roligtlivver.blogg.se

Tanke och handling

Publicerad 2021-09-21 14:46:43 i Allmänt,

Rubriken avser att jag tänkte att jag skulle alltid låta tanke och handling bli ett och får se hur hur länge den tanken håller....
 
Men så var det att i stället för att rusa till kylskåpet när jag tycker det är tråkigt (o med tanke på min vikt så är det OFTA) så ska jag rusa till datorn och skriva lite. 
Alltså bara lite men ofta, I alla fall rädda ett kylskåpsintag om dagen med att skriva lite.
 
Så här sitter jag nu. Och när jag inte sitter här så sitter jag vid köksbordet. Ialla fall för tillfället. För där finns en ny hemmets journal med många korsord, där finns ett pussel, där finns en bok med Louise Penny. Oj vad jag älskar hennes böcker. Hon skriver så fiiint.
 
I kväll ska jag avägsna mig från köksbordet. Ja jag ska  t o m avlägsna mig från hemmet. Ska på bio. Den heter father och handlar om om en man som blir dement. Lite skräck har jag för att se den. Känner nog igen många saker. Men man får vara lite djärv trots hög ålder.
 
Och nu har jag skrivit lite så slutar så det finns något att berätta nästa gång kylskåpet lockar-
 
Trycker in en bild som avslutning. Vad det blir vet jag inte. 
 Lapp vid tvättstugan. Och måste säga att jag känner mig träffad. Glömmer OFTA min tid. 

Och skäms gör jag. Så nu har en ny taktik. Tar kolven med hem och när tvättkorgen blir för full så går jag o kollar om det finns tid samma dag. ofta finns det tid.
 
På tal om lappar så såg jag en bra utanför ett av våra fina fik.  Där stod:
 
Kaffe behöver man ha för att leva. Se hur det gick för dinosaureran, dom jhade inget kaffe!!

September har redan kommit.

Publicerad 2021-09-06 18:48:22 i Allmänt,

Ja just så September har anlänt. Nästan lite obehagligt, har ju nte vant mig vid sommaren ännu o så säger man att det är höst.
Ja ja bara att acceptera. Men en tröst är ju att man fortfarande kan sitta ute.
 
i lördags, nä minsann förra lördagen så var vi ett lite (ok också tant-gäng även om inte alla damerna i det sällskapet kan räknas som tanter) gäng som besötke karlshamn och spelade kubb. En omgång för så säger traditionen. Om vi kom överens om reglerna vet jag inte men jag vet att vi vann. För om man träffar kungen innan man slagit ner alla pinnarna så vinner motståndarna. Och det var just vad det andra laget gjorde. Så i matchen Olofström mot Karlshamn så vann VI,.
 
Och som traditionen bjuder så bjöd Lena på toppengod mat och dryck. Hon kan hon!!!
 
denna vecka har jag badat några gånger. Själv. Jag och Orsjön. Håller mig på grunt vatten OM jag skulle få kramp eller så. Men hondan va gött det är. Ska fortsätta så. Orsjön här kommer jag.
 
Nu kommer jag inte ihåg var jag la in kort som jag tänkte berätta om. Jag trycker hit ett och ser vad det blit.
 Oj då det blev ett bevis på min stora skicklighet med mobilkameran. Inte tror jag att det var meningen att det skulle bli två stora fingrar. MEN det blev det.
 
Vet inget mer att skriva eftersom jag satt själv både fredag och lördag och halva söndagen. Sen kom som tur var Micke och roade mig och han var kvar till i dag. 
Vi har puisslat, inte pysslat utan pusslat. Han har fått eett pussel av Simon med en stor bild på sej själv. På Micke alltså. Rätt svårt men vi kämpar. Mat får ätas i rummet då köksbordet består av pusselbitar. 
 
Nu tyar jag inte mer här. Som ålderskrämpa har jag fått ont i handleden. I dag gäller det och nästa gång har jag säkert ont någon annanstans!
 
Men trycker in ett kort till. En överraskning för alla. 
 
NOSTALGI på hög nivå. Hässleholm. Herregud två ovanliga saker på en gång. Och då menar jag inte de två söta bagarna till vänster.
MEN till höger, både bakning och kjol på samma foto. 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela