roligtlivver.blogg.se

onsdag kväll

Publicerad 2021-02-17 19:19:34 i Allmänt,

Onsdag och snö ute. Massor av snö Hoppas det blir kvar ett tag. Ska minsann göra ett försök att hitta en pulka och ett litet barn så jag också kan få åka. Är det någon som har båda delarna så hör av er. Jag skulle bli såååå glad.
 
Denna veckan ska jag skriva som en dagbok , bara vad som hänt i veckan, vardagsbestyr.

MEN jag tar en gammal bild först. Hittade den på Det gamla Olofström. Jul på Mickes dagis.
Stjärngossen som böjer sig ner är Micke. Men gossen som sitter o tittar på fotografen är Magnus och ryggen bredvid honom tillhör Roger. Snälla pojkar som följer med för att se lillebror vara stjärngosse. Alltid lika snälla.
 
De som, kanske finns det någon, som läser det får vara beredda på att jag sätter in samma bilder ibland. Kan ju inte komma ihåg alltid vad jag gör. Hoppas fler känner igen sig i det. Att vara lite glömsk alltså.
 
Förra veckan hade jag tant-möte här. Så klart ute o med corona-avständ. Nästan hela tiden i alla fall  Vi grillade korv och drack kaffe och så naturligtvis en tipsrunda!!
Jo längst till vänster är det faktiskt inte en tant. 
Det är en ungdom och en hund. 
Vi hade tur med vädret, just då 3 timmars sol och sen blev det molnigt. Men då hade vi avslsutat mötet.
Kvinnan längst fram vann, som ofta händer, tipset som handlade om julkalendrar. 
 
Melodifestival nr 2 har vi också klarat. Denna gången så hade vi sällskap med Sigvants från Asarum och även Aguero. Men så här bar han sig åt. Satte ner mitt kaffe och min semla och se vad som hände.

Känsliga läsare varnas för hemsk bild.
 
 
Både ätande hund och fula tår på samma bild... (Marie Ydreborg nu får du blunda...)
 
Vad har jag gjort mer månntro.
Vi har badat eller det var kanske förra veckan förresten. Men vi är fint rustade i Olofström så vi har en badbrygga mitt i byn. O där kan man ta sig ner i Holjeån och få ett bad. Och det gjorde vi. Så skönt.
 
Micke har bott hemma i 4 veckor medan hans kök renoverats. Nu har han flyttat hem till ett fint kök. 
Han har en förmåga att hitta saker att göra. Måla och pussla och läsa mm mm
 
 Här har han fust avslutat ett redigt svårt pussel. Nästan bara brunt och dessutom stämde inte kartong och bild.
Men fint blev det och hans stora pussel-idol Gunnel var honom behjälplig. 
 I går sysslade jag med att fika hela dagen kändes det som. På gm var ovan nämnda Gunnel här och fikade och sen kl 1 ringde Kerstin och hade bakat scones och det säger man ju inte nej till. 
På kvällen var jag ensam. På tisdagar är det tv som passar mej,först deckaren med hunden Rex och sen tävling mellan Norge och Sverige och sen kl 22 så har jag som vanligt träff via sms
med Maggan, min "Alla mot alla- kompis" 
 
Vet ingen annan i min bekantskapskrets som gillar det met men det räcker så bra med Maggan.
Jag sätter förresten på text-tv så jag kan hänga med. Filip och Fredrik pratat ju så himla fort.
Och sen sitter jag där och skrattar o så smsar vi när vi tycker något är jättebra eller om dom är töntiga eller något annat.Känns nästan som om vi sitter bredvid varandra.
O i pauserna så kan man "natta" sig, ta på pyjamas, tvätt sig och borsta tänder mm.
 
Avslutar med min fina blomma som Asarumsborna hade med sej i Lördags. En aning av vår. Särskilt här med allt snön- Men det blir ju vår.
Nu hände något med det här inlägget. Snabbar mej att försöka skicka det. Återkommer kanske senare med mer information om min vecka. Här blev det många STORA bilder.-

fortfarande lite av varje

Publicerad 2021-02-07 19:35:42 i Allmänt,

 Startar nostalgiskt. Med en bild som nog är ca 35 år gammal. Magnus o Micke i Stockhmolm. Förr fanns det för Micke o gänget en simtävling som hette Mercadodoppet och den här gången var mani Stockholm och simmade.Hur det gick kommer jag inte ihåg men roligt hade man i alla fall. Ett litet gäng från Olofström/Karlshamn som Magnus hade hand om
 
Trycker in en nostalgibild till , dock inte så gammal. Några år kanske. Här blev det fel. Hittade inte bilden jag sökte utan här kom ju en bild på vår älsklingshund Aguero. En liten nyfiken rackare som kan göra sig två meter lång när han ska titta på något.
 
 
Och tidsmässigt på rätt tid. Så i lördags började ju Melodifestivalen och umgås man med Micke så får man gilla den antingen man vill eller inte. Och eftersom jag ju har umgåtts med Micke i alla år så gör jag ju det. Gillar alltså. Trevlig underhållning. I lördags höll jag på Arvingarna och Danny och se så rätt jag hade.
 
På fredagarna som vanligt på Spåret och som vanligt inte många rätt. Lite bättre dock eftersom det var Kristianstad man besökte och lite kan man ju därifrån. Tänk jag har ju gått två år  i skola där och bott inneboende hos familjen Ekberg. Sååå länge sen men ta mig sjutton så kommer jag i alla fall ihåg hur jag bodde och hur mitt värdpar såg ut och särskilt barnbarnet där Camilla. En gullig tös som ofta satt inne hos mej och läste läxor. Undrar var hon är nu. Hade varit skoj att få kontakt med henne. Men eftersom jag bara vet förnamnet och att mormor/morfar hette Ekberg så lär det bli svårt att hitta henne. Är det någon som läser detta och har tips så välkomna.
 
Trycker in en liten bild till. ca 16 år gammal. En typisk bild på ett av mina fina barnbarn.
Total förvirring råder här i dag. Ida försvann och nu kom bilden som skulle kommit på hundens plats.

Roger o Micke på Gran Canaria letandes efter katedralen. Innan vi kom på att vi var ju på fel ö för att kunna hitta den. Men vi såg ju en massa annat fint så det blev bra. 
 
Nu är det dags för kvällsfika så godnatt och hoppas ni kan förstå något av allt förvirrat som purbliceras på denna sida.
 
 

lite av varje, blir nog rubriken jämt nu för tiden

Publicerad 2021-02-05 10:49:39 i Allmänt,

Ja samma rubrik hela tiden. Ända tills jag hinner i kapp mej själv.
 
Vädret är fint. minus 9 grader i dag o sol.
Kl 13 ska jag bada tillsammans med två Lenor. Är nog inte sååå många plusgrader i vattnet i dag. Men är säkert skönt i alla fall. Fika efteråt är ju skönt i alla fall. I dag smyger vi oss in på RENATES där brukar vara dukat coronasäkert.
 
Aktuellt dagsläge är att Micke är kvar här fortfarande, i över 3 veckor. Han är ju inte en störande person precis utan trevlig att umgås med. Men har har ju flyttat hemifrån för 20 år sedan så..
Köket börjar arta sig i hans lägenhet. Väldigt fint blir det. Återkommer med bild när allt är klart.
 
Och i dag På Spåret. Alltid roligt även om jag nu för tiden inte kan ett spår. Oj då märke ni hur rolig jag var där då?? 
 
Måndag till torsdag tittar jag på Alla mot Alla med Filip och Fredrik Dom har ett språk som  inte är så vårdat, tvärtom- Men ändå jag älskar det programmet och för det mest jätteroliga deltagare. 
Ta t ex Janne Josefsson som jag i första programmet tyckte var oerhört tråkig och kunde inte ett skvatt.
Han kan fortfarande inte så mycket precis men va jag tycker han är skön. Så man kan ändra sej ibland.
 
Alla männsikor går nu för tiden. Själv har jag fått något i mina ben som hindrar längre vandringar (hittar inget fel och jag tror det är en följd av Coronan. Blir liiite bättre) Men det är en trend att man måste gå helst mycket och långt. 
 
Härom kvällen tog jag i alla fall en promenad och då var det så här vackert.
 
Mina bilder är nog gjorda för oss som börjar se dåligt. Stora är dom i alla fall. En dag ska jag chansa och göra dom mindre. Men säkert går hela verket åt skogen då...
 
Och i morgon börjar Mello, Mickes favoritprogram. Så lördagkvällarna vet jag vad jag ska göra .
 
Nu har jag gett aktuell information.
Lite nostalgi kanske inte så gammal men. 
I julas var vi i Asarum allesammans. Kände att vi behövde det. Och då fick jag i uppdrag att göra ett litet julspel. Så då gjorde jag det. Alla fick små lappar med sina replikger och jag måste säga att alla skötte sej perfekt. 
Här ser ni hela ensemblen. Maria med Jesusbarnet. Ja ja jag tror att i fantasin kan Jesus vara en hund. 
Förlåt alla som tycker jag vanhedrar något men så är det inte. Humor och glädje ska ju finnas med i kyrkan och det har vi här. 
 
Julen blev ganska bra trots allt som hänt. Man får hjälpas åt.
 
Och som avslutning på dagens epistel (oj ddå sååå kyrklig jag blev här) så lägger jag till en bild som är ca 23 år gammal. Micke och hans älskade gudsom.
Nu ska jag ta lite varmt kaffe och förbereda dagens bad.
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela