roligtlivver.blogg.se

jäklar!

Publicerad 2015-11-25 23:19:58 i Allmänt,

Jäklar alltså!
Ja så måste jag säga här för nu hade jag skrivit en lång bit här som bara försvann. Och det  efter att jag med möda loggat in för min lilla söta dator sa att jag fick inte komma in på bloggen. Undrar vem som förbjudit det? är det någon som blivit irriterad på mej och mina skrivelser? Förlåt då och släpp in mej lättare nästa gång.
 
Inget har hänt sen sist jag var här. Jo jag hostar och hostar och.... Säger som jag sa häromdagen att snart flyttar grannarna för dom tröttnat på mina host-anfall.  Men det är smällar man får ta. Visserligen vore det synd för jag har bara lugna och trivsamma grannar. Dricker inte ens kaffe hos dom eller lånar socker eller något men vi hälsar vänligt när vi möts i dörren. Ja ytterdörren in till huset alltså. inte i min dörr.
 
Badet har det varit dåligt med pga av hostan eller mer pga av febern som var i början av detta elände. Men jag har hittat ett knep för att vänja mig kvar vid kylan. jag sätter ut en spann på kvällen på altanen. Ja alltså en spann full med vatten och sen på morgonen kollar jag så att temperaturen på detta vatten är ca 6 grader och sen öser jag det på mej. Först går jag alltså in och ställer mig i badkaret. Hade jag stått i baddräkt på altanen så kanske folk börjat undra.
 
Men i går var vi i sjön och ska bara tala om att det var lite is där. Kan bli hårt i december om det börjar bli minusgrader men vi får kämpa på. Fram med ishackan!!
 
Här hade jag tänkt plåga er med en MASSA gamla bilder. Har lagt över från så att säga vanliga album till en mapp på datorn. Smart va?
 
Men mindre smart att allt jag kan öppna här är en bild på samlarbilder på James Dean. Men ok håll till god.
Och jag lovar eller hotar beror på vad ni tycker att jag ska sätta in många bilder från förr här. Alltid kan det roa någon . I alla fall mig själv.

Aha jag hittade en bild. Och bara för att det blev EN bild så blir den desto större. Bild från 71 tror jag. Vi var på utflykt till Båstad och då lagade vi tydligen mat på stormkök. Och som vanligt så är väl våra barn inte likadant klädda. Men allvarligt talat det här ÄR jobbigt. I min fantasi så hade Roger och Magnus aldrig likadana kläder.!!!
 
Och om ni undrar var den stora bilden är så fråga inte mej. Den bara försvann. Men vid sidan kan ni se en bild på en blåblommig mamma och två randiga pojkar.
 

Här igen

Publicerad 2015-11-16 17:29:11 i Allmänt,

Nu ska jag försöka skriva lite här igen. Om inte för något annat så för att jag ska komma ihåg vad jag gör.
Minnet är ju inte det bästa.
Liiiite förvirrad har jag alltid varit men nu är det värre.
Augusti skrev jag senast och att försöka berätta lite om vad jag gjort sedan dess nää det klarar jag nog inte.

Försökte "fuska" och se på bilder från hösten men ingen kamera har funkat och mobilbilderna har inte gått att lägga över till datorn. Nu har jag bytt mobil så det ska väl gå bättre.
MEN min vänskap med den nya mobilen har inte startat så himla bra. Får inte in wifi och kan inte spela wordfeud och det sista är det värsta. Inte spela wordfeud!!!
 
Paddlat kanot har jag ju gjort. Bilden ljuger i alla fall lite grann. Jag paddlade länge och sen skulle vi i land och då gick det så där eller kanske man ska säga så här. Skoj hade vi i alla fall.
 
Och sen har ju Kerstin o jag börjat bada varje dag. Temperaturen har gått från 22 grader till 8 och ändå är det ta mej sjutton lika skönt ännu. Tidningen fick syn på mej när jag kastade mej i Långasjön en dag för mitt dagliga bad och då blev det en bild. Hu jedane mej då! Och sen ringde radio Blekinge och ville ha en intervju och inte vill vi hindra en journalist i hennes nyhetsbevakning så då var det bara till att ställa upp. Nu väntar jag bara på att Lokal-tv ska höra av sej...
Vi har t o m gett ett löfte att bada dagen innan julafton och då kommer radion tillbaka. Så välkomna alla kl 12 på lillejulafton för då tar vi julbadet i Orsjön.
Vi har också förevigat våra bad med jämna mellanrum. Här augusti och kräftskiva.
Ja det var ett kort sammandrag av hösten. Viktigt att notera att Ida har flyttat hem från Kina. Hon hade hemlängtan.
 
Hösten har ju varit tuff med alla våra flyktingar som flyr från Krig. Och terrorism och våld överallt. Vi är ju maktlösa mot detta. Det enda jag kan göra att bidraga med förnödenheter. Och med medkänsla och sorg över att det måste vara så illa i vår fina värld. Och hoppet om att allt ska blir bättre.
Kramar
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela