roligtlivver.blogg.se

Ytterligare några dagar i mitt liv

Publicerad 2016-07-29 13:29:33 i Allmänt,

Inga kort får jag in. Trött blir jag på mig själv.
Livet flyter på.
Mycket med vatten. Badar och simmar varje dag.
En dag var det paddling med bad. Inte så att vi välte men det var såååå nära att Patrick och jag gjorde det.
Var alltså ute på sjön med familjen Cairenius d y. En jättetrevlig dag. så trevlig att jag glömde vilken tid Micke
skulle till optikern och där dök vi upp (hmm lte vitsigt där va?) en timme för sent.
 
Spelkväll hos Micke, från 17 till 22 så spelade vi nästan hela tiden, Melodifestival, racko och skipbo. Det gick undan där.

Tja så här blev det. Hittade inte något som jag ville ha. Det här är en bild på ett vattenfall i Kina. inte ens en bild som jag tagit utan den är från Lovisa och Simons resor.
Kanske jag klurar ut det där med bilder till nästa gång.
 

10 dagar i mitt liv.

Publicerad 2016-07-25 10:02:29 i Allmänt,

Har varit i Göteborg. Som vanligt så var mina och SJ.s förbindelser perfekta så resan flöt på i perfekt lunk.
Och "färdtjänsten" dvs Eva stod och väntade på centralen i Göteborg. Så det flöt på där också.
 
OM jag säger OM så ska ni nu få se lite bilder från vistelsen i storstan.
 
Hmmmm nä nu vet jag inte hur jag ska göra.
Får ju inte över mina mobilbilder till datorn. Kom dock på ett sätt och har nu lagt dom på mobilfoto i fb. Men HUR får jag in dom här... Får tänka i dag och återkomma.
Går därför ut i den soliga dagen.
 
 

skräpmail

Publicerad 2016-07-16 22:03:49 i Allmänt,

Jag är avslöjad. Någon hemlig kontroll har avslöjat mig.
Varit borta i dag och inte kollat mailen. Skräpposten full.
 
25 mail har upptäckt att jag inte har några pengar och säkert vill låna några hundratusen och lika många har upptäckt att om jag inte har pengar så har jag några kilo för mycket. Och det finns bantningsmetoder och bantningspiller, alla tydligen lika effektiva. Dessutom måste jag nog börja röka för det finns så många fina metoder att sluta.
Så om en vecka så kommer jag att se ut som en mycket förmögen mager kvinna och dessutom rökande! Vore väl en syn för gudar...

festbilder

Publicerad 2016-07-16 15:48:48 i Allmänt,

Annemarie och barnen fixar lite för Micke.
 
Omgiven av två söta brorsbarn, Saga och Alice
Romeo och Julia i Saga och Idas version. Såååå himla fin.

Och här omgiven av två vackra flickor till, Ida och Lovisa
 
 Christina hälsar välkommen och bjuder på en överraskning, Mickes egen toastmaster Roger, hemkommen från Kina kvällen innan.
 
 
 
 

Melodikryss

Publicerad 2016-07-16 10:02:41 i Allmänt,

Satt uppe sent i natt och följde Turkiet. Och Nice.Förstår inte vad våldet har för mening. Förstår inte vad ovänskap över huvudtaget har för mening. Kan vi inte få vara som vi vill och alla hjälpas åt till en bättre värld.
Våldet har ökat det förstår jag.Men samtidigt tror jag att det är så att vi nu för tiden SER ALLT SOM HÄNDER. Och vi får lite kaos i vår tankevärld. Förut visste jag (på 50 talet) knappast vad som hände i Stockholm. Ingen tv. Var kanske att ta i. Radio och tidning fanns så klart. Men tv och andra sociala medier har ju fört allt som händer i världen närmare oss.
Kan bara önska en lugnare värld. Vi får göra det vi kan.
 
Åter till vardagen, snart är det melodikryss. Kaffet är klart och pennan vässad så nu väntar jag bara på Kerstin. Och så klart på Anders Elderman.
 
 
Och här ser ni bilder från fest på Lyktan!! Nä minsann det kom inga här heller. Trodde jag löst det men.....
Men detta är en bild från 2007 och ungefär likadan såg Roger ut på Lyktan. Så håll till godo.
 
 

sommarmåndag

Publicerad 2016-07-11 22:37:58 i Allmänt,

Det är sommar och ljust fast klockan är 22.14. Hade jag känt någon som bott t ex granne med mej så hade jag verkligen känt för en promenad. Men nog skulle min granne blivit lite snopen om jag ringde på och bad honom gå ut och gå med mej så här på kvällen. I och för sig så tror jag han skulle blivit snopen om jag frågade honom på eftermiddagen också. Jag LÅTER BLI.
 
Men om någon som läser detta och känner någon sen kväll att man vill gå ut så messa eller ring eller kom eller tja gör något.
 
Och som vanligt rusar tiden i väg. Förra veckan så var det planering som gällde. Och planeringen gick bra och utförandet också.
Tänk en kväll på den gamla Lyktan. En riktig gammaldags folkpark.
Bilder bilder dessa jädrans bilder. Nu ligger dom i min mobil och på windows live galleri och där ligger dom tydligen bra för inte får jag in några bilder här.....
Men i morgon så ska jag ha fixat det. Trodde att jag kunde ta dom från live galleri men tydligen inte. Problem är till för att lösas så jag återkommer.
Kan man inte lösa dom själv så bjuder man hit någon för att spela kubb och sen säger man: Jo det är så att jag inte får igång skrivaren, hmmm, kan du titta lite!!! Och så var det problemet löst.
En sladd var lös och jag kunde inte hitta ett hål att sätta den i. Jag höll på att bli helt tokig men som sagt gäster fixar allt.
 
Kalaset som då var i ovan nämnda folkpark gick jättebra. Från första stund när Christina fixade champagne och som överraskning presenterade sin man!! Dvs Roger hade kommit från Kina sen fredag.
Micke blev jätteglad när Roger sa att om Lillebror fyller år så känner man ju sitt ansvar som Toasmaster och åker hem. Succe.
Och show av Ida och Alice, känna på magen-sång med Magnus som slutade med känna på grannarnas magar, frågesport i dubbel upplaga och diverse andra uppträdande.
Maten ja den fick klart godkänt. Någon frågade var jag köpt buffen ifrån och då kunde man ju helt sanningsenligt säga ALLT är hemmalagat och jag hade gjort en hel del själv. Och sen har jag ju hjälpsamma vänner och utan bil och när man lägger festen en mil hemifrån så BEHÖVER man verkligen goda vänner.
Här blev det svart skrift men strunt i det. Vin och öl hade jag asat upp i mängder verkade det som för det vete sjutton om vi inte hade mer med oss hem än vi tog dit. Presenterna innehöll mk vin och öl och för resten så var det upplevelser och presentkort.
Så nu ska vi äta i Kristianstad, Karlshamn, Olofström, Röshult, åkas till Ikea, hjortsafari i Karlskrona, handlas på Bengans i Göteborg och fika i Brokamåla mm. Säger VI för jag tänker hänga på! Och allt detta kan han göra i nya skjortor från Kina, en ny för varje aktivitet nästan....
 
 
Nu ska jag dra mig till sängen, har lånat Marie Jungsteds senaste och den är bra så god natt god natt...
 
Men någon bild SKA jag sätta in. Så här kommer en bild från 70-talet då vi hade fest på Lingonvägen med 50-talstema. Våra bästa vänner på Lingonvägen hade besök av Tottes pappa och mamma och då fick man ju gå med på festen. Så här är Tottes pappa och jag i glatt samspråk.
 
 
 
Och med denna bild från det glada 70-talet avslutar jag dagens epistel.
 
 
 
 

tillägg

Publicerad 2016-07-05 23:41:00 i Allmänt,

Såg just att jag redan berättat om Elisabeth Georges senaste och det var minsann 612 sidor i den. Ville bara korrigera mej. Lite pinsamt att jag upprepar mig så i två på varandra följande inlägg. Måste kolla om jag upprepat mig på annat också. Verkar vara ok.
NU ska jag lägga mig innan jag börjar tramsa riktigt ordenligt.
Så god natt igen.
Bara för att göra detta inlägget liiite roligare så sätter jag in en bild på övning på egen skriven teater av Ida och Saga. Ska förhoppningsvis framföras på festen..
 

redan 5 juli

Publicerad 2016-07-05 23:36:08 i Allmänt,

Hondan vad tiden går fort.
 
Jag HINNER inte med. Inte så att jag har mycket att göra, nä då. Jag förstår inte varför man säger att pensionärer är så stressade. Jag undrar vad dom hittar på?? Jag har aldrig för mycket att göra.
Ibland har jag många kvällsaktiviteter men HELA dagen är jag ju ledig. Förr jobbade jag på dagen och hann ändå med lika mycket. Konstigt!!
Förra veckan så kan man nästa säga att jag jobbade. Jag jobbade helt ideellt med att bre smörgåsar. Var sysselsatt i 20 timmar. Kanske inte med smörgåsbreande hela tiden men det gick ut på det i alla fall.
Nässelfrossan, Olofströms stora kulturaktivitet sedan några år, hade  arrangemang på Forneboda och då var jag alltså Smörgåsnisse!! Underhållning fick man  på köpet bl a en del sköna sångare. En trevlig vecka.
 
Det trodde ni inte. Att jag skulle hitta midsommarbilder. Men det gjorde jag. Visst är väl en person väldigt tjusigt midsommarklädd. Tofflorna lyser ju upp hela bilden......
Och om jag nu kan komma ihåg HUR jag gjorde för att få den här bilden så kanske jag kan sätta in lite fler bilder.
När Nässelfrossan avtog så hämtade jag med hjälp av Monica Saga i Alvesta och sen for vi till Asarum. Där tillbringade Saga och Ida den största tiden (med undantag av tiden till kl 12 då Ida sov) I sjön. Vattenodjur båda två. Ja jag badade också en del.
 
 
 
Avslutade måndagen med att klippa gräset. Fick ont i händerna och munnen av gräsklippandet. Nu trodde nog någon att jag pratade hela tiden när jag klippte. Men så var det inte alls. Utan jag har aldrig klippt med en motorgräsklippare och jag var tvungen att koncentrera mig så in i norden. Både kul och spännande. Gräset blev i alla fall klart.
Nu gäller det att koncentrera mig på fest på lördag. Mickes försenade 45års-kalas. Tur att jag har goda vänner som alltid ställer upp.
I dag har Micke o jag gjort lite pyssel till nämnda fest.
Alltså jag har klippt hål i 106 pappersassietter och klippt ut 56 "tänder" och dessutom klistrat fast 56 sugrör på snapsglas. Micke har klippt "korvpapper" till Bullens korv.Visst  är det jobbigt med fest. Ska vi ha lite mat. Jodå det ska vi också. Berättar mer om det en annan dag.
Nu ska  jag lägga mig och läsa Elisabeth George. Lånade hennes senaste och dessa 600 sidor vår så himla bra så när boken var slut så saknade jag den oerhört. Nere i Asarum hittade jag gamla böcker av henne och fast jag läst dom innan så har jag nu snart plöjt igenom en av dessa gamla. Låter kanske fånigt men det är sant..
Men nu går alltså Elisabeth o jag och lägger oss.
 
 
 
 
 
 

 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela