roligtlivver.blogg.se

upprepning

Publicerad 2014-08-26 15:34:24 i Allmänt,

Så går det när man dröjer så länge med att skriva, då skriver man om saker. Kommer så klart inte ihåg vad man skrivit...Hmmm Men kanske dom som händelsevis råkar läsa här också glömmer så det jämnar ut sig.
 
Har ni förresten tänkt på när man drömmer? Ja alltså jag drömmer ofta och ibland på morgonen så försöker jag verkligen komma ihåg vad jag drömt och det funkar jättebra.
T ex i natt så drömde jag att Micke, Pamela och jag tog in på ett stort hotell och fick ett rum och sen letade vi efter toaletten för det fanns ingen på rummet. I receptionen sa man att gå rakt fram så finns det både toa och dusch och lite spa. Vi kikade framåt och där fanns allt men det fanns också massor av folk som gjorde just allt detta, satt på toan, gick runt halvnakna osv. 
Plötsligt sa Pamela att hon skulle gå ut och äta med Soss oh Barbro och vi fick inte följa med för hon hade då inte råd att bjuda oss också. Det var helt o.k. Då går vi in i spaet sa jag till Micke.
 
Och jag ser scenen framför mig. Och i färg. Någon påstod att man inte drömmer i färg men det gör man.
Men sen kommer det en annan sak. NU kommer jag ihåg vad jag drömt och ibland har jag skrivit ner mina drömmar. Jag har massor av drömmar nerskrivna. I olika perioder har jag gjort det.  Och när jag läser mina gamla drömmar så klickar det inte till någonstans. Kommer absolut inte ihåg drömmen.
 
Men om någon säger kommer du ihåg när vi var och spelade minigolf för några år sedan och jag ramlade.DÅ kommer jag ihåg.
Så det måste var så att drömmen har ju inte hänt och därför glömmer man den efter ett tag. Helt bortspolad.
Förstår ni vad jag menar???  Underligt.....

Jag har varit på Skagen i sommar. En resa på 4 dagar med buss och i sällskap med Micke, Sofia och Lena (Sofias mamma) En fin tur.
Här står Micke och vet inte om han ska välja Kattegatt eller Skagerack??
Vi var också på en jättefin blomsterträdgår, Jaspershus. Denna kan jag rekommendera, fin och välskött och helt underbart vackert
 
 
Liter spel hann vi också med Micke och Jag. Här skulle jag satt in en bild på en fin hand som jag hade när vi spelade "Hockey" med kort. Alla som kan det spelet skulle då sett att det var en oslagbar hand. Men som vanligt hittar jag inte kortet.
Jag sätter in en bild till från ett studiebesök. Något riktigt danskt som snart ska bli norskägt.
 
 
 
Ja Aalborg är alltså köpt av norrmännen!! Micke förblir dock svensk.
 
Här en bild på något annat som jag gjort några gånger. Marie och jag har geo-cachat dvs letat kontroller med hjälp av mobil. Av Maries mobil för jag har inget sådant. Och det är jättekul. Här hittade vi en liten, liten låda utanför läkarstationen. Dvs vi hittade inte den utan efter att vi vandrat runt i 20 minuter så stack en äldre tant (jag tror t o m hon var äldre än mig) ut huvudet från ett hus mittemot och sa. "Titta noga vid stuprännan" Och där fanns den.
 
På 5-dagarsorientering var vi behjälpliga med vatten till 3000 törstiga orienterare. Dvs det var 3000 som passerade vårt vattenhål och alla ville ha vatten. totalt var det väl ca 20000 deltagare.
Så här såg det ut!
 
Varmt och svettigt värre men kul. Alla som sprang var vänliga och tyckte vi var "enna redia änglar" som ville stå där med vårt vatten.
Ny tyar jag inte mer i dag så....
 
 
 
 

sommarminnen

Publicerad 2014-08-24 13:20:19 i Allmänt,

 
 
Midsommar på Äppelvägen:
Har tyvärr ingen bild när jag sprang omkring och var brevlåda medan två lag försökte posta brev!  Blev helt utmattad. Ingen bild heller från när vi åt. Dvs jag tror inte jag fick i mig något. Jag bara skrattade. Gick inte att äta.
Trici hade placerat lappar under våra tallrikar på sådant som vi skulle göra medan vi åt. Så någon skulle gå hela tiden, någon ta mat från grannens tallrik, någon prata ovidkommande saker t ex om julen hela tiden, någon hurra,  någon fnittra, någon säga hej osv osv. DET VAR HELFESTLIGT.
 
Passar även till ett gäng damer 80+. Jag vet för jag har testat.
Svärfars sambo fyllde 80 och då fick jag vara med. Hon hade bjudit 11 damer på Grand Hotell i Lund och när hon hörde om dessa  lappar så bad hon att jag skulle göra något sådant. Gjorde lämpliga lappar (INTE ta mat från grannens tallrik) och sen lämnade Inger ut dom och efter ett tag så blev det fart på tanterna.
 
Men jag återgår till bilden. Där ser man en av deltagarna i stafetten. Hon liksom vi andra lägger ner hela vår energi för att vinna, galge, pinne, enkrona-stafetten.
 
Med samma sällskap så tillbringade vi en del tid Halen. Ett kvällsdopp kunde se ut så här.
 
 
 
Tänkte skriva mer och lägga in bilder men jag blir sååååå trött på mej själv för jag har ingen ordning på bilder eller rättare sagt det är en jädrans oreda bland bilderna.

Så jag slutar denna gång med min ny favoritbild: Simons nyputsade skor.
 
 

Höst och tid för att skriva.

Publicerad 2014-08-21 10:29:32 i Allmänt,

Ja tid för att skriva har jag väl egentligen alltid. Mycket "fritid" när man är pensionär. Vet inte vad dom pensionärer gör som tycker att tiden inte räcker till. Min tid räcker då verkligen till och blir över.

Har kommit på att det är skillnad om man är två eller ensam. Om det är två i familjen så ska det fikas på fm,ätas middag, fikas på ef och kvällsmat och tv och kaffe osv. Sen ska man också köra en runda och gå tillsammans och handla. Tro tusan att sådant tar tid.
 
Men jag äter när jag känner för det, handlar lite då och då och fikar gör jag ofta. Och ingen bil att ta en tur i. När jag tycker det är tråkigt och ensamt så kallar jag på någon av mina vänner antingen via tel. eller FB och si då dyker dom upp. På fm eller em eller ibland kl 10 på kvällen. Alla alltid lika välkomna. Men inga bestämda tider på något.  Ingen ordning och reda i det här huset.
 
Alltså får jag tid över.
 
Men sommaren startade med dop och konfirmation. Båda delarna med ALice.
Så här fin var hon i kyrkan. Döptes ena dagen o konfirmerades den andra. Dopet var jättefint.
Sen blev det inte dopkalas men väl konfirmationskalas.
Och sen blev vi flera när vi åkte hem från storstaden. Både Alice och Saga följde med. Så fick vi några fina dagar tillsammans i Olofström och så klart i Asarum. I Asarum finns ju både badtunnan och Långsjön.
 
 
 
 
Och sen kom värmen och den kom med besked och den stannade länge.
En lång het sommar inträdde
 
När jag skrev detta så kom jag att tänka på en tv-serie som gick för många, ja jättemånga år sedan och som hette Long hot summer. Någon som kommer ihåg den. Ja jag kommer inte ihåg den men jag VET att jag älskade den. Det var ju då det bara fanns en kanal så man kanske blev tvungen att bara älska den.....
 
En skön altan, parasoll och många bra böcker så klarar man sig fint. Så mycket annat att göra finns det inte. Har kommit på att på sommaren så åker man ut och kör en runda (dom som fikar och äter och gör sådant tillsammans) och det finns inte så mycket sällskap att tillgå. Nu finns ju Micke nära så sällskap har jag..
 
Barbro från Australien har också varit hemma i sommar. Några dagar även här. Ja Soss var också med.
Då gjorde vi en utflykt. Vi var och matade älgarna.
Och sen har jag ju varit i Lund. Inger, farfars särbo, fyllde 80 och vi var på Grand Hotell i Lund en eftermiddag och åt god mat.
11 tanter där Barbro och jag var yngst. Men pigga tanter och att Inger fyller 80 var obegripligt. Det är en pigg rask kvinna det.
 
När hon var här så berättade jag om midsommarafton och att vi la lappar under tallrikarna vad folk skulle göra under tiden man åt (t ex  klappa, skåla, prata strunt osv) och sen ringde Inger och bad att jag skulle göra sådana till tanterna och då gjorde jag det. Jag gör alltid som folk säger till mig.
Inger fick lapparna och hon la ut dom. Det var lite trögt att få igång 80-åringarna men Inger hon jobbade på och fick lite fart på det. Det blev riktigt kul till slut. Det klappades, vinkades, pratades jul osv.
 
Ett litet sångblad hade jag också fixat till Inger och man sjöng.
Lite längre in i rummet satt ett stort gäng tjejer och hade möhippa o Inger kom på att hon skulle gå dit och sjunga för bruden. Väninnorna tyckte nä det kan man inte men Barbro o jag tyckte det var ett bra förslag så Inger traskade iväg. Då kände vi vårt ansvar så vi följde med och alla vid möhippebordet sjöng i ett hus vid skogens slut.  En rolig eftermiddag hade vi.
Nu har jag kommit igång med den här lilla bloggen igen så det kommer nog mera snart.
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela