roligtlivver.blogg.se

bio

Publicerad 2021-04-27 18:19:48 i Allmänt,

Slutade förra inlägget, tre veckor sedan, med att säga att jag saknar biblioteket och bion.

I dag har jag suttit o läst en hondan så bra bok, skriven av Louise Penny. Älskar hennes böcker och det är bibliotekets personal som plockat ut böckerna till mej. Så lite bibliotek har jag  ju.
Och bio, ja just det, i kväll ska jag på vår fina biograf och se Nomadland. Oskarsvinnaren.
 
Så lite kan jag ju hitta på. Men ändå. Jag VILL gå på biblioteket och leta sälv och jag vill gå på Renates och fika och jag vill ha vänner här någon kväll och jag vill träna på vår teater och trots gammal kropp och hög ålder så vill jag ha våran gympa och innebandy,. Jag kan ju stå i målet om jag inte tyar röra mej. Och jag vill åka till Göteborg! SÅ mycket jag vill.
 
Det här blev ju inte så bra, mest gnäll. Om jag blir färdig till det (tid måste jag ju ha när jag missar allt det som jag räknade upp här ovan) så ska skriva en resume över april månad. Kanske i morgon, kanske en annan dag.
 
Nu ska jag sätta in en bild för att pigga upp lite. Men jag tar bara en i högen och i min pessimistiska stämning så vete sjutton vad det blir.
 
Blev ingen bild alls men i morgon sååååå
 

Och nu är det vår

Publicerad 2021-04-07 09:53:19 i Allmänt,

Vår, trodde jag men sen kom snön.
Ok det ÄR vår,. Snön kom och gick igen.
 
La sig lite vitt på marken, så mycket att min "åka pulka känsla" kom. OM jag bara haft ett litet barn att asa ut tillsammans med en pulka. Saknar att få vara barnslig. Nå ja kanske någon säger, barnslig är du väl i alla fall?? Kanske är det så men det finns vissa gränser, t ex att ta en pulka o gå till pulkabacken alldeles själv. Frestande men nääää.
 
Nu är det ingen snö, men vitt i alla fall. Dom älskade vitsipporna håller på att erövra backarna. En underbar syn som vi glädjer oss åt nu i några veckor.
 
Första sprutan har jag fått. Astra och det gick bra. Nu läste jag något om stopp för Astra. Då undrar jag om man kan få någon annan sort nästa gång eller det är till att börja om?? Frågor och inga svar.
 
 
 
Så klart en bild på våran vovve. En sovande hund i en mystisk ställning. Som Ida säger, det är ditt yngsta barnbarn farmor. Och så kan det få vara.
 
För övrigt går allt i den vanliga "Corona-lunken" Inget särskilt som händer. 
Påsken var ok. En trevlig påskafton med mat utomhus i Asarum. Och sen fortsatt utomhus. Roger tyckte nog vi skulle arbeta för den goda maten. Maten som Simon lagat. Kanske det var att ta i. Men han hade grillat och fixat med fisken som var otroligt god. Resten stod nog värdinnan för.
 
Som sagt efter maten blev det jobb. Ved som skulle in. Blommor som skulle krattas fram.Vi hittade  massor av blommor, Gullvivor och blå vitsippor De sistnämnda heter något annat som jag just nu inte kommer ihåg.
 
Bilder på trädgårdsarbete kommer kanske nästa gång. Nu hittar jag inga. Men kan sätta in en bild på arbetsledaren i unga dar.
 
Lagar tydligen mat på Lingonvägen. Jag undrar om det ligger något i vad pojkarna brukar säga när någon säger, oj vad duktiga ni är på matlagning, är det mamma som lärt er? 
Då svarar mina snälla pojkar, nä nä för att vi inte skulle svälta ihjäl så fick vi ju laga själv!!!
 
Micke har tillbringat påsken här men nu är han hemma på Smålandsgatan. Känns nästan lite tomt här. Fick ringa efter min dator-reparatör så jag fick lite sällskap. Skojar bara. Men jag har haft honom här för att fixa mina mail. Inga sådana kom fram och det är ju så att bland skräpmail så finns ett och annat trevligt också. NU funkar det igen.
 
Saknar mina kvällsktiviteter och kvällssällskap och bio och gå på biblioteket och gå o handla något annan än mat och......
 
Men det kommer väl bättre tiden...
 
Nostalgibild:
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela