roligtlivver.blogg.se

måndag IGEN!!

Publicerad 2016-09-19 22:46:24 i Allmänt,

Nu sitter jag här, trött och sleten. Nä nu skojar jag
.
Kanske lite trött i kroppen men det får man väl vara efter ett pass på gymmet på fm och nu hemkommen från gympa och innebandy. Är jag för gammal för detta? Nä vet ni vad det är jag då inte alls. Det är alldeles för roligt. Efter en kvarts innebandy så säger jag att NU tyar jag inte mer men se det gör man i alla fall.
 
I dag var det en försäljare här och ville sälja ett hål. Ja just det ett hål, ett nytt titthål till dörren. Ett titthål som såg ut som en mobil och hade tom en kamera. Men smakar det så kostar det och 250 kr i månaden i ett år kändes lite för mycket. Man kan se med hålet som finns där. Men visst är försäljarna smarta. Han, en trevlig försäljare, passar så klart på nu när det har varit oroligt här med alla dessa bränder in på knutarna. Och han hade sålt massor. Sa han i alla fall. Och jag tog en broschyr och skulle tänka på saken. I slutet så sa han att vi måste tänka på att det är en orolig och tuff värld vi lever i och tänka på säkerheten. Men då blev jag lite irriterad och sa. Men man måste vara lite tuff och inte låta världen slå ner sig. Sen sa han hej.
 
Jag spelar wf med diverse personer. SKulle någon här läsa detta och vill spela med mej så tryck in mej. Av någon anledning så heter jag ekisssss. Och många äro de som besegrar mej. Roger mest. Och sen har han statistik så han sa att nu hade han vunnit 80 och jag 12 (tror det var så i alla fall) och då tyckte jag att det var bra att jag vunnit 12 i alla fall. Sen för min självkänslas skulle var jag tvungen att skicka denna bilden till honom.
För att bevisa att jag kunde några ord i alla fall. Ja inte boken, för läsa vet han nog att jag kan, men korsordet. Såg när jag skickat bilden att så många ord hade jag inte fyllt i!!!
 
Ian Rankin är en favoritförfattare. Jag har många sådana
.
Och soppträff denna veckan med. Nu var det min tur att göra soppa. Passade väl bra nu när hösten närmar sig. O.k då. det var 25 grader ute men det gick bra ändå. Fisksoppa och jag hade lyckats baka bullar också. OCH knäckebröd. Lite knäckebröd för min ugn är kass så hälften av plåten blev bränd och den andra bra. Jag har blivit lovad en ny ugn och snart kanske den kommer. Olofströmshus har väl fullt jobb med sina sopor. Båda vår sophus har ju brunnit så nu har vi bara en container. Så jag förstår att min spis dröjer.
 
Ida var ju här förra helgen och då skulle min badtokiga väninna, Kerstin och jag så klart bada. Nu var det ju 21 grader i vattnet och varmt i luften så bad var helt o.k även för Ida. Ingen baddräkt  förståss, men då plockade jag fram min mammas gamla baddräkt, från 1944!!!!! och den badade Ida i.
Så här tyckte Ida vi skulle posera och då gjorde jag så klart det. Till höger alltså mammas baddräkt från 44 och till vänster min badddräkt från 1990!!!
 
På lördag var vi på Thairestaurang i Karlshamn. När vi gick hem så ylade vi mot den vackra månen.
Sen blev det söndag och då gjorde jag inte ett skvatt.
Ny vecka och nya äventyr hoppas jag väntar på mej. Någon som har förslag på vad jag ska roa mej med?? Skriva gärna en rad till mej då...
 
 

 

snart kryss

Publicerad 2016-09-10 09:42:29 i Allmänt,

Nu har jag varit på Bornholm. dvs jag har varit på Bornholm igen. Gång nr 15 och 14 av dom gångerna har vi varit med i cykelloppet Tour de Bornholm, ett fantastiskt lopp för funktionshindrade.
Och här har vi gänget som cyklade i år. Dvs detta var vi från Olofström och sen var det några hundra andra. Med alla slags fordon, tandem, gå-cyklar, kärror. Nästa gång ska jag sätta in en fin bild så ni ser hur det ser ut. Den ligger just nu på min mobil och sen ska den alltså vandra vidare till en grupp som heter mobilfoto (en liten grupp Micke och Jag) och sen vidare till hämtade filer och sen....... Se vilket jobb jag har med mina bilder. Men den lille envise jäkeln i mig ger sej inte.
 
En toppenhelg, regn och blåst, 5 timmars väntan i bilen på färjan, leta reda på cyklar och ja sen svimmade Micke. Men som sagt en toppenhelg.
Ingen träningsvärk i alla fall och tur var det för på måndag började hösten aktiviteter med gympa och innebandy. Såååå kul att var i gång igen. Glömmer helt plötsligt min aktningsvärda ålder.
 
Och tisdag eftermiddag film på vår underbara biograf. "Livet efter dej."  En ganska sorglig men underbar film. Kan rekommenderas. Lika bra som boken som den faktiskt följde väldigt bra.
 
Onsdag ja då hade jag en heldag på villa Andrum uppe vid Halen. Tantgänget Sopp-tanterna  hade en 70 åring att fira och vi hade bokat Andrum för hela dagen. Och det var en TOPPENDAG. t o m vädret var med oss. Så vi åt fm-fika med goda frallor kl 11 och middag med exotisk planka kl 17 och kaffe och kaka kl 18 och jo vi gjorde lite annat också. En kul tipsrunda stod på programmet och sen hade vi ett spel som gick ut på att se om vi kände varandra så bra som vi inbillar oss. Och ganska bra kände vi nog varandra.
En underbar dag med underbara vänner. Säger som vi brukar säga till varandra, Jag älskar dej......
 
Och veckan var inte slut med det utan i går var det Sofia-fest med många goda vänner. Inte ens ett tantgäng utan Sofia och Mickes kompisar och nåja en och annan tant hade väl slunkit med också. En fin kväll och som grädde på moset så hämtade vi hit Ida också
 
Snart kryss så....
 

altanen

Publicerad 2016-09-01 22:21:59 i Allmänt,

I dag fick jag utdelning på mina nödrop om Altanbesök.
Se där en glad kvinna på besök. Cyklandes en lång runda. Hmm med elcykel! Ska det vara motion det tro. Jo det är det faktiskt och ännu mer om batteriet lägger av i Kyrkhult. Tungt tungt, tur att det är nerförsbacke.
Annars så går allt sin vanliga lunk. Inget kulturellt eller intellektuellt har dykt upp i mitt sinne ännu. Men det kommer kanske. Och inga förslag från dom två (så många tittar i alla fall här) som jag tror kollar mitt lilla försök till blogg.
Tanta-möte i går uppe i nyss nämnda Kyrkhult dock inte med Birgit. Men en av våra medlemmar i Yrsa cyklade i alla fall dit. Utan elcykel. Men å andra sidan så cyklade hon inte hem utan liftade.
 
Inget bad denna veckan men vi tar igen i nästa. Lite värme ska väl bli kvar. Men vadå värme förresten vi klarar väl bad och simning i alla väder. Så klart.
Slut för i dag. Jag slutar med en bild på jordgubbar eller det är kanske smultron förresten. Bilden har jag "knyckt" från instagram och Magnus.

 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela