roligtlivver.blogg.se

2013 närmar sig....

Publicerad 2012-12-30 14:18:33 i Allmänt,

Lördag nej söndag i dag. NU måste jag rycka upp mig. Känner mig fortfarande tråkig och nästan lite småsur. Dumt.
 
I går var jag i byn tillsammans med Britt-Marie och Kerstin. Vi gick en affärsrunda utan att köpa något särskilt. Sen kaffe hos BM. Några trevliga timmar.
Sen hem och känna sig tråkig igen.
NÄ NU MÅSTE JAG RYCKA UPP MIG!!!!
 
Snart ska jag till Kyrkhult och få god mat och lite spel. DÅ blir det bättre med humöret.
 
Och i morgon är det nyårsafton och sedan börjar ett GOTT Nytt År.
Lite nostalgi innan nyåret.
Nu ser jag att det var ju ingen så himla bra bild. MEN det är Lingonvägen och möbler som varit Farmor och farfars och som jag inte hade plats för när jag flyttade. Hoppas verkligen att Patrik har dom kvar.......
Tydligen tapetserar vi om. Lingonvägen som var mitt hem i 30 år.
Herre gud var tråkig jag låter.
Nä nu hej och hå ska vi bli lite muntrare.
Snart är det ´sommar och då kan man grilla korv.
Gott Nytt år alla.
 

Fredag förmiddag

Publicerad 2012-12-28 11:42:00 i Allmänt,

Fredag förmiddag och solen skiner ute. Och inne sitter jag. Bara för att jag inte gitter gå ut. Känner mig inte på humör för att göra särskilt mycket. Varför det är så vet jag sannerligen inte.
Julen är slut men inte kan det vara det som gör mig sådan här.
Allt är ju egentligen trevligt.
Annandagen gjorde "mellanbarnet" (sonen som är drygt 3 timmar yngre än äldste) med familj ett besök i Olofström innan hemresan till Göteborg. Fick i alla fall visa min gran och alla tomtarna. Sen fick Micke bjuda på kaffe och ha besök och det uppskattas.
I går var jag hos en av mina "yrsa-damer" vår egen lilla förening och bjöds på paj, julklappslek, julsånger och t o m en lucia.
Och i dag tror jag att jag ska gå på gymmet. Så jag slipper solen.hmmmmmm
Jag lovade en bild på de yngre badarna som verkligen njöt hela helgen av badbaljan.
Så här såg det ut.
 
 
 
 
Snön yrde och man KAN leka i en badtunna.
Lite mer bilder tror jag att jag sätter in här. Bara för att pigga upp mej själv. Nyss nämnde mellanson fick en pyjamas av sin hustru. Tjusigt eller? Liknar i mysfaktor nästan Ernst...
Och inte begriper jag varför bilderna blir såååå otroligt stora. Måste fundera ut hur man kan sätta in mindre bilder.
Men när jag ändå förevisar vår jul så får ni en bild av männen som sjöng vid bordet.Mycket kan familjen Sigvant men inte kan vi sjunga någon av oss. Men bjuda på oss själva är vi bra på. Och trots bristen på skönsång så blir underhållningen bra. Så här under håller oss Trio Klang på julafton.
 
Och snart är det fredag kväll. Förslag på något skoj att hitta på????
 
 

julkul i Asarum

Publicerad 2012-12-25 19:06:33 i Allmänt,

i A
Uppsittarkväll i Asarum.
Julen har firats och snart är den över. Tiden går fort.
Först var det uppsittarkväll. Inte med Bingolotto utan med Sigvants. Bara Sigvantar i hela huset!!
 
Sen blev det julafton och ALLA blev nöjda och belåtna med både mat, dryck och paket. Tonten kom på besök. Lite roligt var det att just som vår tomte kom så kom det en tomte till grannen. Tomtemöte.
Vår tomte hade nog lånta fjädrar för allt var för stort. Han höll t o m på att tappa byxorna och en en byxlös tomte hade kanske inte varit så kul. Men han skötte utdelningen med den äran.
Kalle Anka var avklarad och maten och dryck också innan tomten kom så sen var det "bara" att öppna paket och efter det så blev det test av nya spel. Ett spel som var roligt och kan rekommenderas är Ska vi slå vad. Man måste nog vara från 10 år för att uppskatta det. Men sen är det ett spel för alla.
Men ingen julafton i Asarum utan det obligatorisk julbadet ute i tunnan. Snön yrde men tunnan var varm och de yngsta deltagarna i julfirandet Sag och Olle tillbringade mycket,väldigt mycket tid i denna tunna. Var inte vattnet varmt nog så sa Saga:" vi springer runt och värmer oss själva".Bild på dessa nöjda barn kommer senare. Dom finns i Mickes kamera och Micke och hans kamera är fortfarande i Asarum. Jag sätter in en bild på de lite större barnen som slänger sig i snön först och sen i badet.
 
 
 
 
Återkommer i morgon med fler bilder och rapporter från det Sigvantska julfirandet.
God fortsättning. Nu ska jag plocka fram lite smått och gott till mej själv och sätta mig och titta på Så mycket bättrre.
 

jag går och ...

Publicerad 2012-12-21 23:17:26 i Allmänt,

Jag saknar min cykel, jag saknar den jättemycket. Inte så att den är stulen eller sönder eller så.Nej efter ett antal vurpor under årens lopp när snö och is kommit så bestämde jag i fjol att NU får det vara slut med det. Så nu sätter jag in cykeln när isen lägger sej och tar fram den när våren kommer.
 
Men jag saknar den. Nu går jag och går jag och går. Ibland tänker jag på den gamla gåtan vem är det som går och går och aldrig kommer till dörren. Det måste vara jag.
 
Skönt med snön. I kväll när  jag kom hem, var bjuden till Mickes flickvän på god mat, och kom hem vid halv 11 så var det underbart ute. Lite nyfallen snö som gjorde allt vitt och rent. OM det nu bara kunde ligga kvar till julafton. Hoppas kan man ju alltid.
 
I dag bakade jag knäckebröd som luktade pyton när man öppnade ugnsluckan för att kolla om det var färdigt. Och då tänkte jag så klart, sjutton också inte ens knäckebröd klarar jag! Men se ett under skedde för när jag tog ut brödet och provsmakade så var det jättegott.
 
Och snart är det jul. Nu ska jag sätta in en bild tror jag. Det blir julfirande 1974.
Undrar om tomten kommer i år?
 

1970

Publicerad 2012-12-17 22:20:33 i Allmänt,

Jag vet vad jag gjorde för för 42 år sedan. Vid denna tiden gjorde jag inte mycket.
Men kl 03.00 så stod jag i snöväder och försökte putta på vår bil. Ut från garaget och lite uppför gick det. I baksätet låg vår 3-åriga pojkar och jag fick pausa ibland för att en värk slet tag i mej. Sen fick vi igång bilen och då for Palle iväg och lämnade mig i snöyran. Trots att det kändes ganska illa så stod jag där och flinade och tänkte att nog blir han väl snopen när han kommer fram till lasarettet och har glömt frun. Men... Riktigt så illa gick det inte utan han värmde bara upp motorn och sen fick jag åka med.
Och kl 08.00 kom vår lille underlige son till världen. Det blev en speciell sort.
Vår lille glädjespridare. Som med hjälp av sina två medarebetare i familjenm, storebröderna Roger och Magnus artat sig till en riktigt "redig" påg.
Så i morgon ska han firas.Han har redan firat ordentligt. I söndags hade han släkt och vänner hos sej och hos mej. En trevlig dag.
Men i morgon får jag bege mig hem till honom med present. I dag fick vi hjälp så granen kom på plats. Den ska han ha till sin födelsedag. En riktig gran. Vi vågar inte ha något annat då han ju är son till en granförsäljare. Köper vi en plastgran är vi rädda att det börjar åska......
 

fest fest

Publicerad 2012-12-13 13:10:01 i Allmänt,

Tisdagsträff med soppgruppen på First Hotell.
Hotellet var fint. Vi kom redan 18 och tänkte väl stanna i två timmar. Men klockan var nästan11 när vi bröt upp. Och då var vi själva där. Hela tiden.Men ibland är man sig själv nock och det var vi. Prat och åter igen prat. Oj så trevligt.Presenter fick jag också, förutom att jag blev bjuden på mat och vin, ljuslyktor till fönstret och blommor. Sicket gäng var??
 
Och här kommer nästa gäng!
Och i går var jag på Kinarestaurangen. Då var det avslutning på gympa och bokcirkel.
Efter att ha avverkat en timme på ett möte (gäsp) så gick jag till restarurangen och där var det trevligt folk. Vi var 16 st och efter maten så gick vi hem hit. Jag "sprang" i förväg för att sätta på kaffet. Dom andra åkte bil. Man får ta sina motionspass.
Så här såg vi ut.
Leka  kanin är skoj. Som tur är så omger jag mig av lek-glada vänner.
Så här såg jag ut.
Man MÅSTE få ha lie skoj här i livet.

Nobelfest

Publicerad 2012-12-10 21:52:24 i Allmänt,

Nu har vi firat nobeldagen.Gympa och 10 december kan ju bara bli högtidligt. Så här blev vår innebandy i dag.
Först mingel med, inte champagne, men Champis och choklad. Sen utdelning av special nobelpris. Bl a fick Micke det för det bästa "clowneriet" under året. Andra fick för förkovring i innebandy mm.
Allt detta till tonerna av Uggla för Kung och fosterland.
Så här fina var vi. Sen gympade och spelade vi innebandy i klänningarna.
Det var en fest det med många glada deltagare. Och så snygga sen.
 
 
Vill ni se hur snygg ledaren var så får ni tala om det så kommer det en bild i morgon.
Och i  morgon ska jag gå till hotellet. Vissar roar sej hej vilt nu för tiden. Jag håller fortfarande på och firar min födelsedag. I morgon bjuder soppgruppen.
Innan i dag har jag tvättat och strukit och för övrigt ägnat min dag åt Karin Wahlbergs senaste bok.

Julmarknad

Publicerad 2012-12-09 16:13:41 i Allmänt,

I dag har jag varit på julmarknad. Rena julkortet såg det ut som. Om ni kommer ihåg hur det såg ut när Pippi Långstrump var på julmarknad så har ni bilden klart för er. Pippi förresten är min barndoms idol. Den första bok jag fick när jag var 6 år var just Pippi Långstrump och sedan dess har hon varit min idol. Ibland känner jag mig fortfarande som Pippi, stark och oövervinnerlig och lite annorlunda.
 
Men det är ju KALLT ute. Trodde nog att jag tålde kyla men fy sjutton vad jag frös.Måste köpa tjockare vantar och tjockare sockar i stövlarna så blir det säkert bra.
Men vacker är det ju eller hur?
Visserligen har ni väl samma tjusiga utsikt men ni får den här bilden ändå.
 
Vad har veckan innehållit mer tro? Minnet är ganska kort. Det är bra att blogga så här för då kan man ju gå tillbaka och få lite hum om vad man gjort.
 
I onsdags var det jäktigt. Först Soppgänget, läs rätt Sopp inte sop, och då blev vi bjudna på hemmagjord ärtsoppa och pannkakstårta. Gott.
 
Sen blev det till att jäkta hem i snön för att fixa för nästa "tant-gäng" som skulle träffas hos mej. Där har vi regeln,, frallor och lite ost och kex. Och i lördags bjöd jag några st på det som blev kvar. Vi hade alltså inte festkväll utan restkväll. Och på tant-träffen pratade vi och på restkvällen spelade vi.  Vi spelade bl a Flaggspelet och där ska man egenltigen känna igen flaggor o sen också kunna huvudstaden. Men vi insåg snart att vi fick GISSA landet och sen kunde vi ibland i alla fall huvudstaden. Det finns en himla massa länder och flaggor det kan jag lova.
 
Ett frågespel hann vi också med och sen avslutade vi som vanligt med Racko. Snart måste jag göra nya kort för det är svårt att avgöra vilken siffra som står på korten. Så är spelet också sedan 50-talet.
Så här ser racko ut. Nu är inte detta mitt original utan ett spel som jag och en händig snickare har gjort. Han har gjort lådorna och jag har plastat korten. Man tager vad man haver. Jag kan verkligen rekommendera detta. Och om ni har det eller köper det så kan jag ge er våra spelregler. Vi har något som heter Birgitta-regler och det är omarbetade och i vårt tycke roligare regler. Så fråga mig hur och jag förklarar.
 
Nu när jag bläddrar bland min bilder så hittar jag denna fina bild. Inte från 50-talet men från slutet av 60-talet.
Sött va??
Äldste sonen, en dag äldre än !lill-brorsan!!
 
Lite mer har jag hunnit med i veckan men jag vill inte trötta ut den som ev. läser detta så ha en bra söndag.
 

Julskyltning

Publicerad 2012-12-04 20:26:25 i Allmänt,

 
Så var det jul igen. I alla fall julskyltning. I år var det nästan perfekt julskyltningsväder. Gnistrande vitt. Det här är en bild från gamla torget i Olofström. Jag tror att det är en snölykta men någon tror det ska föreställa en gran. Och inte vet jag, men visst är det väl en snölykta?? Vacker är den i alla fall. Jag MÅSTE berömma kommunens pyntning av byn. Det är såå fint, så lagom fint. Granen är helt underbar. Om ni inte har förstått det innan så förstår ni kanske nu att jag verkligen tycker om mitt lilla Olofström.
Jag trycker in en bild till från skyltsöndagen.
 
I dag måndag har jag varit på sista föreläsningen för terminen i Jämshög och det var jättebra.
På fm så sjöng och spelades det Evert Taube och berättades om hans tid i Argentina. Sen var jag tvungen att googla lite på honom och då fick jag veta att han hade fyra barn och var han bott osv. Tllhör kanske avdelningen onödigt vetande men ändå!!
 
På eftermiddagen så skulle den här "icke-dansband.fan" lyssna på Thomas Duetigen. Han har hörts ganska mycket i radio Blekinge så jag visste ju vem han var. Har inte tyckt att han var en höjdare i radion men o.k lyssna kunde jag ju göra. Och då måste jag erkänna att där kom fram en liten smal kille i 30-årsåldern och verkligen brann för dans och dansband, och var otroligt bra på att prata och lyckades tom göra Lasse Stefanz intressanta. Och som grädde på moset så var han ROLIG. En fin dag med andra ord.
 
Annars är det en tråkig dag. I dag skulle nämligen Palle fyllt år.
 
Kramar på er alla snälla människor.
 
 
 
 
 

tiden går fort

Publicerad 2012-12-01 21:54:34 i Allmänt,

Ja minsann tiden går fort. Ibland tror jag den springer. Fort som fasen!
Redan lördag.
Och snart jul.
Tomtar har traskat in från förrådet. Jag vill ha tomtar framme länge länge så dom är redan inplockade och min tomte i bur är på väg ut.
Tomten i bur ska  jag ta kort på och visa.
Livet går på som vanligt. Ömsom vin och ömsom vatten. I torsdags blev det två glas vin för då var jag på "tant-träff" Vårt lilla tantgäng som träffas en gång i månaden hade träff och då blev det smörgåstårta och vin. Mums för en som knappast gitter laga mat alls.
I morgon är det julskyltning och då tänkte jag "ränna" runt byn och hitta kontroller.
 
Och i kväll har jag haft min lille trägubbe inne hos mej.Han måste ju få tomtekläder på sej. Visserligen är han till hälften muslim, Nils-Abdul och den hälften firar ju inte jul. Men det struntar jag i. På med tomtekläderna bara!
 
Så här blev det. när jag knåpplat och fixat.
Så nu är juleninvigd. ha en bra helg.

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela