roligtlivver.blogg.se

Nyår

Publicerad 2014-12-31 22:06:27 i Allmänt,

Gott Nytt År alla vänner...
 
Hoppas att ni alla få ett gott 2015. Så hoppas jag också.
 
Julen har förflutit lugnt och sansat. Alla i familjen samlades. Först en natt här och sen i Asarum. Tomten den vanliga, kom på besök. Tänk vi har haft samma tomte i säkert 10 år. En trogen man.
Julmat  o julspel.
Sen åkte Magnus hem till Askim och jag var välkommen dit men med tanke på mina relationer med min tandläkare så var det omöjligt. Roger,Ida och Christina flyttade till Kina den 28 dec.
Ska skriva mer och sätta in lite bilder senare i veckan. Nu är det ju Nytt år som gäller. Tror jag ska bli lite flitigare här på sidan. Är ju som en dagbok till mig själv. Ganska kul att gå till arkivet och läsa.'
 
Den här bilden gör inte  min gran rättvisa men den får minsann stå kvar. Det är den och jag som firar nyår ihop. Lite underligt och patetiskt eller hur. Jag och min gran!! Ännu underligare om jag tänker på att jag har 200 fb-vänner, 3 "tant-grupper" andra vänner och tom en bror och så sitter jag här själv. Ja inte själv då utan i sällskap med lite julmust o och min vackra gran.
Ett gott nytt år önskas alla av den patetiske bloggerskan. Kramar till alla.
 
 

kort

Publicerad 2014-12-18 22:57:22 i Allmänt,

Här kommer kortet som skulle varit i går. Om man anstränger sig lite så funkar det mesta.
Och det roligaste av allt är att vi fått över 450 gillare. Vilket alltså måste betyda att minst 10% av alla medlemmar på Det gamla Olofström går in och tittar på sidan på ett dygn.Tycker i alla fall är ett bra resultat.
Så GOD JUL alla.
 
 

tiden går

Publicerad 2014-12-17 20:48:12 i Allmänt,

Ja nästan en hel vecka sedan jag skrev här och nästan 44 år sedan  lill-minstingen i familjen anlände. Och tänk han hade en överraskning med sig redan då. En extra kromosom. Det är det inte alla som har....
 
Den extra kromosomen eller jag får väl säga gossen med kromosomen har gett oss mycket glädje,
En "redig" kämpe är han. Och att han har blivit en sån framåt och orädd person får man nog tillskriva familjen hans. Och då inte minst hans otroligt hjälpsamma och fina storebröder. Som alltid stöttat honom och låtit honom vara med. Och sedan har vi ju haft så goda vänner som också låtit Micke ta plats. T ex flickorna Cairenius....
Tack till alla som varit med i detta sammanhang. Ni är många!!
 
Här en god kompis från barndomen. Som varit på scoutläger med Micke och som också låtit honom vara med på många sätt.
Här är det Minigolf på Sörgården. Visst är väl Micke tjusig i badrock och tofflor. Och visst måste det väl vara en skicklig fotograf, hmm jag alltså, som tagit kortet precis när bollen går i hål.
 
Och kalaset i fredags  blev bra. Paj gjorde jag och när jag svurit färdigt över idiotiska konstruktioner på pajformar osv så blev det riktigt bra. Även om vissa delar av gästerna blev besvikna på att jag inte serverade Flygande Jakob. Har nog utan att tänka på det ofta gjort just Flygande Jakob. Men NU blev det paj med kål både fän och Bryssel och lax på. Och sen min favorit Quiche Lorraine. Tårtan bakades av Marie. En otroligt hög och god gräddtårta utan gluten. Begriper inte hur hon bar sig åt. Utan gluten brukar det bli några platta saker att dekorera.
Frågesport som vanligt. Och den vann Totte. Men jag tror nr 3 i tävlingen blev lyckligast. Det var Mickes "svärfar" som jublade i högan sky. Frågorna var om Karlshamn,Olofström, Kyrkhult, Asarum och Sibbhult. Alla välkända ställen för gästerna.
 
Lördag fest i Rödeby för Ville och Ebba. En heldag som började kl 12 och slutade 21.00. Som alltid lika trevligt. Men kan ju inte bli annat än trevligt när man fortfarande är goda vänner efter att ha umgåtts sedan 1971!!!!! Ja inte med Ebba och Ville förstås men med morfar och mormor i familjen.
 
Och lucia var det och inte en enda sådan har jag sett. Men 2008 hade vi luciafest på Ekerydsplan hemma hos mig och där var det i alla fall gott om tärnor.
Men det var då det,  när vi alla var unga och vackra eller har jag fel nu. 2008 hmm kanske inte sååå unga och kanske inte så vackra....
Och på den tiden var min fina goa vän Britt-Marie också med oss. När jag hittar bilden på henne som, inte som lucia utan som jungfru Maria med ett Jesusbarns-nalle med ett öga, så ska jag sätta in den. Här är hon på Filippinerna. Jag saknar henne varje dag.
 
På Askimskolan i Göteborg hade man en otroligt fin lucia. En liten Sigvant. Saga var skolans lucia och så här fint var det. Både yngre och vackrare.
Visst blir man stolt över att vara farmor till den ljuvliga lucian!!
 
I veckan har jag varit i Asarum och hjälpt Ida att packa. Dvs hon tog fram kläder, jag strök och vek och hon packade ner. Det blev åtskilligt. Men det måste ju bli det om man den 28 flyttar till Kina på ett, två eller kanske tre år.
 
Och i dag har jag inte gjort så himla mycket. Steg upp halv 8 och kom på kl 12 att jag inte gjort ett skvatt. I alla fall inget nyttigt. Bäddat, varit ute med sopor, diskat, läst lite och sen gjort mitt favoritprogram dvs suttit vid datorn. Där går tiden fort.
Sen for jag ner till byn och när jag cyklade ner så tänkte jag att nu ska jag se om jag hittar Annika dvs min medhjälpare i sidan Det gamla Olofström. Och vad händer? Jo utanför biblioteket stöter jag ihop med Annika och innan jag hinner säga något så säger hon, "Förra året så tog vi ju spontant ett julkort inne på Maxi och satte på "sidan" och nu tänkte jag vi skulle göra ett nytt."  Ganska otroligt va? Så precis var det ju jag tänkt säga till henne. Men vi gick på bibl. och hittade en fotograf och nu tänkte jag visa hur fina vi blev men....'

Får bli en annan dag.
Nu får det var nock får nu ska jag ha lite kaffe och titta på tv. Program med Hellberg och Oldsberg. Måste erkänna att jag har lite vårt för programledarna men frågor gillar jag ju så man får ta det onda med det goda.
Nästa gång kommer bilden.
 
 
 
 
 
 
 

gröt

Publicerad 2014-12-12 10:08:26 i Allmänt,

Har avklarat frukosten. Tänkte bli lite nyttigare än bara smörgåsar. Så det fick bli havregrynsgröt.
MEN om man vill ha det så ska man INTE sätta på gröten och sen sätta sig själv vid datorn.
Dagens frukost blev alltså lätt bränd gröt.
 
Här kommer bilder från onsdagens nobelfest! Alltså vår egen på Kinarestaurangen.
Denne stilige man fick jag sällskap med dit. Snyggt va!
 
Festen var lyckad och avslutades på Äppelvägen med kaffe och kaka, tack Marie för en ljuvlig "after eight kladdkaka", och sen lite charader. Charader på filmtitlar var lite nytt och det gick hem...
 
Och nu är det dags för Micke-kalas i kväll. Borden är dukade och där ska serveras pajer.
 
Ett besök i byn gäller nu. Innan stormen kommer och nä jag ska inte fika....
 
 
 
 
 

På bio, igen!

Publicerad 2014-12-09 23:13:33 i Allmänt,

 
 
Ja just det på bio igen.
Innan filmen hann jag med att lämna igen böcker på biblioteket. Påminnelse via mail gör att syndaren vaknar. Och inte ens ett öre i påminnelseavgift. Tack internet.
 
Den ene boken Stalker av Keppler har jag läst slarvigt,  mycket slarvigt. Jag tycker han skriver bra men ibland är det för mycket av allt och boken är tjock och ja, jag läser den slarvigt. Min andra bok däremot, Islänningen Erlendur heter huvudpersonen, den är bra.
Men nu är dom återlämnade och efter det besök på vuxenskolan för lite glögg. Man bjöd cirkelledarna på det i dag och jag har ju min teater/bokcirkel.
'
En bild från teatercirkeln, Micke som Maxi-Micke, Ica-Jerrys pappa.
 
På väg till filmen kom jag på att jag glömt pengarna och glasögonen hemma. Pengar är ju bra att ha när man ska gå på bio och glasögonen behöver jag egentligen också till film. Pengar kunde jag ju låna men det var värre med glasögonen där fick jag välja mellan mindre bekväma stolar längre fram och se bra eller se sämre och sitta bättre. Jag satt bättre.
 
 
Filmen Gentlemen var konstig. Den har fått jättebra kritik och något bra fanns det säkert för den varade i över två timmar och tja det gick bra. MEN inte fattade jag den och vad den ville säga el något alls egentligen. Men jag älskar att gå på bio så det gick bra.
 
Lite ilsken är jag också i dag. Har ju sidan Det gamla Olofström och där satte någon in en fin bild från firande av Svenska Flaggans dag på 80-talet och det var fint. Men sen kom kommentarerna, vi får ju inte fira, får man inte vara svensk och det är för jäkligt osv. Så jag tog bort bilden. MEN sen har jag gått under dagen och retat upp mig så i kväll skrev jag till han som satt in bilden och bad att få en kopia och nu SKA den in igen i morgon Och gud nåde den som kommenterar. Ja så illa är det kanske inte men jag tar bort kommentarerna. Men uppretad är jag.
 
Och mer uppretad har jag också varit de senaste dagarna. Se där jag kan vara arg jag med.
Micke arbetar på daglig verksamhet där man har lokaler uppe i Vilboken och nu tänker man flytta ut verksamheten till Jämshög och deras gamla ålderdomshem. I övre delen ska det vara korttidsboende för äldre och nederdelen ska vara daglig verksamhet. Någon där uppe och då menar jag inte Gud tror att ålderdom och utvecklingstörning är samma sak.Och SÅÅÅÅ fel man har. Jag har skrivit ett brev och framfört mina synpunkter dvs att ska man flytta verksamheten så ner i byn med den. Ut bland folk!
 
Dagens fika har jag också klarat av. Berit och jag.

Och morgondagens fika har jag också fixat. En av mina sopptanter fick problem med att ha träffen och då var jag snabb att föreslå en träff på Renates fik och så blir det i morgon.
 
Och sen i morgonkväll ska gympa/innebandy ha avslutning på Kina-rest. och eftersom det är Nobeldagen så ska vi ju vara festklädda. Jag tänker ha klänning och undrar om NÅGON har sett mig i en sådan sak. Har t o m inhandlat ett par strumpbyxor. Bilder kommer att publiceras på denna sida senare.
 
En gammal bild från 80-talet och oj oj så fina tänder jag har här då. Det har jag inte nu men vänta till i februari när jag klarat av alla mina 15 återstående besök hos tandläkaren. Minsann ska jag sätta in ett foto då också. På mina tänder.
Den som väntar på ett vackert leende väntar aldrig för länge.
Kramar kramar kramar....

oordning

Publicerad 2014-12-07 21:35:42 i Allmänt,

Oordning är vad som finns bland mina bilder på datorn. Det var mycket mer ordning när jag klistrade in bilderna i album. Har faktiskt inga lösa bilder utan allt insatt. Nu korsade jag fingrarna bak ryggen Se det var en lögn men bara en liten en. Jag har bilder lösa som jag använt till  min släkthistoria som jag skriver på. Har gjort så flera år men den blir nog färdig någon gång. Är det någon i släkten som har något kul att säga i det sammanhanget så skriv till mig. Någon historia med min mamma eller pappa inblandad. Jag skulle verkligen uppskatta att få detta...
De här små söta gossarna har en framträdande plats i min berättelse. Yngste på pottan och underhållen av storebröderna. Fint va!!! Och märk väl de äldste har inte ens likadana pyjamaser. Hmmm har jag missat något.
 
Veckan som gått har bara gått. VAD har jag gjort? Var på bio i tisdags. Dagbio. Såg en film som jag inte vet vad den heter men det var en "Må bra film" En film alltså där allt är vackert filmat och man vet nästan i första scenen hur det ska sluta och hur det går till när det slutar så och det slutar alltid bra. Jag älskar sådana filmer.
Är nog inte så himla kulturell när jag tänker efter.
 
Sen har det rullat på, tandläkare och Asarumsbesök och i fredag På Spåret. Då var vi några stycken som ät lite mackor först och sen glögg och pepparkakor med mögelost och såg tillsammans På Spåret. Kunde inte så himla mycket men lite kunde vi i alla fall. Glöggen tog slut. Först tog vinglöggen slut och då fick vi övergå till den alkoholfria. Och minsann tyckte man inte den var godare. Kan bero på att jag hällt lite, nåja rätt mycket rom i den......
I går gjorde jag inte ett skvatt.Triiiiiiiiist.
 
Tror jag sätter in en bild här.Ska se vad jag hittar. Som sagt oordning har jag. Förstår faktiskt inte varför jag skulle vilja ha en bättre kamera i mobilen. Kan ju ändå inte hitta bilderna efter jag satt in dom i datorn. MÅSTE göra något åt detta.
Jaha det här blev det. Som väl alla vet så har vi ju varit på Filippinerna  3 gånger. Micke älskar det. Det förstår väl alla efter denna bilden.
 
I dag fick jag åka på julmarknad. AnneMarie tog Maggan och mig på utflykt. Mina inköp blev fika hmm nu var jag där igen om inte hemma så ute, och en ´pocketbok! En trevlig utflykt. Sedan satte vi upp en lampa hos Maggan. Och jag kan tala om att det behövs tre för att sätta upp en lampa. Men så blev det bra också.
 
 
 

tandläkare

Publicerad 2014-12-01 17:14:34 i Allmänt,

Besök hos tandläkaren. Och det liksom fika är absolut inget ovanligt. Om ni försöker hittar mig på måndagar kl 7.20 så ska ni söka på Folktandvården rum nr 11. DÄR sitter jag. Och så gjorde jag i morse också och hon den snälla tandläkaren rotade och putsade och tog bilder och ordnade och skvätte vatten o allt möjligt.
Ännu kan man inte se något resultat men dom lovar att jag ska bli sååå vacker. Vete sjutton om jag tror på det. Ska visa en bild när jag är klar så får ni berätta vad ni tycker.
Snart är det jul. Och detta var jul 1968. Praktisk som jag alltid är så satte vi granen i hagen och dom små barnen var utanför. Ser väl bra ut. Undrar förresten var bocken blivit av. Var barnet blivit av vet jag. Han är i Kina!
 
I söndags var jag på julskyltning. Dvs jag hjälpte till med att sälja saker och lotter. Egentligen så stod jag bara och fyllde upp en plats bak disken. Så kändes det. Men jag hjälpte till med att lägga pengar i kassan och det är väl en nog så viktig sak!.
 
Allt för denna gången. Men o.k jag ska berätta, jag har haft fikagäster i dag också!!!!
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela