrk-kaffe. Kan man ha det bättre??
 
Nu behöver jag inte gnälla om allt ont jag har för nu börjar allt rätta till sig. Har t o m varit på gym och testat några gånger och det gick bra.
 
Och promenerat. Tur jag har en del promenerande vänner som drar ut mig. SJälv blir jag då inte färdig att gå ut. Men ring så går jag. Är nästan som en sådan där uppdragbar leksaksdocka, dra ut mig så går  jag. När batteriet är slut så sätter jag mig. I går så gick Britt-Marie (hon hämtade mig!) och jag en runda. Kom bara ner till torget när vi fick syn på några stolar utanför ostbutiken. Dom nästan ropade till oss: Kom och sätt er, vi har kaffe och solsken.
 
Så då gjorde vi det. Tänk bara, gott kaffe, god macka, folk i rörelse på torget och som pricken över i en skön varm sol. Vi gick i alla fall inte direkt hem sedan utan det blev en extra runda.
 
Och nu väntar jag på Monica för jag ska på utflykt. Vet inte riktigt vad. Men något med trädgård och blommor och sedan Karlssons (vårt eget lilla Ullared) och som avslutning stjälper hon av mig i Asarum.
Se där detta blev väl en hel sida utan gnäll. Heja mig.
Ska se om jag hittar något kort att sätta in.
 
 
Det blev "en öl är aldrig fel" Denna dracks i Houston och det är inte heller fel!!!
Ha en bra torsdag och jag återkommer nog till helgen.
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela